Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Jaooooo....cikadina... :slap:

...pa to je preveč zakompliciran žar.

...to mora biti tak, ko ga daš ven iz škatlice od šibic, ga postaviš na tla...tleskneš s prsti...se žar sestavi in razžari v 10 sek.....nato pa nanj samo naložiš ene 8 kremenatlov...malo vratovine.... Kilo čevapov   ...pa malo perutk... Na robove daš pa popečt še štiri lepinje.....če pa še kej placa ostane ...pa popečeš še malo zelenjave...

:P

....sori.....dž pada....mogu sm...

:D

 

  • Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 7 urami, poggy pravi:

Ideja je sicer nekje v tej smeri

 

Vijake se naredi z narebrenim delom, da lahko ko je žar hladen na roke odvijačiš vijake...niti ne potrebuješ izvijača. Tole je super zadeva. 2 urce v autocadu, pa pol urce na cnc plazmi. Še rešetko kar na plazmo narediš iz inoxa, ni potrebno niti barvanje grila.

Objavljeno

INOX.....pa plasma? ...   :eek:

...naredu sicer boš....bo pa vse zvito, kosmato, zažgano in grdo.

Na vodo moraš dat odrezat... :D

 

 

 

  • Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 1 uro, Zivnorc pravi:

INOX.....pa plasma? ...   :eek:

...naredu sicer boš....bo pa vse zvito, kosmato, zažgano in grdo.

Na vodo moraš dat odrezat... :D

inox se daje odrezat na laser.. ti vodenci ponavad zelo zakomplicirajo okol formata ..na laser pa lahko skico prneseš z merami pa je.. osebne izkušnje so pač take..

Objavljeno
pred 12 minutami, thumper pravi:

inox se daje odrezat na laser.. ti vodenci ponavad zelo zakomplicirajo okol formata ..na laser pa lahko skico prneseš z merami pa je.. osebne izkušnje so pač take..

:eek:

razlika med laserjem in vodnim curkom je samo v načinu rezanja..... Software je lahko praktično enak (govorim za približno isto generacijo mašin... ne da je ena stara 15 let, druga pa nova).

INOX se med vnosom toplote zelo zvija (ker je slab toplotni prevodnik), zato s plasmo absolutno ne bi rezal...

Laser je mnogo boljši, ker imaš dovod toplote zelo koncentriran in točkoven in se material sproti hladi s curkom rezalnega zraka...

....meni osebno je pa najbolj všeč vodni razrez. Nevtralno, brez vnosa toplote, nič zvijanja. .... sploh pa novodobni stroji s 3D glavami ti odrežejo brez koničnosti reza.

 

sicer pa je govora o roštilju, ki mora biti lep na oko .... do prve uporabe....  :D

..... pol bo pa itak vse črno, zvito, zažgano in zamaščeno...  :D

 

 

  • Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)

Pri vodnem razrezu je površina reza hrapava, kot bi peskal material. Laser bi bil verjetno precej boljša izbira za odrez rešetke, ostalo niti ni tako pomembno. Lažje se čisti če je gladko. Za prototip je vseeno, pri seriji pa laser poseka vodo v hitrosti in kvaliteti reza. 

Popravljeno . Popravil XTR
Objavljeno
pred 1 minuto, XTR pravi:

Pri vodnem razrezu je površina reza hrapava, kot bi peskal material. Laser bi bil verjetno precej boljša izbira za odrez rešetke, ostalo niti ni tako pomembno. Lažje se čisti če je gladko. Za prototip je vseeno, pri seriji pa laser poseka vodo v hitrosti in kvaliteti reza. 

... s tem se popolnoma strinjam, glede površine reza, kvalitete, hitrosti.....

.... hotel sem samo povedati, če režeš tanjše INOX pločevine, da le te zvija, ko jih režeš s postopki, s katerimi vnašaš toploto...

Je pa tako.

Sem naredil že nekaj žarov...ali pa plošč....in se je vedno najbolje obnesla navadna črna pločevina (lahko tudi kotlovska), jo prežgeš z maščobo...., da se "zažre" v material....in to je to.

INOX se ni obnesel dobro. Kolikor se spomnim (mnooogo let nazaj), je bilo treba INOX ploščo grobo peskati, da je bila hrapava površina, da se je ta "grafit" vžgal v ploščo, da se naslednjič ni prijemalo na to ploščo.

Kot pravim, črna pločevina je za take stvari mnogo boljša.

 

Ampak sem spet zašel iz teme.... tu je govora o Žaru - rešetki, ki pa ponavadi je iz INOXa....če  delaš sam. Če pa kupiš, je pa ponavadi kromano...  :D 
 

  • Všeč mi je 3
Objavljeno

Razrez vseh pločevin seveda na laserju, vse inox. Pri dimenziji rešetke 350x350mm zadeva tehta cca 7kg. Je pa dodana tudi rešetka za žerjavico, tako da vleče zrak od spodaj skozi luknje in daje višjo toploto. Odprtine se po potrebi odpirajo in zapirajo.

  • Všeč mi je 2
Objavljeno

Ne vem natanko na kakšen trg ciljaš. 7 kg je kar precejšna teža. Jaz s seboj na daljše poti nosim gorilnik s snemljivo bombolo dva pribora in set loncev. Vse skupa tehta (gorilnik, bombola, pribor, posode) malce več kot kilogram. Zavzame pa malo prostora. Če je pa že takšna želja za kaj obrnit na odprtem ognju pa se malce improvizira v smislu par kamnov, nekaj drv za ogenj in gasa. Če imaš pa kak kos alu folje s seboj je pa to luksuz. Da bi pa tovoril žar in oglje in ne vem še kaj pa dvomim. To zavzame preveč prostora pa pomisli, vse to pospravit, pomit. Jaz moj posodo sicer obrišem, kar ne gre operem na hitro. Kolikor mi okoliščine to dopuščajo. S seboj imam vedno 1,5 L vode. za temeljitejše pranje pa bencinska ali kamp, hotel, apartma...

  • Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 17 urami, cikadina pravi:

najmanjsi grilcek za okrog spanciraz je grilliput http://ucogear.com/grilliput.html

sm ga kupla za darilo pred leti, pa se ne spomnem pole a smo ga stestirali al ne.

evo na amazonu Grilliput Folding Barbeque https://www.amazon.co.uk/dp/B000980JMW/ref=cm_sw_r_cp_apa_DDVtxbTA0MKTB

 

kitajci racunajo pa neki cez 20 za podobno zadevo.

Jaz bi raje pekel na tistem za enkratno uporabo, če že. Ima pladenjček spodaj, kar je bolj varno, da ne pride do požara, to pa je čisti odprt ogenj in marsikje ni dovoljeno. Pa še ni ga treba pucat in tlačit v torbo potem. Poliješ z vodo, daš v smetnjak in naslednji trenutek se že pelješ.

Še za v avtodom ga koristim. Je pa res, da se včasih težko razgorijo, zato ga vedno segrejem (razgorim) s plinskom gorilnikom.

  • Všeč mi je 2
Objavljeno
Pravkar, Fantocci pravi:

Jaz bi raje pekel na tistem za enkratno uporabo, če že. Ima pladenjček spodaj, kar je bolj varno, da ne pride do požara, to pa je čisti odprt ogenj in marsikje ni dovoljeno. Pa še ni ga treba pucat in tlačit v torbo potem. Poliješ z vodo, daš v smetnjak in naslednji trenutek se že pelješ.

Še za v avtodom ga koristim. Je pa res, da se včasih težko razgorijo, zato ga vedno segrejem (razgorim) s plinskom gorilnikom.

imas tudi firebowl za spodi kamor grejo briketi al drva.

 

nad unim za enkratno uporabo se edino pritozujejo da smrdi hrana. 

  • Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)

js nikol nism žara s sabo nosu .... sm se zmeri h kakšni prikolci prislinu :jezik: .. kako ste kaj ... u a pečete ... no ja ... en košček pa bi, če že insistirate :whistle:  ... a pivo .. no ja .. se ga izogibam, od enega me pa nau pobral :P

a štekate :hmm: ... mi sledite :? 

čeprav res že doug časa nisem kampirou 

aja .. pa zmeri sm zgledu k mulc, ki je od doma pobegnu :P 

Popravljeno . Popravil maus
Objavljeno
pred 20 minutami, maus pravi:

js nikol nism žara s sabo nosu .... sm se zmeri h kakšni prikolci prislinu :jezik: .. kako ste kaj ... u a pečete ... no ja ... en košček pa bi, če že insistirate :whistle:  ... a pivo .. no ja .. se ga izogibam, od enega me pa nau pobral :P

A ti si bil to :eek:

Mulc :P

  • Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 20 minutami, cikadina pravi:

...nad unim za enkratno uporabo se edino pritozujejo da smrdi hrana. 

Ma ne vem, nisem opazil. Kot pravim, nujno je, da ga najprej čimbolj razgoriš, najlažje je z ročnim plinskim goricem - pištolo. Sicer zna trajat in trajat da dobiš ico, sploh če je res vlažno oglje.

  • Všeč mi je 2
Objavljeno

... sej je fajn razmišljati v tej smeri....da si sam zažariš...itd...

....ampak jest če grem kam z motorjem,  se raje kje ustavim... naročim 10čewapov  u pol lepinje, dve kepici kajmaka, šobsko solato, pa pir...   :D

...a zakaj tako?

...ker pod zic komaj stlačim prvo pomoč....kaj šele roštilj...   :D

 

 

Objavljeno
Pravkar, Zivnorc pravi:

... sej je fajn razmišljati v tej smeri....da si sam zažariš...itd...

....ampak jest če grem kam z motorjem,  se raje kje ustavim... naročim 10čewapov  u pol lepinje, dve kepici kajmaka, šobsko solato, pa pir...   :D

...a zakaj tako?

...ker pod zic komaj stlačim prvo pomoč....kaj šele roštilj...   :D

Roštilj bi lahko dal ženi v ruzak... Šparat je treba :blush:

... pa base pejt rezat :P

  • Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 5 minutami, Fantocci pravi:

Ma ne vem, nisem opazil. Kot pravim, nujno je, da ga najprej čimbolj razgoriš, najlažje je z ročnim plinskim goricem - pištolo. Sicer zna trajat in trajat da dobiš ico, sploh če je res vlažno oglje.

kupiš v Hofer/Lidl...BH..E.Lecler... tisti jebiveter za pumpat blazine, čolne. Košta 7€ .... uštekaš na akumulator....in pihaš bolj od daleč, da ti ne odnese ceuga roštilja...  :P

Zakaj ventilator?

...zato, ker ogenj potrebuje zrak, da zagori...oz. se naredi žerjavica. S plinskim gorilnikom res da dovajaš toploto (ogenj), kisika je pa bolj malo v tem ognju, da podpihaš žerjavico...  :P

 

...HD-Dyna.... ti mi pa nehi u rit lest pa lajkat..... k te nam na roštilj povabu .... đabe ti to....  :P

...sicer pa se sezona še ni začela pr men doma...

20151004_135915[1].jpg

...uuups...   :blush:    ... zmotu sm se....   :D

...tole sliko sem hotu gor dat...  :D

20160103_115851[1].jpg

  • Všeč mi je 3
Objavljeno

Zloba !!!!!

  • Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)
pred 4 urami, Zivnorc pravi:

Sem naredil že nekaj žarov...ali pa plošč...
 

In zakaj nism še nobenga videl?? 

Tudi jaz bi namreč rad komentiral kako se obnesejo živnjorćevi žari in plošče. :cool:

 

 

Popravljeno . Popravil lajbn
Objavljeno
pred 7 minutami, lajbn pravi:

In zakaj nism še nobenga videl?? 

Tudi jaz bi namreč rad komentiral kako se obnesejo živnjorćevi žari in plošče. :cool:

Postavi se v vrsto :P

To je vse skupi mal misterijozno :blush:

Base ma pa dobre ! Špek odličen !!! 

 

  • Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 12 minutami, HD-Dyna pravi:

Postavi se v vrsto :P

To je vse skupi mal misterijozno :blush:

Base ma pa dobre ! Špek odličen !!! 

 

js sm pozabu .. zapustu me je spomin ... bi morau ponovit :jezik: 

  • Všeč mi je 2
Objavljeno
Pravkar, maus pravi:

js sm pozabu .. zapustu me je spomin ... bi morau ponovit :jezik: 

Odlična ideja !

  • Všeč mi je 2
Objavljeno
Pravkar, HD-Dyna pravi:

Odlična ideja !

vem :P 

  • Všeč mi je 2
Objavljeno
Pravkar, maus pravi:

vem :P 

A pol štekaš :cry:

  • Všeč mi je 2

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!