Skoči na vsebino

Modeka


lukec

Priporočene objave

pred 16 urami, Kiri pravi:

A mi zaupaš svoje mere? Jaz si tudi nagledujem Panamericano II, ampak me malo skrbi, kako se obnese v vročih razmerah (nad 35 stopinj)... bi jo naročil prek neta, samo nimam občutka glede velikosti.

majo na netu in na njihovi strani objavljeno kako se zmeriš. Sicer se pa jaz nisem, ker imam Tacoma model, velikost L. Višina 174 (hlače niso predolge, so pa rokavi za odtenek predolgi), teža, skor 90 no kake 3 kg manj. V glavnem bolj "buckast" :P 

Za panamericano ne vem kako mi bo sedla, ker še ni prišla. Predvidevam pa, da majo kroje verjetno enake. Tacoma ma slabše zračenje, no paneli se tudi odpirajo, pa je nekje do 35 sprejemljivo, kar je pa čez je tak al tak vroče. Sem nekaj časa razmišljal o mrežasti (torej odprti paneli ) obleki sam za poletje, pa se premislil, ker običajno štartaš ob 7 uri, ko zna biti še pod 20C in takrat skoz odprte panele kar zebe. Potem bi pa moral kaj čez metat, in se mi preveč ne da, je bolje samo poztegnit zadrgo pa zaprt panel.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Imam Venturo GT, ki ima za seboj krepko čez 100 000km in sem z njo zelo zadovoljen. Razen tiste flike na riti in roba ovratnika, še vedno ne razpada oz. se ne trga, jo pa malo zapuščajo barve.

Ker pa se mi zdi, da je le odslužila svoje, sem jo želel zamenjati s Panamericano 2. Če mi je Ventura GT ulita, mi kroj Panamericane ne sede. Predvsem hlače. So krajše in bolj tesne v kolenih (enaka številka - LXL)  Žal...

Še ena slika od letos...

 

 

Modeka.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10 urami, DAMI34 pravi:

Tacoma ma slabše zračenje, no paneli se tudi odpirajo, pa je nekje do 35 sprejemljivo, kar je pa čez je tak al tak vroče. Sem nekaj časa razmišljal o mrežasti (torej odprti paneli ) obleki sam za poletje, pa se premislil, ker običajno štartaš ob 7 uri, ko zna biti še pod 20C in takrat skoz odprte panele kar zebe. Potem bi pa moral kaj čez metat, in se mi preveč ne da, je bolje samo poztegnit zadrgo pa zaprt panel

Clover Dakar 2...odličen kompromis za zelo tople dni in tiste, ko je zgodaj zjutraj še hladno. Veliko panelov...mam že drugega cloverja in sem kar zadovoljen s funkcionalnostjo in kvaliteto. Prvega, ki je mrežast uporabljam za temperature nad 30. V BS centru dajo kr fajn popust, tako da se ne splača v tujini iskat. Težko se dobijo podaljšani kroji.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še en za Clover dakar (sicer ne II ampak I :) ), super jakna, ki ima ogromno zračnikov, kateri se dajo vsi zapreti. Vzel sem jo brez termo podloge, da je čim bolj tesna, dodana pa je vodoodporna notranja podloga, katero sam sicer oblečem povrhu, kadar je vlaga ali hladneje. Če je res mraz, pa je spodaj še en flis. Plus je tudi to, da ima na rokavih (na nadlahti in podlahti) ter okoli trebuha nastavljiv trak. Nastavljiv trak mi je veliko bolj všeč, kot pa trak na dva gumba, ki ima samo dve poziciji.

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala za info, ma smo na strani Modeke...pa tut naročil sem že.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Panamericana2 vs Tacoma:

jakna je za odtenek manjša, kar mi je všeč, saj je bila pri tacomi malce preveč ohlapna za moj telešček in rokavi cca 2cm predolgi, tale je pa taman.

Hlače so mi nekak iste. torej za 174cm višine ravno prav dolge. Ne prekratke ne predolge. Širina bi reku da so skoraj enake tacomi.

Zadrge in ježki so predrugačeni in vsaj na prvo žogo deluje kvalitetneje. Zadrge niso več tiste male waserdiht, ki rade razpadejo, ampak so večje z večjimi zobci. Ježki prav tako večji, oz večje površine stika.

Notranjost, vsaj jakne deluje tudi boljše, pa sestavljena je boljše in ščitnik hrbta ima luknje za zračenje in poln kot pri tacomi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

testna vožnja:

zamerim premale žepe (v primerjavi s tacomo) na hlačah (stranski). Ne maram nobenih torbi, tank torb in dodatne šare, ker sem se pri Tacomi fino razvadil, da denarnico, foun, čike, daljinca od garaže lepo spravim po žepih. Trej žepi na nogah so malce krajši in je vedno mal jebe, da pravilno zaprem, prav tako se jebem z izvlačenjem denarnice. Sprednji žepi na jakni so ok, manjka pa dvojni žep na desni strani...kamor je šla škatla čikov.

Hlače so v bistvo malce ožje od Tacome in je nekoliko več muke sedaj ko uporabljam 2 ali 3 sloje, da jih potegnem preko škornja, čeprav imam touring/adv škorenj, ki nima tako izbočene podkolenske zaščite.

Je pa bolj topla od Tacome, oziroma , ob uporabi treh slojev (jakna) gle z lahkoto pod 10c samo z navadno podobleko.

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...

Sem upošteval vaše nasvete in se zadnjič oglasil v BS Centru. Dobil sem res dobro ceno za jakno Panamericana (I, ker II niso imeli moje velikosti) in hlače Panamericana II.

Na prvi občutek delujejo tako hlače, kot jakna precej kvalitetno in robustno. Nisem pa še naredil testne vožnje. Upam le, da za poleti ne bo prevroča jakna.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jadranko odpelu bp. Zadovoljen (razn žepi na hlačah me še vedno pizdijo, preozki, prekratki, sej ne da mam tok dnara v denarnici, velik je računov, pa je debela :P )

20240203_124027_HDR_(1).jpg.7a0ee739c3cab04165b04f04aa1f449e.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!