Skoči na vsebino

GPS sledilnik

Priporočene objave

Objavljeno

Imam zumo 350 in uporabljam Map Source. V Mapsourcu imam dodanih nekaj točk poti, katere bi rad videl na treku.

Ko naložim file na garmina mi GPS ne prikazuje teh točk na treku. Kaj sem spregledal? Moram kaj posebej nastavit, shranit?

Objavljeno

Mene zanima sledeča zadeva, če kdo ve ta podatek in sicer:

Pot planiram z točkami, postavljanje zastavic (BaseCamp), katere potem povezujem v celotno pot.
Potem pa imamo tukaj če vmesne točke med točkami, ki nastanejo kot VIA (preko) in me zanima, na kakšno število teh vmesnih točk smo omejeni pri kreiranju svoje poti? A morda kdo pozna ta podatek?

Na moji sliki katero sem priložil se lepo vidi, kaj mislim.  Imam dve točki 1 START in 2 CILJ, vmes pa so tri točke, katere so narejene z funkcijo vstavi (na sliki označeno z puščuco).

23727494.jpg

Torej, koliko takšnih vmesnih točk lahko vstavimo v svojo načrtovano pot?
Če kdo ne ve, kaj točno mislim, naj na simpl način predstavim zadevo:

Imaš točko v Rušah, ter končno točko v Dravogradu. Vmes moraš pa skočit še na določen naslov v Lovrenc na Pohorju in takrat si ni potrebno narest točke, temveč uporabiš orodje iz zgornje slike "vstavi" in potem je ta vmesna točka zavedena kot "preko" program pa  lepo sam spet izračuna nazaj na ciljno točko, v mojem primeru Dravograd.

23727480.jpg

Objavljeno
pred 22 urami, NumLock pravi:

Mene zanima sledeča zadeva, če kdo ve ta podatek in sicer:

Pot planiram z točkami, postavljanje zastavic (BaseCamp), katere potem povezujem v celotno pot.
Potem pa imamo tukaj če vmesne točke med točkami, ki nastanejo kot VIA (preko) in me zanima, na kakšno število teh vmesnih točk smo omejeni pri kreiranju svoje poti? A morda kdo pozna ta podatek?

593f8b1216c78_Zajetaslika11.JPG.db3dc4cbeec8e29e19dc7d071496d2e6.JPG

Če je to novejša navigacija, za starejše mislim da je bilo teh točk 500.

Ob ‎10‎. ‎06‎. ‎2017 ob 6:52, Ni3ous pravi:

Imam zumo 350 in uporabljam Map Source. V Mapsourcu imam dodanih nekaj točk poti, katere bi rad videl na treku.

Ko naložim file na garmina mi GPS ne prikazuje teh točk na treku. Kaj sem spregledal? Moram kaj posebej nastavit, shranit?

Map Souce in zumo350 nista ravno kompatibilna, ker naj bi se za novejše naprave uporabljal BaseCamp. Ker pa vsi ti programi v napravo v glavnem pošljejo samo toče na poti in si potem naprava sama preračuna pot po svojih nastavitvah je važno kako so točke označene. Če točko označiš samo s klikom in imaš izbrano orodje za načrtovanje poti se pojavi samo pika, potem se te točke na poti ne vidi, če jo pa označiš z zastavico, in potem v lastnostih še popraviš ime, ikono.... se bo ta točka pojavila tudi na poti kot POI.

• Všeč mi je 1
Objavljeno
Ob 10. 6. 2017 ob 6:52, Ni3ous pravi:

Ali imaš prikaz kakršnih koli informacij morda izklopljen?

Si poleg tracka poslal v 350 tudi točke?

• Všeč mi je 1
Objavljeno (popravljeno)

Kako je lepo, ko nismo sebični!

Ob 10. 6. 2017 ob 6:52, Ni3ous pravi:

@Ni3ous , če te jaz prav razumem ... narediš si pot od točke do točke. Na karti si pa neodvisno od poti narediš še neke točke - neodvisne, ki niso vezane na pot in bi rad, da pa so v napravi na spisku takrat, ko si uvoziš svojo pot?

Naredil sem v programu primer, če se prav razumeva ... peljal se boš od točke 1 do točke 2, za vsak slučaj pa imaš še neodvisno točko (modra zastavica) OGLED CERKVE. In ti bi rad, da ti zraven te poti uvozi tudi te točke?

23728586.jpg

Simpl, v programu BaseCamp (priporočam, da uporabljaš tega, saj tudi proizvajalec priporoča za Zumo350LM uporabo BC - tudi sam uporabljam 350tko), lepo označiš pot in vse točke, katere si naredil. Prilagam sliko ... označiš vse, potem pa izvozi --> izvozi izbiro
Lahko pa vse označiš in klikneš ikono uvozi v napravo, kot recimo ti to počneš. Pač vse točke je treba označit!
Zraven tvoje poti boš imel v meniju KAM ---> shranjene , tudi te točke. Imel boš vse točke poti + dodatne, ki niso vezane na pot.

23728587.jpg

Popravljeno . Popravil NumLock
  • Všeč mi je 1
Objavljeno
pred eno uro, raza pravi:

Če je to novejša navigacija, za starejše mislim da je bilo teh točk 500.

Ja, Zumo350 ima na voljo 1000 točk poti / priljubljene / lokacije
Ne vem pa, od kod v meni prepričanje, da je lahko posamična pot sestavljena iz 29 točk!? :?
Smatram pa, da je ta naprava "že stara", jaz jo brez kakršnih koli težav uporabljam že malo več kot 4 leta. :OK:

Tehnični podatki Zumo350LM (vir: motorcycleintercoms): ZUMO 350ML

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Zdravo, fantje, v zadnjem trenu dobil kvalitetne informacije, ker jutri odidem na pot. 

Ok, Sem uporabil BaseCamp, uvozil po navodilih. Točke so sedaj vidne v meniju KAM. Je to to sedaj? Ko se bom peljal mimo te točke, bo vidna zastavica na zaslonu ali moram narediti še kaj? 

Ful hvala za kvalitetne informacije ko te človek rabi! Sem zelo hvaležen.:worship::worship:

Objavljeno (popravljeno)

Saj lahko izbereš svojo pot v meniju "Načrtovalnik potovanj" in greš z prstom po svoji poti in boš videl, če se zastavice pokažejo. Ampak, kot si rekel si naredil po navodilih, jih vidiš v meniju KAM? --> Shranjeno , potem bodo vidne tudi na karti ob tvoji poti .

Točke, ki niso del tvoje poti , v tvojem primeru zastavice), enostavno dodaš k tvoji načrtovani poti. Verjetno poznaš postopek, če ne, pa je zadeva sledeča:

Pred dodajanjem točke, moraš izvajat navigacijo po svoji načrtovani poti, saj lahko potem dodaš točko k aktivni poti
- izberi nazaj, nato izberi KAM?
- poišči lokacijo, ter jo označi - izberi (ena od tvojih zastavic v rubriki shranjeno), nato klikneš pojdi.
- pri naslednjem koraku označiš, dodaj aktivni načrtovani poti

Kot sem omenil, tudi proizvajalec priporoča BaseCamp ... tud jaz sem vsa leta delal na MapSourceju, pa sem z nakupom Zuma moral svoje navade spremenit. Sprememba je bila težavna, ampak danes ti rečem, da se mi ta program BC zdi boljši kot MS, čeprav opravljata iste funkcije, ampak, tak je.

@Ni3ous: srečno pot!

Popravljeno . Popravil NumLock
  • Všeč mi je 2
Objavljeno

Ok. Super, razumem. 

Najbrž je pa zadeva pri meni malo drugačna, ker ne uporabljam aktivno ruto ampak tracke-samo sledi kateri sledim.  Torej nimam na poti vklopljene neke "aktivne načrtovane poti" in točke z zastavico ne morem dodati. Niti ne želim da nastavim, naj me vodi do neke izbrane točke (zastavice). Želel bi le, da vidim zastavico na zaslonu ko se peljem mimo nje oz. ko trek  vodi mimo zastavice.  

Objavljeno
pred 9 minutami, Ni3ous pravi:

Ok. Super, razumem. 

Najbrž je pa zadeva pri meni malo drugačna, ker ne uporabljam aktivno ruto ampak tracke-samo sledi kateri sledim.  Torej nimam na poti vklopljene neke "aktivne načrtovane poti" in točke z zastavico ne morem dodati. Niti ne želim da nastavim, naj me vodi do neke izbrane točke (zastavice). Želel bi le, da vidim zastavico na zaslonu ko se peljem mimo nje oz. ko trek  vodi mimo zastavice.  

Ja.

Točke naloži kot POI s programom POI loader v napravo pa bodo vidne na zemljevidu ne glede na sled, ruto itd.

Narediš si jih v MS/BC, izbereš po želji ikono, zastavico, karkoli in .gpx naložiš s programom POI loader na napravo.

Te točke potem najdeš ne med priljubljenimi, ampak pod dodatno, extra, ne vem točno na pamet kako ima zumo.

Pri teh točkah POI tudi ni omejitev v številu, jih je lahko na tisoče...

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Če si boš naredil lastno ikono in ne boš uporabil tistih od garmina (npr. svoj avatar :) mora biti velikosti 32x32, 8 Bit, .bm format.

Datoteko s točkami in ikono daš v isto mapo z enakim imenom in poi loaderju določiš pot do te mape, da oboje naloži v napravo.

izlet točke.gpx

izlet točke.bmp

Objavljeno

Primer iz Oregona, za kawasaki servise, sem naredil posebno ikono, ki je vedno vidna na zemljevidu

Drugače pa ti priporočam za tvojo uporabo Oregona & co, ki je primernejši za delo s tracki ipd. kompatibilen pa je tako z BC in MS, mu je čisto vseeno s čim delaš.

p.s.

foruma ne podpira bmp? :) lol

135.bmp

117.bmp

112.bmp

109.bmp

• Všeč mi je 1
  • 2 tedne pozneje...
Objavljeno
Ob 5. 6. 2017 ob 20:34, alfa155 pravi:

Žal ne. Prodal v kompletu. Me pa na Bmw navigatorju 6 moti da med navigiranjem ne morem uporabljati daljinca virb. Na zumotu sem ga lahko, so bile od strani tipke.

Zadevo rešil z garminovim daljincem 

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

Uporablja kdo avtomobilski Garmin na motorju? Pri teh modelih mi je plus večji ekran (5-7"), nižja cena. Zna pa bit problem zaščita pred dežjem oz.namenski etui kateri bo zadevo obvaroval pred vodo. Pa tudi glede baterije sem opazil precejšnjo razliki: avtomobilski imajo deklarirano avtonomijo 1h, Zumoti 7h. Itak imaš oba na kablu, ampak vseeno zanimiva razlika.

Na bolhi se prodaja en Zumo 350LM za kar solidno ceno. Gledam na Garmin.com specifikacije v primerjavi z modelom 345 oz. 395 pa ne vidim nekih drastičnih razlik? Ne vem, če se splača dat x2 € za novega 345/395 ali raje prišparat in vzet rabljenega?

Objavljeno
pred 9 minutami, Rey pravi:

Uporablja kdo avtomobilski Garmin na motorju? Pri teh modelih mi je plus večji ekran (5-7"), nižja cena. Zna pa bit problem zaščita pred dežjem oz.namenski etui kateri bo zadevo obvaroval pred vodo. Pa tudi glede baterije sem opazil precejšnjo razliki: avtomobilski imajo deklarirano avtonomijo 1h, Zumoti 7h. Itak imaš oba na kablu, ampak vseeno zanimiva razlika.

Na bolhi se prodaja en Zumo 350LM za kar solidno ceno. Gledam na Garmin.com specifikacije v primerjavi z modelom 345 oz. 395 pa ne vidim nekih drastičnih razlik? Ne vem, če se splača dat x2 € za novega 345/395 ali raje prišparat in vzet rabljenega?

seveda uporabljajo, pa tudi foune uporabljamo. Pade dež, čokneš čez najlon vrečko in gasa dalje.

ni pa tako komot kot nepremočljiva zadeva.

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Jaz imam navigacijo vedno na motorju in vedno aktivno, ko zaženem motor. Prej sem imel avtomobilsko in jo v dežju enostavno pospravil.

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Jst uporablam nuvi-ja. Torbico pa nastavek za gor montirat sm dobu v BS-u. Paše pa noter tudi telefon. Baterija res zdrži bolj malo, cca 2-3h (brez glasovnih komand, svetlost na minimum), pa kabla tud nimam. Rabim itak samo kje po kakšnih mestih, al ko kje orng zalutam, da pridem nazaj na "glavno" cesto.

Je pa torbica nepremočljiva, in dobiš ene 5 takih gobic zraven, da jih daš po potrebi zadaj za napravo da jo fajn pritisne ob polivinil. Touch screen deluje skozi to zadevo, ni treba naprave ven jemat.

20170422_150114.thumb.jpg.528c9d13a41d610532f0fe2a7312fb78.jpg

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

seveda uporabljajo, pa tudi foune uporabljamo. Pade dež, čokneš čez najlon vrečko in gasa dalje.

ni pa tako komot kot nepremočljiva zadeva.

Sej zdaj tudi jaz uporabim telefon, ampak poleti se mi dogaja, da se telefon pregreva, vidljivost je tako-tako. Zasloni na navigacijah so vseeno manj občutljivi na direktno sončno svetlobo. Se bojim, da bi se tudi avtomobilski garmin pregreval v etuiju na krmilu...tam res nima kje črpat svež zrak za hlajenje.

Objavljeno

problem founov je pregrevanje in slaba vidljivost, a meni osebno boljši vmesnik. Za avto navigacijo so ti že napisali, presodit moraš samo ali res rabiš investirat 300-400€ al ne. Jaz rabim premal navigacijo, pa tudi znajdem se dokaj dobro tam kjer potujem.

Objavljeno

Razlike med Zumo-ti

http://www.gpscentral.ca/products/garmin/zumoseriescomparison.html

Če ti nič od novejših ne manjka kupi 350. Razlika 350 vs 390 je samo curvyroad, ki pa je ma brez veze. Sam imam 390 in deluje OK.

Če kupiš rabljenega bi pa priporočil, da ga dobro stestiraš če deluje vse OK. Vprašaj za garancijo kako je s tem. Mogoče bi ga Snecer pregledal, ker je mojster v tem.

Objavljeno
pred 20 minutami, DAMI34 pravi:

problem founov je pregrevanje in slaba vidljivost, a meni osebno boljši vmesnik. Za avto navigacijo so ti že napisali, presodit moraš samo ali res rabiš investirat 300-400€ al ne. Jaz rabim premal navigacijo, pa tudi znajdem se dokaj dobro tam kjer potujem.

Ravno zato sprašujem. Telefon kot telefon se v soncu še lepo vidi, tiste folije oz.plastike od etuijev drastično poslabšajo stvar. Nov Garmin Drivesmart z 7" ekranom se dobi za 200€ kar se mi zdi sprejemljiva cena. Nov Zumo za 400/500€ mi je definitivno preveč. Do zdaj sem se vedno nekako znašel s telefonom, ampak bi rad samostojno napravo. Tudi za v avto, da jo lepo pustim v avtu, ko pridem na (vmesni)cilj...telefon treba vedno snemat iz nosilca, polnilec odklapljat....potem te še kdo kliče vmes ali rabiš telefon za kaj drugega,....je**tga eni smo radi komot :sleep2: Ampak za ta komot bi radi dali čim manj € :ras: 

pred 10 minutami, Quest pravi:

Razlike med Zumo-ti

http://www.gpscentral.ca/products/garmin/zumoseriescomparison.html

Če ti nič od novejših ne manjka kupi 350. Razlika 350 vs 390 je samo curvyroad, ki pa je ma brez veze. Sam imam 390 in deluje OK.

Če kupiš rabljenega bi pa priporočil, da ga dobro stestiraš če deluje vse OK. Vprašaj za garancijo kako je s tem. Mogoče bi ga Snecer pregledal, ker je mojster v tem.

Tudi novejši 345/395 vidim, da nimajo nekih ekstra lastnosti katere bi rabil (tyre pressure, VIRB controll,...). Torej kar se navigiranja in planiranja poti tiče je enaka naprava. 

Najbrž je edini možen test krajša testna vožnja. Ostalo pač kar se na oko vidi, če je kaj poškodovan, kakšna nepravilnost na ekranu,...

pred 41 minutami, Xebec pravi:

Jst uporablam nuvi-ja. Torbico pa nastavek za gor montirat sm dobu v BS-u. Paše pa noter tudi telefon. Baterija res zdrži bolj malo, cca 2-3h (brez glasovnih komand, svetlost na minimum), pa kabla tud nimam. Rabim itak samo kje po kakšnih mestih, al ko kje orng zalutam, da pridem nazaj na "glavno" cesto.

Je pa torbica nepremočljiva, in dobiš ene 5 takih gobic zraven, da jih daš po potrebi zadaj za napravo da jo fajn pritisne ob polivinil. Touch screen deluje skozi to zadevo, ni treba naprave ven jemat.

20170422_150114.thumb.jpg.528c9d13a41d610532f0fe2a7312fb78.jpg

Kako je z vidljivostjo? S temi etuiji imam slabe izkušnje - odsev v direktnem soncu in posledično se nič ne vidi (telefon v tank torbi totalno neuporaben)

Objavljeno (popravljeno)
pred 33 minutami, Rey pravi:

Kako je z vidljivostjo? S temi etuiji imam slabe izkušnje - odsev v direktnem soncu in posledično se nič ne vidi (telefon v tank torbi totalno neuporaben)

Fajn morš tiste gobice not natalčit da je polivinil kar se da raven, napet in brez mehurjev na ekranu. Potem tudi pomaga če se igraš z osvetlitvijo zaslona, samo to dodatno žre baterijo.

Nizko sonce oz. pod lih ta pravim kotom če voziš direktno proti soncu zna še vedno bit problem, sam sem se nekaj igral kako bi napravil šilt na vrhu torbice, pa se mi ni več dalo do konca zajebavat, ker kot sem že omenil rabim navigacijo zelo malo.

Edit: navigacijo vedno dol pospravi tudi v avtu. Jaz jo imam na vakumski nosilec pa ko parkiram vedno odpopam, garmin gre z mano,  nosilec pa v predal, ker če pustiš vse skupaj gor, prav prosiš da ti en sune vse skupaj. Če nekje na dopustu/tujini parkiram za dalj časa, še tisti krogec malo spucam, da se sploh ne vidi da je kaj blo gor.

Popravljeno . Popravil Xebec
  • Všeč mi je 2
Objavljeno

Pri današnjih cenah se "namenska naprava" bolj splača. Malo pogledaš za kakšnimi akcijami (včasih so cene 1/2 osnovne) . Pa imaš v kompletu vse (iz lastnih izkušenj) . Ker pri "avtomobilskem" moraš dokupiti napajanje (ali vtičnico pa se ti potem med vožnjo odklaplja) , nosilec, pa še nikoli ni tako kot "original" .

lp

Objavljeno

Kako pa je s trasami? Po dolgem casu sem uklopil nuvija, Pa mi je zadeva pot po italiji tako zakvackala,  in me vozila po takih cesticah da bi jo najraj sklopil, pa nism vec znal na glavno. Mobilc bistveno bol smiselno potrgne ruto. 

Objavljeno
pred 13 minutami, Cartman pravi:

Kako pa je s trasami? Po dolgem casu sem uklopil nuvija, Pa mi je zadeva pot po italiji tako zakvackala,  in me vozila po takih cesticah da bi jo najraj sklopil, pa nism vec znal na glavno. Mobilc bistveno bol smiselno potrgne ruto. 

nastavitve->navigacija->avto->nuRoute

Potem pa poglej vse 4 opcije, kaj maš nastavljeno. Izogibanje katerih cest, kako računa pot itd.......

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   1 član

• Breco 36
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!