Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

DA!

... tisti zračni tok pod steklom zmanjša  podtlak za šipo ... s tem se turboletno območje premakne bolj nazaj... eno veliko motnjo v "brezvetrnem" območju povzročiš tudi ti, zato predstavljata ti in motor eno celoto.....in  zato se vse to vrtinčenje prestavi za tabo.... 

Razmazan insekt na notranji strani šipe ti je živ dokaz, da je bila ustvarjena turbolenca takoj za steklom, da ta dodaten zrak za steklom zmanjša podtlak zraka za steklom....naprej beri prvi odstavek, da ne ponavljam....

Poglej položaj stekla pri RT (močno pred krmilom) ....in obliko stekla  (ukrivljena nazaj) (na tvoji sliki) ...

...in oblika stekla v povišani izvedbi na tracerki na tej sliki:

1158545887_yama2.jpg.951c773aa22005719122d48804594f8e.jpg

...ki je ukrivljena povsem drugače...... ki kar kliče po turbolencah...   ... butanju v glavo...in bučanju v čeladi....

Objavljeno
55 minutes ago, Zivnorc said:

..koliko ima "navadna" tracerka še fore za napenjanje verige?...oz. koliko "lufta" še ima v utoru v nihajki za zadnjo osjo?

... po navadi imajo motorji še kake 4 cm prostora v tem utoru za osjo.... in če zamenjaš verigo z nekaj členi več, lahko avtomatično podaljšaš nihajko za ( na pamet) 3cm... (toliko pustiš prostora, da napneš lahko verigo za nekaj mm). ...in se s tem približaš karakteristikam GTjke, ki ne "wobla" več...

Njemu nic ne wobla, ker je zacetnik in vozi pocasi. Drajsa mu pa vse. Tacke, stender, rocica zadnje zavore, slider na motorju.

Objavljeno

@krucymucy ....aha. :D

... torej ... če ga primerjam s tabo, ima on glede na svojo višino 2x večji volumen telesa kot ti?

• Haha 1
Objavljeno
pred 12 minutami, krucymucy pravi:

Njemu nic ne wobla, ker je zacetnik in vozi pocasi. Drajsa mu pa vse. Tacke, stender, rocica zadnje zavore, slider na motorju.

Mogoče se pa vozi po gokart progi:lol1:, wobla ne, drsa pa vse.

Objavljeno
1 hour ago, Zivnorc said:

@krucymucy ....aha. :D

... torej ... če ga primerjam s tabo, ima on glede na svojo višino 2x večji volumen telesa kot ti?

Jaz tudi vozim pocasi, pa glih tko drajsa.

Ima kdo tiste krajse vzvode zadnjega amortizerja? Pac prodaja se za znizanje motorja. 

Razmisljam da bi si naredil daljse, da dvignem zadnji del. 

Objavljeno

Dovolj nabijanja!! Sem pobrisal, ker ne bi rad, da so v temah o motorjih osebna obračunavanja.

Šoferji smo si pač različni eni zlivamo vodo iz škornjev, druge moti piš vetra, tretji se vozijo pri -10, dokler smo celi, je vse ok.

Kar pa se tiče vetra in turbulenc, je bilo kar veliko psmetnih idej in praks napisanih že zgoraj. Enostavno pa lahko vsak preveri "bobnenje" če da roko nad vizir (s tem spremeni tok) ali pa naredi test in se pelje brez vizirja.

Velikokrat bobni v čeladi tudi ko ti veter preko rame udarja točno pod čelado (objame vrat)

Objavljeno

Prej je nekdo želel videti dodatne fotke vizirja...

Tam kjer se vidi roka je krmilo potisnjeno do konca. Nikjer se ne zabija v vizir.

Mnogo mnogo bolj zadovoljen, kot z originalno dobavljenim.

Žena pravi, da zgleda, kot poštarski moped :angryrant1:

Vidijo se tudi zamenjani LED smerniki.

IMG_3519.thumb.jpg.7932e2ea8ec14aa3c0e76f3ea898d8fb.jpgIMG_3518.thumb.jpg.26f82fe7c622e3f7216a31c3cf7fdd4b.jpgIMG_3517.thumb.jpg.e4f4f8b94bf01b828278f75efc457cb0.jpg

IMG_3520.thumb.jpg.b568db08914edbc66a49a55c3f17c7f9.jpg

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 1 uro, krucymucy pravi:

Jaz tudi vozim pocasi, pa glih tko drajsa.

Ima kdo tiste krajse vzvode zadnjega amortizerja? Pac prodaja se za znizanje motorja. 

Razmisljam da bi si naredil daljse, da dvignem zadnji del. 

eno vprašanje, ker meni se Tracer ni zdel tako hudo nizek, pa niti mehak, da bi drajsal. 

A prednapetost je dovolj zategnjena? Verjamem da je. A presedaš? In če boš dvignil moped, misliš da ne boš zjebal ciklistike? (verjetno se ga spredaj ne da dvigniti, kvečjemu spustiti)

Objavljeno (popravljeno)

Razmisljas o rumenih dodatkih,da bos bolj v stilu? @GucciSLO

Popravljeno . Popravil sesir
Objavljeno

@sesir ja dam. Nekaj v neonsko rumeni. Malo, okusno in dovolj odsevno podnevi in ponoči.

Prejšnji teden je bil en Avstrijec pofotkan tukaj na tem forumu. Nekaj takega čez kovčke, pa morda še kaj poleg sprednjih smerokazov.

Iščem pa nič pametnega. Sam pa ne bi rezal in oblikoval. Nimam žilice za to.

Objavljeno
1 hour ago, DAMI34 said:

eno vprašanje, ker meni se Tracer ni zdel tako hudo nizek, pa niti mehak, da bi drajsal. 

A prednapetost je dovolj zategnjena? Verjamem da je. A presedaš? In če boš dvignil moped, misliš da ne boš zjebal ciklistike? (verjetno se ga spredaj ne da dvigniti, kvečjemu spustiti)

Preload je po predpisih. Z voznikom v opremi na sedezu se na mestu posede 30% hoda vzmetenja spredaj, 30% zadaj.

Kaj cem se presedat ce se peljem na kavo?

Nic ne bom zjebal ce ga bom dvignil, kvecjemu bo se lepse padal v ovinke. Kravaste mopede spuscajo v krizih, kar je enako kot ce ga zadaj dvignes.

Sej ce nima noben, bom pa originalne vzel dol, pa naredil 2mm daljse, da vidim kje smo na skupni visini.

Objavljeno (popravljeno)
4 minutes ago, krucymucy said:

podvojen post. @DAMI34 zbrisi prosim.

Popravljeno . Popravil krucymucy
Objavljeno

Zadaj ja. So pozicija, stop luč in smerniki.

spredaj je pa mehanik rekel, da ni šans, da mi pozicijo priklopi, ker se pol smernik ne vidi dovolj dobro. Varnost na prvem mestu

Objavljeno

Mene resno zanima, je kdo reklamiral feltne, da barva gre dol?

Recimo, čez 2-3 sezone verjetno ne lepo za pogledat, če je že zdej tak problem.

Objavljeno (popravljeno)
7 hours ago, skalar36 said:

Mene resno zanima, je kdo reklamiral feltne, da barva gre dol?

Recimo, čez 2-3 sezone verjetno ne lepo za pogledat, če je že zdej tak problem.

Ne dramatiziraj.

Te feltne so barvane na avtomatski liniji in potujejo ena zraven druge skozi postopek.

Nekaj napol suhe barve se se prime sosednje povrsine in ker ni lakirana povrsina gre seveda da ta barvni prasni ostanek stran.

To gre tudi iz crnih, ne samo pri yamahi, samo tam je logicno da je to umazanija zavor.

Jaz sem to dal fotko za zajebancijo, ne pa da boste zacel paniko zganjat.

Sej odlite so pa tudi kot da so prvic to delal.

Popravljeno . Popravil krucymucy
Objavljeno
pred 9 urami, GucciSLO pravi:

spredaj je pa mehanik rekel, da ni šans, da mi pozicijo priklopi, ker se pol smernik ne vidi dovolj dobro. Varnost na prvem mestu

Hvala, sem mislil predvsem spredaj, npr namesto led meglenk, kot povečanje vidljivosti....

Objavljeno
pred 10 urami, GucciSLO pravi:

Kaj pa če bi domontiral rele, da ugasne pozicija, ko dela smernik?

Tako kot pri nekaterih avtomobilih.

Objavljeno

pred 3 minutami, Gladiac pravi:

Kaj pa če bi domontiral rele, da ugasne pozicija, ko dela smernik?

Tako kot pri nekaterih avtomobilih.

... poslušaj mehanika....

pred 10 urami, GucciSLO pravi:

Objavljeno
pred 52 minutami, Peon pravi:

@GucciSLO hvala za fotografije. Na slikah sicer ne izgleda kot poštarski moped ampak če žena tako pravi... :)

Glej pravilno in dokler ne da gor rumenih nalepk le kot obliko...ko bodo gor rumene nalepke bo cisti reklamni mopi za PTT...

P.s

Zena dobro vidi!

Objavljeno

Če prav razumem, pr tem mopedu vse drajsa po tleh?? Če daš centralno stojalo dol, grejo tačke hitro po tleh?

Objavljeno
10 minutes ago, HyperJack said:

Če prav razumem, pr tem mopedu vse drajsa po tleh?? Če daš centralno stojalo dol, grejo tačke hitro po tleh?

Krucy-u je tudi cb-jka drsala na vseh koncih... res hitro drsa, samo ne na vseh koncih, kot je njemu. Jaz bi prej rekel "jaka muda" :)

Objavljeno (popravljeno)
pred 25 minutami, XTR pravi:

Jaz bi prej rekel "jaka muda" :)

... jest pa bi reku "povešena muda" ...če gredo jajca po tleh...   :lol1: 

:P

Resno:

Vsak motor je za svoj namen ...

Tracerka ni za visoke hitrosti in globoke nagibe. Za to so športnejši motorji. Tracerka je lahka potovalna cestna endura , za hitrosti in nagibe "po predpisih". 

Popravljeno . Popravil Zivnorc
Objavljeno
pred 1 uro, Zivnorc pravi:

... poslušaj mehanika....

Ja mehanik je dal predlog na obstoječo situacijo.

Če bi dodal rele, da gasne pozicijo, ko dela žmigavec se toliko vidi, kot če nebi imel pozicije sploh prižgane.

Si pa z dodatnimi pozicijskimi lučmi tudi malo bolj viden.

Bolje pa kot imeti podnevi dolge prizgane, kar mene moti pri nasproti vozečih motorjih, mogoče me celo slepi in se pojavi nevarnost.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!