Skoči na vsebino

Migrantsko/teroristična kriza

I30

Priporočene objave

Thumper, prov si napisu !Sploh o teh 37 plačah.

Zakaj niso odšli po legalnih poteh, z vizami, letali takrat ko se je to še dalo, zdej so sami zasrali da se to ne da več?

Kk to da nimajo dokumentov, potnih listov?Večina je rojenih 1.jan 

Iz koga se ti delajo norce?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 5 urami, Alla pravi:

Potem pa tudi nimamo pravice teptati, preganjati ali odkloniti pomoči tistim, ki so jo potrebni. Ker jutri bomo na njihovem mestu mi.

Se strinjam toda pogojno .Nikoli nisem teptal ali preganjal še manj odklonil pomoč sam če pa izbiram komu bom namenil pomoč ,definitivno prvo svojim in če kaj ostane še tujim ......pa ne mi zdej pridigat da so vsi ljudje ker moja teza izhaja še iz družinskih vezi in prav tako vsakemu normalnemu človeku .......sam če bi imel pred sabo očeta in tujca v težavah in pogoj da lahko pomagam samo enemu .......sej ni potrebno naprej razlagat a ne ?  Iz tu izhajam tudi tukaj ,prvo našim potem ostalim ,pa da se razumeva govorim o migrantih .

Beguncom ,tistim ki so čez noč ostali brez strehe nad glavo ,hrane ,prihodkov pod milim nebom ,seveda ,saj smo vendar ljudje ,pomagat definitivno . in ne samo da smo mi lahko enkrat  migranti ....so že nekateri ,samo da njih niso pregnale mine in naboji temveč butasta vlada !

V prvi vrsti moramo biti ljudje in se zavedati dejstva da te ki delajo pizdarije ,šeriatske patrulje in ostala verska sranja z nasiljem vred so v EU rojeni državljani 2 ali tretja generacija tam od 15 do 35 let  ,njihovi starši so bili migranti ,zato sem skeptičen .Če se niso integrirali v 30 letih se tud ne bojo.

Ker pa je politika in medij kurba prikazujejo ,limajo linke in hujskajo nevedne ovce ki pa bi takoj vse pobili ,pa zatamanli ,skratka ljudi ki z tem sranjem nimajo nič !!!

Komu ta dejanja hujskaštva in netenje nervoze ,straha sede pa točn ne vem .....na nek način sigurno kapitalu ,ker kot je znano se odvijajo v ozadju škodljivi trgovinski sporazumi o katerih pa mediji nič kaj ne piskajo in smo spet pri kapitalu ki ima v rokah nevrjetno moč ,močnejšo kot bombe in naboji -----MEDIJE------

Najdel sem pa še eno misel ki se nekako uklaplja v to našo debato ......

12507314_10208830741515373_5659081665175422458_n.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 urami, builder pravi:

moje mnenje za veke vekomaj, če se neuš sam obrnu, nikoli nič neuš meu, zato orožje v roke in na prvo linijo, ...

jaz res upam da ti zašteka ..tist tvoj orožje, pa da te rukne nazaj ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, Kmet2 pravi:

Komu ta dejanja hujskaštva in netenje nervoze ,straha sede pa točn ne vem .....na nek način sigurno kapitalu ,ker kot je znano se odvijajo v ozadju škodljivi trgovinski sporazumi o katerih pa mediji nič kaj ne piskajo in smo spet pri kapitalu ki ima v rokah nevrjetno moč ,močnejšo kot bombe in naboji -----MEDIJE------

zanimivo .. rimskokatoliška cerkev s svojimi bankami drži prek 90% svetovne trgovine z žiti... 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 17 urami, skalar36 pravi:

Če se smem vmešat, bi reku, da ti, ki kradejo so nekako povezani z tisto stvarjo, ki ima 5 ostrih robov, in tebi predstavlja isto, kot križ predstavlja kristjanom. Sem pa poln dilem in dopuščam možnost, da se motim, za razliko od tebe, ki si 1000% prepričan!

Kaj meni pomeni zvezda, sem že gori napisal. Simbol svobode in proletarskega boja za pravičnost.
Kaj vernikom pomeni križ, pa ti povej! 
Jaz vidim le pravljice o nedolžnih kurbah, tako prestradanih tipih,, da hodijo po vodi, enih tako močnih, da vodo u kraj porinejo, da gre vojska mimo, o govorečih kačah pa še kopico ostalih pravljic.

Če greva na "dostojanstvenike in elito", predstavnike simbolov ima zvezda poleg kopice herojev in nacij, ki so sledili njeno pot seveda tudi razne Staline, ki pomenijo stranpot ideologije.
Križ ima pa kopico  pedofilnih z zlatom okrašenih pedrov, ki predavajo o skromnosti in usmiljenju. Za razliko od zvezde so "bad guy-i" križa še vedno krepko na oblasti in nameravajo ostati. Skupaj s kljukastim križom in neoliberalnimi simboli kakršni že so, delajo štalo.
Zvezdi pa se očita le tisto, kar je nekje v zgodovini nekje po svetu naredila narobe. Križ dela narobe po celem svetu in se trudi to početi večno.

Pa matematiko malo obnovi o tistih procentih!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No men rdeča zvezda predstavlja tole: 200 predšolskih in šoloobveznih otrok pobitih v moji bližni okolici PO KONČANJU ww2.( ampak to je pljunek v morje z ostalim kar se je dogajalo po slo) Prvo osebno pričanje sem posluišal takole: "sej jih več kot polovico sploh ni bilo treba pobijat, ker so se zadušili pod težo ostalih otrok, ki so bili naloženi na voz. Ostale smo pa kr s kladivom, ali pa z lopatami." ( Kaj so ti otroci vedli, kaj so to belogardisti?) To je tam, kjer leži pobita Hrvaška vlada. Od drugega človeka sem slišal takole (kot otrok sem se pazil pri njem): "so pripeljali ženske in otroke, so poskakali iz tovornjaka mi smo jih pa s šmajserjem kar vse postrelil, pa še danes ne vem zakaj".

V imenu rdeče zvezde po PO VOJNI- so partizani pobili več Slovenskega prebivalstva, kot oba okuopatorja skupaj, pol se je pa za prašat a je treba častit tvojo zvezdo. Svoboda- le za koga!?

Če te zanima še kakšno prvoosebno pričanje(grozot, ki so jih počeli v imenu zvezde) raznih "partizanov", prid pa ti bom kakšnega predstavil, še danes spijo pri luči in ne morejo videti krvi niti po televiziji...

Glede cerkve se pa popolnoma strinjam, mislim, da si še premalo napisal. Bi jim pobral VSO imovino in prepovedal bilokakršni verski simbol v javnosti. So v 1700 letih naredili nepopravljivo škodo človeštvu!

Popravljeno . Popravil skalar36
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislim, da ni problem v simbolih temveč v njihovi zlorabi. 

Če ti vera pomaga do tega, da si boljši človek - zakaj pa ne ?

Važno je kaj je v človeku samem.... Pištola ne ubija, človek je tista zver !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 16 minutami, HD-Dyna pravi:

Mislim, da ni problem v simbolih temveč v njihovi zlorabi. 

Če ti vera pomaga do tega, da si boljši človek - zakaj pa ne ?

Važno je kaj je v človeku samem.... Pištola ne ubija, človek je tista zver !

Kdor je pripravljen verjeti pravljicam, je v veliki nevarnosti, da se njegova naivnost zlorabi. V tem je problem ver!
Vera je opij ljudstva. Pa ne v tem smislu, da daje tolažbo, ampak v smislu zamegljene presoje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vidva pejta s to zvezdo v pravo temo če lohk... jih je ene par ...

mene bolj zanima kaj se pripravlja v ozadju te krize - kot se je dosedaj še zmeraj pokazalo , so bili pri uvajanju velikih sprememb sprejeti določeni meti peska v oči navadnim državljanom...

dvomim , da je ta kriza nastala kar tako "pejmo u švabaland delat k nas merklca vabi" ... kaj namerava evropa v resnici?

NATO in ZDA do urala ali RUSIJO do atlantika? ali je to samo splaniran vsesplošni svetovni samomor iz zasede ?

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 32 minutami, skalar36 pravi:

...

V imenu rdeče zvezde po PO VOJNI- so partizani pobili več Slovenskega prebivalstva, kot oba okuopatorja skupaj, pol se je pa za prašat a je treba častit tvojo zvezdo. Svoboda- le za koga!?

...

Verjetno se boš strinjal, da Inštitut novejše zgodovine ni ravno levičarska tvorba, temveč prej nasprotno in pogojno strokovna. Lahko se torej kompromisno strinjava, da gre za strokovno ustanovo, katere raziskave naj bi držale?!

Kaj pravijo tam sedaj, ko naj bi bila raziskava o žrtvah druge svetovne vojne in povojnih pobojih končana?

Tole:

Na Slovenskem poleg medvojnih žrtev še 14.000 žrtev povojnega nasilja

Na Slovenskem je bilo 83.000 medvojnih žrtev, 14.000 žrtev povojnega nasilja in nekaj sto umrlih za posledicami vojne. Med vojaškimi žrtvami jih je bilo največ med pripadniki partizanske vojske. Več kot 28.000 partizanov je bilo ubitih, prišteti pa je treba še 5000 ubitih aktivistov Osvobodilne fronte in partizanskih sodelavcev. Po številu žrtev sledijo domobranci, ki so med vojno in po njej imeli več kot 14.000 žrtev

Po podatkih INZ je za največ smrti odgovoren nemški okupator, več kot 31.700, tragična bilanca italijanske okupacije pa je nekaj več kot 6400 žrtev. Partizansko-revolucionarni tabor je med vojno in po njej zakrivil več kot 24.000 smrti. Protirevolucionarni tabor, ki zajema vaške straže, četnike in vse tri veje domobranstva, pa je zakrivil smrt 4400 ljudi - gre za žrtve njihovih samostojnih vojaških akcij.

Torej gremo po teh podatkih preveriti tvoje navedbe:

Nemški okupator: 31.700, italijanski okupator: 6400. Skupaj oba okupatorja 38.100 žrtev.
Žrtev povojnega nasilja je bilo 14.000

Torej je po tvojem 14.000 več kot 38.100.

Malo ti šepa ta matematika in v tej luči lahko presojam tudi ostale tvoje trditve, da verjetno ne držijo, vsaj ne v obsegu kot jih navajaš.
Pa s tem ne zagovarjam povojnih pobojev, da ne boš spet kaj se repenčil! Le resnična dejstva me zanimajo. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 30 minutami, skalar36 pravi:

Svoboda- le za koga!?

Za tiste pri koritu. Za ostale pa par-nepar, švercano kafe iz italije, suh kruh itd.

No, je pa res da je vsak od teh sistemov naredil tudi marsikaj dobrega. Kasneje je Tito zrihtal fabrike (pa 500mio. v privat sefu, ki so ga pred dnevi odprli), mussolini pa, kljub temu da je naše primorce hotel na vsak način poitalijanit, naredil praktično večino cest po primorskem, Soške elektrarne, da si naša elita lahko tala miljončke, vodovode itd. Brez tega tudi v takoopevanem socializmu Nova Gorica nebi tako z lahkoto zrastla. Muso je tiste ki so se upirali oz. nasprotovali, odpeljal v zažigalnico v Trst in še kam. Tukaj sta si pa oba režima kar "ekvivalentna". Razlika je mogoče samo v tem, da je musso likvidiral (za njega) tujce, partizani pa kar tasvoje. 

No, kakorkoli, tema je o migrantih.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 5 minutami, I30 pravi:

Kaj pravijo tam sedaj, ko naj bi bila raziskava o žrtvah druge svetovne vojne in povojnih pobojih končana?

Tole:

Na Slovenskem poleg medvojnih žrtev še 14.000 žrtev povojnega nasilja

stari a ti kakega dobrega optika priporočim ???  :topic: :topic:

ali pa najbolje sem 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 37 minutami, I30 pravi:

Kdor je pripravljen verjeti pravljicam, je v veliki nevarnosti, da se njegova naivnost zlorabi.

Ja, vsaj v nečem se strinjava. 

Nekateri verujejo v križ, drugi v tisto v kar jih prepričajo mediji, tretji v kljukast križ, četrti v rdečo zvezdo, ta peti pa v miki miško. Vsem pa je skupno, da dogodke potvarjajo v svojo korist. Bodisi zaradi političnih, bodisi finančnih, bodisi kakšnih tretjih koristi.

Dejstvo pa je, da je v ozadju vsega tega amerika oz. globalni politični interesi (ja, to si tudi ti že omenil). Kar pa ne pomeni, da moremo brezglavo pristati na vsako "pogajalsko izhodišče", ki si ga zamislijo. In "migrantska kriza" je točno to. Pregnat hordo "zombijev" v "zdravo" kulturo v Evropi, ustvariti kaos, podirati Evropo, uničevat njeno kulturo in zgodovino. Skratka, jo spravit na kolena. 

Popravljeno . Popravil Ferrarist
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 minutami, Ferrarist pravi:

Za tiste pri koritu. Za ostale pa par-nepar, švercano kafe iz italije, suh kruh itd.

No, je pa res da je vsak od teh sistemov naredil tudi marsikaj dobrega. Kasneje je Tito zrihtal fabrike (pa 500mio. v privat sefu, ki so ga pred dnevi odprli), mussolini pa, kljub temu da je naše primorce hotel na vsak način poitalijanit, naredil praktično večino cest po primorskem, Soške elektrarne, da si naša elita lahko tala miljončke, vodovode itd. Brez tega tudi v takoopevanem socializmu Nova Gorica nebi tako z lahkoto zrastla. Muso je tiste ki so se upirali oz. nasprotovali, odpeljal v zažigalnico v Trst in še kam. Tukaj sta si pa oba režima kar "ekvivalentna". Razlika je mogoče samo v tem, da je musso likvidiral (za njega) tujce, partizani pa kar tasvoje. 

No, kakorkoli, tema je o migrantih.

če se jaz prav spomnim se ni prav slabo živelo .. v zadnjem zaselku tam pod kucljem je lepo dišalo po sveže pečenem kruhu ... žganjice in vina je bilo dovolj .. res je bila skoraj vsak večer polenta a je dišala... tudi zjutraj popečena z jajčki ...poštar je prinesel slabe novice samo 2x na teden .. in otroci na vasi smo jedli vsaj 2 če ne 3 kosila na dan - ko je bilo na mizi ni bilo umika ..

danes pa nam nekdo hoče naprtiti par 10 ali 100 tisoč ljudi na grbo ki z nami nimajo veze .. želijo , da se jim cedi med in mleko - zastonj , da imajo ogrevano prebivališče , da dobijo lepo žepnino za cigarete in alkohol .. :eek:  ja pa ždamije bi mel najrajš še preden bi se ustalil.. 

ne - ne bom poslušal tuljenja enga fanatika ob 5-ih zjutrej .. že zvonenje mi gre na živce.. 

najbolš da pustimo službe in začnemo zahtevat svoje pravice in dobrote od države zastonj - saj bomo v večini kajne ? mogoče bi se potem kdo od naših vrlih politikov zamislil , ko bi postal brezposeln..

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, I30 pravi:

Kaj meni pomeni zvezda, sem že gori napisal. Simbol svobode in proletarskega boja za pravičnost.
Kaj vernikom pomeni križ, pa ti povej! 
Jaz vidim le pravljice o nedolžnih kurbah, tako prestradanih tipih,, da hodijo po vodi, enih tako močnih, da vodo u kraj porinejo, da gre vojska mimo, o govorečih kačah pa še kopico ostalih pravljic.

Če greva na "dostojanstvenike in elito", predstavnike simbolov ima zvezda poleg kopice herojev in nacij, ki so sledili njeno pot seveda tudi razne Staline, ki pomenijo stranpot ideologije.
Križ ima pa kopico  pedofilnih z zlatom okrašenih pedrov, ki predavajo o skromnosti in usmiljenju. Za razliko 

Joj joj joj

Bog vse  vidi in vse sliši

Nj si ga 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sedaj razumem Švede in Merklovo zakaj uvažajo Maročane, Afganistance, Iračane, Sirijce in kup noname raje iz Afrike, Bližnjega Vzhoda in Balkana. Švedi bodo imeli kmalu referendum o temeljnem dohodku na prebivalca. Zna bit, da jim bo sledila še Nemčija. Verjetno predvidevajo, da potem večina državljanov ne bo več delala. Ker bo treba od nekod vseeno dobiti denar za ta temeljni dohodek, so pač uvozili delovno silo, ki ne bo imela državljanstva in posledično ne bo upravičena do tega dohodka. Kot Pakistanci na Bahreinu ali v Savdski Arabiji.

Saj menda ne verjame kdo Merklovi, ko govori o svoji dobrosrčnosti in kako je treba pomagati ubogom beguncem? Ker če bi imela resen namen počet kaj takšnega, bi najprej pomagala večini Nemcev, potem šele drugim. Tako pa je v ozadju samo kapitalistična korist in farbanje raje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 15 urami, BMWflar pravi:

Thumper, prov si napisu !Sploh o teh 37 plačah.

Zakaj niso odšli po legalnih poteh, z vizami, letali takrat ko se je to še dalo, zdej so sami zasrali da se to ne da več?

Kk to da nimajo dokumentov, potnih listov?Večina je rojenih 1.jan 

Iz koga se ti delajo norce?

Niso rojeni 01.01...., ampak poznajo samo leto rojstva. Ker pa po prihodu v Evropo nekdo zahteva od njih podatke, katere ne poznajo, le-ta zapiše datum rojstva 01.01.... Tudi Izraelci imajo v potnih listih datum rojstva 00.00.... oziroma so ga vsaj imeli, kadar sem imel z njimi postopek. 

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tale tema se je pa kar razvnela. Upam, da ni nikogar, ki bi si želel situacije, ko bi morali v okopih braniti "naše vrednote" s tem, da bi streljali po neoboroženih. Človeka ni težko ubit, težko je s to mislijo naprej živet.

Popravljeno . Popravil izibajker
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 11 minutami, izibajker pravi:

s tem, da bi streljali po neoboroženih.

No, mislim (in upam), da radikalcev ki bi dejansko to naredili ni oz. jih je zelo malo.

Drugače pa samo v razmislek:

http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.1902/video-arms-shipment-hidden-among-aid-to-refugees.html

http://www.wnd.com/2015/11/swedes-find-weapons-stash-at-migrant-center/

http://www.ibtimes.co.uk/paris-attacks-man-arrested-germany-smuggling-firearms-explosives-linked-french-attacks-1528726

itd itd. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A so migranti že posili kakega motosvetovca? samprašam :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glej I30, ti se bojiš kljukastega križa ki je simbol nacizma, ki ga od leta 45 ni več in nima vpliva. Pod njegovim režimom je bilo po evropi pobitega cca 6 mil ljudi.

Zvezda ki jo poveličuješ, je simbol komunizma, ki je še v veljavi, ko se krade državno premoženje in ima velik vpliv. Pod tem režimom je bilo pobitih vsaj 67 mil ljudi. Mao 50 mil, Stalin 15 mil ljudi, Pen Pen 2 mil... tamalih niti ni potrebno omenjat.

Kako ti lahko ta simbol pomeni vse to!? Več kot 10x smrti ko križ!

Evropa bi bila osvobojena tudi če nebi bilo partizanov. Partizani so napadli Švaba, ko je ta že bežal pred zavezniki. Tukaj ni nič herojskega. Zgodovina, ki so jo kasneje pisali je ena sama LAŽ. Farsa-tako kot dražgoška bitka. Resnica Dražgoške bitke, ki se slavi. V resnici so za pokol domačinov bili krivi partizani, ki so prvi napadli švaba, in nato zbežali. Švabi so se potem znesli na civilno prebivalstvo, čeprav so partizani vedeli, kaj bo sledilo so rekli: "kaj pa je ena vas" Kdor se ni strinjal z zgodovino je bil deležen počitnic na golem otoku.

Preveč verjameš v svojo vero, zato imaš oprane možgane. Prebiraj tuje medije, oziroma zgodovino glede komunizma pa ti bo jasno. Oziroma pojdi med ljudi, ki so dejansko bili na "licu mesta" - oni povedo resnico!

Migranti. Če Bilder pravi, ki je živel med njimi, da niso OK, mu verjamem. Dobro njega ne poznamo, mu ni treba verjet.

Če pa Tomo Križnar pravi, da ni dobro, da hodijo med nas, ker v nas ne vidijo ljudi, kot mi sami, potem se je pa resno za zamislit, če je prav, da sprejemamo mlade moške, ki se ne bodo hoteli vklopit v naš način življenja in naše zakone. Ki na naše ženske hčere gledajo le kot "meso za rojevanje otrok".

Tistih 15 žensk in 27 otrok, ki pa prihajajo iz Sirije pa seveda pomagat in jim omogočit boljše življenje. Vse lenuhe oportuniste, posiljevalce, kriminalce, pa na vlak pa nazaj, takih je že sedaj dovolj, ne rabimo še tujih.

Pa še statistika. 200 k beguncev je Avstrija vrnila Yugoslaviji (sporazum med osvoboditelji) komunistom. Vsi ti so končali...

Stalin je rekel: "smrt enega človeka je tragedija, smrt miljona pa statistika". 

Popravljeno . Popravil skalar36
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 urami, thumper pravi:

stari a ti kakega dobrega optika priporočim ???  :topic: :topic:

Kar tistemu ga daj, ki je začel vstran zavijat! Jaz sem samo odgovarjal.

In kot vidim, še nadaljuje.
Se bom potrudil, da ga ignoriram, saj sem vse kar bi mu bilo povedati, že nekajkrat napisal tam kjer je mesto.
Tu pa obupujem nad nekaterimi, katerih objave je zanimivo brati tudi tekom minevajočega časa. Izrazita prilagodljivost. Mogoče pa tako slovencem uspe. Le hrbtenico je treba doma na obešalniku pustiti.
Čao!

Popravljeno . Popravil I30
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!