Popularna objava SEBA33 Objavljeno Julij 6, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 MAlo naokrog Mal se pohladit builder, gsxf750, Scarabeo 500 in 23 others 26
Nearrain Objavljeno Julij 6, 2015 Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 no, tmle zgori se pridruzujem vtisom cez železno kaplo in naprej, brez plavalno ribiške izkušnje... Fotkal tud nič ker je blo treba tišat na golico. Ratal mi je pa tole dvojezično tablo in otima poslikat nekje u Ludomdworfu image.jpg drugič pa protfan štrudle sabo ker mamca na ovinku kasira 4 kovače za kos.... Specialka za strudl trail. Sledi odebeljeni rumeni crti do protfana z strudlom . . . Janezs, UnionJack, s56g in 4 others 7
Snečer Objavljeno Julij 6, 2015 Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 Maš Google translate pa si preved če ne zastopš pr tvojih letih!!! Jaz že razumem, očitno pa avtor ne razume, naj on uporablja google translate. Samo čakamo še lahko da bodo tudi drugi sosedje začeli pisat tu v madžarščini, nemščini, italijanščini. Me zanima kako bi na hrvaškem forumu reagirali, če bi kakšen Srb napisal prispevek v cirilici. Tako kot imajo oni svoje jezik in se ne ozirajo na druge, tako imamo mi svojega in naj ga tudi drugi spoštujejo. motolover, bosa, SasoKuzma in 4 others 7
SLVR Objavljeno Julij 6, 2015 Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 no, tmle zgori se pridruzujem vtisom cez železno kaplo in naprej, brez plavalno ribiške izkušnje... Fotkal tud nič ker je blo treba tišat na golico. Ratal mi je pa tole dvojezično tablo in otima poslikat nekje u Ludomdworfu image.jpg drugič pa protfan štrudle sabo ker mamca na ovinku kasira 4 kovače za kos.... Spodnji napis je za kitajce, oni so ipak navajeni bit obrnjeni na glavo na drugem koncu sveta! UnionJack 1
Popularna objava KilleRBee Objavljeno Julij 6, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 (popravljeno) Naša je hotla pa sva šla... Bznla sva ga včeraj v nedeljo... Vrhnika-Idrija-Most na soči-Tolmin-Bovec-Vršič-Kranjska-Jesenice-Kranj-Ljubljana-Vrhnika cca. 340km se jih je nabralo malce bluzenja vmes... Prvi postanek: Dejva dol ta leder pa pejva na pico... Pojeva, "pejva gledat slap Boke baje samo 40min do njega.." Ok... Seveda po 40min sem v šlapih prišel do tega sicer se ne vidi dobro ampak kot eni ostanki baze: Naprej so bili že kar plezalni podvigi odločiva se, da raje obrneva in greva dol do "reke" Boka... Mmmmm milina, namakava noge v tej vročini... Most z druge strani: Se oblečeva in jo bzneva čez Vršič.. To je to od slikic... Popravljeno Julij 6, 2015. Popravil KilleRBee HyperJack, DAMI34, Nikii in 24 others 27
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Julij 6, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 Jaz že razumem, očitno pa avtor ne razume, naj on uporablja google translate.Samo čakamo še lahko da bodo tudi drugi sosedje začeli pisat tu v madžarščini, nemščini, italijanščini.Me zanima kako bi na hrvaškem forumu reagirali, če bi kakšen Srb napisal prispevek v cirilici.Tako kot imajo oni svoje jezik in se ne ozirajo na druge, tako imamo mi svojega in naj ga tudi drugi spoštujejo.Mene bolj motijo prispevki v angleščini in čefurski angleščini(amerikanščina) ker s temi narodi nimamo in nismo imeli nikoli nič ,se jim oz.se jim pa mečete pod noge in en je bolj pameten od drugega kako bo kaj povedal v angleščini pa še to v kakšnem slengu,ker je to zdaj in,in noben se ne utakne v kakšne tretjerazredne zvezdnike ki pridejo v našo kuro mi pa po tleh metat ,da bi nas zadrogiran model razumu. A si se kdaj v to spustil Snecer,ne treba jebat bivšega brata,človeka s katerim smo imeli skupno zgodovino in človeka ki se trudi na forum obesit še kaj drugega kotsrčni utrip in temperaturo šupka med vožnjo.........zase se brigej in ko naslednjič limaš linke v kakšnem drugem jeziku kot je slovenščina,poskrbi za primeren prevod in ne bodi takšen šupak......šupak si prevedi oz vprašaj tega ki ga provociraš,vrjamem da ti bo lepo pojasnil:-D Tedybear, builder, tonystx in 13 others 16
Zivnorc Objavljeno Julij 6, 2015 Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 ...lah pa da mu gre na živce to... k ga je slučajn čefur naredu.... tonystx, builder, BMWflar in 2 others 5
DAMI34 Objavljeno Julij 6, 2015 Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 (popravljeno) ...lah pa da mu gre na živce to... k ga je slučajn čefur naredu.... Yess...lajkam (ufakkerjezikjeto?) Popravljeno Julij 6, 2015. Popravil DAMI34 Kmet2, tonystx, BMWflar in 1 other 4
gsxf750 Objavljeno Julij 6, 2015 Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 Ni eno, je dvodneven vtis iz potepanja po Avstrijskih Koroških in zgornještajerskih hribovskih prelazih (800 do 1600mnmin 2 nacionalnih parkih. Sobota: Lj - St.Michael im Obersteiermark via: Tuhinjska, Letuš, Šoštanj, Sleme, Črna na Koroškem, Dravograd Lawamund po 69 do Leutscach in Kranachberg-a Eibiswald, Deutchlandsberg Weinebene (1500mnm) Twimberg, Pacsattel, Koflach, Zeltweg Redbull Ring, St.Michael im Obersteiermark Nedelja: St.Michael im Obersteiermark - Jezersko via: Loeben, Bruck an Mur, Mariazell, krog skoraj do St.Poelten-a Wildalpen, Park Gesause, Hohentauern, Judenburg, Wolfsberg, Železna Kapla, Jezersko Skupaj po Avstriji: 800 km bencin: 10 centov cenejši, per: precej dražji asfalt: neprimerljivo boljši policaji: videl le dva kolesarji: precej manj kot v Dolomitih še bom šou, prou kmal SuNa, TOMCAT, Kmet2 in 4 others 7
Snečer Objavljeno Julij 6, 2015 Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 Mene bolj motijo prispevki v angleščini in čefurski angleščini(amerikanščina) ker s temi narodi nimamo in nismo imeli nikoli nič ,se jim oz.se jim pa mečete pod noge in en je bolj pameten od drugega kako bo kaj povedal v angleščini pa še to v kakšnem slengu,ker je to zdaj in,in noben se ne utakne v kakšne tretjerazredne zvezdnike ki pridejo v našo kuro mi pa po tleh metat ,da bi nas zadrogiran model razumu. A si se kdaj v to spustil Snecer,ne treba jebat bivšega brata,človeka s katerim smo imeli skupno zgodovino in človeka ki se trudi na forum obesit še kaj drugega kotsrčni utrip in temperaturo šupka med vožnjo.........zase se brigej in ko naslednjič limaš linke v kakšnem drugem jeziku kot je slovenščina,poskrbi za primeren prevod in ne bodi takšen šupak......šupak si prevedi oz vprašaj tega ki ga provociraš,vrjamem da ti bo lepo pojasnil:-D Sem kar vedel, da bo težko. Razumem, da se tu pa tam spusti kaj v drugem jeziku, da nekdo pride na forum in vpraša v svojem jeziku, ker mu naš ni domač. Da pa nekdo brez sramu piše daljše prispevke konstantno v tujem jeziku pa se mi ne zdi korektno, po moje gre za provokacijo. Forum je slovenski. "Mi" hlapci, ko pišemo po drugih forumih, tudi takšnih iz bivše države, bolj ali manj se "matramo" z njihovo špraho in praviloma uvodoma opravičujemo, če vse ne bo razumljeno. Glede jebanja bivšega brata pa sem na jugu že marsikaj doživel. p.s. moderator naj naredi novo sekcijo: "Prispevki v tujih jezikih" pa je zadeva rešena. Pips, bosa, igorkr in 1 other 4
Popularna objava mladench Objavljeno Julij 6, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 Sem kar vedel, da bo težko. Razumem, da se tu pa tam spusti kaj v drugem jeziku, da nekdo pride na forum in vpraša v svojem jeziku, ker mu naš ni domač. Da pa nekdo brez sramu piše daljše prispevke konstantno v tujem jeziku pa se mi ne zdi korektno, po moje gre za provokacijo. Forum je slovenski. "Mi" hlapci, ko pišemo po drugih forumih, tudi takšnih iz bivše države, bolj ali manj se "matramo" z njihovo špraho in praviloma uvodoma opravičujemo, če vse ne bo razumljeno. Glede jebanja bivšega brata pa sem na jugu že marsikaj doživel. p.s. moderator naj naredi novo sekcijo: "Prispevki v tujih jezikih" pa je zadeva rešena. Glede jebanja...bodi boljši, ne bit skret. Moderator pa lahko spet naredi seLekcijo pa tebe malo izklopi. Tip piše lepe potopise, lepi zanimive slikce in tudi razbrati se da, kje se je vozil, tako da, mogoče še kdo dobi idejo, kam it... Zivnorc, tonystx, izibajker in 9 others 12
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Julij 6, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 Gre kura po gozdu, pa sliši iz grma: "kokokooo, kokokooo" pa jo zanima, kaj je to in gre bližje grmu. Lej ga zlomka, ven skoči zajček, pa nabriše kuro, pa pravi: "znanje tujih jezikov ni nikoli škodljivo" Kmet2, UnionJack, Dadi in 9 others 12
igorkr Objavljeno Julij 6, 2015 Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 V Franciji, takoj čez italjansko-francosko mejo, mi je francoska policistka, ko sem jo kot turist na motorju spraševal za pot, jasno dala vedet, da ne smem govorit Itaijansko. Ona ni znala Angleško, jaz ne Francosko, če zna Nemško se jo pa potem nisem upal vprašat ...
Zivnorc Objavljeno Julij 6, 2015 Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 (popravljeno) ...in v katerem jeziku si jo vprašal.. da sta se zmenila ... ko smo pri policistkah... in da ne bom offtopic: ... ko sem vtiskoval dnevno vožnjo... sem se na Osilnici ustavil pred rampo... ugasnem motor.... in ven iz hišice prideta pregrešno lušni policistki.. ena v SLO policijski uniformi... druga pa v HR uniformi. ... tolk sem bil paff... da sem vprašal, kje se vkrcam na letalo.... bili sta kot stevardesi..... ... več pa nisem spraševal, ker sem imel s seboj ženo... Popravljeno Julij 6, 2015. Popravil Zivnorc Andro Asgaard, KyoKon, maj08 in 4 others 7
DAMI34 Objavljeno Julij 6, 2015 Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 ...in v katerem jeziku si jo vprašal.. da sta se zmenila francoza ji je stisnu, pa mu je vse povedala Zivnorc, ataIBA, pikolo in 2 others 5
igorkr Objavljeno Julij 6, 2015 Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 ...in v katerem jeziku si jo vprašal.. da sta se zmenila Sem šel nazaj v Italijo vprašat italjansko policistko. A Armani oblekcah so prave lepotice . Sva se potem vse zmenila. Zivnorc, DAMI34 in Kmet2 3
Popularna objava nxyz Objavljeno Julij 6, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 Sobotna, V Vodicah napolniti tank Preko Škofje Loke na Železnike, kjer so ravno zaprli cesto zaradi relija, ni problema, pogledava Dalje Tolmin, Kobarid, Bovec In v višave na prijetnejšo klimo-Mangart K sosedom Čez Trbiž nazaj v Slo. in preko Kranjske Gore domov Težko napišem, da je bilo prijetnih 300km, kljub "zračni" opremi je bilo za moje pojme prevroče, ne prenesem vročine Te kraje bo sigurno še treba raziskati, nikoli ni dovolj časa za vse kar je načrtovano. Schultz, HyperJack, DXR16 in 30 others 33
Popularna objava kaca1 Objavljeno Julij 6, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 V petek zvečer sem........ - ....Ker je bilo peklensko vroče in se mi v tisti vročini niti slučajno ni dalo v polni opremi hodit peš do jezera (se ga niti ni vidlo s parkirišča, kot pa sem danes prebrala je cca 10 min hoje s parkirišča do jezera; drugič bo treba malo bolje pogledat kam sploh grem ), sem raje obrnila in se zapeljala do Konigseer Ache … DSCN4031.JPG DSCN4035.JPG ... No, drugič se le spravi malo prej od doma, rezerviraj si pa še ene 3 urce za osvežitev.....v skalah, nad tistim lepim gradom v Werfnu (na fotki sem označil s puščico) je vhod v ledeno jamo Sam ogled jame traja cca 1 uro, nekaj rabiš, da prideš še do vhoda (2x po cca 15', vmes pa je gondola)....skratka lep ogled, pa v takih vročih dneh ornk osvežitev! Priporočam, da s sabo vzameš kakšen pulover, vindstoper,... Ko "zlezeš" s tistih skal pa do "Kraljevskega jezera" tudi ni več daleč... . DXR16, DAMI34, Keiko in 12 others 15
Popularna objava gsxf750 Objavljeno Julij 6, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 (popravljeno) Ni eno, je dvodneven vtis iz potepanja po Avstrijskih Koroških in Zgornještajerskih hribovskih prelazih (800 do 1600mnm) in 2 nacionalnih parkih. slik le nekaj, se je vozilo. začetek spusta iz prelaza ob smučišču Weinebene, smer zahod kava v nedeljo ob enajstih na Mariazell Popravljeno Julij 6, 2015. Popravil gsxf750 Nearrain, pik1, deyo in 25 others 28
Tedybear Objavljeno Julij 6, 2015 Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 (popravljeno) Čez Trbiž nazaj v Slo. in preko Kranjske Gore domov Lahko bi dodala, da so Italijani med tema dvema slikama-točkama na novo preplastili en lep kos poti. Od Trbiža do Odcepa za Nevejsko sedlo so, ocenjujem, preplastili 60% ceste. Se pelješ kot po hrastovem parketu. Mirno in neslišno. Popravljeno Julij 6, 2015. Popravil Tedybear spaceback, UnionJack in Janezs 3
nxyz Objavljeno Julij 6, 2015 Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 Res je veliko novega asfalta in to ne take mini flike kotsmo jih vajeni v slo.
Popularna objava Schultz Objavljeno Julij 6, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 No ja....da spišem vikend vtise. Glede tega, da je ta vikend po osrčju Dolomitov bila glih maratona pantanijev, sem si malo prikrojil destinacije. važno je bilo, da nisem bil prikrajšan za nič. Včasih je nekomerciala zakon. sobota, 4.7.: Časovnica je bila nabita, vsaka minuta je zamuda, tako sem še v jutranji hladovini ob 05.43 štartal proti severu za Sauris in osvojil vsa tri sedla (Roda, Razzo in Ciampigotto), pri slednjem sem se ustavil na dvojnem kofetu . Po polurni pavzi sem nadaljeval v dolino in nato preko prelaza Cibiana in nato Duran na neko lokalno cesto do jezera Mis. Luštno.... Nato pa po regionalki do bližine mesta Feltre in proti severu...najprej čez prelazič D'Aune. Potem nazaj v dolino in na sever v Siror, kjer sem napojil konja in sebe....pašta in omaka...neka lokalna specialiteta...ne moreš falit..če v italiji vzameš pašto. Po kosilu pa gasa in dolge luči....ker sledili so trije prelazi samo za uživanje (Rolle, Valles, San Pellegrino)....no...za par fotk sem si pač cajt uzel. Nato pa malo po dolini do mesta Cavalese in nato spet na sever čez Lavaze, kjer je sledila ponovno ena polurna pavzica....t.i. gelatitajm. Po spustu sem zavil levo za lokalno cesto za Nova Ponente/Aldino in prišel v Auer ali Ora po taljansko. Od tu pa naprej za prelaz Mendola....še prej pa malo kuhanja b sopari po Bolzanski kotlini. Mendola.....hmm , neglede na to da sem jo že velikokrat prevozil....vedno mi pusti tak vtis..kot da jo prvič obdelujem. Prespal sem na prelazu Mendola...cca. 900 metrov naprej v Garni Biancaneve. Po 11 urah in pol motorizma in po 543 km, je bilo to to. Naslednji dan sledi.... Zivnorc, Kmet2, pik1 in 34 others 37
Popularna objava Schultz Objavljeno Julij 6, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 Vikend....drugi del: nedelja, 5.7.- Spal sem ko top. Zjutraj pa na obilen zajtrk....kajzerce, pršut, sir, brioši....kofe...mljask. Potem pa kar na žvelto pod pod noge, tako da sem že ob 08.45 zajahal motor. Sledil je spust z Mendole in nadaljevanje po obrobju "valle del sole", kjer so nasadi jabolk znamke "Melinda". Nato pa spet v hribe po obrobju "parco regionale del Brenta" skozi Andalo in nato mimo jezera Molveno do naselja ob jezeru Massenza. Tu sem se ustavil, da sem spil še eno kofe...se v senci en malo ohladil in ga pičil dalje. V Trentu je bil zbor Ferrarijev in je bil en kažin od prometa...pozitivna stvar je bla ta v živo sem videl prvič toliko Ferrarijev na kupu. Po Trentinski sopari pa spet v hribovit svet do Asiaga....kraj kjer so znani po izdelovanju sira. Pred tem, pa sem še osvojil prelaziča Fricca in Vezzena. V Asiagu sem malo zavil v mestno središče...glej ga zlomka...od 11.00 do 19.00 je mestno središče zaprto in je kao peš cona...sem pa naredu eno sliko glavnega trga in potem še kostnice. Kostnica je pa odprta od 900 do 12.00 in od 14.00 do 17.00. Jst sem trofnu glih ko je bilo zaprto. Nato pa spet na konja in odjezdil za Bassano di grappa. Od tu pa dalje za prelazic Cima Grappa. Na vrhu pa sem naredu eno krajšo pavzo za ogled. Na 1800 metrih nadmorske višine je ob 15.20 švasalo celih 29°C. Glede tega, da je bil kufer poln, sem pač kramo nosil naokoli in ker sem ena mona trmasta sem naredu 140 šteng v eno smer, da sem slikal to čudo, da lahko to delim z motosvetom. Na vrhu se je sopara valila kar v oblakih. Potem pa je sledil spust. Nisem šel proti severu za Feltre, ampak sem nadaljeval po eni lokalni cesti za širino enega avta mimo Monte Tomba v dolino, kjer sem v naselju Valdobbiadene naredu eno pavzo, ker sem bil skuhan od te sopare. Po neki kvazi ohladitvi...sem nadaljeval po rehionalki za Longarone in od tu mimo jeza Vajont do Barcisa in domov. Domov sem prispel ob 21.15, skurjen do amena. Ta dan je padlo cca. 580 km. Skratka tura je uspela vsega skupaj se je v dveh dneh nabralo 1123 km. Vtisi... :OK: , zadnja guma fuč in kliče po novi. skalar36, Fazer03, MiNa in 40 others 43
Popularna objava BMWRIDER Objavljeno Julij 6, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 6, 2015 Evo,me...V tej vročini komej diham in živim..Zato je blo treba po dolgem času spet v hribe. Na katerem delu rute je točno slika slikana,nimam pojma .. Vem, le , da smo vozili cc 6 ur makadama, 1X fajn zalutali, 1X obračali zaradi plazu..NOROOOOOO lepi tereni,nikjer žive duše..In glede na to,da nam banke kupujejo AMERIČANI,ceste delajo ČEHI,fabrike kupujejo HRVATI in NEMCI..danes opazim,da nam gozdove čistijo in les pobirajo AVSTRIJCI..Mehanizacije na vseh terenih za ponort..THIS IS SLOVENIJA Pa še ruta..AJDOVŠČINA-COL- KOVK (zaradi novih poti že v prvih kmjih zalutava)- pod TISOVCEM do PARADANE- HUDO POLJE- MRZLA RUPA- VOJSKO- IDRIJSKE KLAVŽE (kjer zaradi plazu obračava...tuki sem hmal neki v hlače spustila. .)- ČEKOVNIK- IDRIJCA-KREKOVŠE-nazaj na MRZLO RUPO (narejena osmica off roada)- SMREKOVA DRAGA (vikendi in bajtice..lepš kot v pravljici) - MALA LAZNA- PREDMEJA IN DOMOV..CC 100 km.. Žal mi je,ker fotoaparata nisem s seboj mela...Pokrajina in nekateri odseki so takšni,da mi nebi verjeli,da sem po domačih terenih lutala.. Obljubim pa,da se javim in še kaj objavim,preden geslo pozabim.. Lep dopust vsem in veliko lepih poti.. izibajker, builder, Nikii in 33 others 36
Popularna objava RobiRoberto Objavljeno Julij 7, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 7, 2015 (popravljeno) Danes sem se pri zelooo prijetni juranji temperaturi ob 08.30 zopet odpeljal v Idrijsko Belo, slikati MV iz takega položaja, kakor jo do sedaj še nisem. Pri vračanju proti domu sem "pri pekarni" opazil posledice včerajšnje prometne nesreče in goreče sveče so mi takoj povedale, da nekdo ali nekateri niso imeli take sreče kakor jaz ... 24UR.COM Popravljeno Julij 7, 2015. Popravil RobiRoberto Schultz, Keiko, maj08 in 12 others 15
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se