Popularna objava C eagle Objavljeno Julij 6, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 6, 2016 Skoču popoldan do Peroja. Cesta prazna, vreme super. Pojedu štruklje iz domače kuhne in spil pol litra mrzlega bezgovega soka. Pol pa še do plaže. Čisto drugače, kot pred 20-timi leti... Brioni pa še zmeraj enaki Pol pa domov. Sem šel na AC Vodnjan Sever iz firbca. 24 kun in sem bil na Plovaniji v 30 minutah... Ampak AC ni to... Lepše po obali mem Limskega kanala... Lp, C eagle notranc, Janezs, KyoKon in 27 others 30
Popularna objava stromar-aly Objavljeno Julij 7, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 7, 2016 (popravljeno) Evo razglednico iz San Diega, California Harley (drugega skoraj ni tukaj) Sportster. 900 kubikov, jermen in luknja v auspuhu Popravljeno Julij 7, 2016. Popravil stromar-aly KyoKon, maus, Tedybear in 36 others 39
Popularna objava RobiRoberto Objavljeno Julij 7, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 7, 2016 Kdaj sem se nazadnje s katerimkoli mojim sedanjim prevoznim sredstvom peljal skozi Čekovnik ??? Danes popoldne sigurno !!! DXR16, robot, igc1 in 19 others 22
Popularna objava Andro Asgaard Objavljeno Julij 7, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 7, 2016 Olaaa danes je bil pa čas da pelje mojo Kawo in boljšo polovico čez GrossGlockner.. Stelvio smo dali lani čez, drugo leto pa Francija. Prvi dan: prijetnih 330km. Naj povdarim na Vrhu GG prijetnih 6,8°C .. Zell Am See 20,5°C .. To je To Skočila sva pogledat Slape in Ledeniško akumulacijsko jezero (Karpun) Sigmund-Thun-Klaam. jutri pa v Dolomite zvozit še ene par prelazov. Tolko za danes. večerja in spanje ostane PVT skategrizzly, igc1, notranc in 37 others 40
Popularna objava pik1 Objavljeno Julij 7, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 7, 2016 . ... danes Velenje ... Dravograd ... in potem pregled vseh vzdolžnih in prečnih zalivk v "položaju 69" ... ... nato apfelštrudel na jezeru Soboth ... ... naprej čez Pliberk ... na Sonnegger see ... se mi zdi ... in potem čez Železno kaplo in Jezersko nazaj domov ... ... lep izlet ... Bmflar, markII, Slow in 26 others 29
Snečer Objavljeno Julij 7, 2016 Opozori Objavljeno Julij 7, 2016 kolk si mel na Golico? ... al boš po pošti dobil rezultate pik1, gift in Zivnorc 3
pik1 Objavljeno Julij 7, 2016 Opozori Objavljeno Julij 7, 2016 pred 7 minutami, Snecer pravi: kolk si mel na Golico? ... al boš po pošti dobil rezultate . ... upam da bodo "negativni" izvidi ... notranc, Bmflar, Zivnorc in 2 others 5
Popularna objava 3nity Objavljeno Julij 7, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 7, 2016 On 19. 6. 2016 at 7:17 PM, 215709 said: Ker so lani mel vse razkopano na otoku cres sem se letos spet odlocil da preverim kaksno je stanje stanje je bombasticno relacija merag - cres - osor - mali losinj zacne se malo s hrapavim asfaltom le zgornjega krizisca nato pa je 60 km glanc novega asfalta dovolj siroke ceste zaenkrat se zelo odljudena - osebno boljsa kot vzporedna cesta senj - karlobag ( enostavno ni tolko avtov pa tut no enih kontrol ni blo za videt ) edini odsek ki ni zrihtan je osor nerezine prib 3 km ceste za pregresit se :ppp toplo priporocam trajekt pride 56 kun v eno smer ampak je vredno vsake lipe drugih slik po poti pa nimam ker se enostavno nisem htel ustavit Potrjujem napisano Učka - Lovran - Cres - Mali Lošinj ter nazaj domov čez Plomin. Bistvo fure pa je bila ART FARM Filozići (ki ni za fine riti ) Hrana več kot mega fantastična! Priporočam Schultz, TakeALookAround, RobiRoberto in 16 others 19
mladench Objavljeno Julij 8, 2016 Opozori Objavljeno Julij 8, 2016 (popravljeno) 11 hours ago, Snecer said: kolk si mel na Golico? ... al boš po pošti dobil rezultate je kak radar tam postavljen?? redarjev pa policajev nisem srečal, nisem bil pa lih po omejitvah Popravljeno Julij 8, 2016. Popravil mladench Zivnorc in Bmflar 2
Zivnorc Objavljeno Julij 8, 2016 Opozori Objavljeno Julij 8, 2016 ... tut če ni radarja....majo polcaji radarje softwersko inštalirane v občutku za brzino ...in te štrafajo za drajcih ojro , ker si peljal nojnundnojncih kilometer per uhr... ....pol ti pa razlaga, da še dobr, da te ni vidu , da si pelju hundert un ajnc kilometer per uhr .... k POL bi ga pa najebu... . Kor13, Bmflar, UnionJack in 3 others 6
Snečer Objavljeno Julij 8, 2016 Opozori Objavljeno Julij 8, 2016 pred 16 minutami, mladench pravi: je kak radar tam postavljen?? redarjev pa policajev nisem srečal, nisem bil pa lih po omejitvah mobilni občasno v gozdu na stojalu
pik1 Objavljeno Julij 8, 2016 Opozori Objavljeno Julij 8, 2016 pred 2 urami, Snecer pravi: mobilni občasno v gozdu na stojalu . ... jah, jebi ga ... ... vsak grmoule pa res nisem pregledal ... tko da ... ... no, pa sej jest itak skoz po omejitvah vozm ... robot, DAMI34, Bmflar in 1 other 4
Scarabeo 500 Objavljeno Julij 8, 2016 Opozori Objavljeno Julij 8, 2016 Ob 6. 7. 2016 at 22:47, motolover pravi: o katerem tunelu govoriš? Lienz - Mittersill builder 1
NumLock Objavljeno Julij 8, 2016 Opozori Objavljeno Julij 8, 2016 pred 10 urami, BolhA^ pravi: Potrjujem napisano Učka - Lovran - Cres - Mali Lošinj ter nazaj domov čez Plomin. Tretje leto zaporedoma že hodiva z ženo na Lošinj, letos pa greva prvič z motorji, tako, da štartava čez nekaj dni. Lani so full obnavljali ... cesta je bila razruvana že od krišišče kjer se spustiš k Merag-u, pa vse proti Porozini. Skozi mesto Cres je bila še bolj tako-tako, ostalo pa je bilo fantastično.
Popularna objava RobiRoberto Objavljeno Julij 8, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 8, 2016 Ker je bilo včeraj od Idrijske Bele do "Čekounka", mojemu robertomobilu treba ves čas pomagati tudi z nogami, sta mi danes obe nogi prepovedali kakršno koli pritiskanje na kakršna koli pedala, zato sem po zajtrku izkoristil prav prijetnih 15 oC in se kar z mojo oso odpeljal do Idrijske Bele. Schultz, Slow, KyoKon in 11 others 14
Tedybear Objavljeno Julij 8, 2016 Opozori Objavljeno Julij 8, 2016 (popravljeno) pred 21 urami, Andro Asgaard pravi: Kje točno je tale avstrijski "Vintgar"? Popravljeno Julij 8, 2016. Popravil Tedybear
izibajker Objavljeno Julij 8, 2016 Opozori Objavljeno Julij 8, 2016 pred 4 urami, DL650 pravi: Tretje leto zaporedoma že hodiva z ženo na Lošinj, letos pa greva prvič z motorji, tako, da štartava čez nekaj dni. Lani so full obnavljali ... cesta je bila razruvana že od krišišče kjer se spustiš k Merag-u, pa vse proti Porozini. Skozi mesto Cres je bila še bolj tako-tako, ostalo pa je bilo fantastično. Zadnjih 10 let videvam na Cresu in Lošinju vsakič boljše ceste, pri nas pa vsakič slabše... robot, NumLock, 3nity in 1 other 4
Popularna objava RobiRoberto Objavljeno Julij 8, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 8, 2016 Ker je po kosilu moja prepoved obremenjevanja nožnih mišic še vedno veljala , sem se v Idrijsko Belo odpeljal kar z "elektriko" ... DXR16, Slow, MMF in 14 others 17
Popularna objava Schultz Objavljeno Julij 8, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 8, 2016 (popravljeno) Včeraj sem naredil spet en skok k našim zahodnim sosedom. Štart je bil že zjutraj ob sedmih. Je blo treba pridet v cajtu domov, ker me je čakala še nočna. Dobro, kje sem že ostal....aha. pičil sem jo do Kobarida, kjer sem dotankal in spil eno kofe. Po kratki pavzici pa čez Učjo proti jezerzu Sauris, ki je bil današnji cilj. Utrinki čez Učjo: V Resiutti sem se priklopu na glavno cesto in jo mahnil za Villo Santino, tu pa zavil za Sappado. Kmalu po naselju Ovaro sem zavil levo za Pesariis na regionalno cesto, lušno in malo prometa. Nadaljeval in užival do vrha, kjer sem osvojil najprej dve sedli in si na 1789 m.n.v. (sella Ciampigotto) privoščil eno kofe...na hladovini pri prijetnih 20°C. Slikce: Pesariis: Pisa nima edinega zvitega turna na svetu Sella di Razzo Sella di Ciampigotto Po osvežitveni pavzi pa se vrnil malo nazaj do križišča in nadaljeval za Sauris, še prej pa osvojil še tretje sedlo....sedlo Rioda. Sella di Rioda (glej tablo) V dolini pa Sauris v vsej svoji lepoti. Na jezu pa sem zavil desno za "passo del Pura". Skozi kamnit tunelčič in lušne ovinke pripeketal do vrha. pri spustu v dolino...Ampezzo s ptičje perspektive V dolini pa povratek proti domu. V Villa Santina sem si privoščil eno pizzo, ker prazen žakelj ne stoji pokonci. Nato pa domov....mimo jezera "Cavazzo Carnico". Tako, padlo je lušnih, sončnih in rahlo vročih 396 km. Za najbolj radovedne pa še plan poti: Popravljeno Julij 8, 2016. Popravil Schultz MiNa, izibajker, C eagle in 34 others 37
Popularna objava skategrizzly Objavljeno Julij 8, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 8, 2016 (popravljeno) V četrtek sem imel zadnji izpit v tem izpitnem obdobju in ker je napoved bila lepa za ta teden, se odločim da bom šel že prej do punce z motorjem in malo po odpisanem izpitu še ostal pri njej. Ideja se me je prijela v ponedeljek zvečer, zato se v torek že odpravim na pot. Dopoldne nakupim zalogo olja za mešanico, da bom imel dovolj do tja in nazaj domov, namažem verigo, očistim motor in okrog 13h speljem od doma. Ker je babica doma blizu nas in je slučajno na zadani poti, se za par minut ustavim še pri njej. Njena reakcija, ko ji omenim kam grem: Dve Zdravi Mariji in dva Oče naša. Ni kaj, ženske v naši družini ne podpirajo dvokolesnikov, ampak jaz se ne dam Torej, po domači maši štartam zares. Odpravim se čez Ormož, Ptuj, v Slovenski Bistrici pa imam prvi postanek, saj motor postane žejen. Nalijem mu žlahtne kapljice do vrha in grem dalje. Nadaljujem čez Slovenske Konjice, Celje, Laško in Zidani Most, kjer zavijem levo čez most, proti Boštanju. Malo za Boštanjem se odločim da grem tokrat do Novega mesta čez Bučko, Škocjan ter Otočec. No, ni mi čisto uspelo zadeti željene poti. Prvo sem se ustavil v kraju Arto, saj me je zadnjica že pošteno bolela in naredil samo te tri slike v celotnem dnevu: Po par minutni pavzi sem nadaljeval do Zavratca za tovornjakarjem, ki je bil namenjen na kamnolom. Vožnja za njim bi bila raj za poilicista, malo manj pa za motorista. Vožnja po naselju preko 70 km/h, sekanje slepih ovinkov, vožnja po bankinah,...skratka, recept za nesrečo. Ko sem se ga končno znebil, je bila vožnja malo lažja, vendar mi nekako ta cesta ne ustreza in dvomim da bom jo še kdaj vozil, predvsem z motorjem. Do Škocjana je sicer en kup lepih ovinkov, je pa marsikateri nepregleden in poln peska. Kljub vožnji po omejitvah ali pa mogoče rahlo čez, sem se dvakrat skoraj ulegel. No, v Dobruški vasi, sem pa rahlo zašel s poti, ker sem zgrešil odcep za Otočec in se znašel v Šentjerneju. Nič hudega, bom si pa pot malenkost priredil, da bom vseeno šel skozi Otočec, sem si rekel. Tako je moja prirejena pot šla čez Kremenove ovinke, v Ratežu pa sem zavil za Gumberk (najslabša 2km ceste v mojem življenju ) in Otočec, nato pa za Novo mesto ter Vavto vas, kjer je bila moja končna postojanka. Punca me je takrat že čakala z okrepčilom, ki sem ga nujno potreboval Števec je pokazal vsega skupaj 195km, vozil sem se pa 3 ure in 15 minut. Danes je bil pa čas si končno pogledati in se zapeljati po tako opevani cesti Dvor-Kočevje. Kaj naj rečem, res fina cesta Štartal sem ob 9h v Vavti vasi in se odpravil do Dvora, kjer sem se tudi prvič ustavil in naredil nekaj slik: Na poti proti Kočevju sem v ovinkih naletel na mlade skavte, v Kočevju sem si pa ogledal Kočevsko jezero in tam malo posedel: Za Kočevjem sem skozi Livold, Rajndol, Čeplje, Jelenjo vas ter v smeri Dobliča nadaljeval do Črnomlja. Med naseljema Močile in Tanča gora je bila cesta živa groza, beri: luknja na luknji. V Starem trgu ob Kolpi se mi je pred motorjem pojavil še en primerek kot v torek pri Zavratcu, ampak sva se meni na srečo kmalu razšla. V Črnomlju sem opazil potencialnega Rib'nčana s suho robo, ki mu ni šla ravno v promet in se parkiral zraven njega: Ko sem odhajal iz Črnomlja, me pod mostom, preko katerega teče železniška proga, ustavi policist na motorju (poostren nadzor nad motoristi). Prvo kar me je vprašal je bilo: "Koliko se da to odpreti?" Sem si mislil, v njegovi roki pravice mi verjetno ni hudega Pa še prav sem imel Pregledal mi je dokumente in opravil alkotest, me vprašal če na motorju vse štima in s tem sva zakonski postopek zaključila. Zanimalo ga je tudi od kod sem, (čeprav je pisalo na vozniški ) in ko sem mu povedal, mi je rekel da je to kar daleč za takšen moped. Ti bom jaz dal moped, mamu ti , mi je šlo po glavi. No, kakorkoli, odnos je bil pošten in korekten. Malo je takih. Policist v Kočevju na bencinski črpalki npr. ni hotel niti odzdraviti. Zaželel mi je srečno pot ter obilo užitkov na cesti in nato sem se odpravil naprej. Iz Črnomlja sem preostanek poti vozil skozi Lokve, Črmošnjice, Podturn in se za konec ustavil še v Dolenjskih toplicah, kjer sem naredil še zadnje slike: Po Dolenjskih toplicah mi je ostalo samo še nekaj kilometrov in bil sem spet v Vavti vasi. Skupaj s postanki so pretekle 3 ure in pol, števec pa je naštel novih 120km. Motoriste sem srečal samo kakšne tri. Le kje ste bili Drugače pa je bilo lepo. Pot nazaj domov pa planiram skozi Šentjernej, Kostanjevico ob Krki, Krško, Bizeljsko, Podčetrtek, Rogaško Slatino itn. Tudi če se bom odločil drugače in bodo vseeno dobri vtisi, podelim tukaj. Popravljeno Julij 8, 2016. Popravil skategrizzly dondule, sunshine15, dAlencc87 in 39 others 42
Popularna objava sayo Objavljeno Julij 8, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 8, 2016 Nikoli še nisem bil na Grobniku, pa sem se danes odločil da grem pogledat še to čudo, predno sem se do tam pripeljal je bilo pa spet nekaj stranskih poti ki me zmeraj potegnejo... DAMI34, DXR16, malakai in 30 others 33
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Julij 9, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 9, 2016 Nekih 450km, brezveze Po dolini Idrijce, po dolini Soče, čez Predel, do Pontebbe, za Nassfeld, kjer ugotoviva, da ne bo šlo, strada chiuso, sanacija cestišča...sicer sem se hotel nekaj pogajat z varnostnikom, a me ni jebal niti 5% Ni preostalo drugega, kot nazaj , ps na Tolmezzo in cez Plockenpass v Avstrijo. V dolini zavijeva desno, pa proti Villachu. Baje se ustaviva v Presseggersee, pa bova slikala mopede ob jezeru...no nič od tega...saj niti do vode ne moreš. Greva dalje, čez Podkorensko sedlo, pa na Vršič pogledat, kaj vse so zrihtali za Putina... No ja...par kosov novega asvalta pa res. V Trenti mazneva eno pico in nekaj zelenega, potegneva skupaj do Tolmina, nato pa vsak po svoje. No, na koncu me pa še mojster Ferarist razveseli z ličnim izdelkom za kufer. Andro Asgaard, jskrablin, DXR16 in 25 others 28
Popularna objava Andro Asgaard Objavljeno Julij 9, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 9, 2016 23 hours ago, Tedybear said: Kje točno je tale avstrijski "Vintgar"? Sigmund Thun Klamm - Kaprun Drugi dan.. Iz Zell-am-see se odpraviva na Mittersill skozi Felbertauerntunnel in seveda čez znameniti Staller Sattel proti Passo Falzarego , postojanka v Alleghe ob čudovitem jezeru, nato čez Falcade - Passo san pelegrino v Moeno. Popoldanski izletek do Jezera Carezza. Od lani sem zaljubljen v njega. tko da sm si letos uzew čas in užiwaw ob sprehodu spet prijetnih ovinkastih 300+km. Evolaaa, prispeli v nazaj domou v Sežano.. Super zrak in temperatura v hribih za jutranji štart. na Koncu pa 900+ km , 3 dni. Ovink za ovinkom. jebeš ravnine.. Tolko z moje strani zaenkrat, upam da se je kdo navdušu nad kakšno stvarjo. Lp, srečno vsem na cesti , pa po pameti! LP JezniPohorc, pik1, Joker in 33 others 36
3nity Objavljeno Julij 9, 2016 Opozori Objavljeno Julij 9, 2016 (popravljeno) On 26. 6. 2016 at 1:41 PM, Schultz said: V Hermagorju pa za passo Pramolo Na vrhu sem si privošču še eno kofi pavzo, ker me je po dolini kar pošteno segrelo, tu na taužentpetsto je blo super. Ma je pasalo kofe in pol litra rančate. Potem pa še v dolino in pred prihodom v Pontebbo sem zavil levo za "Aupa in sella Cereshiatis" 6 hours ago, DAMI34 said: do Pontebbe, za Nassfeld, kjer ugotoviva, da ne bo šlo, strada chiuso, sanacija cestišča...sicer sem se hotel nekaj pogajat z varnostnikom, a me ni jebal niti 5% @Schultz, sem te že mislila vprašati, pa sem pozabila A si šel mimo pregrad? Ali je ta zapora, na katero si naletel ti @DAMI34 nova in je po njej še ena extra za cesto na Nassfeld? (Poleg tega moram priznati, da se mi niti ne sanja na kateri točki si škljocnu zgornjo fotko kljub temu da sem non stop v teh krajih...) Popravljeno Julij 9, 2016. Popravil BolhA^
DAMI34 Objavljeno Julij 9, 2016 Opozori Objavljeno Julij 9, 2016 pred 3 minutami, BolhA^ pravi: @Schultz, sem te že mislila vprašati, pa sem pozabila A si šel mimo pregrad? Ali je ta zapora, na katero si naletel ti @DAMI34 nova in je po njej še ena extra za cesto na Nassfeld? (Poleg tega moram priznati, da se mi niti ne sanja na kateri točki si škljocnu zgornjo fotko kljub temu da sem non stop v teh krajih...) to je edina cesta iz pontebbe za nasfeld...nekje na polovici poti... https://www.google.si/maps/@46.527262,13.298993,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1s14929288!2e1!3e10!6s%2F%2Flh6.googleusercontent.com%2Fproxy%2FDg2XBtf0Bvvy3myZvD4z3Is1RYfo4Jib6NG04jCPGCR-8q9shbkE6h7AhktDpbrDEl_O7Zl5JXS5r_XBsCyYMi0PdiV9Qg%3Dw203-h151!7i2288!8i1712?hl=sl Bmflar in 3nity 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se