Shillien Objavljeno Marec 11 Objavljeno Marec 11 7 minutes ago, smasher said: Jaz bi še nekaj dodal, da tako kot za voznike SUVov, in nemških makin, vsi vemo da jim je uporaba žmigavcec in sposobnost parkiranja v parkirno mesto španska vas, tako je s kolesarji po cesti, tistih 80%, ki se obnašajo kulturno jih jitak noben ne vidi. Bodimo realni, tisti ki vozijo specialke, niti prebližno niso 80% kulturni, ampak jih je več kot 80% takšnih ki niso. In ja, med kulturo štejem to da delajo zastoje z vožnjo po cesti 1m stran od kolesarske steze. 1
smasher Objavljeno Marec 11 Objavljeno Marec 11 pred 12 minutami, Shillien pravi: Bodimo realni, tisti ki vozijo specialke, niti prebližno niso 80% kulturni, ampak jih je več kot 80% takšnih ki niso. In ja, med kulturo štejem to da delajo zastoje z vožnjo po cesti 1m stran od kolesarske steze. Ma najbolj so vidni, tudi jaz sem zadnja leta opustil polno vzmeteno kolo, in šel na poceni "specialko". Pa vidin da je vse več takih z gravel ali skoraj gravel kolesi. Ta "zajebani specjalkarji", so pač posebna sorta. Neglede na vse, pa priznam da sem tudi s ponijem kdaj vozil ob kolesarski, še posebaj če je precej uvozou iz dvorišč. Sej tudi pri motorjih, avtomobilisti vidijo samo tiste ki norijo in ko grejo mimo kolone poleti. Ostalih motoristov ne vidijo niti takrat ko jim odvzamejo prednost. 1 2
MARE 65 Objavljeno Marec 11 Objavljeno Marec 11 pred 7 urami, franc pravi: In potem svizec zavije... Ne svizec...in potem kolesar zavije nenadoma levo brez nakazila spremembe smeri... ...in rata celo sranje na motosvet forumu... 1
MARE 65 Objavljeno Marec 11 Objavljeno Marec 11 pred 6 urami, RobiRoberto pravi: HVALA za predlog. Poizkusil bom po "nasprotnem pasu". Robi to naredi, ko boš zmatran...maš pol zastonj (če se boš lepo obnašal do oblasti) prevoz do doma 1
GeeSXer Objavljeno Marec 11 Objavljeno Marec 11 Pajkičarji s specialkami ne smejo vozit po kolesarski, saj je tam omejena hitrotz na 25 km/h. Če jim ne morem prehiteti jih pač živciram s počasno vožnjo za njimi, vklopim vse štiri smernike in občasno potrobim. Po kakšnih dveh, treh kilometrih se znajo spraviti v kolono.
Shillien Objavljeno Marec 11 Objavljeno Marec 11 40 minutes ago, GeeSXer said: Pajkičarji s specialkami ne smejo vozit po kolesarski, saj je tam omejena hitrotz na 25 km/h. Če jim ne morem prehiteti jih pač živciram s počasno vožnjo za njimi, vklopim vse štiri smernike in občasno potrobim. Po kakšnih dveh, treh kilometrih se znajo spraviti v kolono. To ni res. Omejitev na kolesarski je enaka omejitvi kjer kolesarska poteka (torej 50 v naselju, 90 izven), razen če je to drugače določeno z tablo, kar pa vsaj pri nas ni nikjer.
franc Objavljeno Marec 12 Objavljeno Marec 12 pred 16 urami, MARE 65 pravi: Ne svizec...in potem kolesar zavije nenadoma levo brez nakazila spremembe smeri... ...in rata celo sranje na motosvet forumu... Moraš prebrati kaj je napisal pravljičar nad tem sporočilom. Ni potrebe da zavije nenadoma v levo, ker če vozi 10 cm od roba tako ali tako pade pod avto zaradi lukenj, jaškov, ipd. lp
franc Objavljeno Marec 12 Objavljeno Marec 12 Omejitev hitrosti za kolesarje ne obstaja, ker je to nemogoče (kolesa nimajo števcev) . Edino kar je meni znano je prilagajanje hitrosti v conah za pešce hitrosti pešcev, ni pa nobenih številk. lp
Supertech Objavljeno Marec 12 Objavljeno Marec 12 22 minutes ago, franc said: Moraš prebrati kaj je napisal pravljičar nad tem sporočilom. Ni potrebe da zavije nenadoma v levo, ker če vozi 10 cm od roba tako ali tako pade pod avto zaradi lukenj, jaškov, ipd. lp ti pa si bister kot gosti sok 1 1
maus Objavljeno Marec 12 Objavljeno Marec 12 (popravljeno) vse tukaj piše (Pravilnik o kolesarskih površinah) sicer neveljaven pravilnik, ki se še uporablja... če kdo to razume .. v 8. členu nekaj o hitrostih: https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=PRAV13447 p.s. najlažje je .. ctrl+F in odtipkaš hitrost psps skirojem je hitrost omejena na 25 km/h na kolesarskih površinah .. tega tukaj nisem našel .... tako da pajkičar komot prižvižga mimo +50 km/h, skiro pa ne sme, ker je neslišen, pajkičarji se pa že od daleč slišijo, ker imajo jogurtov lonček na špriklah pspsps grupači pajkičarji pač trenirajo na javnih površinah in se peljejo preko celega pasu s spremstvom... če bi jaz reku, da tudi malo treniram za na Grobnik, bi me malo čudno gledali, če bi mim poknu 200+ Popravljeno Marec 12. Popravil maus 1 2
franc Objavljeno Marec 12 Objavljeno Marec 12 pred 18 minutami, maus pravi: če bi jaz reku, da tudi malo treniram za na Grobnik, bi me malo čudno gledali, če bi mim poknu 200+ Če ti to rata s kolesom bi te res čudno gledali, ni pa nezakonito. Samo še nisem slišal, da bi se po Grobniku vozili s kolesi. lp ps el. skiroje bi morali prepovedati oz. jih uvrstiti tja kamor sodijo, pod motorna vozila.
maus Objavljeno Marec 12 Objavljeno Marec 12 pred 16 minutami, franc pravi: Če ti to rata s kolesom bi te res čudno gledali, ni pa nezakonito. Samo še nisem slišal, da bi se po Grobniku vozili s kolesi. lp ps el. skiroje bi morali prepovedati oz. jih uvrstiti tja kamor sodijo, pod motorna vozila. sj ni treba omejeno razmišljat .. sem mislil z motorjem, da bi treniru za na Grobnik ... Grobnik je poligon za vožnjo z motornimi vozili .. bolj jasno skiroji so odlična stvar po mestu... tudi sam ga imam in sem ga zelo veliko uporabljal po LJ. kot z vsako stvar je potrebno uporabljat z glavo ... mene na skiroju so bolj ogrožali kolesarji in pešci, kot pa skiro vozniki. 1 1
Shillien Objavljeno Marec 12 Objavljeno Marec 12 Konstrukcijska hitrost ni omejitev hitrosti na 25kmh. Tudi elektricna kolesa so (uradno) omejena na 25kmh. To pa ne pomeni da more kolo voziti 25kmh, pomeni samo da mopedi in ostala prevozna sredstva nesmejo voziti po njej. Aja pa še to. Tudi če bi bila omejitev 25kmh (pa ni!) To ni razlog za vožnjo po cesti kjer majmuni z 30kmh ovirajo promet na omejitvi 90kmh ali 50kmh. Jaz bi tudi rad vozil povprečno 150 z motorjem in avtom, čeprav je 90.
franc Objavljeno Marec 12 Objavljeno Marec 12 pred 14 minutami, maus pravi: mene na skiroju so bolj ogrožali kolesarji in pešci, kot pa skiro vozniki. Vidiš, temu se pa reče subjektivna (pristranska) presoja. V Ljubljani imaš kup bedakov na skirojih, ki konkretno presežejo 60km/h in zaenkrat vsi gledajo stran in se sprenevedajo. Ko bodo naredili "pizdarijo" (ni vprašanje če ampak kdaj) , bo pa panika. Na koncu bodo omejili in prepovedali vse (v stilu omejevanja vožnje v naravnem okolju) . lp
maus Objavljeno Marec 12 Objavljeno Marec 12 pred 7 minutami, franc pravi: Vidiš, temu se pa reče subjektivna (pristranska) presoja. To je moja objektivna presoja, saj sem udeleženec kot pešec, kolesar, skiroist, skuterist, motorist, avtomobilist in tovornjakar (zadnjih 20 let ga sicer nisem vozil) in poznam razlike... da so pa bedaki v vseh zgodnjih kategorijah, je pa splošno znano. Izstopajo kolesarji, ki na povno prečkajo prehod za pešce in jim ne moreš dopovedati, da je to prehod za pešce in ni zraven kolesarskega prehoda, potem so tukaj pešci, če je prazna cesta z lahkoto prečkajo cesto tudi pri rdeči luči. Skiroisiti se dejansko po Ljubljani vozijo večinoma od parkirišča ali od doma do službe. Jaz sem se pet let vozil od doma do službe in je bilo super in sem lahko opazoval pešce s telefonom v roki, kako prehodi kolesarsko stezo, ne da bi sploh vedel kje hodi. Še posebno vozači izven Ljubljane hodijo kot ovce od postaje proti centru. Saj na vasi tega ne poznajo Kolesarji v kontra smer po kolesarski stezi so pa sploh zgodba zase. To so moje osebne izkušnje 1
Supertech Objavljeno Marec 12 Objavljeno Marec 12 1 hour ago, maus said: vse tukaj piše (Pravilnik o kolesarskih površinah) sicer neveljaven pravilnik, ki se še uporablja... če kdo to razume .. v 8. členu nekaj o hitrostih: https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=PRAV13447 p.s. najlažje je .. ctrl+F in odtipkaš hitrost psps skirojem je hitrost omejena na 25 km/h na kolesarskih površinah .. tega tukaj nisem našel .... tako da pajkičar komot prižvižga mimo +50 km/h, skiro pa ne sme, ker je neslišen, pajkičarji se pa že od daleč slišijo, ker imajo jogurtov lonček na špriklah pspsps grupači pajkičarji pač trenirajo na javnih površinah in se peljejo preko celega pasu s spremstvom... če bi jaz reku, da tudi malo treniram za na Grobnik, bi me malo čudno gledali, če bi mim poknu 200+ pa sej to se je žačel dogajat na rakitni, ko so tisti,ki so slikali (postavljeni na različnih točkah) opozarjali kolesarje,da naj se v vrsto postavijo,ker motorji letijo zlo hitr tle,da nau kej narobe...kwaaa jst mam pravico se vozit kjer jest hočem, si lahko slišal, in to od takih, ki se vstric vozijo, miselnost na vrhuncu, na nagrobniku pa umrl s pravico... Od skakalnic naprej grejo pa brzine tja do 260kmh lahko z litro bp, s tem,da so ga rajdrji pokal mim tkole na fertik na pol metra, pol so se pa lahko zvrstil v linijo ko je ritko zlimal od strahu...
franc Objavljeno Marec 12 Objavljeno Marec 12 @maus no vidiš, jaz vidim kup "skiroistov" s telefonom v roki (pešcev/zombijev s telefonom sploh ne štejem) in seveda imaš kolesarje, ki se vozijo v nasprotno smer (mene osebno to ne bi niti najmanj motilo, če bi gledali kje se vozijo, ampak ima prevelik delež bolj pomembne opravke, vključno z brskanjem po telefonu, kot je gledanje kam greš) . Dva pametna se z lahkoto "dogovorita" , z bedaki se žal ne da. lp 1
Shillien Objavljeno Marec 12 Objavljeno Marec 12 Kontra po kolesarski ni moteče popolnoma nič, glavo je da so na kolesarski... 1
maus Objavljeno Marec 12 Objavljeno Marec 12 pred 30 minutami, Shillien pravi: Kontra po kolesarski ni moteče popolnoma nič, glavo je da so na kolesarski... zelo moteče še posebi, če je kolesarska narisana na pločniku in je pločnik poln pešcev... ni moteče, če se vozijo čez rdečo, če nobenega ne ovirajo ... ni pa prav, da se tako dela ... na kolesarski je narisano na tleh v katero smer se lahko, kolesar, skiro ter skuter do 25 km/h, giblje in to zato, da tudi nepismenim slikica kaže smer vožnje
MARE 65 Objavljeno Marec 12 Objavljeno Marec 12 pred 1 uro, franc pravi: @maus no vidiš, jaz vidim kup "skiroistov" s telefonom v roki (pešcev/zombijev s telefonom sploh ne štejem) in seveda imaš kolesarje, ki se vozijo v nasprotno smer (mene osebno to ne bi niti najmanj motilo, če bi gledali kje se vozijo, ampak ima prevelik delež bolj pomembne opravke, vključno z brskanjem po telefonu, kot je gledanje kam greš) . Dva pametna se z lahkoto "dogovorita" , z bedaki se žal ne da. lp No vidiš zdaj pa smo že skoraj vkup......se pravi, da tudi tebe motijo budale, ki delajo neumnosti. Moja prva objava se je tudi nanašala na budale (še enkrat, zmeraj več jih je), ki so nenadoma v skupini zavili levo, nakazali z roko sicer ko so že bili skoraj na drugi strani, potem ko je tip pred mano bremzal, da jih ne bi pokosil...in za nagrado ga je pol skupine napizdilo
franc Objavljeno Marec 12 Objavljeno Marec 12 pred 2 minutami, MARE 65 pravi: No vidiš zdaj pa smo že skoraj vkup......se pravi, da tudi tebe motijo budale, ki delajo neumnosti. Moja prva objava se je tudi nanašala na budale (še enkrat, zmeraj več jih je), ki so nenadoma v skupini zavili levo, nakazali z roko sicer ko so že bili skoraj na drugi strani, potem ko je tip pred mano bremzal, da jih ne bi pokosil...in za nagrado ga je pol skupine napizdilo Samo govorimo o dveh različnih stvareh. O rekreativnih kolesarjih, ki običajno delajo "gužvo" ob prostih dnevih (pa razen ega ne trpi prav nič drugega) in o "dnevnih vožnjah" po opravkih, ko prav dosti izbire nimaš. Me pa vedno motijo budale (na dveh, štirih, osemnajstih ali brez koles, v živo in na netu... ) . lp 1
DAMI34 Objavljeno Marec 12 Objavljeno Marec 12 pred 5 minutami, franc pravi: Samo govorimo o dveh različnih stvareh. O rekreativnih kolesarjih, ki običajno delajo "gužvo" ob prostih dnevih (pa razen ega ne trpi prav nič drugega) lp Večinoma je tule točno o enem govora, o rekreativnih kolesarjih, ki običajno zunaj mesta delajo "gužvo" z neprimerno vožnjo vštric, klepetanjem, opletanjem z bicikli. Ker se ne držijo pravil, da je dovoljena vožnja za kolesarje max 1m od roba cestišča. In razen ega včasih trpijo še kake kosti, ter podobno. Namreč vse to počnejo tudi v nepreglednih ovinkih, a omejitev hitrosti za ostala vozila je 90km/h in jih zlahka nabašeš. Veš, niso problem taki, ki trenirajo, pa majo zadaj avtomobil za spremstvo in le ta opozarja običajno ostali promet. Problem so rekreatici. Turisti, čveke, taki ki drkajo telefon (ja tut to sem že videl na biciklu)
franc Objavljeno Marec 12 Objavljeno Marec 12 @DAMI34Če bi se vsi ostali držali predpisov, pa se ne... Kolesarji ogrožajo predvsem sami sebe. Problem je ko vse to našteto počnejo vozniki kamionov, kombijev, avtodomov (in vsi ostali) , ki pa dejansko ogrožajo tudi druge. Ko kreten s kamionom zapelje s polno brzino v nepregledni ovinek kjer se tudi teoretično ne more srečati, je precej bolj problematično kot, če to stori kolesar. Opisani dogodek sem videl na lastne oči, ko se je nasproti vozeči avto reševal po ograji, kamion pa je odpeljal kot da ni nič. lp
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se