HyperJack Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 Ime jedi? Recept? Dagnje na buzaro by HyperJack velika posoda (visoka), 5 žlic olivnega olja, na drobno nasekljana čebula, tenstana toliko časa na zmernjem ognju, da lepo porumeni in ispusti aromo. Dodaš dagnje pokriješ s pokrovko in kuhaš v sopari dagnje 3 - 4 min. V tem času se že večinoma vse odprejo. Nato dodaš česen, 0,5 litra paradižnikove mezge, 4 velike na kocke narezane paradižnike ( paradižniku predhodno na dnu narediš z nožem križ in ga daš v krop za 2 min, tako na enostaven način odstraniš lupino), dodaš nekaj tamalih paradižnikov v grozdju ( količina, čisto po želji, 4 žlice drobtin za zgostitev, dobro premešaš in kuhaš na srednjem ognju (omaka mora rahlo vret) 10 min, nato dodaš 2 dcl rdečega in 3 dcl belega vina (vina lahko uporabiš najcenejša), vina naj bodo suha, dodaš začimbe (svež perteršilj, suha bazilika lahko tudi sveža, origano, žličko vegete, poper)...pomembno je da soliš vedno na koncu. Školjka se odpre in spusti slano vodo, zato soliš s previdnostjo, vmes probavaš...kuhaš še 10 min in serviraš še toplo. Zdraven se mora obvezno jest bel kruh, da lahko pomažeš omako... - 3 kilograme ne prevelikih dagenj (jaz jih vedno očistim) jany, Keiko, Janezs in 6 others 9
KilleRBee Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 Se vidi material za ožent! :grrr KyoKon, HyperJack in TOMCAT 3
jany Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 (popravljeno) Jaz sem mnenja da HyperJAck naredi poskušino jedi, sploh zdej se bo oženil more malo vadit tole na večje količine A mu damo datum da sam izbira ? :grim Srečno v zakonu GS itak bo zakon ! Popravljeno Avgust 7, 2015. Popravil jany
Kmet2 Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 Mokro romantičen vtis:-D Janezs, KilleRBee, jany in 5 others 8
Fazer03 Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 Grossglockner - cesta na Edelweisspitze. Jeboga, tiste kocke sem že nekajkrat povozil - mi pa slika nekako ne sodi v kontekst Stelvio - Gavia - Bormio ....
franc Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 Dagnje na buzaro by HyperJack velika posoda (visoka), 5 žlic olivnega olja, na drobno nasekljana čebula, tenstana toliko časa na zmernjem ognju, da lepo porumeni in ispusti aromo. Dodaš dagnje pokriješ s pokrovko in kuhaš v sopari dagnje 3 - 4 min. V tem času se že večinoma vse odprejo. Nato dodaš česen, 0,5 litra paradižnikove mezge, 4 velike na kocke narezane paradižnike ( paradižniku predhodno na dnu narediš z nožem križ in ga daš v krop za 2 min, tako na enostaven način odstraniš lupino), dodaš nekaj tamalih paradižnikov v grozdju ( količina, čisto po želji, 4 žlice drobtin za zgostitev, dobro premešaš in kuhaš na srednjem ognju (omaka mora rahlo vret) 10 min, nato dodaš 2 dcl rdečega in 3 dcl belega vina (vina lahko uporabiš najcenejša), vina naj bodo suha, dodaš začimbe (svež perteršilj, suha bazilika lahko tudi sveža, origano, žličko vegete, poper)...pomembno je da soliš vedno na koncu. Školjka se odpre in spusti slano vodo, zato soliš s previdnostjo, vmes probavaš...kuhaš še 10 min in serviraš še toplo. Zdraven se mora obvezno jest bel kruh, da lahko pomažeš omako... - 3 kilograme ne prevelikih dagenj (jaz jih vedno očistim) Jaz dodam še malce masla, ne dam pa rdečega vina (bom enkrat probal). HyperJack 1
HyperJack Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 Jaz dodam še malce masla, ne dam pa rdečega vina (bom enkrat probal). Rad imam striktno rdečo buzaro, se pravi rdeče vino doda barvo in nek poseben "volumen", belo vino pa tako naredi aromo. Kar se tiče jedi na splošno ne uporabljam masla, ampak verjamem, da je tudi to lahko en element, ki dodatno dopolni jed. Pri buzari je tako, da je bila točno ta na sliki zaradi velike količine tekočine jedljiva kar z žlico. Navadno ne delam s toliko tekočine da je omaka kar se da gosta katero se pomaže z kruhom. Vsak naj naredi kakor mu bolje paše. Je pa ta jed odlična, saj ima izjemno velik odstotek beljakovin in mali odstotek ogljikovih hidratov. Za moje pojme je tale jed nepogrešljiva pregreha med ketogeno dieto. (kruha se poje malo, toliko za dušo) Pa dober tek! =) franc 1
maus Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 men je tut doužn še kako večerjo, kajne HyperJack word urejanje me je ful zmatru in zlakotil vtisi pa še pridejo ... verjetn HyperJack 1
HyperJack Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 men je tut doužn še kako večerjo, kajne HyperJack word urejanje me je ful zmatru in zlakotil vtisi pa še pridejo ... verjetn Vse to in še kaj te čaka v prihodnje...še to sezono... maus 1
RobiRoberto Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 (popravljeno) Dagnje na buzaro by Roberto nekoč ... ... putra nič, ampak olivno olje in tudi belo vino v buzaro in tudi v kakšen kozarec za zraven ... :notworthy: Popravljeno Avgust 7, 2015. Popravil RobiRoberto pajkica 1
maus Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 ..putr u morsko jed ?!??! :grrr sj je vseeno .. sam da je zastojn :krneki:
jany Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 sj je vseeno .. sam da je zastojn :krneki: Zdej bosta morala oba narediti pa da probamo pri čemu je stvar maus 1
Popularna objava Snečer Objavljeno Avgust 7, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 Jeboga, tiste kocke sem že nekajkrat povozil - mi pa slika nekako ne sodi v kontekst Stelvio - Gavia - Bormio .... Krožna fura, skor ne moreš drugače, če se vračaš na Štajersko le Gerlos sem spustil. Drugače pa zlatar hoče 8 eur za fotko http://2015.fotostelvio.com/find-your-foto/find-your-foto-summer-2015/find-your-foto-august-2015/stelvio-5-august-2015/5-august-1330-1400/?nggpage=3 (čisto spodaj desno 3 fotke) ko v Gardalandu Janezs, DAMI34, Mia in 8 others 11
Banjo Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 To je še poceni: na prelazih v francoskih Alpah hočejo najmanj 15 eur (fotko ti pošljejo po mailu).
VS800 Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 Dagnje na buzaro by HyperJack velika posoda (visoka), 5 žlic olivnega olja, na drobno nasekljana čebula, tenstana toliko časa na zmernjem ognju, da lepo porumeni in ispusti aromo. Dodaš dagnje pokriješ s pokrovko in kuhaš v sopari dagnje 3 - 4 min. V tem času se že večinoma vse odprejo. Nato dodaš česen, 0,5 litra paradižnikove mezge, 4 velike na kocke narezane paradižnike ( paradižniku predhodno na dnu narediš z nožem križ in ga daš v krop za 2 min, tako na enostaven način odstraniš lupino), dodaš nekaj tamalih paradižnikov v grozdju ( količina, čisto po želji, 4 žlice drobtin za zgostitev, dobro premešaš in kuhaš na srednjem ognju (omaka mora rahlo vret) 10 min, nato dodaš 2 dcl rdečega in 3 dcl belega vina (vina lahko uporabiš najcenejša), vina naj bodo suha, dodaš začimbe (svež perteršilj, suha bazilika lahko tudi sveža, origano, žličko vegete, poper)...pomembno je da soliš vedno na koncu. Školjka se odpre in spusti slano vodo, zato soliš s previdnostjo, vmes probavaš...kuhaš še 10 min in serviraš še toplo. Zdraven se mora obvezno jest bel kruh, da lahko pomažeš omako... - 3 kilograme ne prevelikih dagenj (jaz jih vedno očistim) No ja, z vegeto si čist mem udaru ampak ok........
RobiRoberto Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 Dagnje na buzaro by Roberto nekoč ... ... putra nič, ampak olivno olje in tudi belo vino v buzaro in tudi v kakšen kozarec za zraven ... :notworthy: Sastojci 2 osobe 1 kg dagnji 4-5 češnja češnjaka list peršina 1 i pol dcl bijelog vina maslinovo ulje prezl (krušne mrvice) :hooray:
HyperJack Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 No ja, z vegeto si čist mem udaru ampak ok........ Glede na to, da ni nič ostalo smatram da ni blo čist mim...sicer pa naredi svojo Buzaro VS800 verzijo pa je to to =) jany 1
VS800 Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 Glede na to, da ni nič ostalo smatram da ni blo čist mim...sicer pa naredi svojo Buzaro VS800 verzijo pa je to to =) Bom:)....lih dons Kmet2 1
ton Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 Vtisi z dnevnih voženj, vi pa o receptih...?? :yawn: Danes Šmarje - Sap - LJ - Vrhnika - Unec - Stari trg. Slik ni, je pa mojster Stane izdelal lepe nosilce za stranske kufre. Janezs in builder 2
stromar-aly Objavljeno Avgust 7, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2015 (popravljeno) Cel teden so me na šihtu kurblal in segreval kri, zunej je blo sonce, na konc je pa še klima crknila. Ajde, grem jaz. Dost je blo tega. Jezero na Jezerskem ima odlično temperaturo za zaplavat in se na hitro ohladit. Po tem je pa seveda pasalo v večernem hladu parkrat drajsat ovinke čez hrib. Prov fletn je blo, ejga Popravljeno Avgust 7, 2015. Popravil stromar-aly builder, igorkr, Kmet2 in 4 others 7
sebar Objavljeno Avgust 8, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 8, 2015 A tole slikco bi se dalo dobit v polni resoluciji?
Kmet2 Objavljeno Avgust 8, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 8, 2015 A tole slikco bi se dalo dobit v polni resoluciji? Bom vprašal Damija,al mu pa ZS napiš,lp
RobiRoberto Objavljeno Avgust 8, 2015 Opozori Objavljeno Avgust 8, 2015 :notworthy: Joker, Janezs, Keiko in 6 others 9
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se