Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih voženj 2015


Priporočene objave

Objavljeno

 

 

dsc1136.jpg

 

 

 

Ime jedi? Recept?  :blush:  :kva1:

Objavljeno

Ime jedi? Recept?  :blush:  :kva1:

Dagnje na buzaro by HyperJack

 

velika posoda (visoka), 5 žlic olivnega olja, na drobno nasekljana čebula, tenstana toliko časa na zmernjem ognju, da lepo porumeni in ispusti aromo. Dodaš dagnje pokriješ s pokrovko in kuhaš v sopari dagnje 3 - 4 min. V tem času se že večinoma vse odprejo. Nato dodaš česen, 0,5 litra paradižnikove mezge, 4 velike na kocke narezane paradižnike ( paradižniku predhodno na dnu narediš z nožem križ in ga daš v krop za 2 min, tako na enostaven način odstraniš lupino), dodaš nekaj tamalih paradižnikov v grozdju ( količina, čisto po želji, 4 žlice drobtin za zgostitev, dobro premešaš in kuhaš na srednjem ognju (omaka mora rahlo vret) 10 min, nato dodaš 2 dcl rdečega in 3 dcl belega vina (vina lahko uporabiš najcenejša), vina naj bodo suha, dodaš začimbe (svež perteršilj, suha bazilika lahko tudi sveža, origano, žličko vegete, poper)...pomembno je da soliš vedno na koncu. Školjka se odpre in spusti slano vodo, zato soliš s previdnostjo, vmes probavaš...kuhaš še 10 min in serviraš še toplo. 

Zdraven se mora obvezno jest bel kruh, da lahko pomažeš omako...

 

:OK:

 

- 3 kilograme ne prevelikih dagenj (jaz jih vedno očistim)

Objavljeno

Se vidi material za ožent! :grrr :OK:

  • Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)

Jaz sem mnenja da HyperJAck naredi poskušino jedi, sploh zdej se bo oženil more malo vadit tole na večje količine  :OK:

 

A mu damo datum da sam izbira ?  :grim

 

 

Srečno v zakonu GS itak bo zakon !  :OK:

Popravljeno . Popravil jany
Objavljeno

Mokro romantičen vtis:-D

post-36194-0-39619600-1438939785_thumb.jpg

post-36194-0-52473900-1438939852_thumb.jpg

Objavljeno

Grossglockner - cesta na Edelweisspitze.

Jeboga, tiste kocke sem že nekajkrat povozil - mi pa slika nekako ne sodi v kontekst Stelvio - Gavia - Bormio ....

Objavljeno

Dagnje na buzaro by HyperJack

 

velika posoda (visoka), 5 žlic olivnega olja, na drobno nasekljana čebula, tenstana toliko časa na zmernjem ognju, da lepo porumeni in ispusti aromo. Dodaš dagnje pokriješ s pokrovko in kuhaš v sopari dagnje 3 - 4 min. V tem času se že večinoma vse odprejo. Nato dodaš česen, 0,5 litra paradižnikove mezge, 4 velike na kocke narezane paradižnike ( paradižniku predhodno na dnu narediš z nožem križ in ga daš v krop za 2 min, tako na enostaven način odstraniš lupino), dodaš nekaj tamalih paradižnikov v grozdju ( količina, čisto po želji, 4 žlice drobtin za zgostitev, dobro premešaš in kuhaš na srednjem ognju (omaka mora rahlo vret) 10 min, nato dodaš 2 dcl rdečega in 3 dcl belega vina (vina lahko uporabiš najcenejša), vina naj bodo suha, dodaš začimbe (svež perteršilj, suha bazilika lahko tudi sveža, origano, žličko vegete, poper)...pomembno je da soliš vedno na koncu. Školjka se odpre in spusti slano vodo, zato soliš s previdnostjo, vmes probavaš...kuhaš še 10 min in serviraš še toplo. 

Zdraven se mora obvezno jest bel kruh, da lahko pomažeš omako...

 

:OK:

 

- 3 kilograme ne prevelikih dagenj (jaz jih vedno očistim)

Jaz dodam še malce masla, ne dam pa rdečega vina (bom enkrat probal).

Objavljeno

Jaz dodam še malce masla, ne dam pa rdečega vina (bom enkrat probal).

 

Rad imam striktno rdečo buzaro, se pravi rdeče vino doda barvo in nek poseben "volumen", belo vino pa tako naredi aromo.

 

Kar se tiče jedi na splošno ne uporabljam masla, ampak verjamem, da je tudi to lahko en element, ki dodatno dopolni jed.

 

Pri buzari je tako, da je bila točno ta na sliki zaradi velike količine tekočine jedljiva kar z žlico. Navadno ne delam s toliko tekočine da je omaka kar se da gosta katero se pomaže z kruhom. Vsak naj naredi kakor mu bolje paše. Je pa ta jed odlična, saj ima izjemno velik odstotek beljakovin in mali odstotek ogljikovih hidratov. Za moje pojme je tale jed nepogrešljiva pregreha med ketogeno dieto. (kruha se poje malo, toliko za dušo)

 

Pa dober tek! =)

Objavljeno

men je tut doužn še kako večerjo, kajne HyperJack :jezik:

 

word urejanje me je ful zmatru in zlakotil :P

 

vtisi pa še pridejo ... verjetn :D

Objavljeno

men je tut doužn še kako večerjo, kajne HyperJack :jezik:

 

word urejanje me je ful zmatru in zlakotil :P

 

vtisi pa še pridejo ... verjetn :D

 

Vse to in še kaj te čaka v prihodnje...še to sezono... :)

Objavljeno

..putr u morsko jed  :huh: ?!??!

:grrr  :SS

Objavljeno (popravljeno)

Dagnje na buzaro by Roberto nekoč ... :blush:  ... putra nič, ampak olivno olje in tudi belo vino v buzaro in tudi v kakšen kozarec za zraven ... :notworthy:

Popravljeno . Popravil RobiRoberto
Objavljeno

..putr u morsko jed  :huh: ?!??!

:grrr  :SS

sj je vseeno .. sam da je zastojn :lol1:

 

:krneki:

Objavljeno

sj je vseeno .. sam da je zastojn :lol1:

 

:krneki:

 

Zdej bosta morala oba narediti pa da probamo pri čemu je stvar  :OK:

Objavljeno

To je še poceni: na prelazih v francoskih Alpah hočejo najmanj 15 eur (fotko ti pošljejo po mailu).
 

Objavljeno

Dagnje na buzaro by HyperJack

 

velika posoda (visoka), 5 žlic olivnega olja, na drobno nasekljana čebula, tenstana toliko časa na zmernjem ognju, da lepo porumeni in ispusti aromo. Dodaš dagnje pokriješ s pokrovko in kuhaš v sopari dagnje 3 - 4 min. V tem času se že večinoma vse odprejo. Nato dodaš česen, 0,5 litra paradižnikove mezge, 4 velike na kocke narezane paradižnike ( paradižniku predhodno na dnu narediš z nožem križ in ga daš v krop za 2 min, tako na enostaven način odstraniš lupino), dodaš nekaj tamalih paradižnikov v grozdju ( količina, čisto po želji, 4 žlice drobtin za zgostitev, dobro premešaš in kuhaš na srednjem ognju (omaka mora rahlo vret) 10 min, nato dodaš 2 dcl rdečega in 3 dcl belega vina (vina lahko uporabiš najcenejša), vina naj bodo suha, dodaš začimbe (svež perteršilj, suha bazilika lahko tudi sveža, origano, žličko vegete, poper)...pomembno je da soliš vedno na koncu. Školjka se odpre in spusti slano vodo, zato soliš s previdnostjo, vmes probavaš...kuhaš še 10 min in serviraš še toplo. 

Zdraven se mora obvezno jest bel kruh, da lahko pomažeš omako...

 

:OK:

 

- 3 kilograme ne prevelikih dagenj (jaz jih vedno očistim)

No ja, z vegeto si čist mem udaru ampak ok........

Objavljeno

Dagnje na buzaro by Roberto nekoč ... :blush:  ... putra nič, ampak olivno olje in tudi belo vino v buzaro in tudi v kakšen kozarec za zraven ... :notworthy:

 

Sastojci 2 osobe

:hooray:

Objavljeno

No ja, z vegeto si čist mem udaru ampak ok........

 

Glede na to, da ni nič ostalo smatram da ni blo čist mim...sicer pa naredi svojo Buzaro VS800 verzijo pa je to to =)

Objavljeno

Glede na to, da ni nič ostalo smatram da ni blo čist mim...sicer pa naredi svojo Buzaro VS800 verzijo pa je to to =)

Bom:)....lih dons

Objavljeno

Vtisi z dnevnih voženj, vi pa o receptih...?? :yawn:

 

Danes Šmarje - Sap - LJ - Vrhnika - Unec - Stari trg. Slik ni, je pa mojster Stane izdelal lepe nosilce za stranske kufre.

  • Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)

Cel teden so me na šihtu kurblal in segreval kri, zunej je blo sonce, na konc je pa še klima crknila.

Ajde, grem jaz. Dost je blo tega.

Jezero na Jezerskem ima odlično temperaturo za zaplavat in se na hitro ohladit. Po tem je pa seveda pasalo v večernem hladu parkrat drajsat ovinke čez hrib.

Prov fletn je blo, ejga :D

post-44547-0-05134200-1438979722_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil stromar-aly
Objavljeno

 

11143529_902188303184056_873415309526617

 

 

A tole slikco bi se dalo dobit v polni resoluciji?  :blush:

Objavljeno

A tole slikco bi se dalo dobit v polni resoluciji?  :blush:

Bom vprašal Damija,al mu pa ZS napiš,lp
Objavljeno

:notworthy:

 

img2275.jpg

img2277.jpg

img2280.jpg

img2281.jpg

img2284.jpg

img2285.jpg

img2286.jpg

img2287.jpg

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!