DAMI34 Objavljeno Maj 22, 2017 Deli Objavljeno Maj 22, 2017 pred 35 minutami, Borutt pravi: Poskusi prilagodi hitrost vožnje. Boš videl, da bo mnogo manj stresno in veliko bolj varno. Ne bo pa frajersko. To pa res ne bo. Moja hitrost nimam prav nikakršne veze, ko nekdo vozi biciklistu za ritjo, ter ga "poskuša" prehiteti. Neki časa menca, ko pride avto nasproti, pa malce slalomira med obema. Jaz in moja hitrost, sva zgolj opazovalca situacije. Lej, vozim kombi, ki je širši od avta, pa znam prehiteti biciklista, pa četudi gre avto nasproti. Vendar je včasih treba kako situacijo izračunati vnaprej. Dati smernik, zapeljati preko črte (nikol ne veš, kdaj bo bicikel zapletel) in normalno prehiteti. tomaz69, ...., TakeALookAround in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Maj 22, 2017 Deli Objavljeno Maj 22, 2017 pred 15 minutami, DAMI34 pravi: Moja hitrost nimam prav nikakršne veze, ko nekdo vozi biciklistu za ritjo, ter ga "poskuša" prehiteti. Neki časa menca, ko pride avto nasproti, pa malce slalomira med obema. Jaz in moja hitrost, sva zgolj opazovalca situacije. Lej, vozim kombi, ki je širši od avta, pa znam prehiteti biciklista, pa četudi gre avto nasproti. Vendar je včasih treba kako situacijo izračunati vnaprej. Dati smernik, zapeljati preko črte (nikol ne veš, kdaj bo bicikel zapletel) in normalno prehiteti. Pri takšnem prehitevanju biciklista preko črte bo enkrat nasproti pripeljal izredni prevoz in potem bom jaz meril, koliko si zapeljal preko črte. Štekaš ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Maj 22, 2017 Deli Objavljeno Maj 22, 2017 Pravkar, Borutt pravi: Pri takšnem prehitevanju biciklista preko črte bo enkrat nasproti pripeljal izredni prevoz in potem bom jaz meril, koliko si zapeljal preko črte. Štekaš ? jp, s hitrostjo vsaj 100km/h...nabijanje je v drugi temi. TakeALookAround, ...., Mavti in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Maj 22, 2017 Deli Objavljeno Maj 22, 2017 pred 9 minutami, DAMI34 pravi: jp, s hitrostjo vsaj 100km/h...nabijanje je v drugi temi. V cm. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Maj 22, 2017 Deli Objavljeno Maj 22, 2017 pred eno uro, Borutt pravi: Pri takšnem prehitevanju biciklista preko črte bo enkrat nasproti pripeljal izredni prevoz in potem bom jaz meril, koliko si zapeljal preko črte. Štekaš ? zdj pa resno .. a mogoče imaš kakšn podatek, koliko kolesarjev je bilo kaznovanih ko se niso vozili po kolesarski stezi in koliko ko so se vozili vštric .. sam tko me zanima .. mam občutek, da ne kaj dosti thumper 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
.... Objavljeno Maj 22, 2017 Deli Objavljeno Maj 22, 2017 pred 13 minutami, maus pravi: zdj pa resno .. a mogoče imaš kakšn podatek, koliko kolesarjev je bilo kaznovanih ko se niso vozili po kolesarski stezi in koliko ko so se vozili vštric .. sam tko me zanima .. mam občutek, da ne kaj dosti Oni ne vodijo statistike Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Maj 22, 2017 Deli Objavljeno Maj 22, 2017 pred 4 minutami, Arzen pravi: Oni ne vodijo statistike za mrtve motoriste jo vodijo DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Maj 22, 2017 Deli Objavljeno Maj 22, 2017 pred 40 minutami, maus pravi: zdj pa resno .. a mogoče imaš kakšn podatek, koliko kolesarjev je bilo kaznovanih ko se niso vozili po kolesarski stezi in koliko ko so se vozili vštric .. sam tko me zanima .. mam občutek, da ne kaj dosti Nimam podatka. Tudi nimam podatka, koliko ostalih motoriziranih kršiteljev ni bilo kaznovanih. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Maj 22, 2017 Deli Objavljeno Maj 22, 2017 pred 6 minutami, Borutt pravi: Nimam podatka. Tudi nimam podatka, koliko ostalih motoriziranih kršiteljev ni bilo kaznovanih. ker smo v teli temi, me samo nemotorizirani kolesarji zanimajo sm mislu, da kje kakšn podatek obstaja .... panč Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Maj 22, 2017 Deli Objavljeno Maj 22, 2017 maus, VS800 in Mavti 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Maj 22, 2017 Deli Objavljeno Maj 22, 2017 pred 11 minutami, RobiRoberto pravi: običajno se tko čredno vozijo ... k ouce me prau zanima ko je zdaj akcija kolesar ... kok jih bodo takileh kaznovali .... bo morala bit kakšna statistika dr.looney in TakeALookAround 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Maj 22, 2017 Deli Objavljeno Maj 22, 2017 Jaz sem se, in se tudi še vedno, s kolesom najrajši vozil sam, in prav tako z mopedom in ker se 6.9.2009 nisem sam vozil z mopedom, ampak še z dvema ali tremi mopedisti, sem se po desetih dneh zbudil na urgenci v Kliničnrm centru ... Zok 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zok Objavljeno Maj 22, 2017 Deli Objavljeno Maj 22, 2017 Ma jaz na cesto (dol s kolesarske steze) sploh ne grem vec - vsaj ne v Sloveniji. dr.looney 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomaz69 Objavljeno Maj 22, 2017 Deli Objavljeno Maj 22, 2017 poćivaj v miru Nicky, REKREATIVNI KOLESAR; tam vsaj ne boš imel opravka z nestrpneži ki ti lahko za svojih pridobljenih 10 sekund ukradejo življenje RobiRoberto in Zok 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zok Objavljeno Maj 22, 2017 Deli Objavljeno Maj 22, 2017 1 minute ago, tomaz69 said: ki ti lahko za svojih pridobljenih 10 sekund ukradejo življenje Pravzaprav je skoraj ironicno, ampak Nicky je po svoji napaki zaradi pridobljenih 10 sekund prevozil stop znak, in ostal brez zivljenja... GoBobi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gsxf750 Objavljeno Maj 23, 2017 Deli Objavljeno Maj 23, 2017 pred 15 urami, Borutt pravi: Poskusi prilagodi hitrost vožnje. Boš videl, da bo mnogo manj stresno in veliko bolj varno. Ne bo pa frajersko. To pa res ne bo. Ne pomaga, če naletiš na problematikse, v mojem primeru na stare mame. Je bila slaba vremenska in sem namesto moto fure peljal svojo mamo v soboto na izlet na Rakitno, z avtom. Vozil povsem umirjeno, po predpisih. Pa sta me dve mami (2 primera) v 15minutah izsilili na polno. Prva v naselju Lipa (Črna vas na Barju) speljala izpred iz parkirišča pred lokalom tik pred menoj (jst na glavni) tako, da sem moral skoraj ustavit (omejitev 50 jz 45kmh), da sem preprečil trk. Luči na mojem avtu so bile prižgane. Druga se je vklapljala na AC pri Bizoviku, jz 90kmh po voznem pasu (dovoljeno 130) na prehitevalnem pa še nekdo hitrejši od mene. Ko sem jo s hupo (na kratko) opozoril, da mi križa pot (izsiljuje prednost) sem seveda doživel njeno nestrinjanje s prešernim mahanjem z roko. Počilo bi, če nebi zmanjšal hitrosti in ji odstopil prostor. Obema bi dal zadnji opomin pred odvzemom vozniške in to za stalno. DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno Maj 23, 2017 Deli Objavljeno Maj 23, 2017 pred 17 urami, maus pravi: zdj pa resno .. a mogoče imaš kakšn podatek, koliko kolesarjev je bilo kaznovanih ko se niso vozili po kolesarski stezi in koliko ko so se vozili vštric .. sam tko me zanima .. mam občutek, da ne kaj dosti pred 16 urami, Borutt pravi: Nimam podatka. Tudi nimam podatka, koliko ostalih motoriziranih kršiteljev ni bilo kaznovanih. bi nam zaupal podatek , koliko kolesarjev ni bilo kaznovanih? ker tega pa očitno imaš.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
.... Objavljeno Maj 23, 2017 Deli Objavljeno Maj 23, 2017 pred 4 urami, gsxf750 pravi: Ne pomaga, če naletiš na problematikse, v mojem primeru na stare mame. Je bila slaba vremenska in sem namesto moto fure peljal svojo mamo v soboto na izlet na Rakitno, z avtom. Vozil povsem umirjeno, po predpisih. Pa sta me dve mami (2 primera) v 15minutah izsilili na polno. Prva v naselju Lipa (Črna vas na Barju) speljala izpred iz parkirišča pred lokalom tik pred menoj (jst na glavni) tako, da sem moral skoraj ustavit (omejitev 50 jz 45kmh), da sem preprečil trk. Luči na mojem avtu so bile prižgane. Druga se je vklapljala na AC pri Bizoviku, jz 90kmh po voznem pasu (dovoljeno 130) na prehitevalnem pa še nekdo hitrejši od mene. Ko sem jo s hupo (na kratko) opozoril, da mi križa pot (izsiljuje prednost) sem seveda doživel njeno nestrinjanje s prešernim mahanjem z roko. Počilo bi, če nebi zmanjšal hitrosti in ji odstopil prostor. Obema bi dal zadnji opomin pred odvzemom vozniške in to za stalno. Hmmm...js se tam vozim skoraj vsakodnevno in zdaj kero smer misliš? Proti Rudniku? Ker tam je še do tunela tretji pas in se ne rabi človek takoj priključit na vozni pas. Drugače take zgodbe, ki si jih napisal, lahko pišemo vsak dan. Na žalost. A mene ne gane več, jaz 99% časa vozim v eno smer 40km po AC 110km/h (seveda po voznem pasu), ker sem se skozi leta naučil da v teh 40km če vozim recimo 150km/h, pridobim kvečjemu dobrih 5min, tvegam pa koliko? Ne hvala, ni vredno. Pa ne rečem, da pride kakšen dan (ponavadi je 1x na mesec), da se mi mudi, ker pride kaj vmes. Quest in Zok 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Maj 23, 2017 Deli Objavljeno Maj 23, 2017 pred 6 urami, gsxf750 pravi: Ne pomaga, če naletiš na problematikse, v mojem primeru na stare mame. Je bila slaba vremenska in sem namesto moto fure peljal svojo mamo v soboto na izlet na Rakitno, z avtom. Vozil povsem umirjeno, po predpisih. Pa sta me dve mami (2 primera) v 15minutah izsilili na polno. Prva v naselju Lipa (Črna vas na Barju) speljala izpred iz parkirišča pred lokalom tik pred menoj (jst na glavni) tako, da sem moral skoraj ustavit (omejitev 50 jz 45kmh), da sem preprečil trk. Luči na mojem avtu so bile prižgane. Druga se je vklapljala na AC pri Bizoviku, jz 90kmh po voznem pasu (dovoljeno 130) na prehitevalnem pa še nekdo hitrejši od mene. Ko sem jo s hupo (na kratko) opozoril, da mi križa pot (izsiljuje prednost) sem seveda doživel njeno nestrinjanje s prešernim mahanjem z roko. Počilo bi, če nebi zmanjšal hitrosti in ji odstopil prostor. Obema bi dal zadnji opomin pred odvzemom vozniške in to za stalno. ker divjaš te izsilijo. Poskusi ostati doma, te ne bo nihče izsilil. lp Borut VS800 in Zok 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gsxf750 Objavljeno Maj 23, 2017 Deli Objavljeno Maj 23, 2017 pred 2 urami, DAMI34 pravi: ker divjaš te izsilijo. Poskusi ostati doma, te ne bo nihče izsilil. lp Borut Hvala za konstruktiven nasvet. Vseeno pa preberi se enkrat in natancneje DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Maj 23, 2017 Deli Objavljeno Maj 23, 2017 bodmo strpni .. ja valda ćewl DAMI34 in VS800 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
VS800 Objavljeno Maj 23, 2017 Deli Objavljeno Maj 23, 2017 pred 9 urami, gsxf750 pravi: Je bila slaba vremenska in sem namesto moto fure peljal svojo mamo v soboto na izlet na Rakitno, z avtom. Boga mama......a sam k je dež gre loh na izlet GoBobi 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Maj 23, 2017 Deli Objavljeno Maj 23, 2017 ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Maj 23, 2017 Deli Objavljeno Maj 23, 2017 pred 9 urami, gsxf750 pravi: Ne pomaga, če naletiš na problematikse, v mojem primeru na stare mame. Je bila slaba vremenska in sem namesto moto fure peljal svojo mamo v soboto na izlet na Rakitno, z avtom. Vozil povsem umirjeno, po predpisih. Pa sta me dve mami (2 primera) v 15minutah izsilili na polno. Prva v naselju Lipa (Črna vas na Barju) speljala izpred iz parkirišča pred lokalom tik pred menoj (jst na glavni) tako, da sem moral skoraj ustavit (omejitev 50 jz 45kmh), da sem preprečil trk. Luči na mojem avtu so bile prižgane. Druga se je vklapljala na AC pri Bizoviku, jz 90kmh po voznem pasu (dovoljeno 130) na prehitevalnem pa še nekdo hitrejši od mene. Ko sem jo s hupo (na kratko) opozoril, da mi križa pot (izsiljuje prednost) sem seveda doživel njeno nestrinjanje s prešernim mahanjem z roko. Počilo bi, če nebi zmanjšal hitrosti in ji odstopil prostor. Obema bi dal zadnji opomin pred odvzemom vozniške in to za stalno. Pomisli, kaj bi bilo, če bi bil hitrejši. Tresk. pred 4 urami, thumper pravi: bi nam zaupal podatek , koliko kolesarjev ni bilo kaznovanih? ker tega pa očitno imaš.. Verjetno te boli, kajne. Vzemi kakšno zdravilo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Maj 23, 2017 Deli Objavljeno Maj 23, 2017 Pravkar, Borutt pravi: Pomisli, kaj bi bilo, če bi bil hitrejši. Tresk. če bi biu hitrejši, unih mamc še ne bi blo ... pomisl DAMI34, thumper in gsxf750 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se