PrimozC Objavljeno Oktober 2, 2014 Opozori Objavljeno Oktober 2, 2014 Ko bosta naletela še na belega Versysa... ".it is aj, Leclerc". Grem nekam do Zadra...potem bom šele razmišljal za naprej. Do nedelje sem pač prost domačih obnveznosti. Super, upam da se srecamo kje dol...mi2 greva do Mostarja.
cb1300 Objavljeno Oktober 2, 2014 Opozori Objavljeno Oktober 2, 2014 zaenkrat cbr900rr, suzuki gladius, tdm 900-jutr jadranka do paklenice nato smer knin...mogoče potegnemo do sarajeva, stvar trenutne volje PrimozC 1
ringo5 Objavljeno Oktober 2, 2014 Opozori Objavljeno Oktober 2, 2014 (popravljeno) Sicer ni z motorjem (ampak letalom), a vseeno Lp vsem forumcem iz večernega Sarajeva (od danes). Popravljeno Oktober 2, 2014. Popravil ringo5 RobiRoberto, mira53 in DAMI34 3
Popularna objava cb1300 Objavljeno Oktober 5, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 5, 2014 Čist en mičkn za vtis...zanimivih 1500km....mal so že kratki dnevi :-( RobiRoberto, mira53, kamionar in 7 others 10
Popularna objava ofc Objavljeno Oktober 7, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 7, 2014 Prejšnji petkov večer sva se odločila, da pičiva v Sarajevo na čevape! In sva šla...v soboto zjutraj odpeljeva cucke v varstvo, na hitro spakirava tistih par gat in majic in via Bosna. Do NM pa avtocesti, Metlika, v Karlovcu prva pauza na bencinski, dalje proti Slunju(lepo za pop.. .) kmalu prečkava mejo, tudi če bi pozabila kje sva, bi hitro pogruntala naprej proti Bihaču, kjer se ustaviva v restavraciji Sunce al nekaj takšnega (spet vrhunski ambient in odlična jetrca na žaru!) proti Jajcu pa kavica ne vem točno kje, sva pa ravno na poroko naletela Pot naju je nato vodila preko Travnika, Viteza, Busovača, Ilidže in končno do Sarajeva. Če koga zanima: soba (s kopalnico in kuhinjo) 200m stran od Baščaršije, garaža za motor - 30€/noč Doplačala sva tudi 40€ za 6 urno vodeno vožnjo po Sarajevu, res super! tunel pod letališčem, med vojno edina povezava z zunanjim svetom pa seveda:) No, nedelje je bilo hitro konec, v ponedeljek zvečer sva si zamislila prihod Lj, vendar... ..bencin ni bil problem, si lahko na zadnji kilometer prišel na pumpo (pomoje da je v Bosni na vsakih 5 km pumpa, tam res ne moreš brez ostati. .) nama je pa nekje v gozdovih na Hrvaškem, kmalu po meji v Bosanskem Novem Gradu, počila guma...Na srečo pri nizki hitrosti, ampak...moja napaka, ker sem odlašal z menjavo gume (s seboj pa nisem imel niti tistega pribora za krpanje...dobra šola za dalje). V glavnem, ustavil sem v drugem ovinku, mi ni bilo čisto jasno, kaj hudiča komaj speljem ovinek, a se moja tako nagiba al kaj..Ja, počena guma... Seveda je guma spustila v gozdu, kjer ni bilo signala 20 km naprej in nazaj... Na srečo sta takoj ustavila domačina, ki sta se ravno takrat pripeljala mimo (drugače v treh urah, ko sem poizkušal ujeti signal za asistenco, in smo porivali motor do vrha, da ga spravimo stran iz ceste, so mogoče trije avti šli mimo). Nato sta naju odpeljala pol ure stran, v vas Gline, kjer sem končo dobil signal, ter se zmenil z asistenco, da pridejo iskat motor (pozna popoldanska ura.. .) Asistenca do Lj bi naju prišla 160€, brezplačno pa naju odpeljejo na prvi uradni servis, ki pa je v Zagrebu...Sreča v nesreči, možakar z avtovleko oddaja tudi sobe v Petrinji, tako da se odločiva, da za 300kun prespiva tam, ter naju zjutraj pelje proti Zg, in prišparava dobrih 100€. Tako je tudi bilo, vse do Ducati servisa v Zagrebu...kjer te gume niso imeli, niti jo niso imeli nikjer drugje na Hrvaškemm (mogoče le v splitu, tam naj bi bil uvoznik za Pirelli)... Po vseh kolabocijah in klicih, mu je uspelo najti pnevmatiko (lepo ukrivljeno na Grobniku:) ), iste širine (190) samo višina ni bila prava, ampak do SLO bo ok. Gumo so nama dali brezplačno, tako da smo namontirali in odjadrali proti Mb, in od tam k Širniku, ki pa jo je hvalabogu, imel na zalogi... Cesta od MB do Dravograda pa po mojem okusu, tudi ena lepših v SLO Kakorkoli, odličen vikend, super vreme, vrhunski motor, prijetna družba domačinov, hrana in pijača, pomoč od tam zgoraj in dobra šola za naprej. dondule, TakeALookAround, Kras in 11 others 14
boych Objavljeno Marec 3, 2015 Opozori Objavljeno Marec 3, 2015 ''Če koga zanima: soba (s kopalnico in kuhinjo) 200m stran od Baščaršije, garaža za motor 30€/noč'' Bi me zanimalo, naslov in ime apartmaja bi prosil ... hvala
motolover Objavljeno Marec 18, 2015 Opozori Objavljeno Marec 18, 2015 Eni Angleži me sprašujejo, če potrebujejo kakšno posebno zavarovanje za Bosno in Črno Goro. Ve kdo?
motolover Objavljeno Marec 18, 2015 Opozori Objavljeno Marec 18, 2015 Sem rekel, pa jih vseeno skrbi kaj se zgodi v primeru nezgode, saj če je ni itak ni kaj skrbeti.
Snečer Objavljeno Marec 18, 2015 Opozori Objavljeno Marec 18, 2015 https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/bosnia-and-herzegovina/safety-and-security najbolje da pogledajo svojo zavarovalno polico če ni not tudi "zelene karte" naj dokupijo najbolje vprasati agenta al pa zav kjer majo zavarovano
Snečer Objavljeno Marec 18, 2015 Opozori Objavljeno Marec 18, 2015 Sem rekel, pa jih vseeno skrbi kaj se zgodi v primeru nezgode, saj če je ni itak ni kaj skrbeti. http://www.rac.co.uk/travel/driving-abroad/countries/bosnia-herzegovina green card si naj nabavijo v uk pa je sicer jo lahko še na meji kupijo a v vsaki od teh drzav posebej... Bostjan L 1
Snečer Objavljeno Marec 18, 2015 Opozori Objavljeno Marec 18, 2015 Sem rekel, pa jih vseeno skrbi kaj se zgodi v primeru nezgode, saj če je ni itak ni kaj skrbetihttp://www.nidirect.gov.uk/the-green-card-system
franc Objavljeno Marec 19, 2015 Opozori Objavljeno Marec 19, 2015 V Angliji ni tako preprosto priti do "zelene karte" . Večina zavarovalnic tega sploh ne dela in vse skupaj sploh ni poceni, zato so angleži malo "paranoični" s tem zavarovanjem za tujino. lp
Snečer Objavljeno Marec 19, 2015 Opozori Objavljeno Marec 19, 2015 The Green Card system The Green Card system is designed to make it easier for vehicles to move freely over borders and to protect the interests of the victims of foreign registered vehicles. The Green Card The Green Card is a document that is recognised in over 40 countries including all the countries of Europe. It offers no insurance cover. It is proof that the minimum legal requirements for third party liability insurance in any country for which the Green Card is valid are covered by the insured person's own motor policy. It’s overseen by the Economic Commission for Europe based in Geneva. Where the Green Card is needed A Green Card is not required by law to cross borders within the European Union and some other countries. This is because all EU countries and certain other countries comply with the first directive on motor insurance, which says that every insurance policy issued in the EU must provide the minimum insurance cover required by law in any other EU country. The countries that don't need a Green Card are: Andorra, Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Slovak Republic, Slovenia, Spain, Sweden and Switzerland. The countries that do need a Green Card are: Albania, Belarus, Bosnia and Herzegovina, Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM), Islamic Republic of Iran, Israel, Moldava, Morocco, Russia, Serbia and Montenegro, Tunisia, Turkey and Ukraine. Where to get a Green Card Many insurers will issue a Green Card, but have no obligation to do so. If they won't, you may wish to make enquiries with other insurers or ask about getting border insurance at the point of entry into the country. The Green Card document itself is only proof that the minimum third party liability cover required by law in the visited country is in force. You should check with your insurer to make sure that your UK policy cover is fully in force when you travel abroad whether or not a Green Card is issued. Within the countries where frontier inspection is no longer required, the Green Card is still the insurance document most readily recognised and understood by national police forces. As you may need to produce evidence of insurance other than at a border for example after an accident, you may consider it advisable to carry a Green Card to avoid any inconvenience. The Green Card system is administered in the UK by the Motor Insurers’ Bureau (MIB). Motor Insurers' Bureau Linford Wood House 6-12 Capital Drive Linford Wood Milton Keynes MK14 6XT Visit the MIB website telephone 01908 8300 01 fax 01908 6716 81 email: enquiries@mib.org.uk Bostjan L 1
izibajker Objavljeno April 2, 2015 Opozori Objavljeno April 2, 2015 Tole temo sem prečekiral 8 strani nazaj. Za letošnje prvomajske praznike planiramo 5 dnevno turo, nekje na področju Bihač - Prijedor - Jajce - Sarajevo - Mostar - Livno. Se pravi bolj osrednji del Bosne. Zanimajo me tisti "bonbončki", ki jih je kdo od vas sigurno že obiskal ali našel, in bi jih priporočil. Kot npr. izvir Bune, kakšen zanimiv kanjon (Neretva), etno vas, kakšne druge lokalne zanimivosti...). Zanimajo me tudi konkretni naslovi ugodnih prenočišč (še posebej za Sarajevo in Mostar). Kampiranje tokrat ne pride v poštev, potovalo se bo s familijo, z avtom (upam, da to ne bo ovira za vaše nasvete). Hvala za vse izvirne in uporabne informacije.
Sorty Objavljeno April 2, 2015 Opozori Objavljeno April 2, 2015 mene je fasciniral park prirode Blidinje, ki je na poti iz Konjic v Livno. Lani je bila pot do tja še makadamska a v izgradnji in sem skoraj prepričan, da je letos že asvaltirano izibajker 1
alfie Objavljeno April 2, 2015 Opozori Objavljeno April 2, 2015 Jajce-slap,hiša AVNOJ,pred Jajcem na desni Plivsko jezeero.. Sarajevo-baščaršija,tunel pod letališčem,čevapi... Lahko zaviješ pred Mrkonjić gradom desno proti Glamoč-Livno obiščeš Zelenkovac, greš naprej proti Livnu prideš v Mlinište poješ kralja živali greš naprej...ali pa zaviješ v Baračih levo in greš v Šipovo (kajmak pri domačinih)in naprej v Kupres-Bugojno....Al greš v Vrbljane vprašaš domačine za izvir reke Sane.. variant ni da ni. izibajker 1
pajkica Objavljeno April 2, 2015 Opozori Objavljeno April 2, 2015 (popravljeno) mogoče je pa 8 strani nazaj mal premal..... pa ni da ni ... http://www.visitmycountry.net/bosnia_herzegovina/bh/ Popravljeno April 2, 2015. Popravil pajkica izibajker 1
aleksandergabriel Objavljeno April 2, 2015 Opozori Objavljeno April 2, 2015 Eno vprašanje glede Bosne in velikonočnih praznikov, predvsem me zanima za velikonočni ponedeljek. Kako delajo restavracije in gostilne v času praznikov. Če bodo vreme in ostali dejavniki dopuščali bi šla z drago na čevape, pa nebi rad da prideva pred zaprto gostilno. Eno vprašanje glede Bosne in velikonočnih praznikov, predvsem me zanima za velikonočni ponedeljek. Kako delajo restavracije in gostilne v času praznikov. Če bodo vreme in ostali dejavniki dopuščali bi šla z drago na čevape, pa nebi rad da prideva pred zaprto gostilno.
pajkica Objavljeno April 2, 2015 Opozori Objavljeno April 2, 2015 Eno vprašanje glede Bosne in velikonočnih praznikov, predvsem me zanima za velikonočni ponedeljek. Kako delajo restavracije in gostilne v času praznikov. Če bodo vreme in ostali dejavniki dopuščali bi šla z drago na čevape, pa nebi rad da prideva pred zaprto gostilno. Eno vprašanje glede Bosne in velikonočnih praznikov, predvsem me zanima za velikonočni ponedeljek. Kako delajo restavracije in gostilne v času praznikov. Če bodo vreme in ostali dejavniki dopuščali bi šla z drago na čevape, pa nebi rad da prideva pred zaprto gostilno. sam dons ni več 1.april.... Robson 1
izibajker Objavljeno April 2, 2015 Opozori Objavljeno April 2, 2015 Eno vprašanje glede Bosne in velikonočnih praznikov, predvsem me zanima za velikonočni ponedeljek. Kako delajo restavracije in gostilne v času praznikov. Če bodo vreme in ostali dejavniki dopuščali bi šla z drago na čevape, pa nebi rad da prideva pred zaprto gostilno. Eno vprašanje glede Bosne in velikonočnih praznikov, predvsem me zanima za velikonočni ponedeljek. Kako delajo restavracije in gostilne v času praznikov. Če bodo vreme in ostali dejavniki dopuščali bi šla z drago na čevape, pa nebi rad da prideva pred zaprto gostilno. V Bosni imaš 3 religije: Muslimansko, Pravoslavno in Rimokatoliško. Velikonočni ponedeljek je samo RK praznik (če se ne motim), zato bi znale biti zaprte restavracije na področju Herceg-Bosne (kjer so katoliki v večini). Malo poguglaj na katerih področjih je to. Lahko pa da v Bosni vse religije kar vse praznike praznujejo...
pajkica Objavljeno April 2, 2015 Opozori Objavljeno April 2, 2015 zihr, vse restavracije bodo zaprte... ne hodit honda61 1
solorider Objavljeno April 2, 2015 Opozori Objavljeno April 2, 2015 zihr, vse restavracije bodo zaprte... ne hodit sem slišal, da bodo tudi meje zaprl! honda61 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se