Skoči na vsebino

Migrantsko/teroristična kriza

I30

Priporočene objave

pred 2 urami, builder pravi:

da neute eni tako zategnjeni, en življenski:lol1:

Kapitan letala stopi med potnike in pove: 
"Spoštovani potniki, imamo okvaro motorja in smo že odvrgli vso prtljago. 
Žal to ni dovolj. Žrtvovati moramo še del potnikov, da bi ostali lahko preživeli. 
Nobenega ne bomo diskriminirali zaradi barve kože, narodnosti ali seksualne orientacije, 
da bo pošteno, bomo šli po abecedi. 
Zato prosim naj k vratom pristopijo: arabci, cigani, črnci ...

Črk B tud manjka, mogoče kot Balkanci

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Poznam veliko taksnih, ki ocitno mislijo, da so. Ti bos ze vedel, o cem govorim.

Odhajam iz te teme, kjer vec kot ocitno prevladuje strah in izrazito nizek intelekt.

1 hour ago, builder said:

a poznaš kakšnega:hmm:, ker gor piše, da je eden življenjski, kar pomeni, da obstajajo in ni namišljeno, to tvoje je za strašenje teh življenjskih, še ti se jih bojiš:lol1:

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 29 minutami, Slow pravi:

Poznam veliko taksnih, ki ocitno mislijo, da so. Ti bos ze vedel, o cem govorim.

Odhajam iz te teme, kjer vec kot ocitno prevladuje strah in izrazito nizek intelekt.

ne vem, ne poznam nikogar:blush:, si si pa kontradiktoren, beg, oziroma odhod in strah, se posledično navezujeta:book:, dejstvo pa je, da strah ni prirojena človeška lastnost:?, mi z nizkim intelektom, tega nismo zmožni povezat:P

p.s.  Prepiranje z bedakom je kot rokoborba s prašičem v blatu. Na koncu vedno ugotoviš, da prašič uživa:ras:

pred 1 uro, BMWflar pravi:

Črk B tud manjka, mogoče kot Balkanci

sami sebe pa neumo vun metal:lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 minutami, builder pravi:

ne vem, ne poznam nikogar:blush:, si si pa kontradiktoren, beg, oziroma odhod in strah, se posledično navezujeta:book:, dejstvo pa je, da strah ni prirojena človeška lastnost:?, mi z nizkim intelektom, tega nismo zmožni povezat:P

p.s.  Prepiranje z bedakom je kot rokoborba s prašičem v blatu. Na koncu vedno ugotoviš, da prašič uživa:ras:

Točno, dobiš za pivo v MC Brežice, če kaj tm zahajaš!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 6 urami, BMWflar pravi:

Samo še malo, pa bo kakšen Isis-ov novinar objavil senzacionalno novico, da Elvis Presley živ in zdrav ustvarja v gorovju Bora Bora, kjer muđahedine uči osnovne akorde rock and roll-a...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, builder pravi:

pridem, če boš tam, telefon mam v profilu:OK:

Ne vrjem mu sam obljublja,ko ga pa pokličeš pa nikoli ne more :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 12. 3. 2016 at 10:18, builder pravi:

Europa se je usrala in zaprla meje, jes sm pa bil pripravljen za "v boj za narod svoj", dva mesca sem tudi odslužil:lol1:

Ahaaaa, še en general posle rata! ;-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 12. 3. 2016 at 19:37, BMWflar pravi:

Upam da se še pri nas kakšen tak najde, grem prvi v njegove vrste!

Dobro da vem. Poleg potrditve emocionalnega manjka bmflarja, pokažeš še, da se je takih res treba ogibati ali če je možno jim preprečiti take bolne namene. Če bo pokalo, bova očitno na nasprotnih straneh fronte!

pred 5 minutami, builder pravi:

sam jest sm bil v vojni in kje si bil ti?

:jezik:

Čakam naslednjo. Sem imel prejšnje zadost.:mad:

Pa tole oboje ni ravno vojna!

Popravljeno . Popravil I30
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 15 urami, Slow pravi:

...

S tvojim odhodom se bo intelekt dvignil.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 15 urami, builder pravi:

men tud ni problem priznat da sem kanibal.. sam se pa še rajš valam u blatu s prasico ..

pred 7 minutami, I30 pravi:

Pa tole oboje ni ravno vojna!

jp ..skor res.. nobenga mrtvega , nobena bajta ni bla poškodvana .. nobene vdove in nobene sirote po fotru.. 

za 10 uradnih dni te po tvoje "kakor vojne" je bilo žtrev veliko..in vsaka je bila preveč ..

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 13. 3. 2016 at 8:00, Ferrarist pravi:

...A res mislite da bi kdo od nas zagrabu puško in jih vse po vrsti tamanu? Sej nismo partizani.....vsaj nekateri :lol1:

Ne izzivi pa ne potvarjaj ne resnice ne zgodovine, saj tako lahko le sam sprevidiš da si en kreten, ki se ne zna držati ne teme ne resnosti problema!
In za povrhu niti ni in ne more biti tole stvar zajebancije!

In ja, verjamem, da je tu kar nekaj idiotov, ki bodo nasedli in nasedajo hujskaštvu in bodo prijeli orožje, ko jim ga bodo porinili v roke. Večini bo potem žal, ko se bo poleg njih nekdo usedel in držal lastna čreva v rokah ali pa bo svojo ubogo inteligenco z možgani poškropil po okolici. A takrat bo prepozno, kot je sedaj prepozno za vse budale, ki so klale v islamski državi sedaj pa bi stisnili prpo.
In kaj bo potem? Se bo spet ponavljala zgodovina nekakšnih povojnih pobojev in podobne grozote?

Ja, krepak deficit pameti prikazuješ! 

pred 2 minutami, thumper pravi:

men tud ni problem priznat da sem kanibal.. sam se pa še rajš valam u blatu s prasico ..

jp ..skor res.. nobenga mrtvega , nobena bajta ni bla poškodvana .. nobene vdove in nobene sirote po fotru.. 

za 10 uradnih dni te po tvoje "kakor vojne" je bilo žtrev veliko..in vsaka je bila preveč ..

Dej Thumper, ne seri!
Vse take zadeve se dogajajo tudi v drugih situacijah.
Zato imajo zadeve svoje označbe vezane na obseg in naravo dogodkov.

Veterani smo nosili na tak ali drugačen način jajca na pladnju takrat, eni bolj, drugi manj. Pri nekaterih je pokalo, pri drugih ne. Nekateri smo se iz tega nekaj naučili, nekateri pač ne. 

O označevanju pa to, da Oboroženega spopada intenzivnosti "vojne" glede na mednarodna merila v Sloveniji ni bilo!
Izraz Desetdnevna vojna je vojna le v očeh nekaterih, sicer legitimno in subjektivno in v namerah drugih, ki s tem želijo povečati svojo vlogo in nevlogo takrat in predvsem politične točke.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 17 minutami, I30 pravi:

Dej Thumper, ne seri!
Vse take zadeve se dogajajo tudi v drugih situacijah.
Zato imajo zadeve svoje označbe vezane na obseg in naravo dogodkov.

Veterani smo nosili na tak ali drugačen način jajca na pladnju takrat, eni bolj, drugi manj. Pri nekaterih je pokalo, pri drugih ne. Nekateri smo se iz tega nekaj naučili, nekateri pač ne. 

O označevanju pa to, da Oboroženega spopada intenzivnosti "vojne" glede na mednarodna merila v Sloveniji ni bilo!
Izraz Desetdnevna vojna je vojna le v očeh nekaterih, sicer legitimno in subjektivno in v namerah drugih, ki s tem želijo povečati svojo vlogo in nevlogo takrat in predvsem politične točke.

ni bilo si napisal ..  če bi bilo to res , bi imeli avstrija in italija na meji samo specialno policijo ..tako pa so ceste zaprli z barikadami ... vse sile nato v italiji so bile pod polno pripravljenostjo ..le zakaj ? ker bi par slovenčkov postalo begunci? 

eno je sama pusta formulacija mednarodnih bebcev - ki so zgleda tudi tebi vsilili svoje norme.

čisto nekaj drugega pa je , kako smo to doživljali mi kot prebivalci in državljani slovenije - raj , kakor ti velikokrat rečeš - ovce ..

jaz sem bil prostovoljec .. prej me niso rabili - razen ko sem ob dveh ponoč odpiral vrata pa tastarga budil , da je šel orožje selit ker je nek sdv - jevc po narodnosti slovenc izdal kje je skrito - ko je pa zagustilo pa nisem videl druge možnosti osebne odločitve ..

govorim zase - in zame je vojna bila .. povprašaj vse sorodnike padlih kaj menijo o tvoji veleumni podpori mednarodni definiciji vojne ... 

politke se pa ne grem ..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Thumper, s takim "osebno prizadetim pogledom" je vojn na mljavžente vsak dan. V kuhinjah, spalnicah, razredih, na ulicah ipd.
Omenjaš sosednje države, torej gre za mednarodne zadeve, ki jih opisujejo mednarodne definicije.
Še enkrat si preberi moj zadnji odstavek in ne psihiraj! Tako kot je tvoja legitimna odločitev, da poimenuješ zase zasebno, vojna, je legitimna tudi zame, da se držim mednarodne označbe.

So pa tale "po domače" poimenovanja že dovolj zasrala. 
Če bi se od začetka držali, da gre za migranstsko krizo in ne le begunsko in ustrezno ukrepali, bi ne bilo takega obsega sranja in takih ukrepov.

Tako da ja, točna poimenovanja so pomembna!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 54 minutami, I30 pravi:

...

Veterani smo....

Ja, žalostno......da se veteranu za Slovenijo hlipa po bivšem sistemu....

očitno ti ni moglo bit hudega, saj jih poznam kar nekaj, ki so takrat bili pripravljeni dat življenje za Slovenijo in so ga pripravljeni dat še danes, neglede na levo-desne politične manevre. Ljudi, ki so po kleteh skrivali orožje in človeka ki je v Rožni dolini uspel zažgat tank. In kar je najbolj žalostno, za te ljudi, ne ve nihče. Tudi sami ostajajo skromni in ne govorijo tega naglas. Tisti ki so danes ta najbolj glasni pa so se lepo skrivali po luknjicah v Cankarjevem domu in še marsikje in se zdej na veliiiiiiko tolčejo po prsih.

In namesto da bi naša država poskrbela za tiste, ki so res nekaj naredili za samostojno Slovenijo, raje troši denar za sinove, vnuke, nečake in še kaj, nekih kvazi partizanov (na tiste ki so se res "na terenu" borili za takratno SFRJ, itak spet pozablja), pa važno da danes zmečejo milijone za obeležja in proslavljanje bivšega sistema. Slovenijo pa kurc gleda,ane? Če spoštuješ vrednote samostojne Slovenije, si itak od tebi podobnih takoj ožigosan za fašista, nacista in kolaboranta.

Popravljeno . Popravil Ferrarist
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravkar, Ferrarist pravi:

Ja, žalostno......da se veteranu za Slovenijo hlipa po bivšem sistemu....

očitno ti ni moglo bit hudega, saj jih poznam kar nekaj, ki so takrat bili pripravljeni dat življenje za Slovenijo in so ga pripravljeni dat še danes, neglede na levo-desne politične manevre. Ljudi, ki so po kleteh skrivali orožje in človeka ki je v Rožni dolini uspel zažgat tank. In kar je najbolj žalostno, za te ljudi, ne ve nihče. Tudi sami ostajajo skromni in ne govorijo tega naglas. Tisti ki so danes ta najbolj glasni pa so se lepo skrivali po luknjah v Cankarjevem domu in še marsikje in se zdej na veliiiiiiko tolčejo po prsih.

In namesto da bi naša država poskrbela za tiste, ki so res nekaj naredili za samostojno Slovenijo, raje troši denar za sinove, vnuke, nečake in še kaj, nekih kvazi partizanov (na tiste ki so se res borili, itak spet pozablja), pa važno da zmečejo milijone za obeležja in proslavljanje bivšega sistema. Slovenijo pa kurc gleda,ane? Če spoštuješ vrednote samostojne Slovenije, si itak od tebi podobnih takoj ožigosan za fašista in nacista.

Dej si ti mal učke pomani, ti očitno krmižlavčki realnost pačijo.
čeprav dvomim, da gre le za optični manjko!

Grem zdej raj mal na malco, na tvojo kozlarijo bom kasneje odgovoril, če ne bo ravno kakšna intervencija.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:OK: 

Kumi čakam da me s svojo virtualno veleretoriko razsvetliš, kot že tolikokrat doslej  :blush:

"Za domovino s Titom naprej!!!" :yea1:

A zdej bo bolš???:hmm:

Ej, moderatorji, a nebi loh med smajlije di še rdećo zvezdo, da bi se kšn poćutu še mal bl domaće? 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Migrantska kriza in vojna sta povezani. Oboje je nekaj najslabšega in najmanj zaželenega. Ker ni pravil in, ker so v največji meri žrtve nedolžni. 

Se pa celotna tema navezuje na neke zamere in na državljansko vojno. Pa bo verjetno tudi tole spadalo med vse ostale objave. 

Leta 1991 je komandir (nekdo nekje) prvi dan vojne preživel v službi. Vse naslednje dni je preležal doma (verjetno kje skrit), ker naj bi zbolel. Po koncu vojne je prejel odlikovanje. Ker se je uspešno skrival ? In vse to je črno na belem, pa nikogar ne moti. Ker je njihov oziroma njihov od takrat ? 

Ko se je začela vojna, se je začel lov na kriminalce (razumite, kot želite). Pa so vsi skrivnostno izginili za čas vojne in še malo. In so spet med nami. Kdo jih je obvestil o lovu ? Kdo je vedel za lov ? 

In smo spet pri migrantih. V Postojni se veselo igrajo na toplem, uporabljajo brezplačen wifi, jedo toplo hrano, dihajo svež, z burjo prečiščen, zrak, ... Me sploh ne motijo, ker jih ne vidim in ne slišim. Pa ne, da jih ne bi maral. Vsak človek je dobrodošel, dokler je človek in upošteva predpise. Ko pa nekdo začne kršiti vse zakonske in ostale stvari, potem pa ni več milosti ne glede na raso, veroizpoved, narodnost, spol, barvo kože, ... Sem človek, če ne delam razlik ? 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@borutt  točno tako. Ampak, razlike očitno so. Kot si že sam napisal, migrantom so dali VSE, hkrati pa na tisoče Slovencev dobesedno hira na obroke, pa jim še deložacijo iz hiše brez strehe zrihtajo. En hladen sendvič na dan? Rajš krepat, kot poskrbet za "svoje". Je to pošteno? Hkrati pa so migranti dobili točno to kar so hoteli in kar je pisalo v posebej natisnjenih knjigicah in priročnikih. 

Da jih bo kdo spravu redno delat? Nauču kulture? No way. Samo očitno bo to nekaterim potegnlo šele ko bo prepozno. Kot je že prepozno v Angliji in na švedskem, pa se iz tega nihče nič ne nauči. Seveda, tudi tukaj verjamem da so svetle izjeme in pridni ljudje. Ampak, ko potegnemo črto, število "prišlekov" vs. stopnja kriminala, so zadeve vsakemu človeku s kančkom zdrave pameti, kristalno jasne.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10 minutami, Ferrarist pravi:

..., so zadeve vsakemu človeku s kančkom zdrave pameti, kristalno jasne.

Kristalno jasne so zadeve vedno omejencem. Razmišljujoči so vedno polni dvomov in dilem!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!