Ice Objavljeno Februar 7, 2003 Deli Objavljeno Februar 7, 2003 citat roman: "...primer: maloprodajne cene avtomobilov v EU so enake, kljub temu, da imajo posamezne države različne dajatve...." nekako se ne morem strinjati z zgornjo izjavo.v maloprodajno ceno so vkljucene vse dajatve,marze,stroski itd.; tudi ce "pocistis" dajatve so se vedno razlike v ceni. popusti niso vsteti v koncno ceno. :wink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Februar 7, 2003 Deli Objavljeno Februar 7, 2003 imaš prav... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Roman Objavljeno Februar 7, 2003 Deli Objavljeno Februar 7, 2003 citat roman: "...primer: maloprodajne cene avtomobilov v EU so enake, kljub temu, da imajo posamezne države različne dajatve...." nekako se ne morem strinjati z zgornjo izjavo.v maloprodajno ceno so vkljucene vse dajatve,marze,stroski itd.; tudi ce "pocistis" dajatve so se vedno razlike v ceni. popusti niso vsteti v koncno ceno. :wink: Tovarniška cena za posamezno državo je prirejena tako, da končnega porabnika avto stane približno enako, ne glede vmesne faktorje (stroške, dajatve...). Marža pa ni stvar proste izbire prodajalca, ampak stvar pogajanj med proizvajalcem in generalnim zastopnikom in če si uspe zastopnik izboriti nekoliko višjo maržo, gre ta na račun proizvajalca in ne končnega porabnika. Tudi popustov ne more prosto dajati vsak prodajalec po svoje, ampak je to spet stvar proizvajalca in zastopnika. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Februar 7, 2003 Avtor Deli Objavljeno Februar 7, 2003 sem drugace informiran - samo ti ze ves,roman. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Roman Objavljeno Februar 8, 2003 Deli Objavljeno Februar 8, 2003 sem drugace informiran - samo ti ze ves,roman. To kar sem napisal, mi je povedal človek iz Autodelte (Audi, VW) in jaz sem mu verjel :? :D . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Roman Objavljeno Februar 8, 2003 Deli Objavljeno Februar 8, 2003 Se pa tudi sam spomnim, da so v Grubelićevih časih ljudi kar z avtobusi vozili na Dansko po avtomobile, kjer so bile (zaradi visokih dajatev) najnižje tovarniške cene. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Februar 8, 2003 Avtor Deli Objavljeno Februar 8, 2003 sem drugace informiran - samo ti ze ves,roman. To kar sem napisal, mi je povedal človek iz Autodelte (Audi, VW) in jaz sem mu verjel :? :D . saj VW ni zastonj dobil kondicionalno kazen zaradi prevelikih razlik v osnovni ceni v drzavah EU. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Februar 8, 2003 Deli Objavljeno Februar 8, 2003 saj VW ni zastonj dobil kondicionalno kazen zaradi prevelikih razlik v osnovni ceni v drzavah EU. Jep. In celo "splačalo" se jim jo je plačat... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se