FrigoFrops Objavljeno Avgust 5, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 5, 2015 Tale zemljevid se ti ne ujema z lokacijami ja sliki. gsxf750 1
Popularna objava jany Objavljeno Avgust 5, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 5, 2015 Včeraj pa prvič na prelaz Predel in do Rabeljskega Jezer. Definitivno bo enkrat ista tura z tem da se bo nadaljevala naprej čez Dolomite. Vožnja na izi spravil porabo na 4.2L ter 250km naredil z enim tankom brez vklopljene rezerve, gužve ni bilo, Toplo je bilo brez sopare kot na obali tako da se je dalo dihat Kras, RobiRoberto, Keiko in 12 others 15
Popularna objava RobiRoberto Objavljeno Avgust 5, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 5, 2015 (popravljeno) Danes naj bi bil dan i (dan Izole) vendar ga nisem pravilno imenoval, ker bi moral biti dan kvi (dan kave v Izoli). Od doma sem se odpeljal zjutraj ob 6 in 10 minut in vrnil nazaj ob 18 in 25 minut. Popravljeno Avgust 5, 2015. Popravil RobiRoberto Keiko, DXR16, MPeco in 28 others 31
Popularna objava n_majk Objavljeno Avgust 5, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 5, 2015 Danes koncno ena fura ampak res sam fura.. una najboljsa..kr nekam.. brez plana.. mascevanje za zadnjih par ko sem se sam v sluzbo vozil pol pa po nocni cakal da neha padat al pa kar po dezju domov... kr nekam : malo slik.. splezal cez en kraški gorski prelaz pol še na Vrabče in proti Po in Bistrici... dva postanka tako da je zmanjkalo casa za kam dalj... in skor na koncu slucajno srecam svoj bivsi avto še je živ.. pa ne sam to.. pravkar z poti po celi ex Yu plus Albaniji :notworthy: ZX legenda... meni je hcerko pripeljal iz porodnisnice domov... lih danes sem jo prvic peljal en krog na motorju DAMI34, UnionJack, DXR16 in 9 others 12
nazo13 Objavljeno Avgust 6, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2015 predvidevam, da se v jezeru nisi kopal :grrr Ni bilo ne časa ne volje. Tale zemljevid se ti ne ujema z lokacijami ja sliki. Možno, da sem ga kje kiksnil zaradi furje. Lahko napišeš kje in kaj konkretno sem zajebal?
Wakasaki Objavljeno Avgust 6, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2015 Ker so danes padavine napovedane za popoldne, sem se dopoldne s kolesom odpeljal do idrijskega Jukatana, tako da ne boste misili, da obstaja samo v Mehiškem zalivu ... .) lokacija druge slike?
VS800 Objavljeno Avgust 6, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2015 lokacija druge slike? Piše ti na sliki, drugač........
romanno Objavljeno Avgust 6, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2015 Včeraj sem se odpravil na eno lepo turco, čez Zasavje, proti kooški in nazaj. Cesta je na večih delih superska, ponekod zelo slaba, ampak na koncu lahko rečem, da je bilo zelo uživaških 320km. SEBA33, builder, Janezs in 2 others 5
gsxf750 Objavljeno Avgust 6, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2015 Ni bilo ne časa ne volje. Možno, da sem ga kje kiksnil zaradi furje. Lahko napišeš kje in kaj konkretno sem zajebal? Gusswerk (recimo vzhodni del parka Alpenwild) do Graz- je po cesti min 100km. Park je severo_zahodno od Graz-a.
FrigoFrops Objavljeno Avgust 6, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2015 Ni bilo ne časa ne volje. Možno, da sem ga kje kiksnil zaradi furje. Lahko napišeš kje in kaj konkretno sem zajebal? Sam si poglej, več napak je.
Popularna objava Schultz Objavljeno Avgust 6, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 6, 2015 Včeraj je padla ena malo daljša turca. Hotel sem sprobat to avstrijsko "route 77", tako da je bil štart že ob 06.24 zjutraj. Do Kranja sem jo ubral kar po AC, gužva je bila minimalna, več ali manj samo šihtarji. Nato pa za Jezersko. V vasi Zgornje Jezersko sem se ustavil na enemu kofetu in zamzal še eno paštokremo v oštariji (se ne spomnem imena), v glavnem ob Planšarskem jezeru. Šefe mi je reku, da sem eden od ta zgodnjih. Jah bilo je deset minut pred osmo zjutraj, mah...nekateri si takrat šele umivajo zobe in se gledajo v špegu. Po cca. polurni pavzi sem jo pičil dalje. Avstrijsko stran jezerskega je pa brez slik, ker sem raje užival v vijuganju brez postankov. Po železni kapli sem jo mahnil za Pliberk. Na tej cesti sem vtisnil tole slikco. jezero sonnegger Nato pa jo pičil naprej za Lavamund in 69-ko. Preden sem zavil na 69-ko je pri gasilskem domu tulila sirena, mah...sem mislu,da je kje požar in nadaljeval po 69-ki. Lavamund s ptičje prespektive, nato sem se predal užitkom 69-ke. Tik pod vrhom (pred ostrim ovinkom, kjer je tisto parkirišče in kiosk s hrano in pijačo), pa zagledam en kup rumenih luči. Policaj je glih končal s slikanjem. Kaj je blo mi ni jasno, sem nadaljeval do oštarije ob jezeru Soboth. Ko sem hotel spit eno kofe, vidim, da tejle strici pa tete radi spijo. Oštarija se odpre šele ob 11.00, hm...ura pa je bila šele 09.55. Jah, nič ni blo kaj...sem ga pičil dalje. V dolini sem zavil na sever po cesti št. 76 vse do Deutschlandsberga, nato pa na koncu tega mesta pa zavil na cesto št. L606 (vsaj mislim) za Hebalpe. Cesta in narava tuki sta čudoviti, prometa malo nič. Na vrhu je nekakšno manjši smučarski center. še utrinki: Po spustu sem se priklopil na cesto št. 70 in čez sedlo Packer piči do Koflach-a, kjer sem zavil za cesto 77. Moram pa povedat, da severna stran ceste 70 ima sfrezan asfalt in užitki pri spustu so bolj tko tko. Npr. v levem ovinku ti hočeš levo, tvoj prvi konc motorja pa desno, ja no....sem šel en malo prehitro . Cesta št. 77, hm....najprej je en malo zdelana, po par kilometrih pa je čista poezija. Sploh ni blo skoraj cajta vtisnit kake fotke, ker pač ne moreš se ustavit. Ma nekaj jih je pa ratalo. V dolini sem v naselju Grossfeistritz ali nekaj takega vtisnil še dva utrinka, preden sem jo mahnil po 78 proti jugu. Ravninski del je en malo suhoparen, nato pa sem Bad sankt Leonard zavil na cesto L91, skoraj na vrhu prelaziča Klipitztorl sem siprivoščil pavzo za kosilo. Zmazal sem enga dunajca s pomfrijem in pol litra coca cole za 10,70 ojrotov, sploh nimajo navitih cen...in zmeraj polno. Kuhnja pa obratuje od 11.00 do 15.00. Po cca. 45 minutah sem bil ponovno na poti. V dolini pa zavil za Sankt Veit, najprej po 92-ki in nato pa po 82-ki. Na teh cestah sta nastala še ta dva utrinka. Po Feldkirch-nu sem nadaljeval za Villach. Pred tem sem se ustavil na eni črpalki, da sem pojedel en sladoled, v dolini je že pošteno žgalo. Ossiacher see V Villachu sem šel v Louisa za eno usnjeno jakno, pred tem pa sem se krepko namatral v času prometne konice... Trgovina Louis me je pustila en malo hladnega, tista jakna, je v živo zgledala bolj plastik fantastik. Tako da ni bilo nič. Cene hm npr. Rev'it izdelkov...mah....jih dobim za isto ceno tudi drugje. Nato pa, ker nisem se hotel več kopati v sopari Villacha sem jo mahnil za Faaker see. jezera nisem slikal je pa ratalo tole Čez korensko sedlo... ...sem pripeketal v SLO in tu pa za Predel. Pred tem sem še naredil eno pavzo pri jezeru Raibl. Na naši strani prelaza Predel sem še slikal naše očake in jo pičil proti domu. Vse je bilo super, v 13 urah ture je padlo 704 km. r109, skalar36, bojc84 in 21 others 24
pajkica Objavljeno Avgust 6, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2015 danes prijetno v senci.... pa potem pridejo v poštev minice (aja se jih ne vidi, sam so pa ble ) builder, Janezs, SuNa in 5 others 8
Popularna objava Janezs Objavljeno Avgust 6, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 6, 2015 (popravljeno) Danes na Rakitno pa nazaj, čez ride do Črnega kala, potem naprej do Sočerge in nazadnje po isti poti domov. Sem se moral ustavit, da sem videl to čudo. Stric je rekel, medtem ko je žlampal vodo, ki teče iz škale, da ima Toyotin motor, ki ga je predelala Yamaha. Semi slick gume P.S: Stricu sem rekel naj ne seka ovinkov, da ne bo koga od nas nasadil. Popravljeno Avgust 6, 2015. Popravil Janezs jany, gsxf750, skalar36 in 10 others 13
Popularna objava Snečer Objavljeno Avgust 6, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 6, 2015 Nekaj vtisof Fazer03, DAMI34, avtomoto in 17 others 20
Popularna objava Snečer Objavljeno Avgust 6, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 6, 2015 še "dodatek" helikopter zaprl cesto...k sreči ni odpeljal nikogar ko pozabiš krmeo za sončenje doma builder, Fazer03, DAMI34 in 9 others 12
Popularna objava dreja_123 Objavljeno Avgust 6, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 6, 2015 Prejšnji petek sem imel popoldanski izlet, cca 260 km. Nova Gorica, Predmeja, Col, Idrija, Žiri, Škofja Loka, Davča, Cerkno, Idrija, Kalce ter čez Hrušico domov. Smučišče Cerkno poleti Spust v Cerkno: LP Andrej RobiRoberto, MPeco, Keiko in 7 others 10
Popularna objava dreja_123 Objavljeno Avgust 6, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 6, 2015 (popravljeno) Danes pa sem si privoščil dopust in kmalu po 7h odšel od doma. V Kobaridu sem dopolnil do vrha in jo ubral čez Učjo do zanimivega "turističnega naselja", ki je precej odmaknjeno od civilizacije Naselje je tik pod prelazom: Preko prelaza Sella Carnizza sem se spustil v dolino Rezije, od tu pa po glavni cesti mimo Tolmezza proti kraju Ampezzo. V Ampezzu sem zavil za Sauris in po vzponu prišel do jezera: Gor sem slikal skupino SLO kolesarjev . Če sem jih prav razumel, so bili iz Žirov... Nato sem nadaljeval skozi oba Saurisa (di sotto in di sopra): Do prelaza: Nato pa preko Sella di Razzo v dolino, do kraja: Auronzo di Cadore. Ker mi gužva in pogled na umazano jezero nikakor nista odgovarjla, sem se po fotografiranju nemudoma podal dalje proti Forni di Sopra. Po par ovinkih sem bil na Sella di Mauria. Pred krajem Ampezzo sta me v dolino prehitela 2 motorista s Hrvaško tablico VŽ. Nekaj časa sem jima iz radovednosti uspešno sledil, ampak sta bila za moj tempo prehitra. Sicer so Ita omejitve kdaj res čudne, vendar mi ni pasalo vozit 80 skozi naselje, da bi lahko izgubljeno nadoknadil... Iz Ampezza sem se nato preko Tolmezza peljal do kraja Chiusaforte, kjer sem tudi tankal. Nisem hotel reskirat, da bi mi na poti zmanjkalo bencina, saj sem se proti domu odpravil čez: Nevejsko Sedlo (Sella Nevea). Nato sem se zapeljal še na Mangart Ker se bojim višine, mi je bila vožnja na Mangart vse prej kot prijetna. Še dobro, da ob sestopu ni bilo nasproti vozečih vozil. Vožnja proti domu (Log pod Mangartom, Bovec, Kobarid, Soška dolina, Nova Gorica) ni bila nič posebnega, razen precej turistov in dveh dogodkov, ki sta se dobro končala. Oba, ko motorist prehiteva vozilo, ki tudi samo prehiteva ( zavozi levo) : Najprej se je to zgodilo 2 Nemcema na motorju (verjetno fant in punca, oba oblečena za na plažo). Pri slapu Boka je bil ustavljen avto (jasno več kot pol na cesti). Onadva prehitevata avto pred njima, nakar ta avto obvozi parkiranega. Malo naprej vozim v koloni, spustim mimo Italjana na enem starejšem cestnem motorju, se še pozdraviva. Na cesti gruča kolesarjev, Italjan vozi preveč za kombijem (nemški turist) in ne vidi, da bo kombi obvozil kolesarje. Ko je Italjan vzporedno s kombijem, kombi zavozi levo in se v zadnjem trenutku umakne nazaj na svoj pas... V cca 10tih urah sem prevozil nekaj več kot 430 km... LP Andrej Popravljeno Avgust 6, 2015. Popravil dreja_123 stromar-aly, DXR16, ada in 11 others 14
Fazer03 Objavljeno Avgust 6, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2015 (popravljeno) Ostalo mi je poznano, le teh kock pa nimam v spominu .... napiši prosim katera cesta je to. Hvala. Popravljeno Avgust 6, 2015. Popravil Fazer03 builder 1
nazo13 Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 Gusswerk (recimo vzhodni del parka Alpenwild) do Graz- je po cesti min 100km. Park je severo_zahodno od Graz-a. Sam si poglej, več napak je. Aaaa, šele sedaj pogruntal, da sem dvakrat naložil pot do Dražgoš in nazaj. Se opravičujem. Tale je prava:
Popularna objava nazo13 Objavljeno Avgust 7, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 Sem pa včeraj naredil furo v smeri Salzburga in se zaustavil v Hallstattu. Fantastika. Grad pred Lieznom Hallstatter See - Halstatsko jezero, na levi pa Hallstatt Obertauern Kmet2, Fazer03, RobiRoberto in 7 others 10
gsxf750 Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 Aaaa, šele sedaj pogruntal, da sem dvakrat naložil pot do Dražgoš in nazaj. Se opravičujem. Tale je prava: Clipboard.png Kakšna je cesta (kvaliteta asfalta, ovinki) na 71? Sam sem prepeljal 24 (dejansko skozi Wildalpen park) 55km same uživancije, slabega asfalta le ca 5km. Zelena dolina na ca 800mnm (humane temp ob dolinskih 32C) z ovinkasto cesto in rečico (kajaki in rafti). Slike so na netu, sm sam vozu.
Popularna objava notranc Objavljeno Avgust 7, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 Zdravo, naš včerajšnji izlet se je začel s štartom na Uncu ob 7.15 smer Veliki Klek. Prva pavzica na Korenskem sedlu nato preko Beljaka skozi Špital ob Dravi proti mestecu Sveta kri. Plačamo cestnino v višini 24,50 eura po motorju in proti vrhu. Ob poti si skuhamo še kavico. nato pa na cilj Veliki Klek ogledamo si ostanke ledenika na vrhu se zadržimo uro in pol, potem pa novim osvajanjem naproti. Osvojimo še Proti domu krenemo okoli 15 ure popoldne in vračamo se skozi Šmohor, Korensko sedlo, v Jesenicah na AC, večerja v ribiškem domu v Žejah, kjer si privoščimo školke na žaru, postrvi ter lignje na vse načine. Doma smo ob 21.30 po prevoženih 608 km. Še bomo šli. Lp,notranc Fazer03, Kmet2, skalar36 in 12 others 15
Banjo Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 Ostalo mi je poznano, le teh kock pa nimam v spominu .... napiši prosim katera cesta je to. Hvala. Grossglockner - cesta na Edelweisspitze. Fazer03 1
nazo13 Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 Kakšna je cesta (kvaliteta asfalta, ovinki) na 71? Sam sem prepeljal 24 (dejansko skozi Wildalpen park) 55km same uživancije, slabega asfalta le ca 5km. Zelena dolina na ca 800mnm (humane temp ob dolinskih 32C) z ovinkasto cesto in rečico (kajaki in rafti). Slike so na netu, sm sam vozu. Če si vozil, poznaš razliko med SLO in AUT. Zelo podobni, če odmisliš zgradbe in ostale umotvore ljudi. Pri nas je kot da so Cigani hiše skup znosili. Eno od tu eno od tam, večkrat kar zanemarjeno na zunaj, spoloh starejše hiše. V AUT dajo veliko na zunanji videz in idilo. Zelo redko0 vidiš zanemarjeno staro hišo. Večidel so lepo urejene. Turistično so pa ponudniki na posameznem območjo zelo povezani. Prespiš pri kmetu in ti pove, da imaš v uslugi všteto še ni da ni pri ostalih (muzeji, sedežnice - ki obratujejo tudi poleti, da prevažajo turiste, ... ). Ceste so po moje bolje vzdrževane kot pri nas. Vožnja po omenjeni cesti je nekako še najbolj podobna vožnji po Gorenjski s sanjskim asfaltom. Vozim povečini turistično in opazujem okolico. Pa da vas spomnim, uporaba cestnih kamer je v AUT prepovedana. Kazen je do 10.000€. Fazer03 in gsxf750 2
Popularna objava HyperJack Objavljeno Avgust 7, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 Piše se dan 30.07.2015 edini res najlepši dnevni vtis, ki se človeku lahko zgodi =) Dan se je začel že zgodaj zjutraj saj je blo treba oddelat šiht ampak naredil smo tisti dan bolj malo, saj sem pakiral za nekajdnevni oddih na Hvaru. Vreme je bilo napovedano, da bodo padavine ponehale šele proti jutru na petek, zato ni bilo druge, kot da sva se zavila v dežni kombinezon... valda zunaj 15 stopinj, spodaj imaš oblečeno pet termo majic, kombinezon + plastičen dežjak, se vsedeš na motor daš kontat in na števcu se prikaže nizek nivo bencina...a je lahko še slabše...že tko ti je vroče, je treba še skakat po bencinski...no dobro, se le odpraviva okoli pol pete ure popoldne proti Splitu... sovražim dež....avtocesto prav tako, a ni drugega preostalo, da smo v Vinici zavili za Bosiljevo in šli na avtocesto...eno in isto nabijanje, ravna cesta, zadnja guma se mi smili...prideva do Ogulina...pogledam tablo nad cesto na kateri je pisala temperatura ozračja... 12 stopinj!! :glare: , nisem vedel, da bo treba še lopato spakirat na morje, sem mislil, da bo v okolici Jezeran še snežilo... Ok V Žuti Lokvi lepo iz avtoceste , temperatura se je malo dvignila, pihalo je...se drživa smeri za Senj, se spuščava v dolino, sunki vetra, da sem bil takoj suh od vsega dežja. Na srečo cesta ni bila zaprta, je pa začelo kuhat v kombinezonu.. Pred Karlobagom pa se veter umiri in temperatura dvigne...pojeva ketogeno malco v Karlobagu in lačna pičiva dalje... V StariGradu na kavici skoz pravim pa pejva do Večke kule, morda ujameva sončni zahod, čeprav možnosti je bilo vedno manj. Oblačno nebo na zahodu je skrajšalo sončni zahod... ...tema...vidim tablo Večka kula....zalutam na plažo..in po odlutanju v močni temi prideva do plaže v Večki kuli, polna modra luna sije, ozračje prijetno =) vse detaile bom izpustil kako je zaroka potekala :grim Valda vesel k ura ... Nato pa v Maslenici na avtocesto in gas do splita...v splitu ob polnoči 29 stopinj, nism vedu al bom zakuhal, al motor v graben porinil :grrr ob štirih zjutraj že lepo v postelji na Hvaru petek, sobota, nedelja, ponedeljek.... sanja svinja kukuruz... No domov se mi ni dalo vračat po Hrvaški, kak pa lahko še del poti pridem domov? Po Bosni! že spet! čeprav sem rekel, da je bla kvota letos za bosno že izpolnjena. Zdej se pa ne upam več rečt, da ne bom šel še kdaj letos Split - Trogir - po "bližnjici" - Prgomet - vukojebina - super cesta - Drniš :grim - Knin tu pa ogled gradu...so se že pripravljali na proslavo...kamere za vsakim vogalom, kot da snemajo Big brotherja, polno štantov, najbolj sem si zapolniš štant poln pečenih odojkov na kolih...mi je žal da nisem slikal.. Vrata Kninskega gradu: Kmalu izdihnu do vrha.. Se je splačalo =) Strmica - Bosansko grahovo - Drvar in po neznani poti do MArtin brod, nimaš kaj, lepa je dolina Une, ceste super, le ležeči policaji (beri kamni, skale) na vsakih nekaj metrov... Bosanc naredu most, most se podrl.. Bosanc naredil novega, ta zaenkrat še stoji: tabla makedam 8 kilometro , ampak glej ti bosance, pol te dolžine so že položili nov sfalt , svaka čast! Kulen fakuf sva hotela pogledat grad, je na tabli pisalo le 2 kilometra, pa sem vozil 3 kilometre bo zjebanem makedamu, potem se mi pa ni več dalo...pozno je že bilo, pa škoda naloženega motorja...mitaske so že na indikatorjih, nisem hotu met gumidefekta... V Bihaču se je Verso spoznaval z obmoknjenim jagenjčkom pa se na koncu nista spoznala, zame je prase kralj živali, za mojo belokrajko pa to kar se vrti na sliki :grim V mlinu "pojemo" večerjo (dolgo smo čakali, hrana pa kr nekaj...me ne vidijo več...) Takoj za mejo pa spet offroad ...moker in usran ko cucek pridem do Plitvic nalepka na sprednjem blatniku v polnem elementu.. Domov prideva globoko v temi, vsa umazana, motor umazan do neprepoznavnosti...ampak smo ga spucali... Bla sva mokra, pregreta, utrujena, ampak blo je nepozabno Skupaj slabga jurja kilometrov :grim Bodite pridni, se pišemo. čau RobiRoberto, Janezs, vidmar j in 34 others 37
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se