sunnygirl Objavljeno April 2, 2017 Deli Objavljeno April 2, 2017 pred 20 urami, sskodlar pravi: A ti tudi:-) Če bi od spodaj fotkala bi bili v kadru tudi "strički" in "sinčki", pa ne vem če bi bili glih zadovoljni z objavo pred 20 urami, Ćale pravi: Dobr si to odnesel. Kam si jih pa spravu? Pa mende ne v klet? Mogoče pa v kufre? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Schultz Objavljeno April 2, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 2, 2017 Včeraj sem vtisnil tole: Ker sem se zjutraj spakiral šele malo pred deseto, sem jo do izhoda za Sacile mahnil kar po AC (6,20 eurototov). Nato pa skozi mesto Caneva nadaljeval čez prelaz Corsetta do jezera "Santa Croce". Caneva vzpon na prelaz Corsetta pred dvemi leti je bil vrh hriba še cel...danes pa tole planota Pian Cansiglio nekje med spustom proti jezeru Santa Croce jezero "Santa Croce" Nato sem nadaljeval do Vittorio Veneto in tu zavil za passo Boldo. Pred vzponom na prelaz sem se ustavil za prvo in edino pavzo v tej turi. Pojedel v oštariji eno pašto bolonjez in zalil z enim kofetom in po pol ure nadaljeval pot. Prelaz San Boldo tik pod vrhom...nekoč leta 1918 .....in danes Da prevedem...to cesto ki gre čez prelaz jo imenujejo "Sto dnevna cesta", ker je bila narejena v stotih dneh (1.2.-1.6.1918). Se pravi, da pred skoraj stotimi leti in to še med vojno v stotih dneh naredili cesto z miljavžentimi predori brez buldožejev in raznih ultragalaktičnih gradbenih strojev. Danes pa nam že mediji poročajo kako so "zahtevni" in dolgotrajni takle projekti in kolko koštajo. Potem pa sem jo po dolini piču do Longarone. Tu sem mislu it mimo jeza Vajont, samo je bilo glih neka nevihta...pa sem raje pičil naprej do Lozzo di Cadore in tu čez Maurio. Tudi tu vreme se je začelo fižit... tako da sem jo kar mahnil naprej. prelaz Mauria Nato pa mimo vseh Forni (sopra, in mezzo in sotto) do Villa santine, kjer sem za 10 eurov dotankal in nadaljeval pot proti domu. Gradisca d'Isonzo Domov sem prišel za peto uro popoldan, naredil lepih 502 km, v Italiji sem pa prvič naletel na večje število patrulj z radarji, pri vseh so me vestni vozniki opozorili . bajkr88, Synth, MiNa in 49 others 52 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Tjažo Objavljeno April 2, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 2, 2017 Danes sem sploh prvič z motorjem peljal sina, ki ima Dawnov sindrom. Me je zelo skrbelo, ker imajo taki fantje malo slabše ravnotežje, ampak je šlo odlično. Potem, ko je "padu v stvar", se je na ovinkih kar malo preveč nagibal. Iz Ljubljane sva se odpeljala na Rakitno, pa naprej do Cerknice, Rakeka, Logatca in Vrhnike ter zaključila krog v Ljubljani. Začuda na cesti ni bilo motoristov, čisto pod vrhom klanca sva srečala enega. Jih je pa bilo več pri jezeru in potem na poti do Rakeka. Se mi pa zdi, da so na cesti na Rakitno večji problem kolesarji, ki jih je cela cesta polna, kot pa motoristi. Eni kolesarji se "na ful" spustijo po klancu navzdol in nisem prepričan, če obvladujejo tudi zaviranje. P.S. - po Vrhniškem klancu navzdol je naju in še nekaj avtomobilov v koloni preko polne črte prehitel en SS motorist. Ko je bil na svojem pasu, se je moral malo "dokazati" in odpeljati še 200 ali 300 m po zadnjem kolesu. Menim, da smo ravno zaradi takšnih neodgovornih "modelov" potem vsi na slabem glasu. Naj takšni "mladinci" delajo kar hočejo, vendar ne na cesti, kjer ogrožajo druge udeležence, če se že sami ne želijo "šparat". bravo Jaka!! Schultz, yazzy, Tex in 80 others 83 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava ALEŠ M Objavljeno April 2, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 2, 2017 (popravljeno) Danes najprej na Šmarjetno goro nad Kranjem mal pogledat na blagoslov, ki so ga organizirali Goldwingarji. Malo pogledam in se odločim, da grem do Kamnika in skozi Thinjsko na Trojane. Gor vse polno tako, da se nisem ustavljal. Nadaljujem do Domžal in Ljubljane in se odločam kam naprej. Pade odločitev do Sodražice, čez Bloke v Cerknico in naprej v Logatec. Na Vrhnili proti Horjulu in skozi Dobovo v LJ in skoz Medvode nazaj na gorensko. Spet lepih 280km. Srečal sem vas pa ogromno lp Aleš Popravljeno April 2, 2017. Popravil ALEŠ M DXR16, Fazer03, GoBobi in 22 others 25 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava deki28 Objavljeno April 2, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 2, 2017 Včerajšnji vtis iz Premanture ALEŠ M, Frenk 67, DAMI34 in 15 others 18 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava apirko Objavljeno April 2, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 2, 2017 2 hours ago, Ćale said: Dons z Apirkom padlo Vransko pa nazaj čez Trbovlje, Litijo, .... Fotke naj da pa raj kdo drug, k moje so bl za en K. Aja, pa pizdun se je v Vranskem mal naprej od rondoja postavu s civilnim radarjem. Vem, da je treba po forumih pazit na besedišče ampak kiro govno pokvarjeno. Tok od mene dons. Thumbs up za vse motoriste na Vranskem. Fajn je blo! Pa skoda za motorista, ki se je ponesrecil pri Bogensperku. :/ Schultz, Frenk 67, Hrgota in 18 others 21 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tjažo Objavljeno April 2, 2017 Deli Objavljeno April 2, 2017 pred 11 urami, Schultz pravi: Včeraj sem vtisnil tole: Ker sem se zjutraj spakiral šele malo pred deseto, sem jo do izhoda za Sacile mahnil kar po AC (6,20 eurototov). Nato pa skozi mesto Caneva nadaljeval čez prelaz Corsetta do jezera "Santa Croce".... A daš lohk karto za tole turo? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava J.a.m.e.s Objavljeno April 3, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 3, 2017 Prvič letos na golico in po cesti 69. Včasih prav paše solo vožnja, ko ne rabiš toliko prilagajanja in si res svoboden. Synth, notranc, RobiRoberto in 30 others 33 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava maus Objavljeno April 3, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 3, 2017 vtise sem meu ... letos že 1060 km DXR16, esupki, Frenk 67 in 12 others 15 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava builder Objavljeno April 3, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 3, 2017 (popravljeno) en mal smo se zapelal Popravljeno April 3, 2017. Popravil builder maus, Bmflar, DAMI34 in 23 others 26 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno April 3, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 3, 2017 Sobota ..................kot ponavadi se začne z zajtrkom ....... Spoznal modela ki je pisal potopis Svilnata cesta ........model 100 na uro .....letos se bomo naslajali nad Mongolijo pravi ,fouš ,takoj bi šel z njimi !!! Z mijav mijav v betici grem na plažo ,sej sm zjutraj trd k kuščar , če me pa na vodo je pa tud kuščar trd ...potem pa od nikoder morska ribica .ko pridem nazaj pa sem primerno ogret za nov napad .Dami me nabrca na motor in gremo k Nemotu v Pirovac na jagenčka.....po dobrem zajtrku imam še vedno placa za pol kile .... Na poti smo zavila na nek obvoz za Vinjerac , saj je bila cesta proti Zadru zaprta . Vinjerac je včasih bil največje pristanišče na Jadranu v Rimskih časih , če sem si prav zapomnil ...............že trezen bolj tako tako poslušam vmes še štorija s policijo in kurami ..prideva v Pirovac na pit stop , kavica .... Nemo je imel neke opravke , svetoval nam je gostilno in sva šla .....pojeva in pičiva lena kar na AC proti Pakli .....nč ga ne izuči , Pik1 bi reku , lej ga k je spet razigran ...........večer doma je bil hud , slik ni ,spomina pa tud ne Med nami je bil tudi Jami65 in Mia , ko zjutraj pogledam iz terase vidim bmflarja s kanglco in gobo model 100 na uro , nam je vsem očistil prednje maske in vetrobranska stekla res lepa gesta .....prvo je poskrbel za Mijinga , logično ..potem, logično za svojega ..... ...itak ,da sem pol na vrsti jaz ......plužn se je lotil prov nazadnje ,si je hotu čas vzet ....seveda pa je bila avtopralnica avtomatizirana ..... .............spet se držim rana ura zlata ura ....in jo takoj po 9h pičim ,ostali z mano , Dami in ženkica ostaneta mi se pa zmenimo za Senj kavica . Najbolj sem se nasmejal k gledam mal okrog , mal kadim ,srkam kavico in zagledam Skalopravo z krpo v roki drgne po motorju sredi Senja te bmflarji so od vraga , pa sem jz mislil ,da sem mal ku ku ...in tako smo se poslovili in vsak v svoje gnezdo . Tudi moja se je poslovila do maja od Jadranke po vikendaških 900km lp ALEŠ M, DAMI34, Erik99 in 46 others 49 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Wakasaki Objavljeno April 4, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 4, 2017 Online Janezs, Akito, UnionJack in 22 others 25 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava DAMI34 Objavljeno April 4, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 4, 2017 Vtisi so, nove gumice pri Rumenem, pa še nove zavorne ploščice..zdj grizejo ko munja izibajker, pik1, Kmet2 in 27 others 30 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava skalaprava Objavljeno April 5, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 5, 2017 Takole je bilo včeraj popoldne: Prvo me je na poti domov ujela ena ploha.....ma kaj ploha, totalni naliv! No, iz te plohe je potem po meni začela sekati še toča! Ajd, sem si mislil, "nisam ti ja cicija", pa sem se kar vozil tudi po toči Ta je tudi relativno hitro prenehala padati, seveda lilo je še vedno na polno....peljem tako naprej po planjavi "planinsko polja", nakar kakih dvestopedeset metrov levo od mene useka strela - do tal Za veliki finale, pa me je skoraj iz motorja sklatil pernati projektil, ki se mi je zabil direktno v čelo čelado....nisem prepričan, da je pernati prijatel preživel, no v glavi mi je od udarca zvonilo kakih 5 minut Sem se tolažil, da mi bo pa močan naliv vsaj fino motor opral.........ja seveda da je bilo tako P.S. Ne nisem se vozil po makadamu, takole čiste so naše "odlične" asfaltne ceste Frenk 67, Kmet2, Quest in 34 others 37 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava blazzarss Objavljeno April 8, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 8, 2017 (popravljeno) Števec se je danes ustavil pri 240km, vmes je Ninja obrnila svoij prvih 20.000: pot je šla Ljubljana - Rakitna 2x gor dol - Cerknica - Kočevje - Žužemberk - Ljubljana. Slik žal zaradi nesodelovanja telefona ni Je blo pa relativno mal motoristov danes na tistih koncih. Občutki na cesti se po cca. 800 prevoženih kilometrih letos, bližajo tistim proti koncu prejšnje sezone. Razigranost so opazili tudi organi pregona, ki so me po hitrem postopku nagradili s tremi pikami in olajšal denarnico za 125€ Nauk dneva: ne pospešuj pred tablo za konec naselja Popravljeno April 8, 2017. Popravil blazzarss DAMI34, mladench, Akito in 10 others 13 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava apirko Objavljeno April 8, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 8, 2017 (popravljeno) Do Krskega pa nazaj, na dan za motoriste na Racelandu. Fajn je blo, veliko bolj kot na Vranskem. Od tega sem dejansko kaj odnesel, kar bi naj bil tudi namen teh akcij. Vsekakor se bom vrnil, na pico pa 15 krogov sigurno, ce ne ze na kaki tecaj. P.s. Burnout na koncu, po zakljucku, je naredila zenska. Popravljeno April 8, 2017. Popravil apirko Edit: Dodal vec slik notranc, Schultz, skategrizzly in 24 others 27 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Ciko86 Objavljeno April 8, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 8, 2017 Od buzeta do grobnika in čez starod domov... Premoč zelenih Haki, Kmet2, Frenk 67 in 23 others 26 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava ALEŠ M Objavljeno April 8, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 8, 2017 Zjutrej do Postojne sm se mal tresu k je termometer na enih koncih kazal 4°C. No dol smo se med stožci dobro ogreli tako, da je bila vožnja domov prijetnejša Števec je doma pokazal novih 300km. Super sobota v super družbi lp Aleš Miha X, mladench, izibajker in 15 others 18 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava pik1 Objavljeno April 8, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 8, 2017 . ... dan za kavice ... ... v Savudriji, Piranu in na Vikiju ... ... ob tem pa še malo inšpekcijskega nadzora šengna ... ... ps. z mopedom zaenkrat res še ni nobenih težav prehoda meje ... z avtomobilom pa bi bila verjetno že druga pesem ... vandrovec, mladench, igc1 in 27 others 30 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Frenk 67 Objavljeno April 9, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 9, 2017 Dons en skok na Pokljuko pa do Bohinja pik1, MiNa, Erik99 in 19 others 22 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Tex Objavljeno April 9, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 9, 2017 Vtisnili smo. Na današnji dan pred točno desetimi leti sem v točno tem jarku kolebal med "ostati na tem svetu ali iti na ono stran". V spomin mi na "wall of fame" visi "okras", del železja, ki so mi ga po tretji operaciji demontirali - zadnja slika. Fantje in dekleta, srečno in previdno tam zunaj. Za finiš lepega dne pa odličen sladoled v Šentilju (sladoljedar viceprvak slovenije) .. Lep dan, 200km .. Miha X, apirko, Schultz in 24 others 27 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Haki Objavljeno April 10, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 10, 2017 Nekaj od izleta z začetkom v petek pa do nedelje Unec-Kalce-Idrija-Žiri,Kranj,Jesenice,Planica,Kranjska Gora, Vršič čez Bovec in parkiral pri prijatelju na Žagi, ter kulturno zaključil večer. Sobota dopoldan sončkanje, kava ter free mind. Skok v Log pod Mangartom in bližnji okolici ter povratek do Žage. Padla je odločitev "sej se mi nkamr ne mudi" pa poglejmo še GP tako, da ostajam še eno noč v teh lepih krajih, zjutraj pa naprej brez mej! Janezs, Joker, mladench in 21 others 24 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Janezs Objavljeno April 10, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 10, 2017 Iz včerajšne. lp notranc, mladench, Miha X in 21 others 24 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava lucif3rka Objavljeno April 10, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 10, 2017 Vikend s 700km in čisto nepričakovanimi destinacijami Hvala za družbo soforumaši Frenk 67, Janezs, IF7 in 18 others 21 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava protector Objavljeno April 10, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno April 10, 2017 .Insula Aurea ... žuta tabla, čarobna trećina i baščanski sinjali Daleko najbolji ulazak u Rijeku oduvijek mi je bio završetkom stare Lujzijane ... krivinama nizbrdo, kroz Banska vrata, lijevo stijena desno provalija ... današnjom ulicom Franje Račkoga koja izlazi na Titov trg. Preko Rječine pa u centar. Ako ništa drugo barem polukružno oko autobusnog kolodvora i Rivom dalje prema Lencu i još dalje prema Kostreni. Ne može bolje. A ovom prilikom ipak nisam ispoštovao ovaj "obredni manevar". Na križanju i semaforu gdje Grobnička cesta počinje biti Kačjak produžio sam pravo ... vodila me Sila. Ne, to ne znači da sam Rijeku potpuno zaobišao. Rotor ispod Tower Centra, Pećine, spust i uspon oko Lenca ... šteta je propustiti baš sve omiljene mi riječke vizure. Kamo sam se u stvari uputio shvatio sam tek na izlazu iz Bakarca, ili je to možda već bila i Kraljevica. Idem na Krk. Sa D8 skrećem na cestu 102, na žutoj pumpi odrađujem opće tankanje i svega 21 kunu kasnije eto me kako s potpuno nepropisnih 80 kmh pičim preko mosta. Sveti Marko ostaje iza mene ... eto me na Krku. Generalno gledano, promet je slab. Trećina riječkih registracija, trećina zagrabačkih, i trećina slovenskih ... sve uobičajeno. Da nije bilo beton miksera iza kojega su se ugnjezdile dvije kampice i još dva neodlučna slovenca, cijeli krčki izlet mogao bi biti stavljen u kategoriju "šetnja po parku". Nisam se skretao u Omišalj, nisam se skretao u Njivice. Tek u Malinskoj skrećem sa 102 i nekako se dokopam obale ... raskopani dijelovi ceste i potpuno izokrenuta regulacija prometa nisu me nagnali da se ovdje zadržim duže od vremena neophodnog za polukružno okretanje. Nazad na 102, nazad na cestu gdje promet još barem mjesec i pol dana funcionira normalno. Na jednoj od žutih tabli koje se tu i tamo pojave uz cestu piše: Krk 6 km, Punat 15 km, Baška 27 km. OK, meni odgovara. Bilo je zgodno iz prve ruke pogledati kako izgleda primorski gradić početkom četvrtog mjeseca ... jedinu buku dizala je omanja skupina srednjoškolki ispred štandića s bižuterijom. ... Za ući u Punat, sljedeće odredište kako je pisalo na onoj žutoj tabli pola sata ranije, treba skrenuti s ceste 102 ... nije problem, na rotoru iza Krka izlazim na prvom odvojku. Prolazim uz marinu, zaobilazim centar te nekako automatski nastavljam istom cestom dalje ... Stara Baška, tako se zove mjesto koje bi trebalo biti na kraju ove ceste. Sama cesta ima prilično nemaštovito ime - zove se ŽC5125 - a identično nemaštovita joj je i prva trećina trase. Druga trećina je uglavnom uspon blagom padinom gdje ništa od okoliša ne odaje da se vozim po otoku i da je tu negdje iza more ... pomalo čak graniči s dosadnjikavim. Sve to vrijedi do trenutka kada iza jedne dugačke lijeve krivine izbijam na vrh brda. Od toga trenutka scenografija se drastično mijenja ... dominantna boja postaje plava, mozak se rekalibrira na potpuno nove uvjete a osmjeh se omotava oko glave koliko to uši dopuštaju. Siva cesta odmotava se oko sivog brda, plavo nebo od plavog mora odvajaju tek plave siluete Cresa i Raba. ... ... Silazak do kraja Stare Baške je također doživljaj ... usko, strmo, neodoljivo. Treba to sve vidjeti dok nije počela turistička sezona. Dakako, cijeli materijal ponavljam i u povratku. ... Baška, treće ime s one žute table, nije baš odmah preko puta Stare Baške. Nije preko puta već je preko brda. Preko kojega nema ceste. Alzo, vraćam se istom čarobnom trećinom plus one dvije dosadnjikave trećine natrag u Punat, te na spominjanom rotoru izlazim opet prva desno, pravac Baška. Opet sam na cesti 102, na njezinom - ja bih ga nazvao južnom dijelu - koji mi je atraktivniji od gornjeg ili sjevernog dijela ... strmiji, krivudaviji, sporiji i kraći. Uz sve ljepote kojima obiluje ovaj doista krasni komad ceste, odnedavno se ovdje može uočiti i jedna aždaja ... siva, četvrtasta, oštrih rubova i s dva buljava okanca. Nalazi se u mjestu Draga Bašćanska, to je drugo selo prije Baške, u zoni gdje je ograničenje brzine na 40 kmh. Cijela Baška u znaku je glagoljice. Postoji i nešto što se zove Baščanska staza glagoljice ... serija lokaliteta na kojima se nalaze klesarski radovi u kamenu koji predstavljaju slova glagoljice. Neka slova mogu se vidjeti s ceste već pri dolasku u Bašku, a neka treba pronaći vozikajući se naokolo ... ja sam ovom prilikom zastao kod omege na staroj rivi i kod slova š negdje na samom kraju Baške. Četvrti mjesec je izgleda isti za sva mjesta na otoku ... ovisno o kutu gledanja, naseljenost je svima u rasponu od praznjikavo do avetinjski. Sada je vrijeme za odmor. Još mjesec, najviše mjesec i pol, i ode sve lagano u drugom smjeru. ... ... Iz Baške također ne postoji alternativni cestovni izlaz. Nije bitno, povratak atraktivnijim dijelom ceste 102 do pred Punat bio je vrlo ugodan. Ugodno je bilo i dalje, no ne po 102 ... nešto prije Punta skrećem desno, prema sjeveru, pravac Vrbnik. Kad sam već na Krku, već lagano u povratku doma, nekako mi šteta ne svrnuti do Vrbnika barem na dvije-tri minute. Pravo budi rečeno, puno duže se i nisam zadržao tamo ... đir na brdo, đir niz serpentine do lučice, tjeram dalje. A ovo "dalje" znači preko krčkog mosta i pravac Zagreb ... no najprije gas preko Jelenja. Za divno čudo, još je bio dan dok sam ulazi u garažu. Synth, NumLock, deki28 in 47 others 50 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se