Skoči na vsebino

Protokolarna vožnja


nemo

Priporočene objave

Včeraj sem imel priliko (na varni razdalji) opazovati protokolarno vožnjo na relaciji NM-LJ, po AC.

Situacija je bla taka: 

- spredaj Audi s prižganimi notranjimi utripajočimi modro-rdečimi lučmi in verjetno nekim pomembnim osebkom v kabini. Ves čas je vozil po prehitevalem pasu (promet je bil izredno redek), hitrost cca 150 (po GPS)

- tik za njim SUV Mercedes, s prižganimi modro-rdečimi lučmi na strehi, vozil je po črti, ki ločuje vozni pas od prehitevalnega, torej je zasedal oba pasova in "kril hrbet" pred morebitnimi napadalci od zadaj

- kakšnih 150 m za njim, kot prva obramba od zadaj, še en Audi, z lučmi na strehi, neprižganimi. Načeloma je vozil po voznem pasu in pridno vklapljal levi smernik pri prehitevanju redkih (zaradi rdeče-modrih luči, zmrznjenih) voznikov in nato desni smernik pri vračanju na vozni pas (zdi se mi, da je včasih veljalo, da desnega smernika ni potrebno vklapljati po prehitevanju, saj je bila obveznost voznika, da se po prehitevanju vrne na vozni pas).

V nobenem tunelu niso zmanjšali hitrosti, le skozi AC cestninsko postajo so upočasnili na kakih 100 km/h.

Zanima me, kakšna pravila veljajo za protokolarne vožnje. Ali omejitve hitrosti za take vožnje ne veljajo? Še posebno na nevarnejših delih (npr. tunel, cestninska postaja...). 

Verjamem, da se z ispostavljenostjo na cesti ogroženost pomembnežev poveča, zato tako drvijo, da bi bili čim prej v hramu demokracije. Ampak s tem se poveča ogroženost navadnih državljanov (da ne navajam zakaj...)

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ma meni se zdi pa da teh protokolarnih vožnjah včasih res pretiravajo. Zadnjič je šel en tak konvoj po prenovljeni Slovenski cesti (zaprta za promet, vozijo samo trole, pešci in kolesarji se prosto gibljejo). Predno so prišla vozila z modrordečimi lučmi so teren "pripravili" policisti in to tako, da so marica in en ali dva patruljna avtomobila leteli z lučmi in sirenami čez slovensko NA POLNO! Pomoje je šlo 100km/h. Ok, razumem, da je treba opozorit okolico in spucat cesto konvoju, ampak lepo prosim. Zdelo se mi je, da je s takim ravnanjem res podano tako očitno nesorazmerje med zagotavljanjem varnosti konvoja in ogrožanjem javnosti, da ni nobenega izgovora za tako početje. Dejanski konvoj se je potem peljal tam čez s precej bolj človeško hitrostjo, tako da za tisto preseravanje policije res ni bilo prav nobene potrebe.

Popravljeno . Popravil Jure
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ko končno pride prilika se ja ne bodo šparali in bodo hoteli podoživljati to, kar gledajo po tv.

 

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ta protololarna vozila (modro-rdeče lučke) imajo prednost pred reševalnim vozilom na nujni vožnji .

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne butalska je ta, da reševalno vozilo nima prednosti, ampak prosi za prednost ?? Če se kdo spomne, pred kratkim je dobil kazen voznik reševalnega vozila ker je izsilil prednost na celovški cesti. Tako da tko pač delujejo države, važno da je smetani ok, kaj je življenje posameznika v primerjavi z udobno vožnjo politikov?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, I30 pravi:

Ko zagledam tak konvoj me obvezno in takoj prime :SS

Itak je notri samo banda pokvarjena, spremljajo pa prenapihnjeni šerifi.

U 3PM naj gredo vsi skup!:twak:

Z jezika si mi vzel 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!