dreja_123 Objavljeno Avgust 10, 2016 Deli Objavljeno Avgust 10, 2016 12 hours ago, SEBA33 said: Prva furca novga/starega motorja:) Nam zaupaš lokacijo ? Tnx Andrej Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mtko Objavljeno Avgust 10, 2016 Deli Objavljeno Avgust 10, 2016 Nockalm??? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Avgust 10, 2016 Deli Objavljeno Avgust 10, 2016 Google mi je z vpisom Nockalm našel zelo podobno fotografijo, le smrečica manjka na njej ... Schultz 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sebar Objavljeno Avgust 10, 2016 Deli Objavljeno Avgust 10, 2016 @Kmet2, a lahko prosim nehaš slikat s fotoaparatom iz 80ih. Vedno sem razočaran ko nastavim tvoje slike na ozadje Kmet2 in DAMI34 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gsxf750 Objavljeno Avgust 10, 2016 Deli Objavljeno Avgust 10, 2016 pred 1 uro, motolover pravi: Predvčerajšnjim šel čez nekaj "passotov". Štartal ob 8h zjutraj, vrnil sem se ob 1h ponoči, skupaj točno 1.001km. maratonc motolover 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SEBA33 Objavljeno Avgust 10, 2016 Deli Objavljeno Avgust 10, 2016 Citiraj Nockalm??? Jap Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava KilleRBee Objavljeno Avgust 10, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 10, 2016 1 hour ago, motolover said: Predvčerajšnjim šel čez nekaj "passotov". Štartal ob 8h zjutraj, vrnil sem se ob 1h ponoči, skupaj točno 1.001km. Tale je vreden svojega denarja... Res je lepo... Zivnorc, Kmet2, builder in 8 others 11 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kitekatus Objavljeno Avgust 10, 2016 Deli Objavljeno Avgust 10, 2016 57 minutes ago, RobiRoberto said: Google mi je z vpisom Nockalm našel zelo podobno fotografijo, le smrečica manjka na njej ... Ne manjka smrečica,mal na desno se vidi glih konica smrečice,ti si pa slikal še bolj desno,zato se jo vidi mal bolj na tvoji fotki;) Zivnorc 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Avgust 10, 2016 Deli Objavljeno Avgust 10, 2016 pred eno uro, sebar pravi: @Kmet2, a lahko prosim nehaš slikat s fotoaparatom iz 80ih. Vedno sem razočaran ko nastavim tvoje slike na ozadje problem je kr linka iz FBja, ne uplouda...originali so zihr dost veliki pa dobri Zivnorc, maus in Bmflar 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Tex Objavljeno Avgust 10, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 10, 2016 včerajšnji vtis .. kako že gre? tiii mooojaaa srniiicaaaaa .. še dobro, da si je premislila in obrnila nazaj v breg .. Janezs, Haki, MiNa in 11 others 14 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava RobiRoberto Objavljeno Avgust 12, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 12, 2016 Med današnjim zajtrkom pred odhodom od doma ... Po zajtrku in med mojo današnjo vožnjo ... ... in če bi mi uspelo najti še veliki naravni most, potem bi bilo celo ... 20 km več kakor je izračunal Google Maps se je nabralo zato, ker sem Rakov Škocjan najbrž "obkrožil" kar dvakrat,ko sem iskal veliki naravni most ... markII, KyoKon, DAMI34 in 15 others 18 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava vuk76 Objavljeno Avgust 12, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 12, 2016 Malo gor pa dol po jodlariji...Hebalm koncno napadel se z druge strani..odlicna ideja. Komaj nazaj v Sloveniji pa so me "napadli" policaji;dve kontroli v razmaku 15 km, korekten postopek pri obeh kontrolah. Vse skupaj padlo skoraj 300 km. JezniPohorc, skategrizzly, NumLock in 16 others 19 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
notranc Objavljeno Avgust 13, 2016 Deli Objavljeno Avgust 13, 2016 Robi saj si ga našel. Na 24. sliki si motor parkiral točno na velikem naravnem mostu saj preko njega poteka cesta. Tista luknja desno v skalah, ki se vidi na sliki pa je vhod v Tkalco jamo. Lp, notranc RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RobiRoberto Objavljeno Avgust 13, 2016 Deli Objavljeno Avgust 13, 2016 (popravljeno) Notranc HVALA. Najbrž me je zmotilo to, da sem pričakoval da bom veliki naravni most gledal od spodaj navzgor in za to bi se najbrž moral spustiti še v "strugo". Torej se mi ne bo treba še enkrat voziti tja, tako da bo moja naslednja vožnja proti Voglu ... Popravljeno Avgust 13, 2016. Popravil RobiRoberto malakai, MiNa, Schultz in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Avgust 13, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 13, 2016 Tradicionalni balkan tur je začel ...........trio čelos v sedlu Že na začetku smo se skregal ,,,, ...amoak se hitro zmenimo in gremo pogledat spomenik tistih ki se ne znajo zment ...vsaj en del mora bit makedama ,delo in to zvesto delio našega navigatorja vsakič, res ne vem zakaj si ne omisli endura k ma tok rad ta šodr ... Pik nam zbukira prenoćišče v Doboju , 90€ z zajterkom vred ..........men k sem revež je še kar ugodno ,bogataška pa jokata da je drago ...motorji za ograjo in praktično pri postelji , čisto , uredno .... ...no pol se je pa začelo ...in tako zaključimo na neki svatbi , nobeden ne ve ne kdo ne kaj sam je blo pa do jaja .....smo bili kar z vsemi nekaj v sorodstvu tud če bi bili Kitajci .... Za nami je 500km , jutri naprej novim zmagam ......... lp bobi1001, DAMI34, MPeco in 29 others 32 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava skategrizzly Objavljeno Avgust 14, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 14, 2016 Sobotna vožnja je bila tokrat namenjena za obisk naših vzhodnih sosedov, s skokom do Blatnega jezera. Družbo mi je delal oče, ki je bil tudi pobudnik ideje, načrtovanje poti pa je prepustil meni Še dobro, saj je sam včasih bolj tipa "bomo že nekako našli" in tudi danes je bilo tako. Ko sva bila le še kak kilometer stran od jezera, me je namreč prvič vprašal, na katere table mora paziti za Blatno jezero. Priprava na vrhuncu Od doma se odpraviva ob 13:30 čez Ljutomer, Razkrižje, Črenšovce, Hotizo in se ustaviva na Petrolu v Lendavi, kjer napolniva rezervoarje do vrha, preden se podava čez mejo. Po rahli shujševalni kuri v denarnicah, peljeva naprej proti mejnemu prehodu Dolga vas, kjer se ustaviva v menjalnici na mojo željo. Italijanu je namreč nadpovprečna prirojena in ker nisem hotel obstati nekje na Madžarskem brez bencina, plačevanju z evri sem se pa hotel izogniti (Madžari so bojda zelo navezani na svojo valuto in jim evri niso najbolj po godu), je bila menjalnica primerna rešitev. Menjam slabih 20€, toliko da bo dovolj še za en postanek na črpalki in kako ob poti. Nastaneta dve sliki na meji: Po slikanju gre pa zares. Od Redicsa zavijeva v krožišču proti Lentiju, nato pa čez vasice slediva tablam z napisom Keszthely. Vse do tja se voziva po cesti z oznako 75, na kar voznika vseskozi opominjajo tudi obcestne table. Ideja se mi zdi zelo posrečena, lepo bi bilo imeti kaj takega tudi pri nas. Zraven tabel z oznako prometnice so zelo pogoste dopolnilne table, na katerih je navedena razdalja od trenutne lokacije na cesti do večjih mest. Še ena posrečena ideja. Posrečene pa niso ceste, niti malo. Grbin in lukenj je malo morje, na določenih odsekih se jim ne da izogniti. Na športnem motorju kot ga imam sam, se te stvari še bolj čutijo. Tudi drugače je bila cesta na relaciji Redics-Keszthely nezanimiva , omembe vredne ovinke, v katerih ni poškodovano vozišče, bi lahko preštel na prste ene roke Kakorkoli. Ob prihodu v mesto Keszthely oz. Blatenski kostel, kljub rahli izgubi v centru, naposled le prispeva do Blatnega jezera. Motorja parkirava zraven parkirišča za kolesa, kjer so svoja mesta našli tudi drugi motoristi. Ko sestopiva, naju nagovorita dva Puležana na Versysu in Transalpu, prijetna fanta. Izmenjamo par besed, nato pa vsak po svoje. Na Blatnem jezeru seveda še nekaj Japonski predstavniki&makaronarski izobčenec Po oddihu ob jezeru in pijači, se odpraviva proti domu v drugi smeri, skozi Zalaegerszeg, Zalaszentgyörgy, Zalacseb, Zalalövo, Nagyrakos in Oriszentpeter, ob katerih teče železniška proga, ki nudi preko Hodoša povezavo s Slovenijo. Slednji je dokaj blizu Oriszentpetra, ampak, ker oče še ni bil v središču porabskih Slovencev, Monoštru, se odločim da greva skozenj. Ko prispeva v mesto sledi spet postanek za hidracijo in kakšno sliko: Cesta je bila na relaciji Keszthely-Zalaegerszeg-Oriszentpeter-Szentgotthard veliko boljša, kot tista, po kateri sva prišla do Blatnega jezera Seveda je bil tu in tam še kak slabši odsek, vendar je bilo tega manj. Pa še cesta je bila bolj zanimiva, tudi krajev je bilo več na poti. Predvsem Zalaegerszeg kot mesto izstopa proti ostalim po razvitosti in bi si ga bilo vredno enkrat bolj podrobno pogledati. Do meje sedaj ni bilo več daleč, tokrat sva je prestopila/prevozila na mejnem prehodu Martinje. Sledil je spust do Gornjih Petrovcev, nato pa vožnja po gorički dolini skozi Mačkovce in Vanečo do Murske Sobote. Od tam pa povratek čez Veržej do Ljutomera, na večerno dozo sladoleda in domov. 298 kilometrov do 20:40. Lepo preživet dan z očetom ob skupnem hobiju pik1, sayo, KyoKon in 29 others 32 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava builder Objavljeno Avgust 15, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 15, 2016 Bled,Kranjska gora,"VRŠIČ",Trenta,Bovec,Kobarid Tolmin,Most na soči,Idrija.......Otočec 489 km MPeco, MiNa, Kmet2 in 19 others 22 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Andrejcer Objavljeno Avgust 15, 2016 Deli Objavljeno Avgust 15, 2016 pred 34 minutami, builder pravi: Bled,Kranjska gora,"VRŠIČ",Trenta,Bovec,Kobarid Tolmin,Most na soči,Idrija.......Otočec 489 km Mi gremo naslednji vikend. Kakšen nasvet, prosim v naslednji temi: builder 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Marcel-F Objavljeno Avgust 15, 2016 Deli Objavljeno Avgust 15, 2016 pred 38 minutami, builder pravi: Bled,Kranjska gora,"VRŠIČ",Trenta,Bovec,Kobarid Tolmin,Most na soči,Idrija.......Otočec 489 km Si me prehitel okrog 15h malo naprej od odcepa ko greš do izvira Soče proti Bovcu. builder in bobi1001 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NumLock Objavljeno Avgust 15, 2016 Deli Objavljeno Avgust 15, 2016 pred 50 minutami, Andrejcer pravi: Mi gremo naslednji vikend. Kakšen nasvet, prosim v naslednji temi: Prosiš za nasvet, pa ne znaš potem ene besede napisat! Se spomnim teme (upam, da se ne motim), ko si spraševal za Pohorje ... kaj ti kdo predlaga. Pa nisi odgovoril čisto nič! Še slik nisi prilepil, da bi vidli, kje si se peljal. Pa brez zamere. Temu sistemu se reče: Hit & Run Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava bobi1001 Objavljeno Avgust 15, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 15, 2016 Škofja Loka,Podbrdo,Most na Soči,Predel,Rabeljsko jezero,Sella Nevea,Chiusaforte,Resiutta,Učja ,Kobarid,Cerkno Škofja Loka in domov....... BP razen ene policijske kontrole in ene par zgubljenih turistov,aja pa slaba cesta in kolesarji čez rezijo. cca. 360KM bajkr88, igc1, skategrizzly in 17 others 20 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NumLock Objavljeno Avgust 15, 2016 Deli Objavljeno Avgust 15, 2016 pred 1 minuto, bobi1001 pravi: BP razen ene policijske kontrole in ene par zgubljenih turistov,aja pa slaba cesta in kolesarji čez rezijo. Super, da si omenil. Imam eno vprašanje glede ceste za Rezijo in sicer: To si šel čez Žago in Učjo, ter takoj čez mejo zavil desno za Rezijo? A misliš to cesto .... Val Resia Torej cesta je praviš zelo slaba? Kolk se spomnim je tam en dela makadama. Imam namen čez nekaj dni se tam peljat, pa bi bil vesel informacije. Hvala vnaprej. bobi1001 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Scarabeo 500 Objavljeno Avgust 15, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 15, 2016 pred 15 minutami, DL650 pravi: Super, da si omenil. Imam eno vprašanje glede ceste za Rezijo in sicer: To si šel čez Žago in Učjo, ter takoj čez mejo zavil desno za Rezijo? A misliš to cesto .... Val Resia Torej cesta je praviš zelo slaba? Kolk se spomnim je tam en dela makadama. Imam namen čez nekaj dni se tam peljat, pa bi bil vesel informacije. Hvala vnaprej. Ni makadama, vsaj par let nazaj ga ni bilo. Je pa res ozka cesta in na trenutke zelo slab asfalt. Narava pa je zanimiva. pred 7 minutami, Scarabeo 500 pravi: Ni makadama, vsaj par let nazaj ga ni bilo. Je pa res ozka cesta in na trenutke zelo slab asfalt. Narava pa je zanimiva. notranc, MiNa, Schultz in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bobi1001 Objavljeno Avgust 15, 2016 Deli Objavljeno Avgust 15, 2016 pred 18 minutami, DL650 pravi: Super, da si omenil. Imam eno vprašanje glede ceste za Rezijo in sicer: To si šel čez Žago in Učjo, ter takoj čez mejo zavil desno za Rezijo? A misliš to cesto .... Val Resia Torej cesta je praviš zelo slaba? Kolk se spomnim je tam en dela makadama. Imam namen čez nekaj dni se tam peljat, pa bi bil vesel informacije. Hvala vnaprej. Ja mislim to cesto,ampak šel z druge strani,makedama ni vendar cesta ozka in tudi ponekod nanos peska,na ene treh ovinkih celo s prvo(zaradi kolesarjev nasproti)drugače pa previdno pa kar gre,ostalo pa kot je napisal Scarabeo. Če greš gor iz Žage,in se spustiš dol na Resiutto pa previdno in srečno. Jaz grem sigurno še kdaj kjub slabi cesti. builder, Igi Pop, NumLock in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NumLock Objavljeno Avgust 15, 2016 Deli Objavljeno Avgust 15, 2016 Obema najlepša hvala za informacije. Iz Kobarida bo to moja pot do Tolmezza in naprej v Dolomite.Vem, lahko bi šel okrog, ampak ravno zaradi zanimivosti ceste (ozka) bi rad, da se z ženo peljeva po tej poti. 1x sem se peljal po tej cesti in vem, da je potrebno biti previden, sploh z vsemi kufri in če pride avto nasproti, zna bit zanimivo. Upam, da v septembru ne bo več toliko kolesarjev na teh cestah. Hvala še 1x. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se