krucymucy Objavljeno September 19, 2018 Opozori Objavljeno September 19, 2018 (popravljeno) Ne rabim kljuca, lahko med voznjo premikam preload. In ga. Ampak preload se ne nastavlja po obcutku. Popravljeno September 19, 2018. Popravil krucymucy
DAMI34 Objavljeno September 19, 2018 Opozori Objavljeno September 19, 2018 pred 31 minutami, krucymucy pravi: Ne rabim kljuca, lahko med voznjo premikam preload. In ga. Ampak preload se ne nastavlja po obcutku. o pa se Gonca 1
krucymucy Objavljeno September 19, 2018 Opozori Objavljeno September 19, 2018 23 minutes ago, DAMI34 said: o pa se ok. kaj pa obcutis? Pa pomisli najprej, ni potrebno takoj odgovorit.
Snečer Objavljeno September 19, 2018 Opozori Objavljeno September 19, 2018 pred 3 urami, krucymucy pravi: Zato pa sprasujem ze dva mesca kako se na tem mopedu nastavi. Na vseh ostalih se preload nastavi tako kot sem opisal. Na mestu, z voznikom na motorju se mora vzmetenje posesti 30%. Endure vec, cestaki manj. In to je osnova za vse ostale nastavitve, ki itak nimajo veze z visino od tal. Se enkrat sprasujem koliko se ti posede spredaj in koliko zadaj na mestu? če niso original nastavitev pipali, ti ni treba nič nastavljat
krucymucy Objavljeno September 19, 2018 Opozori Objavljeno September 19, 2018 (popravljeno) original nastavitev vec kot pol prednjega hoda vzmetenja vzame. Pri zaviranju pa zabije do tal. To je optimalno? Popravljeno September 19, 2018. Popravil krucymucy
Snečer Objavljeno September 19, 2018 Opozori Objavljeno September 19, 2018 pred 4 minutami, krucymucy pravi: original nastavitev vec kot pol prednjega hoda vzmetenja vzame. Pri zaviranju pa zabije do tal. To je optimalno? sem vozil neGT verzijo pa mi ni nič nabijalo do tal tega sem kar lepo po Korčuli potestiral, nobenih težav s posedanjem itd. vozil sem optimalno v A mode Gonca 1
Tex Objavljeno September 19, 2018 Opozori Objavljeno September 19, 2018 (popravljeno) Z preloadom/sagom bos spreminjal geometrijo in obnasanje na cesti. Bos obcutil razliko, ce bos pozoren.. Ce hoces, zacni z matematicnimi nastavitvami pol pa probaj malo v eno in drugo stran.. Belezi kaj/kolko/kam si spremenil in obcutke.. Kaj obcutis? Hmm, ne vem.. Obcutek? stopnjo zadovoljstva/nasmeska na obrazu? Kaj tocno tebe moti? Da gre v ovinkih kaj po tleh? Popravljeno September 19, 2018. Popravil Tex
krucymucy Objavljeno September 19, 2018 Opozori Objavljeno September 19, 2018 Me ne moti geometrija in obnasanje na cesti. Moti me da je motor prenizek. Kar se seveda da enostavno resit. Ne rabim nic pisat kam sem premaknil in koliko. Rebound in kompresijo se nastavlja glede na cesto. Ker pac nimam ves cas izvijaca v roki sem si nastavil za lepe ceste, ravne. Ne vem kdo izbira to vzmetenje v teh poceni yamahah ampak po moje zgleda nekak takole. "zdravo kyb! Ene vilce pa en amortizer rabimo, mal daljsi kot of mt09" "koliko daljsi in pa kaksna bo teza motorja" "eh nima veze, sej se bodo snecerji vozili, pa se poceni moped bo" "aha ok, pol damo neki kar je cimbolj poceni" "tako tako" "ajde bok" pol drugi klic je pa za sedez in vetrobransko sipco in je isto. ukica, igc1, TakeALookAround in 2 others 5
Snečer Objavljeno September 19, 2018 Opozori Objavljeno September 19, 2018 daljši spredaj, še bolj bo woblalo lej, na svojem mam wilbers, ni neke hude razlike napram showa, normalno se vozi
krucymucy Objavljeno September 19, 2018 Opozori Objavljeno September 19, 2018 8 minutes ago, Snecer said: daljši spredaj, še bolj bo woblalo lej, na svojem mam wilbers, ni neke hude razlike napram showa, normalno se vozi Daljsi spredaj kaj? Nisem se opazil woblanja v 6.000km. Sicer niti ni cudno glede na moj stil voznje, ker kolikor vem je bilo to na starih modelih pri visjih hitrostih.
Snečer Objavljeno September 19, 2018 Opozori Objavljeno September 19, 2018 če ga boš spredaj dvignil ti bo poletel
krucymucy Objavljeno September 19, 2018 Opozori Objavljeno September 19, 2018 8 minutes ago, Snecer said: če ga boš spredaj dvignil ti bo poletel Kako bi ti strokovnjak dvignil spredaj? Zadaj ga bom dvignil. Na isti nacin kot se ga original zniza. Ampak moram izmerit najprej originalne vzvode. Tudi sprasujem ce ima kdo da izmerim, da ne bom brezveze dvakrat sraufal.
Kugelschreiber Objavljeno September 19, 2018 Opozori Objavljeno September 19, 2018 23 minutes ago, krucymucy said: Ne vem kdo izbira to vzmetenje Racunovodje in ekonomisti. Pred casom je lipstic opozoril, da so mt09 in tracer popolnoma enaki motorji, kar se podvozja tice. In v prospektih, je hod identicen. Preload si na caponordu (wilbers) vcasih kar med voznjo prestelam. Ce je prenapet, se mi motor zadaj odbija, in spredaj, nenastavlive vilce, zacne plavat. Ce zadaj ni pretrd, gre lepo. Na hondi, recimo, sm wp zadnji amortizer napel mal pod max, in nikoli tikal, ker sem lahko otrdil vilce. Sem si jo pa par mm dvignil. Morda bi moral tud na tracerju izvest kak rideheith adjustment.
Snečer Objavljeno September 19, 2018 Opozori Objavljeno September 19, 2018 zapelji čarmanu, da ti umerijo ker si prezahteven za domače garaže
krucymucy Objavljeno September 19, 2018 Opozori Objavljeno September 19, 2018 Ni isto. Tracer ima daljse, ne hod, pac pa komplet teleskop. 1 minute ago, Snecer said: zapelji čarmanu, da ti umerijo ker si prezahteven za domače garaže Tja bom sel po sveda.
Snečer Objavljeno September 19, 2018 Opozori Objavljeno September 19, 2018 Pravkar, krucymucy pravi: Ni isto. Tracer ima daljse, ne hod, pac pa komplet teleskop. Tja bom sel po sveda. a niso stroka? pa še dyno ma pa wilberse...
krucymucy Objavljeno September 19, 2018 Opozori Objavljeno September 19, 2018 2 minutes ago, Kugelschreiber said: Racunovodje in ekonomisti. Pred casom je lipstic opozoril, da so mt09 in tracer popolnoma enaki motorji, kar se podvozja tice. In v prospektih, je hod identicen. Preload si na caponordu (wilbers) vcasih kar med voznjo prestelam. Ce je prenapet, se mi motor zadaj odbija, in spredaj, nenastavlive vilce, zacne plavat. Ce zadaj ni pretrd, gre lepo. Na hondi, recimo, sm wp zadnji amortizer napel mal pod max, in nikoli tikal, ker sem lahko otrdil vilce. Sem si jo pa par mm dvignil. Morda bi moral tud na tracerju izvest kak rideheith adjustment. lol kje si to najdu? Metricni oboje enako, v imperialnem pa razlicno.
Kugelschreiber Objavljeno September 19, 2018 Opozori Objavljeno September 19, 2018 Just now, Snecer said: a niso stroka? pa še dyno ma pa wilberse... Kaj je s tabo hehe. Sej je napisal de gre po öhlinsa. Wilbers je za semi socialce.
krucymucy Objavljeno September 19, 2018 Opozori Objavljeno September 19, 2018 2 minutes ago, Snecer said: a niso stroka? pa še dyno ma pa wilberse... Ja vem da ima wilberse. Sem jih imel.
Kugelschreiber Objavljeno September 19, 2018 Opozori Objavljeno September 19, 2018 Just now, krucymucy said: lol kje si to najdu? Metricni oboje enako, v imperialnem pa razlicno. O fak, ojoj o joj. http://www.motorcyclespecs.co.za/model/yamaha/yamaha_MT-09 850 Triple.htm
krucymucy Objavljeno September 19, 2018 Opozori Objavljeno September 19, 2018 (popravljeno) 2018 ima zadaj sicer 142mm hoda. Popravljeno September 19, 2018. Popravil krucymucy
Zivnorc Objavljeno September 20, 2018 Opozori Objavljeno September 20, 2018 ...kok sem jest srečen člowk...k še nikol nisem nobenih fedrov na nobenem motorju šravfal.... ...krucimuci...ti delaš isto, ko da bi oženu eno najbolj grdo babo...pa še pohabljeno....z eno krajšo nogo....pol jo pa vozu na lepotne operacije...pa še ortopedu noge naštelat... da bi lahko normalno hodila... ..praviš, da nisi pubertetnik, da bi imel SS za od kafane do kafane.... ....aaaaa....štekam zdaj......ti bi rad s tracerko tem mulcem pokazal kako se zares pelje....in to z mopedom...ki laufa samo po treh cilindrih..ki wobla....pa še fedre ima ćist u kurcu... ...a uno poštarsko šajbo boš tut gor dal.... ...sori mogu sm.... malo heca. krucymucy, Nearrain, MiNa in 3 others 1 1 4
Tex Objavljeno September 20, 2018 Opozori Objavljeno September 20, 2018 (popravljeno) Ma ne ohlins, ti tolelele rabiš. Mislim da bo to rešilo tvoje težave.. Popravljeno September 20, 2018. Popravil Tex DAMI34, Zivnorc, MiNa in 2 others 5
krucymucy Objavljeno September 20, 2018 Opozori Objavljeno September 20, 2018 (popravljeno) 2 hours ago, Zivnorc said: ...kok sem jest srečen člowk...k še nikol nisem nobenih fedrov na nobenem motorju šravfal.... ...krucimuci...ti delaš isto, ko da bi oženu eno najbolj grdo babo...pa še pohabljeno....z eno krajšo nogo....pol jo pa vozu na lepotne operacije...pa še ortopedu noge naštelat... da bi lahko normalno hodila... ..praviš, da nisi pubertetnik, da bi imel SS za od kafane do kafane.... ....aaaaa....štekam zdaj......ti bi rad s tracerko tem mulcem pokazal kako se zares pelje....in to z mopedom...ki laufa samo po treh cilindrih..ki wobla....pa še fedre ima ćist u kurcu... ...a uno poštarsko šajbo boš tut gor dal.... ...sori mogu sm.... malo heca. Sej smo se peljali skupaj a ne. Na cestaku se ne morem vozit, probal veckrat pa ne gre. Ne vem zakaj bi se silil. Popravljeno September 20, 2018. Popravil krucymucy Zivnorc 1
Kmet2 Objavljeno September 20, 2018 Opozori Objavljeno September 20, 2018 pred 14 urami, krucymucy pravi: Spredaj sem preload nasponal skoraj do konca. iz default 16mm na 4mm, minimum je pa 2 se mi zdi. Zadaj je bilo pa ze dafault v redu. Verjetno ker so racunali nekaj na 50:50 solo/v dvoje Vzmetenje spredaj me ne moti je ok, sicer v skrajnosti ampak je ok. Zadaj mi manjka pa kompresija za nastavljat. Pa se to ni problem, problem je da je moped prenizek. Obupaj , tega @DAMI34 ne more razumet! Sem se tako matral z MTS1200 , odlično vzmetenje , dobro delujoče samo moped pa 5cm (katalizator) od ceste ......karkoli sem naredil , ko sem dal dva gor je bla veselica , motor v ovinkih kot na tirnicah ,sam kaj , ko je kurba ob nagibanju ružil ob asvalt. Lahko bi 100x zamenjal vzmetenje s katerim sem bil zadovoljen in še zmerom bi rajsal po tleh . Prenizek pika !
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se