Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)

Pozdravljeni.


Razvijam prenosni žar, ki bo v prvi vrsti namenjen motoristom. Zanima me, kakšna bi bila po vašem mnenju dopustna masa ter dimenzije žara (dimenzija rešetke) v zloženem in aktivnem stanju.

 

Predvideno kurivo lesno oglje ali manjša drva.

Za vse smiselne odgovore se najlepše zahvaljujem.

Popravljeno . Popravil poggy
Objavljeno

Jaz imam narejen prototip, zloži se na format A4 ker mislim d  je to format ki ga največ torb in ruzakov komot sprejme, imel sem namen ga narest iz inoxa ampak premalo žarim in sem projekt opustil zaenkrat.

jaz sem izhajal iz podobnih oblik:

bbbxbxbx._heavy-duty-foldable-barbecue-c  bbqbox2.jpg

 

poglej tudi po netu za 

Esbit Grill BBQ-Bo, http://www.explorermagazin.de/kochenuw/bbqbox12.htm

  • Všeč mi je 3
Objavljeno

Poggy v življenju me je zaradi nekaterih projektov bolela glava..Pelji svojo drago v gostilno,lahko pa par klobas spečeš  enostavno v naravi.Žar in oglje je sitno še za v avto kaj šele motor.Tudi izjava da bo žar nemenjen motoristom je hudo nevarna,saj boš čez noč dobil ogromno "prijateljev" ki ti bojo namignili še kaj v smeri prenosnega frižiderja za pivo.Že vidim novo rubriko "Pod smrekco pri poggyu" LP

  • Všeč mi je 2
Objavljeno

Rešetka in štirje kamni, samo ta je že preglomazna. Samo še dimenzija A4, pa je :lol1:

c8de2d3251a87bfd7305c368e6c95ab5_view_l.jpg

Objavljeno

Omisliš si eno primerno rostfrej zaščito hladilnika in jo prilagodiš v toliko, da za pritrditev uporabiš klik sistem ali vijake na pol obrata z oklepov.

Če ti kaj ostane od pojedine, enostavno pripneš med hladilnik in zaščito, pa ostane toplo do malice.:grupni:

Objavljeno

Meni je žar za enkratno še najbolj všeč, ker ga ni treba pucat. Za home made varianto bi bila pa uporabna stara rešetka iz pečice in štiri kovinske šipke skrivljene v obliki črke Y.

BTW Eni kampi imajo žar za goste in v bližnji trgovini kupiš samo še oglje, če te že ravno prime, da bi kremiral čevape.

  • Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)

Nevem zakaj komplicerate...boš pač tole za sabo vleku:

supermarket-trolley-bbqo.jpg

 

 

Popravljeno . Popravil VS800
Objavljeno

Če imaš malo domišljije, to res ni problem ...

zar.jpg

Objavljeno

Vedno znova me koristni nasveti motosvetovcev presenetijo. Toliko smetenja a samo en konkreten odgovor na zastavljena vprašanja. 

Objavljeno
pred 1 minuto, poggy pravi:

Vedno znova me koristni nasveti motosvetovcev presenetijo. Toliko smetenja a samo en konkreten odgovor na zastavljena vprašanja. 

Če je vprašanje tako ne pričakuj drugačnega odgovora...

Ti je lepo povedal Živnorc, žar za enkratno uporabo je 2 € na vsaki pumpi, kaj rabiš sedaj odkrivati toplo vodo... Ali pa odkrij Sport Billy torbico in jo bomo vsi nabavili pri tebi ...

Drugače pa se svetovanje in brainstorming plača :mad:

Kokr je reku moj kolega : kakvo pečenje, takvo rešenje !

 

Objavljeno (popravljeno)
pred 5 minutami, HD-Dyna pravi:

Če je vprašanje tako ne pričakuj drugačnega odgovora...

Ti je lepo povedal Živnorc, žar za enkratno uporabo je 2 € na vsaki pumpi, kaj rabiš sedaj odkrivati toplo vodo... Ali pa odkrij Sport Billy torbico in jo bomo vsi nabavili pri tebi ...

Drugače pa se svetovanje in brainstorming plača :mad:

Kokr je reku moj kolega : kakvo pečenje, takvo rešenje !

 

Hvala za tvoje modrosti. Če te zadeva ne zanima se pač upri skušnjavi in odklikaj raje v kakšno drugo temo. Meni in tistim redkim posameznikom, katerim se zdi zadeva zanimiva, pa pusti veselje in voljo do debate. Hvala

Popravljeno . Popravil poggy
Objavljeno (popravljeno)
pred 4 minutami, poggy pravi:

Hvala za tvoje modrosti. Če re zadeva ne zanima se pač upri skušnjavi in odklikaj raje v kakšno drugo temo. Meni in tistim redkim posameznikom, katerin se zdi zadeva zanimiva, pa pusti veselje in voljo do debate. Hvala

Ma ni panike, se lahko greš podjetništvo s svojo pametjo kolikor ti paše.

"re zadeva" me pa res ne zanima, ker je vedno premalo prostora na mopedu, ne pa da bom še žar s sabo vozil, majo čevape v skoraj vsaki gostilni !

Drgač se pa mi gremo tole tako !

njam.jpg

Popravljeno . Popravil HD-Dyna
Objavljeno

Poggy če boš vstrajal na projektu je najpomembneje definirat dimenzije.Izključno od tebe je odvisno koliko prostora si pripravljen žrtvovat za to zadevo.Upoštevaj da bo roštilj verjetno v nekakšni embalaži.Razpon gre od enostavne mreže/rešetke/plošče z ali brez nogic do "pravega " tridimenzionalnega roštilja v nadstropjih.Kalkuliraj koliko kurjave boš fural s sabo.Najbolj pa se zakomplicira če se ne voziš sam,saj ti bo šefica poleg roštilja verjetno  odstopila prostor le še  za denarnico.LP

Objavljeno

...moram najti slike....ampak mi čewape vedno pečemo na auspuhu..  :huh:

... v auspuhu se ne obnese....imajo čuden vonj in okus, pa čeprav so prej pečeni...  :D

Malo heca.

poggy:

...vem kako je to, ko se v eno stvar zapičiš in hočeš to narediti. Tudi sam sem tak....samo moram vsako tako idejo prespati ene parkrat, pa potem vidim, da še dobro, da sem parkrat prespal vmes...  :D

Če ti kaj pomaga, bi jaz naredil tako, da iz perforirane pločevine, ki jo najceneje dobiš tule.

http://www.benkotehna.si/perforirana-plocevina/na-zalogi/perforirana-na-zalogi

... narediš "korito" dimenzij lista A4 tako, da zapigaš levo, desno in zadnjo stranico visoko kolikor je potrebno, da je rešetka dovolj dvignjena nad žerjavico (ene 8-10 cm), prednjo stranico pa visoko ene 4-5 cm, da lahko še malo pobrskaš po žerjavici.

Nogice so lahko demontažne (INOX fi 6mm), ki jih recimo vtakneš od spodaj....ampak to lahko postaviš na 4 kamne.

Vse to je res da veliko 210x300x100mm ...ampak se mi vseeno zdi, da je to čisto prevelika in nepotrebna navlaka za na motor.

sej doma vse lepo pripraviš, spakiraš...itd.... ampak, kdo bo to potem čistil in spravljal nazaj v motor, ko se ti bo najmanj dalo? .... sama svinjarija, ko se ti zažre v ostalo kramo v kufru...

Tko. :D

.... še jest sem povedal svoje mnenje.

 

  • Všeč mi je 2
Objavljeno

Žar za enkratno uporabo: v praksi, koliko časa pustite po tem ko ognja ni več, da potem meso ne smrdi več po tisti vnetljivi tekočini + če potem kaj dodatno "razpihavate"? Namreč po navodilih (da je pripravljen za uporabo ko ognja ni več) se ne obnese - meso smrdi in okus je po tisti tekočini, pa še ni zadost žerjavice.

Objavljeno

V praksi... ko ogenj ugasne ene 10-20min. Potem pa še malo razpihaš...  

V teoriji...  če se oglje lepo vžge in razgori nič ne smrdi. V praksi smrad po petroleju čudežno izgine, če spiješ še kakšno pivo.

Največja jeba pri teh žarih je, če je bilo vse skupaj skladiščeno kje na vlažnem. Pa predno kupiš je fajn žar malo potežkat. Tisti najcenejši so čisto lahki, ker je noter samo par briketov.

Objavljeno

jaoooo. ....   Robi Roberto....pa ti si spet sprožil vojno:.....   :slap:

....tale grill je taprav..  :D

 

040915_KTM_grill.jpg

ktm-grill.jpg

  • Všeč mi je 2
Objavljeno

Eto, turbo Grill

grill.jpg

Objavljeno

Details about  YAMAHA YZF R1 (02-03) BEOWULF RADIATOR GUARD, COVER, GRILL, PROTECTOR Y017

:OK:

yyyyy.JPG

:OK::OK::OK:

yyyy2.JPG

  • Všeč mi je 3
Objavljeno

Ideja je sicer nekje v tej smeri

image.jpeg

  • Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)

najmanjsi grilcek za okrog spanciraz je grilliput http://ucogear.com/grilliput.html

sm ga kupla za darilo pred leti, pa se ne spomnem pole a smo ga stestirali al ne.

evo na amazonu Grilliput Folding Barbeque https://www.amazon.co.uk/dp/B000980JMW/ref=cm_sw_r_cp_apa_DDVtxbTA0MKTB

 

kitajci racunajo pa neki cez 20 za podobno zadevo.

Popravljeno . Popravil cikadina

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!