Popularna objava Snečer Objavljeno September 29, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno September 29, 2016 http://www.zurnal24.si/vsi-novi-motoristi-odslej-obvezno-na-tecaj-varna-voznja-kategorija-a-a2-poligon-cena-clanek-278500 Kaj počno motoristi napačno (iz raziskave Avto-moto zveze Slovenije)? - Ne zapenjajo si čelade, kar je isto, kot da jo ne bi imeli na glavi. - Ne uporabljajo ustrezne motoristične zaščite, velikokrat zato, kovostni prevročker jim je v premalo kae. Po drugi strani se v stoječi koloni postavijo tik ob izpuh drugih vozil. - Ne znajo pravilno nadzirati motorja pri vožnji skozi ovinke. - Nepravilna izbira tipa motorja za svoje sposobnosti. - Zavirajo zgolj s prvo zavoro, čeprav je za učinkovito zaviranje nujna uporaba obeh. - Ne znajo uporabljati aktivnih asistentov, kot je ABS. - Ne znajo manevrirati pri nižjih hitrostih. - Vozijo prehitro, še posebej skozi naselja. - Vozijo z dolgimi lučmi, ki slepijo druge in zato ne morejo oceniti njihove hitrosti približevanja. ... To so pa velumna odkritja, sploh cvetke, da stojijo ob izpuhih vozil, da ne znajo uporabljati ABS Meni je kar slabo. Nekdo pa si bo lepo oplemenitil denarnico..... "tečaj je obvezen, plačaj pa ti dam potrdilo".... In na tečaju ti bodo izbrali motor ------------------------------ antares, motozajebant, Andrejcer in 9 others 12
antares Objavljeno September 29, 2016 Opozori Objavljeno September 29, 2016 125€ , da bo nekdo mlatil prazno slamo??? Da ne omenjam cvetke, da če že imaš vozniško za avto (kamion, avtobus,...) moraš delati na novo vse od prometnih prepisov naprej. Najbolj neverjetno je, da so vsi tiho in zadovoljni; po drugi strani pa so dohodki prebivalstva vsak dan nižji. Ali nihče ne živi od plače (siva ekonomija) ali pa ? SF in gandi 2
Popularna objava Snečer Objavljeno September 29, 2016 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno September 29, 2016 Noben se ne zbuni, nekdo si bo pa žepe napolnil, nesreč pa ne bo odpravilo ali zmanjšalo. @Borutt ti izvajaš privatne tečaje na višjem nivoju? kako se naučiš uporabljat ABS? sploh če prideš na tečaj z motorjem, ki ga nima Vožnja z dolgimi lučmi.... jaz opažam, da jih "večina" vozi z dodatnimi meglenkami. Na tečaju ti bodo v oke svetli, da boš razumel, zakaj se to ne sme? Nepravilna izbira tipa motorja? a tak daleč smo že prišli .... Da si kdo ne bi zapel čelade na motorju? .... to pa še nisem zaznal, razen če pozabiš a te hitro na to pomni rinka. Prehitra vožnja skozi naselja? .... ja čak malo, kaj tega ne učijo več v avtošoli?? Pravilno nadziranje motorja skozi ovinke? .... to je tečaj za MotoGP? Bremzanje samo s prvo bremzo? .... no, kar nekaj motorjev ima povezan sistem, ampak ok, zakaj tečaj, če nekdo noče zavirati z zadnjo? aja, ker ne ve, da je tudi zadnja? ----------- Kje bi se dalo to raziskavo videt ... pa genija, ki se je podpisal spodaj MiNa, Kmet2, DAMI34 in 15 others 18
Matej207 Objavljeno September 29, 2016 Opozori Objavljeno September 29, 2016 Ne vedo kje bi lupili bogi narod Greš na tisti tečaj pol pa tak furaš po svoje
Popularna objava Kmet2 Objavljeno September 29, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno September 29, 2016 Če ne znajo v avtošoli naučit motorista da varno uporablja motocikel potem naj zaprejo avtošole in plačamo ta tečaj pa basta ......zame spet ena lepa bučka lupljenja naroda , ki apatično sedi za TV in ne reagira , namesto da bi granitne kocke zruval in nekomu betico razbil .....faaak kam gremo ,samo davki ,represija na vsakem koraku in umetno prikazano blagostanje v statistiki .....zdej sem dobil rok za op kile , 2 leti rad bi Kolarjevo prasico in 90 svinjskih lopovov videl če kdo čaka 2 leti na kakšno op.......svinje v parlamentu so naredile državo v državi , ena pravila za njih in ena za rajo ........ Pa preden mi vrli moderatorji brišejo post zaradi žaljivosti in ne vem še kaj naj gredo pogledat v temo Moto GP in mal počistijo ....... Fazer03, Bmflar, Matej207 in 26 others 29
tomash Objavljeno September 29, 2016 Opozori Objavljeno September 29, 2016 Evo, zdaj je pa prišla naša ura. Gremo vsi pred parlament nažigat motorje, pol se bojo pa premislil. Če ne takoj pa čez pol leta, sam nažigat je potrebno. Tak ko policaji. mladench 1
Popularna objava DAMI34 Objavljeno September 29, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno September 29, 2016 Jaz bi pa šel na tečaj, da bi me pravilno naučil abs uporabljat Čak, kako pa to gre, a full stisneš, al sam mal? Jaooo, pa res bi rabu en tečaj....kvačkanja Kmet2, SF, ELO in 7 others 10
Marcel-F Objavljeno September 29, 2016 Opozori Objavljeno September 29, 2016 pred eno uro, Kmet2 pravi: Če ne znajo v avtošoli naučit motorista da varno uporablja motocikel potem naj zaprejo avtošole in plačamo ta tečaj pa basta ......zame spet ena lepa bučka lupljenja naroda , ki apatično sedi za TV in ne reagira , namesto da bi granitne kocke zruval in nekomu betico razbil .....faaak kam gremo ,samo davki ,represija na vsakem koraku in umetno prikazano blagostanje v statistiki .....zdej sem dobil rok za op kile , 2 leti rad bi Kolarjevo prasico in 90 svinjskih lopovov videl če kdo čaka 2 leti na kakšno op.......svinje v parlamentu so naredile državo v državi , ena pravila za njih in ena za rajo ........ Pa preden mi vrli moderatorji brišejo post zaradi žaljivosti in ne vem še kaj naj gredo pogledat v temo Moto GP in mal počistijo ....... Granitne kocke.....ne vem,smo preveč hlapčevski,bo pa enkrat moralo priti tudi do tega. Bmflar, dr.looney in Kmet2 3
duce750 Objavljeno September 29, 2016 Opozori Objavljeno September 29, 2016 Kdaj gremo pred parlament? Kmet2 in mladench 2
sebar Objavljeno September 29, 2016 Opozori Objavljeno September 29, 2016 A ni ABS uno k motor sam šalta? Lahko bi vsaj znižali izpitne ure na 16h + tečaj varne vožnje Bmflar in DAMI34 2
vandrovec Objavljeno September 29, 2016 Opozori Objavljeno September 29, 2016 pred 14 minutami, tomash pravi: Evo, zdaj je pa prišla naša ura. Gremo vsi pred parlament nažigat motorje, pol se bojo pa premislil. Če ne takoj pa čez pol leta, sam nažigat je potrebno. Tak ko policaji. Kakšno besedo kdo še izusti ali napiše, pri bolj konkretnih dejanjih se pa ustavi, ni več volje in energije za "kljubovanje" nadrejenim
antares Objavljeno September 29, 2016 Opozori Objavljeno September 29, 2016 4 minutes ago, vandrovec said: ni več volje in energije za "kljubovanje" nadrejenim Kot da je kdaj bila; samo leta nazaj ni nikogar kaj prida brigalo, ker je ekonomija tekla (sicer na kredit) in se je dalo povsod še malo dobiti v žep. Dimnikarji so si naredili abonma na vsak objekt z dimnikom, državni uslužbenci imajo abonma na proračun,..eksperti "varnih voženj" pa na motorna vozila. Snečer, Kmet2, tomash in 3 others 6
Snečer Objavljeno September 29, 2016 Avtor Opozori Objavljeno September 29, 2016 pred 15 minutami, sebar pravi: A ni ABS uno k motor sam šalta? Lahko bi vsaj znižali izpitne ure na 16h + tečaj varne vožnje sem malo pogoglal, očitno gre za ABS plastiko, torej da te naučijo kako zaviraš s plastiko, ko že padeš MiNa, antares, SF in 3 others 6
blazzarss Objavljeno September 29, 2016 Opozori Objavljeno September 29, 2016 razbere kdo kako je mišljeno če nadgradiš izpit iz A2 v A, najbrž mi nebi blo potrebno tega sranja delat? sicer mi pa lahko borutt podpiše da sem bil na tečaju na sploh pa bedarija da ni večje, kot je kmet2 napisal - naj bi bile avtošole (ki kar lepo služijo) tukaj zato da naučijo posemeznike vožnje, vsaj do te mere da so sposobni iti sami na cesto. kakšno imajo v tujini prakso, tam tudi obirajo novopečene voznike? Kmet2 1
antares Objavljeno September 29, 2016 Opozori Objavljeno September 29, 2016 (popravljeno) 3 minutes ago, Snecer said: sem malo pogoglal, očitno gre za ABS plastiko, torej da te naučijo kako zaviraš s plastiko, ko že padeš jaz sem pa bil domneval, da ti preberejo poglavje v navodilih, kjer je opisano, kje se nahaja stikalo za vklop http://www.24ur.com/novice/slovenija/slovenski-vojaki-morajo-prositi-za-humanitarne-pakete.html Pa kdo se v tej državi že iz koga norca dela ??? Popravljeno September 29, 2016. Popravil antares Kmet2, Bmflar, MiNa in 1 other 4
SF Objavljeno September 29, 2016 Opozori Objavljeno September 29, 2016 pred 20 minutami, duce750 pravi: Kdaj gremo pred parlament? Zakaj pa parlament? Pravi naslov so za začetek vse moto zveze, ki dejansko za ceno drobtinic za oblast nadzirajo moto sceno. Kasneje pride na vrsto vlada RS, ki vse te pogruntavščine predlaga parlamentu, parlament je pa čudna reč, kjer se vsi niti ne strinjajo z vsako bedarijo, zato bi bilo bolj pametno obiskat sedeže strank koalicije, ampak ne tako, kot se je pred leti v parlamemntu prijazno obiskalo Pahorja, da se je lahko slikal v novem Armaniju... Skratka najprej bo treba počistit v svojih vrstah... Kmet2, cikadina, mladench in 6 others 9
Kmet2 Objavljeno September 29, 2016 Opozori Objavljeno September 29, 2016 Neumnost je pred parlament tulit..treba iti pred domačo hišo odgovornih ,takrat boste videli plave pajace s solzilci ,kalašniki itd , takrat se hlače tresejo ...sam povejte , takoj sem za . Pred parlament je brezpredmetno lajat ,treba začet bolj osebno !!! Ko se bo npr. pred Cmerarjevo hišo zbralo par 100 nezadovoljnežev bo dost za črtico na gatah , ali pa pred graščino kakšnega drugega lopova ,sej jih je nakradlo in napolnilo žepe vseh 90 ..eni manj eni več ...... I30, Bmflar, solorider in 6 others 9
hajoktejn Objavljeno September 29, 2016 Opozori Objavljeno September 29, 2016 Count me IN; podkap mam zadost ... StaraFeltna, Kmet2 in Bmflar 3
Popularna objava SAR-Solo Adventure rider Objavljeno September 29, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno September 29, 2016 Kolega že pripravlja nov predlog za konkurenco. Glede na število umrlih letos v gorah pozivam vlado, da uzakoni obvezen tečaj in izpit za gorskega pohodnika z obveznim tečajem za mladega pohodnika, ki ga mora opraviti najkasneje v 6-ih mesecih po opravljenem pohodniškem izpitu. To seveda predlagam zgolj in zaradi varnosti vseh, ki zahajajo v gore kjer se zadnje čase dogajajo tragične nesreče. Prav tako predlagam, da se uzakoni obvezen letni tehnični pregled in homologacija ustrezne pohodniške opreme, kjer mora imeti dezen pohodniškega podplata najman 3mm globine za poletne pohode in najmanj 6mm globine profila za spomladanske in jesenske pohode. Pohodniške palice morajo biti ustrezno homologirane in vzmetene. Pohodniška vinjeta naj bo na voljo v celoletni in pol-letni obliki. Sredstva pobrana iz naslova teh vinjet pa naj gredo za povrnitev uničenih površin zaradi pohodništva v prvotno stanje. Če je vojna, pa naj bo za vse. thumper, hladov, exclan in 13 others 16
Snečer Objavljeno September 29, 2016 Avtor Opozori Objavljeno September 29, 2016 Pa obvezna uporaba rumenega jopiča, da jih helikopter lažje vidi... antares in ELO 2
tomash Objavljeno September 29, 2016 Opozori Objavljeno September 29, 2016 Pa zavarovanje za mladega pohodnika si pozabil, itd antares 1
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno September 29, 2016 Opozori Objavljeno September 29, 2016 Mariborski poligon za izobraževanje in opravljanje izpita vseh A kategorij! Parkirni prostor poln cestnih oznak, pokrovov kanalizacije, peska, stekla, pločevink... Bog ne daj, da kandidat pade! Osnovno izobraževanje v partizanskih pogojih in nato modreci zahtevajo dodatna izobraževanja-zakaj le? Za polnjenje žepov, vzdrževanje odborov, komisij, agencij, zvez ... povezanih z prometom! Žalostno a resnično! Bmflar, bisson, Kmet2 in 1 other 4
cikadina Objavljeno September 29, 2016 Opozori Objavljeno September 29, 2016 pred 4 urami, DAMI34 pravi: Jaz bi pa šel na tečaj, da bi me pravilno naučil abs uporabljat Čak, kako pa to gre, a full stisneš, al sam mal? Jaooo, pa res bi rabu en tečaj....kvačkanja ni problema mam kvačk pa volne zadosti DAMI34 in Bmflar 2
.... Objavljeno September 29, 2016 Opozori Objavljeno September 29, 2016 Očitno mi je usojeno, da sfučkam še 125€.
fishy Objavljeno September 29, 2016 Opozori Objavljeno September 29, 2016 po eni strani je prov, ce je za avto bi blo treba tud za motor sam butasto se mi pa zdi da ce ze mas izpit za avto in hoces se za motor, mors use se enkrat delat, razen prve pomoci... izpit za avto imam ze 8 let in letos sem sel delat za motor, nekje 800€ minimum za a kategorijo, zdej pa se to... ce je ze obvezno, nej bo v sklopu avtosole, drgac bi jst lohk sam poligon odpelu in ta tecaj nrdu, ne se pa drkat 18 ur po mestu, k jih pol konkretno placas... lucif3rka 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se