GO_Tomi Objavljeno Junij 14, 2017 Opozori Objavljeno Junij 14, 2017 A ADVENTURE pa ne znajo po rusko napisat? Kmet2, notranc, Janezs in 4 others 3 3 1
Popularna objava protector Objavljeno Junij 14, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 14, 2017 ... Za divno čudo, nisam se probudio prije osam sati. Ili sam bio doista pošteno umoran pa sam zadrvenio, ili je štos u tome da sam prije spavanja navukao žaluzine i zastore da me sunce ne probudi čim grane ... ili je nešto treće. Koliko se sjećam informacije od jučer, doručak je od sedam pa skroz do deset ... vremena imam, pa odoh na kraću šetnjicu Tučepima. Jesam ja prošetao sinoć dobar dio obale, no jutro je uvijek drugačije od večeri ... barem što se šetnjice uz obalu tiče. Na doručak u hotelu stignem ... žurbe nema. Kad sam već kod žurbe ... ne, ne žurim se nikamo. Jedino znadem da sam s kolegom dogovorio - onaj iz Vodica, od jučer - da ću ga nazvati danas negdje oko 4 popodne negdje iz okolice Vodica. Do tada fakultativno. Alzo, ja sam u Tučepima i nemam najmjeru ići dalje na jug ... to bude došlo na red - nadam se - u nekom bliskom idućem periodu. U četiri popodne trebao bih biti u blizini Vodica - a to je ne baš preblizu - što znači da imam vremena obići okolicu Tučepa i Makarske. Nameće se logično pitanje: ima li uopće ovdje nešto toliko zanimljivo da se na to spraši 4-5 sati? Puno je to vremena ... No ... ima li ili nema? Najprije doručak. Za hotel ovog cjenovnog ranga, ovako dobro uređen i na ovako dobroj lokaciji, doručak je ispod svake kritike. Bijedan. Hladne i žilave "kranjske" kobase, jedva mlačna pečena jaja, do bola jeftine salame i sirevi, razvodnjeni plastični "nektar" ... bijedno. Odmah mi na pamet pada i pivo od sinoć ... od tri najlošija na domaćem tržištu, oni nude sva 3. U malim bočicama. Ne, ne tražim Corone i slična fensi sranja od piva ... domaća pivska scena je zdrava i živahna. Zmajski, Garden, Barba, Medvedgrad, Varionica ... ništa. Ne znam kakva je situacija po drugim restoranima, no i tamo gdje sam večerao situacija je ista. OK ... rant over, krećem. Izlazim na glavnu cestu, lijevi žmigavac, vozim oko 2 km i skrećem na plavu benzinjaru. Obavljam tankanje, izlazim na cestu do prvog semafora ... desni žmigavac i nekoliko metara kasnije ja sam na cesti D512. Keće uzbrdo i nastavlja uzbrdo. Na ovoj sam cesti iz dva razloga ... prvi je što je cesta sama po sebi - barem njezina donja trećina - osobito atraktivna. Drugi razlog je što se s nje ulazi u Park Prirode Biokovo. PP Biokovo, osim sedam zaštićenih vrsta vodozemaca, dvadeset i jedne vrste gmazova i trinaest zaštićenih i ugroženih vrsta šišmiša, dom je i Svetog Jure, drugog najvišeg vrha u Hrvatskoj. Na vrhu Sv. Jure nalazi se veliki odašiljač, a do odašiljača dolazi se cestom. E, ta cesta je prvi objekt mojeg današnjeg interesa. Nije to bilo kakva cesta ... ova je uska, strma, najvećim dijelom bez ikakvih ograda, različitih kvaliteta asfalta, nepreglednih okuka i uglavnom nemoguća za eventualna mimoilaženja. Neki bi rekli opasna, ja bih rekao genijalna. Osim nabrojenoga, cesta nudi i bonus materijal ... pogled na more. Plaćam 50 kn - toliko košta ulaznica "za osobu na motoru" - i krećem u čarobnih 40-tak minuta. Toliko traje uspon motorom ... ako je vjerovati meštru na ulazu. Ulaznica vrijedi svaku lipu. Dva i pol sata kasnije vraćam se nazad do ulaza. Sada je na redu prvi od spominjanih razloga zašto sam na cesti D512 ... njezina prva trećina, ova bliže moru. Neki njezini dijelovi izgledaju kao da su popaljeni iz sljedećeg nastavka o Jamesu Bondu. To treba i odvoziti i odgledati ... cestu, naravno. Prvih nekoliko kilometara iza tunela apsolutna su fantazija. Druga trećina ceste je napravljena za dinamičniju vožnju, dok se zadnje trećine nisam ni dotaknuo ... treba lagano krenuti put Vodica. Da, mogao sam na zapadnom kraju D512 uhvatiti autoban i translatirati se do Šibenika. Mogao sam, da nije bilo jednog važnog detalja ... ja bih još jednom po D8 od Tučepa do Omiša. Od Omiša do autobana došao sam preko brda, ne uz Cetinu ... uz Cetinu budem drugom prilikom. Sada samo pogled s brda na kanjon, uz kraće skretanje do mosta u Blatu na Cetini prije nego se uhvatim autobana. Imao sam sat i sitno vreman da se dokopam Vodica, i to sam i napravio. Sastanak na benzinjari, prehrana, kraći predah ... i ostalo pod točkom razno. Doručak na terasi s pogledom ... s jedne strane statično i smirujuće zelenilo, cvjetovi i smokve; s druge strane duo koji priziva dinamiku. Ne valja žuriti. Dan je povratka doma, sve je bilo lijepo i krasno, neka tako i ostane. Hajdemo mi na još malo statike, smirujućih pogleda na zelenilo ... i na more. Zaton, skrivena oaza u Šibenskom zaljevu, zadovoljava baš sve uvjete da još malo zastanemo, popričamo, popijemo čajić ... OK, valja krenuti ... kolega doma, ja doma. Jedino što on treba nazad do Vodica a ja nazad do Zagreba. No dobro, nije na kraj svijeta. Najprije lokalnom cestom 27 - malčice monotonom ali meni ipak zanimljivom jer se ovim krajem još nisam vozio - do Benkovca, potom uglavnom cestom 56 sve do ulaza na autoban (Zadar 2) gdje sam imao priliku vidjeti ono što se uglavnom gleda na Discoveryju ili NG-u ... transport ogromnih elisa za vjetroturbinu. Petnaestak minuta stajanja na cesti u punoj moto opremi baš i nije neki doživljaj ai sam preživio. Kao i ostatak puta doma ... ... uz minimalno stajanje tek za tankanje. U tri popodne bio sam doma. Statistički gledano, to je izgledalo ovako: malakai, skategrizzly, boych in 31 others 30 4
GO_Tomi Objavljeno Junij 15, 2017 Opozori Objavljeno Junij 15, 2017 9 hours ago, protector said: Sv. Jure i D512 Ti možeš vidjeti moju TODO listu? Kako?? ALEŠ M in DAMI34 1 1
DAMI34 Objavljeno Junij 15, 2017 Opozori Objavljeno Junij 15, 2017 pred 7 minutami, GO_Tomi pravi: Ti možeš vidjeti moju TODO listu? Kako?? dva uporabljena tuja jezika, hlapec (jezikovni) Evo sem jaz napisal, tako da ni potrebe po smetenju ps. sv Jure se tut meni že dolgo izmika, a kaj ko je spodaj tak lepa ovinkasta cesta in ko člouk pade v ritem težko pribremza GO_Tomi, Roger G. Jagger in ALEŠ M 3
Popularna objava tomaz69 Objavljeno Junij 15, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 15, 2017 Prvič cca 400 km, v dvoje - hvala za tvoje prispevke Schultz Joker, Schultz, NumLock in 21 others 24
Popularna objava GO_Tomi Objavljeno Junij 15, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 15, 2017 Makadam (morm napolnit to malho, da bo pol mir) po Trnovskem gozdu sem ter tja in gor pa dol. Pa tavelik foto sm mel sabo, pa stojalo tudi. Zato so fotke tudi HDR. Nekje med Rijavci in Krnico Ledena jama. Se da it tudi bol dol, ma pol se ne da nč slikat, samo lukno, iz katere se vije megla, in skale. Tu je vedno vsaj frišno, če ne mrzlo. Tudi poleti. Spodnji (Brdarjev) slap na Gačniku. Je videt makadamsko cesto, ki te pripelje iz Trebuše sm gor ... ... in hitro za tem vkopom se veselje neha in prtiskanje začne skategrizzly, skalar36, KyoKon in 24 others 27
vandrovec Objavljeno Junij 15, 2017 Opozori Objavljeno Junij 15, 2017 pred 12 minutami, GO_Tomi pravi: Je videt makadamsko cesto, ki te pripelje iz Trebuše sm gor ... Nisi šel skozi Gorenjo Trebušo?
GO_Tomi Objavljeno Junij 15, 2017 Opozori Objavljeno Junij 15, 2017 Just now, vandrovec said: Nisi šel skozi Gorenjo Trebušo? Sm. In pršu na križišču vn. Nism šel po tej, k je na sliki. Kar pa ne pomeni, da te ne prpelje sm gor
vandrovec Objavljeno Junij 15, 2017 Opozori Objavljeno Junij 15, 2017 Aha, tudi sam hodim raje skozi Gorenjo Trebušo, kot po tisti na sliki. To smo z bicikli večkrat prevozili, z motorjem manjkrat, nekajkrat pa vseeno...
Popularna objava vuk76 Objavljeno Junij 15, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 15, 2017 Spet malo po jodlariji - tokrat je bil glavni cilj Nockalmstraße, pred tem pa se skok na Turracher Höhe, tja grede: MB-Dravograd-Volkermarkt-St.Veit-Pisweg-Gurk-Flattnitz-Paal-Turracher Höhe-Ebene Reichenau-Nockalmstraße proti Innerkremsu-nato pa obrat in se nazaj po Nockalm spet do Ebene Reichenau. Ker so bli vsi nemski in jodlarski motoristi ocitno na kosilu in ni bilo nic guzve se enkrat na Turracher in nazaj dol ter cez Feldkirchen-Celovec-Völkermarkt- in ker se ni bilo dovolj ovinkov skok na skoraj prazno Golico - Soboth-Radlje-MB. Vse skupaj 496 km, na visinah prijetne temperature, spodaj malce toploin glede na to,da je bil dans v Avstriji praznik je bilo kar nekaj motoristov na poti. So pa ocitno praznik imeli tudi policisti, niti enega nisem videl...upam,da so meli praznik tudi stacionarni radarji in da nisem kaksnega kje spregledal Xebec, Yoghurt, DAMI34 in 26 others 29
Popularna objava apirko Objavljeno Junij 15, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 15, 2017 Danes dopoldan menjal auspuh z drugim rorom in zadevo kar homologiral, tako da sem se prvic vtisnil na LPP-ju, pol pa sem sel nove Mitaske sprobat na Rakitno, pa sem se se tam vtisnil. Ni blo nekih kilometrov, pod celado sem se pa smejal kot mali otrok, ko dobi kinderjajcek. DXR16, GoBobi, DAMI34 in 15 others 18
Popularna objava Wakasaki Objavljeno Junij 16, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 16, 2017 Online skategrizzly, skalar36, dAlencc87 in 14 others 17
Popularna objava MiNa Objavljeno Junij 16, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 16, 2017 Danes le par kilometrov vendar slikovitih in nepozabnih. San Roque-Gibraltar-Tarifa in nazaj. The Rock. "dirka" preko letališča. Prekleta bolha spet me grize. Pogled na letališče in cesto preko njega. Skozi tunel nazaj "domov". Tarifa, za hrbtom pa najjužnejša točka celinske Evrope. Dostop žal ni mogoč. Dr.SPEED, GoBobi, blazzarss in 27 others 29 1
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Junij 17, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 17, 2017 On a lajn Dark, robot, UnionJack in 16 others 19
Popularna objava Janezs Objavljeno Junij 17, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 17, 2017 Danes okoli 700 km. Cerknica - Nassfield - Cortina D Ampezzo - Tolmezzo - Čez Prdel - Idrija - Domov Kmet2, Yoghurt, izibajker in 28 others 31
Janezs Objavljeno Junij 17, 2017 Opozori Objavljeno Junij 17, 2017 (popravljeno) pred 2 urami, Janezs pravi: Dodajam še tega talenta. Prosim dejte odpeljevat ovinke tko k se jih odpelje, ne pa sekat. Prosim! Popravljeno Junij 17, 2017. Popravil Janezs Kor13, a79, Ciko86 in 11 others 5 2 3 4
Popularna objava bajkr88 Objavljeno Junij 17, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 17, 2017 Js pa na mrzu kofe na šmarjetno goro in pol še na orle na pico supr je blo ))) Quest, pik1, HyperJack in 20 others 23
Popularna objava Xebec Objavljeno Junij 17, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 17, 2017 Istra, take 3. Po Plominki Do Pule Naprej do Rovinja-nasadi oljk Limski zaliv tokrat z opazovalnice na severni steni po 21tki Do reke Mirne. S hribov na juzni strani proti Motovunu in na drugo stran doline za konec pa se do jezera Butoniga UnionJack, n_majk, notranc in 19 others 22
Popularna objava Frenk 67 Objavljeno Junij 17, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 17, 2017 Dons po kosilu se je tamau spomnu, da bi se blo lepo vržt u morje. Pa sva na hitro spokala in proti morju. Postanek v Postojni na OMV-ju, ker je mulo hotu Kokakolo, ker se mu je spalo. Potem pa naprej preko Črnega Kala in Buzeta do Poreča. Na meji je blo kak kilometer kolone, ki sem jo počasi obvozil in se ustavil malo pred carino, da pripraviva dokumente. Naenkrat je začel eden tik ob meni besno trobiti (en Jodlar s počitniško prikolico), sovoznica pa je spustila okno in se začela dret, da oni tud čakajo. Stari pa se je skoraj naslonil na odbijač avta pred sabo, da se ja ne bom vrinil. Takrat se je na desnem prehodu, ki je bil zaprt, pojavil policaj in mi pomahal naj pridem tja. Mislil sem, da mi bo težil, pa je le pogledal dokumente in me poslal naprej do hrvaškega policaja, ki se je tudi pojavil od nekod. Ta mi je samo pomignil, naj greva naprej. Staro Jodlarko je najbrž kap od besa. Preko Buzeta sva se zapeljala do Poreča, ker tam nisem našel primernega mesta za kopanje sva se zapeljala do Červarja. Parkirala sva v senci ob plaži (poleg ene Fejzerke s CE registracijo. Kdo od tukaj?) in se malo ohladila v vodi in bližnjem baru. Po kakšnih dveh urah pa po isti poti nazaj domov. Na poti nisem slikal, lahko pa bi si sposodil nekaj fotk iz zgornjega posta, smo imeli kar nekaj skupne poti. Nazaj grede sva tankala v Postojni, potem pa do Logatca in preko Žiri domov. Skupaj nekaj več kot 400 km. Aja, pa sprobal sem moto jeans od Musherja in se odlično obnese v vročini. DAMI34, Janezs, schwantz in 26 others 29
Popularna objava moravčan Objavljeno Junij 18, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 18, 2017 danes spet po sloveniji Wakasaki, n_majk, Xebec in 17 others 20
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Junij 18, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 18, 2017 Danes sem prvič v tem letu vzel s seboj antiradar sistem "ŽENA" , radarji nimajo šans , poprečna poraba na mojem 1190 ,4.8l , takoj sem ji dal ljubčka V resnici z mojo ženo res uživam v vožnji in sem vesel vsakič , ko se odloči ,da se danes, pa ne bo peljala zadaj .....pa sva šla za prvič en mali krog Lj-Kočevje-Predgrad-Prilesje,Osilnica,Medvedje ride,Kočevska reka -ljubljana cca250km , poleg pa povabim še našo radirko Dobimo se v Kočevju pri Ribiču .Malokdaj je videti na kupu toliko oranžne Rudniško jezero .... Punce veko kateri je tanajtabulši ..pri Madroniču spijemo pijačo , jedli nismo ker je bilo polno , srečali pa forumaša Lakl , ko sem videl motor sem mislil da je BIF ..... ..pri Bilpi se spet razkazujemo in kurčimo .......se mal umakneva pa špilava romantiko ...celo pot nobenega radarja, nobenega policaja , nedelja , lepo vreme ..............zmeden sem ....... ...v deželi Petra Klepca ...............iz tu tudi naš rek .......te bom klepnu ...če bi kdo od tistih pravih vernikov kupil tablico , prodajam , baje ,da se je da po novem prenesti .....in končno po dolgih letih tavanja v temi sta se končno najdla .........v Osilnici pojemo in čez ride do Gotenice , kjer skoraj zmerom naredim en krog po travniku .......travniki so državni in te noben kmet ne lovi z vilami ....pnevmatike smo utekli , ženo tud lp malakai, Quest, VS800 in 29 others 32
Popularna objava fishy Objavljeno Junij 18, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 18, 2017 (popravljeno) mati wade mrzle in po kopanju se do izvira jih ni blo dost, ma je pasalo se ofrisat za nazaj srecu policaje k so ustavlali mal pred kobaridom, ter en bmw je najahu ograjo cez most v Desklah, drgac pa brez incidentov, ce odstejemo taljane Popravljeno Junij 18, 2017. Popravil fishy Kor13, VS800, DXR16 in 22 others 25
Popularna objava TheTomo27 Objavljeno Junij 18, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 18, 2017 (popravljeno) Danes smo pa zajahali težko mašinerijo in se odpravili do idrijske bele malo se ofrišat (mater je bla mrzla voda) ... Cca 120 km Popravljeno Junij 18, 2017. Popravil TheTomo27 skategrizzly, apirko, Frenk 67 in 27 others 27 3
Popularna objava skofk Objavljeno Junij 19, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 19, 2017 Včeraj pa malo po dolenjski Cerknica-Kočevje-Črnomelj-Metlika-Novo mesto-Krško-Zidani most-Zagorje ob savi-Vače-Ljubljana-Rakitna-Cerknica NumLock, Kmet2, Schultz in 16 others 18 1
Popularna objava Snečer Objavljeno Junij 19, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 19, 2017 večerna Golica pa še nekaj brezveze po makadamu sem celo peljal, da se nisem omejeval... grafe pa ne upam več dat velike pik1, izibajker, MiNa in 14 others 17
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se