Cartman Objavljeno December 22, 2015 Opozori Objavljeno December 22, 2015 22 hours ago, pik1 said: . ... danes pa ... Taliouine -Tata ... 240 km ... ... nekoliko krajša ruta ... ... zato pa s toliko večjim veseljem že urco dve prevračam pivo ... ki se ga da dobit le na redkih punktih ... ... pa tud prov drag ni ... ... .... evro sedmdeset ... ... tko da ... nikad kraja ... ... sicer pa okolica vse bolj in bolj "diši" po puščavi ... .... tudi ceste še vedno pogosto zmanjka ... Ma...kaj je to? Se tam cesta res tako konca?!? A je cez kak metr/kilometr se kej al je pac vege? Je vsaj makqdam dalje?
Popularna objava pik1 Objavljeno December 22, 2015 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno December 22, 2015 pred 36 minutami, Cartman pravi: Ma...kaj je to? Se tam cesta res tako konca?!? A je cez kak metr/kilometr se kej al je pac vege? Je vsaj makqdam dalje? . ... ja .. ponavadi postavijo na cesto samo par metrov pred odsekanim delom le par manjših kamnov v vrsto ... ali nekaj vej ... in to je to .... na tej sliki je sicer samo en kamen .. pa zato ta malo večji ... ... cesta pa je običajno odsekana v globini dveh ali treh metrov ... ali celo več ... pač kolikor je bila globoka struga ob zadnjem močnejšem nalivu ... .... maročani imajo res voljo zgradit čimboljšo infrastrukturo ... ampak imam občutek, da jim narava hitreje odnaša dele cest kot jih oni uspejo zgradit ... .... na splošno človek dobi občutek da voda v tej deželi zares še zelo veliko oblikuje površino ... ... sicer pa imaš več ali manj povsod nekakšne offroad obvoze ... ... no, ponekod ta offroad vodi tudi čez kakšno manjšo ali večjo strugo ... ... tako da, načeloma prideš skozi ... .. v nasprotnem se moraš pa pač obrniti ... in ... maxxa, NX650, SuNa in 8 others 11
Popularna objava pik1 Objavljeno December 23, 2015 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno December 23, 2015 ... deseti dan ... FoumZguid - Zagora ... 230 km ... ... nekaj asvalta ... nekaj širokega makadama za driftat ... ... sicer pa .... tu v Zagori je res "čutit" pridih nekdanjega pitstop-a od rejlija ... ... na vsakem koraku delavnice ... prodaja gum laufa ... ... edin na wifi-ju pa niso prov močni ... tko da, kakšno fotko prilimam še kasneje ... Ferrarist, skalar36, hajoktejn in 12 others 15
Whiskey Objavljeno December 23, 2015 Opozori Objavljeno December 23, 2015 pred 46 minutami, pik1 pravi: ... deseti dan ... FoumZguid - Zagora ... 230 km ... Pik, kje si se ti vozil? 230 km
motolover Objavljeno December 23, 2015 Opozori Objavljeno December 23, 2015 je kar zanimivo na GM pogledati kje se nahajata: Googlemaps
basbas Objavljeno December 23, 2015 Opozori Objavljeno December 23, 2015 Zdaj pa v peskovnik , Merzouga. pik1 1
Popularna objava pik1 Objavljeno December 23, 2015 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno December 23, 2015 pred 4 urami, Whiskey pravi: Pik, kje si se ti vozil? 230 km ... stari, tisto ruto ki ste jo vi peljali še po makadamu, oziroma offroad-u v razdalji cca 120 km, so sedaj že poasfaltirali ... ... tko da je bila potem odločitev za sicer malo daljšo ruto ... po drugi strani ... čez Agdz ... in potem nazaj dol do Zagore .... cesta kot rečeno ... večinoma asfalt ... vmes nekaj šodra in nekaj relativno širokega makadama ... ... spodaj današnji hotelček ... spanje ... fer cena ... 8 evrov za eno osebo ... ... zraven fotka legendarne delavnice ... še iz časa "Pariz-Dakar" ... in v desnem zgornjem kotu naslednje fotke najdeš tudi ... modela Marc Coma ... ... tudi izbira gum je pestra ... .ps. ... ne vem pa zakaj mi vleče za sabo zmer tri smeškote ??? Ferrarist, basbas, gsxf750 in 14 others 17
Whiskey Objavljeno December 24, 2015 Opozori Objavljeno December 24, 2015 Ok, Pik. Vem, N-12 je asfaltirana že nekaj časa. Sem predvideval, da nisi peljal teh 120 km. Hmmm, zakaj pa na sever preko Agdza? Je krasna ruta, malo bolj zahtevna južno, MS-7 preko Lac Irikija. Mimo Mhamida do Zagore. Danes verjetno pelješ do Merzouge. Imel boš samo en krajši bolj zoprn odsek preko Oued Draa.
Popularna objava pik1 Objavljeno December 24, 2015 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno December 24, 2015 . .... uuuuuuuuuuuufff ... hudoooooooooooo ... ... no, rekel bom samo to ... da je jebačko ... ... čeprav priznam, da dost "neugodno" za začetek ... ... hahahaha ... no, res bi rad videl kakšnga bimerja po temle trajbat .... skalaprava, jskrablin, notranc in 30 others 33
hajoktejn Objavljeno December 24, 2015 Opozori Objavljeno December 24, 2015 (popravljeno) To je to starina; 2., 3., 4. pa ful gasssss Ma tole z geesom ćarlifakinborman z lahkoto odpele Ej, a na unih kitajskih jajcih za Űberfakingmopedom vidm Mitas E09? Popravljeno December 24, 2015. Popravil hajoktejn pik1 in Kmet2 2
Popularna objava dopolavoro Objavljeno December 24, 2015 Popularna objava Opozori Objavljeno December 24, 2015 (popravljeno) 39 minutes ago, pik1 said: ... hahahaha ... no, res bi rad videl kakšnga bimerja po temle trajbat .... gre gre Popravljeno December 24, 2015. Popravil dopolaoro KARMEN1, Ferrarist, Janezs in 9 others 12
pik1 Objavljeno December 24, 2015 Avtor Opozori Objavljeno December 24, 2015 pred 7 minutami, dopolaoro pravi: gre gre . .... hahahaha ... stari, verjamem da gre ... ... ampak jest sem star gospod ... k se zlo nerad po tleh mečem ...pa še hrbtenica mi odpoveduje ... tko da... .... imam tisti moj kup železja zdele rajš doma u špajzi med kumarcam ... ... sicer pa ... ti dam roko ... za vnemo in požrtvovalnost ... KARMEN1, dopolavoro, gsxf750 in 4 others 7
dopolavoro Objavljeno December 24, 2015 Opozori Objavljeno December 24, 2015 bolš da maš polizdelk pr kumarcah... ker v peskovniku je ostalo sklopka,menjalnik, kufri... a meniha se držiš, se še nisi zgubil pik1 in KARMEN1 2
luxsa Objavljeno December 24, 2015 Opozori Objavljeno December 24, 2015 Stari ti si pravi pustinjski lisac pardon kamela,k si bol velk pa lep. pik1, Kmet2 in DAMI34 3
Popularna objava pik1 Objavljeno December 24, 2015 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno December 24, 2015 pred 3 urami, hajoktejn pravi: To je to starina; 2., 3., 4. pa ful gasssss Ma tole z geesom ćarlifakinborman z lahkoto odpele Ej, a na unih kitajskih jajcih za Űberfakingmopedom vidm Mitas E09? . ... ja, najprej sva imela oba gor Pirelli, s tem da jo je Menih včeraj zamenjal ... mislim da za Michelin desert race ... .... moja je pa po cca 2800 km že tud čist pri koncu ... ... verjetno bo šla v menjavo čez ene dva tri dni ... .... tko da za ta dnar, kokr kol se je dobr obnesla ... je čist premal zdržala ... ... ampak imam v sobi že novo ... Michelin enduro ... kotzi, DAMI34, MiNa in 9 others 12
Cartman Objavljeno December 25, 2015 Opozori Objavljeno December 25, 2015 13 hours ago, dopolaoro said: bolš da maš polizdelk pr kumarcah... ker v peskovniku je ostalo sklopka,menjalnik, kufri... a meniha se držiš, se še nisi zgubil Kako to mislis? Sklopka menjalnik? Ajd, kufer odlomis, pa prejsnji G/S je mel na pesek in vodo obcutlivo suho sklopko, ampak, zakaj pa menjalnik? Afrikancem pa bi sporocu da mi imamo pa bozic, vi pa neeee pik1 1
Whiskey Objavljeno December 25, 2015 Opozori Objavljeno December 25, 2015 (popravljeno) pred 59 minutami, Cartman pravi: Kako to mislis? Sklopka menjalnik? Ajd, kufer odlomis, pa prejsnji G/S je mel na pesek in vodo obcutlivo suho sklopko, ampak, zakaj pa menjalnik? Jest sem na svojem GsA originalno lamelo zamenjal za Turatechovo keramično. Sm pa ke je cvilila, držala pa kot sto vragov. Tud šlepal sem enga Suzukija po blatni cesti. @Pik, namontirati bi si moral Continentalke TKC-80, pa ne bi bila potrebna menjava. Edino na pesku bi imel zaradi pregrobega gripa malo več težav. Na šodru, skalcah in celo asfaltu imaš pa perfekten oprijem. Npr. pri meni je na enocilindrašu, kateri so znani po prekomerni obrabi, zdržala na kombinirani podlagi 8.000 km. Popravljeno December 25, 2015. Popravil Whiskey
Popularna objava pik1 Objavljeno December 25, 2015 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno December 25, 2015 .... včeraj še en giro okoli Zagore ... in melo "peskovnika" ... vsega skupaj cca 150 km ... .... danes pa Dades ... ... 340 km .... rit mi bo odpadla ... ... ampak ... "što ne ubija, jača" ps. ... Whiskey, imel sem lansko leto na XT-jki TKC 80 gor ... ... ampak veš kako je pri meni ... v življenju rad čim več menjam ... ... pa tko tud gume ... ... tko da ... SuNa, mladench, Janezs in 20 others 23
motolover Objavljeno December 25, 2015 Opozori Objavljeno December 25, 2015 Če imata navigacijo, lahko prilepita sledi, da pogledamo kje se vozita.
pik1 Objavljeno December 25, 2015 Avtor Opozori Objavljeno December 25, 2015 pred 22 minutami, motolover pravi: Če imata navigacijo, lahko prilepita sledi, da pogledamo kje se vozita. . ... stari, jest nimam navigacije ... pa tud sicer sem dost dezorientiran ... ... imam pa vodiče ... ... tko da o tem ne razmišljam prav veliko ... ... se grem bolj turista kot ne ... ... jest sam upam, da do sobote pridem v Tanger ... Kmet2, DXR16, Joker in 5 others 8
Whiskey Objavljeno December 25, 2015 Opozori Objavljeno December 25, 2015 pred 2 urami, pik1 pravi: ... 340 km .... rit mi bo odpadla ... ... ampak ... "što ne ubija, jača" ... ampak veš kako je pri meni ... v življenju rad čim več menjam ... ... pa tko tud gume ... ... tko da ... A zica še nisi menu? MS-7 in MS-6 sta šla mimo. A zdej šibaš še pred Dedkom Mrazom nazaj v SI?
Popularna objava pik1 Objavljeno December 26, 2015 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno December 26, 2015 ... spet težave z wifijem ... Sicer pa ... današnja ruta ... Zjutraj iz Dades-a ..... čez sosednji prelaz 2900 metrov, v zanimiv turistični kanjon Todra ... in na koncu Rissani ... skupaj 390 km ... od tega makadam, pa šodr, pa še šodr, pa velik prahu, pa še šodr, pa na koncu še ful asvalta ... ps. ... uglavnem, imam občutek, da Menih nekako bolje prenaša tole kilometražo ... KyoKon, gsxf750, DXR16 in 22 others 25
basbas Objavljeno December 26, 2015 Opozori Objavljeno December 26, 2015 ... uglavnem, imam občutek, da Menih nekako bolje prenaša tole kilometražo. GS GS pa tud če kakšen šodr ostane za naslednjič. pik1 1
TakeALookAround Objavljeno December 26, 2015 Opozori Objavljeno December 26, 2015 Drug let pa na Dakar pravs? Keiko, DXR16, DAMI34 in 1 other 4
Popularna objava pik1 Objavljeno December 27, 2015 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno December 27, 2015 . .... no, če mi je še včeraj na momente hodil na misel moj "GS Wermahtexpres adventure" ... ...sem danes moje razmišljanje popolnoma spremenil ... ... današnja trasa ... Rissani - Merzouga ... cca 80 km ... od tega 20 asvalta in 60 off road-a, piste in kar še paše zraven k puščavi ... kdor je bil kdaj v Maroku z motorjem, bi moral obiskati tudi to turistično meko ... moto peskovnik ... sipine ... .... res je lepo ... .... sicer pa .... kljub temu, da sem zelo ponosen lastnik bimerja, priznam, da če bi šel z njim po današnji trasi, bi ga na koncu domov garant prinesel samo še v vrečki .... KTM je zakon .... .... aja ... pa še beseda dve o orientaciji v puščavi .... kjer ni nikogar in ničesar ... ... vsa stvar se mi zdi nekako podobna situaciji na morju ... kjer ne vidiš nikjer kopnega ... in se potem sprašuješ kam bi zavil.... razlika je verjetno edina ta, da tukaj na vsake toliko časa pride mim kakšna kamela ... ... orientacija ... to je zame res jedrska fizika ... svaka čast Menihu ... da sploh še vemo kje smo .... ps .. no glih tolk telih "smejkotov" pa res nisem hotel prilimat ... ampak mi mobitel neki šteka ... gsxf750, hajoktejn, Joker in 29 others 32
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se