BIF Objavljeno Avgust 24, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2017 Jah...saj nič ne rečem. Cesta ni zanič. Ima par lepih hitrih odsekov, nekaj zanimivih krivin....varljivost njjene "lepote" pa daje širina...cesta je namreč malce širša kot večina naših in zato daje občutek, da se jo da hitreje peljat. To pa je tudi vse. In roko na srce na tistem ovinku z tisto leseno lopo se potem vozniki radi malce pokažejo, razkažejo...vemo o čem govorim. Veliko lepša je od Holmec-a naprej čez Železno kaplo na Jezersko.... IZTOK in vuk76 2
Snečer Objavljeno Avgust 24, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2017 Pohorje bi haralo za nas lokalce, če bi bilo prevozno npr. dol na Ruše še kak asfalt. Zdaj je sicer bolje, ko je nov asfalt, prej pa je bila mizerija. Čeprav je Pohorje bolj nevarno, več prometa (bolnišnica), gostišča, domovi, turisti... Še nikoli nisem na Golici pri leseni lopi videl, da bi se kdo razkazoval, prej obratno, tam vsak spusti, da se ustavi, pomaha ipd. Meni je Golica všeč, ker lahko naredim lep krogec od doma in to po Avstriji (okoli na Weinebene in nazaj čez Golico). Ker po Sloveniji na Dravograd se ni za vozit... Dark, luxsa, vuk76 in 1 other 4
IZTOK Objavljeno Avgust 24, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2017 Cesta na Pohorjee oz Areh je cisto ok in zanimiva za motor, ampak letos so jo ze dvakat polili z oljem in cestno podjetje samo posiplje, ocisti pa ne. Vsaj opozorilno tablo bi lahko dali na ta odsek za varnejso voznjo, ker vidi se komaj, da je bilo polito, spolzko pa je. Ampak lazje je motoristu prisolit neprilagojeno hitrost... Dark 1
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Avgust 24, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2017 (popravljeno) Pri tej lopi se po navadi prečekira, kdo ima močnejšega, večjega, daljšega in bolj "spucanega" in pol nazaj v dolino ponovit vajo kolenčkanja, obiranje malin ... En krat na leto še gre na Golico a za kaj več so pa še lepše in bolj zanimive ceste, katere so precej manj obremenjene z polagalci in bolj zanimive za popoldanske izlete. Popravljeno Avgust 24, 2017. Popravil The OO mladench, MiNa, BIF in 4 others 7
KyoKon Objavljeno Avgust 24, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2017 23 hours ago, Tex said: Je jutri v planu! A boš še tam sedel? Srečno! Ja dons spimo na Passo Pordoi. Sem se spomnil na vaju, ko smo počasi plezali s hišo iz Canazei na Pordoi. Prav taka kot vidva sta v senci gledala zemljevid. Jutr naprej proti Brunico ti sam potrob, ker slovencov skor ni, zadaj na oknu manjša nalepka 46, drgač hymer kibla. Srečno !!
GoBobi Objavljeno Avgust 24, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2017 Ob 8/10/2017 ob 9:19, a79 pravi: Vcerajsnji vtis. Vremenarji napovedujejo plohce v Z delu kure, krenem jaz na Korosko.... Nimajo pojma. Mimgrede mi zrihtajo 2 uri dela po povratku domov... Pralo me je od Crne do Slovenj Gradca... Maš pa zato nartaboljši auspuh daleč naokrog ... Se ga na svoji ne naveličam poslušat pa čeprav se dere in poka ku beštja ... Ajd! a79 1
Popularna objava Slow Objavljeno Avgust 24, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 24, 2017 Uff, lansko leto sem redno objavljal v tole temo; prakticno nekajkrat na teden po 4587483798323 slik na dan z raznih lokacij... Letos pa popolnoma nic. Nekaj slik z danasnje skupinske turce. Najprej poberem @lucif3rka , ki je ocitno mislila, da gremo kampirati za vec dni. Vsaj glede na nahrbtnik, ki ga je imela na hrbtu. Se sreca, da je imela @sunnygirl mrezo, s katero smo lepo poudarili gej karakteristiko mojega Stroma. Ko potesimo svojo zejo v Postojni, ugotovimo, da cetrtega motorista v nasi skupini se ni?!? Ocitno si je @izibajker pocasi vzel ride... Nazaj grede iz rid spet cakamo - Izibajkerja se ni... Pozno je, dan se zacenja prevesati v noc. Postaja me strah, sam sem, v divjini z dvema motoristkama... ko koncno pripelje @izibajker!!! Vmes dobim se msg na Viber od moje... ...in slabo urco kasneje se posladek, akhm.. nekaj posladkov... ... ... .... izibajker, maus, notranc in 21 others 18 6
lucif3rka Objavljeno Avgust 25, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2017 Čudovito spisal, zelo hvaležna k mi ni blo treba met ruzaka na ramah cele ride, pa Ljubljana je itak cela džungla, itak da rabiš nekaj opreme (in orožja) za preživet Hvala za družbo, lahk komot ponovimo sunnygirl, notranc, Wakasaki in 5 others 7 1
Popularna objava maus Objavljeno Avgust 25, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 25, 2017 pred 16 minutami, lucif3rka pravi: Hvala za družbo, lahk komot ponovimo full dobr ste opremljeni za potovanje od Postojne do Ljubljane ... čestitam J.a.m.e.s, Janezs, Wakasaki in 16 others 1 18
Roger G. Jagger Objavljeno Avgust 25, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2017 15 minutes ago, lucif3rka said: Ljubljana je itak cela džungla, itak da rabiš nekaj opreme (in orožja) za preživet No no, tole pa se kako ne drzi.....! So vasi konci vecja dzungla + nevarnost ljubiteljev zeleza.... Quest, lucif3rka in maus 3
lucif3rka Objavljeno Avgust 25, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2017 50 minutes ago, Roger G. Jagger said: No no, tole pa se kako ne drzi.....! So vasi konci vecja dzungla + nevarnost ljubiteljev zeleza.... Samo to. GoBobi 1
Roger G. Jagger Objavljeno Avgust 25, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2017 (popravljeno) 34 minutes ago, lucif3rka said: Samo to. ...sej, edino kar ti ostane, kot opcija! Da ne bo "radirka" popi****a.... : vceraj se vozil v elektro tisini. Slik ni ! lp Popravljeno Avgust 25, 2017. Popravil Roger G. Jagger
Slow Objavljeno Avgust 25, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2017 pred 1 uro, maus pravi: full dobr ste opremljeni za potovanje od Postojne do Ljubljane ... čestitam Itak, vedno! Sustainability LVL 10 Survivability LVL 100 maus, Janezs in lucif3rka 3
DAMI34 Objavljeno Avgust 25, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2017 pred 1 uro, Roger G. Jagger pravi: ...sej, edino kar ti ostane, kot opcija! Da ne bo "radirka" popi****a.... : vceraj se vozil v elektro tisini. Slik ni ! lp vsaj zvok bi lahko prilimal ja, blizu je radiranju.... lucif3rka in maus 2
ciciban Objavljeno Avgust 25, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2017 A jebiga! lucif3rka, Yoghurt, Slow in 13 others 2 1 13
Tex Objavljeno Avgust 25, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2017 Stari, to si pa malo pregloboko "vtisnil" ..
ciciban Objavljeno Avgust 25, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2017 Jah nimaš kej. Ni glih da bi se bilo vredno sekirat. Snel sem ga na južni obvoznic. Klical lepo avtovleko... dve uri kasneje sem bil nazaj operativen. Se zgodi Janezs in notranc 2
Tex Objavljeno Avgust 25, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2017 21 hours ago, KyoKon said: Ja dons spimo na Passo Pordoi. Sem se spomnil na vaju, ko smo počasi plezali s hišo iz Canazei na Pordoi. Prav taka kot vidva sta v senci gledala zemljevid. Jutr naprej proti Brunico ti sam potrob, ker slovencov skor ni, zadaj na oknu manjša nalepka 46, drgač hymer kibla. Srečno !! Sva že v mb .. drugače pa ja, sva ob 11:45 sla iz Canazei-a gor .. če je bil fizično zemljevid, pol nisva bla midva - smo digitalizirani .. sem pa tik pred začetkom vzpona kamero montiral in nekaj telovadil ob cesti .. Uživajte, pa četudi z hiško! KyoKon 1
Popularna objava dlicen Objavljeno Avgust 25, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 25, 2017 Gorenjska idila. bajkr88, Ko-Ma, Janezs in 16 others 16 3
Ćale Objavljeno Avgust 25, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2017 pred 20 urami, Slow pravi: Vmes dobim se msg na Viber od moje... Ko ti pa baba pošlje sporočilo da "ni omejitev od zadaj".... Pa ga ni motorja na svetu k je dost hitr da prletiš domov. Zivnorc, a79, Slow in 6 others 9
Ćale Objavljeno Avgust 25, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2017 Oziroma, zdej k sm še enkrat prebral kaj ti je napisala....ma je še boljš. Sploh ne rabš it domov. Da si s prjatlcami pa da ni omejitev od zadaj? Faaaak stari. Pa ti si skor zmagu. Sam če bi ti tud dvakrat prebral pa se ne bi zajebu pa šel dam na torto. Jbeš torto. Nauk: Naslednjič preber dvakrat kva ti napiše. 3nity, Akito, mladench in 5 others 8
Zivnorc Objavljeno Avgust 26, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2017 ...mal poglej pri svoji punci...če nima še kaj torte v popku...za ušesi... ....jebenti..jest sem si jo mogu z vatiranimi palčkami pucat iz vseh mojih delov, ko sem prišel domov... ...sori za offtopic. ....ampak mogu sm... Aja... .ona tut ni imela omejitev od zadaj... ..ej brez zamere...malo heca.. Kor13 in Damo001 1 1
Ćale Objavljeno Avgust 26, 2017 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2017 Stari, ni to offtopic. To so konkretni vtisi z dnevnih voženj
Popularna objava protector Objavljeno Avgust 26, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 26, 2017 Zapad 2: Uglavnom iznad 2000 Lorenzago di Cadore, Lozzo di Cadore, Domegge di Cadore, Calalzo di Cadore, Pieve di Cadore, Tai di Cadore, Valle di Cadore, Venas di Cadore, Cibiana di Cadore ... ha, imam te! Ovaj zadnji di Cadore, Cibiana, to tražim ... tražim ga pogledom po tablama mjesta koje prolazim, ili po putokazima koji me upućuju na eventualno skretanje. Skretanje odakle? Skretanje sa SS51bis, uske i prometno preopterećene ceste koja spaja SS52 i SS51 ... otprilike rečeno. Dapače, kad sam ugledao putokaz koji me upućuje ne Cibiana di Cadore već sam koji kilometar i zagazio na SS51 a da nisam ni primjetio. A i kako bih primjetio ... od silnih Ducato i Doblo furgončića, nebrojeno mnogo Pandi, Punta, Činkvečenta i sličnih malih škatuljica, sve garnirano radovima na cesti s naizmjeničnim puštanjem prometa ... dobro da sam i stigao gledati sa strane. Koncentracija na promet i gledanje pred sebe, pokraj sebe i iza sebe ... ima tu i onih malih kutija s radarima i kamerama uz cestu, no u ovakvoj situaciji kamere su potpuno nebitne ... brzina preko 50 km na sat vrlo je rijetko moguća. OK, putokaz za Cibiana di Cadore sam na vrijeme ugledao, na vrijeme sam i skrenuo. Morao sam na trenutak i zastati ... malo mlake vode iz gepeka za rehidraciju, nekoliko trenutaka više za rekalibraciju ... ulazim u drugu zonu, nema gužve, nema malih Fiata, nema nervoznih šofera. Nema niti ravnog komada ceste ... ili je lijevo i desno, ili je gore i dole. Ponedjeljak je, koju minutu iza podne, ulijećem u Dolomite i osim toga doista ništa nije bitno. Ali nije sve počelo ovdje ... na cesti SP347 koja će me lansirati među blažene prijevoje Dolomita. Nije ovo niti prvi prijevoj danas. Zapravo je ovaj izletić počeo jučer, nekako usporenim kretanjem iz zagrebačke garaže tek oko 10 sati. Iskristalizirao se labavi plan koji je izgledao otprilike ovako: dohvatim se Ljubljane, na Kozarju skrenem lijevo i vozim do Gorice; od Gorice uz Soču vozim do Žage, tamo uđem u Italiju i kroz Reziju i preko Sella Carnizza izađem na SS13; negdje oko tromeđe nađem smještaj i dan-dva ganjam austrijanca po bregima ... nebitno u čijem govornom području ... slavenskom, romanskom ili germanskom. Kao i svaki plan, i ovaj je temeljito propao već na samom početku ... na Kozarju (Kozarje je jugozapadno križanje/petlja na izlazu iz Ljubljane) skrećem lijevo i odmah testiram kako radi Brembo M50 ... alzo, bremzam junački. Sve stoji. Tri trake, sve u njima stoji. Nije dobro. Nedjelja je, pade mi na pamet, bit će da je ovaj krkljanac u uskoj vezi s godišnjim odmorima, morem i plažama. Traži se izlaz iz ove situacije sada i odmah ... desnom trakom, koja je jedina davala znakove života, probijem se do prvog skidanja (srećom, nije daleko), izđem na Tržašku cestu, vratim se njome 3-4 km nazad, opet zajašim autoban malo pred Kozarjem i ovog puta uhvatim desni smjer. Do Jesenica, osim u suprotnom smjeru, nikakve gužve nisam vidio. Jesenice, Mojstrana, Gozd Martuljek, Kranjska Gora ... imao sam dovoljno vremena da u tih dvadesetak km smislim gdje budem potražio smještaj, a uobičajene adrese su Podkoren i Rateče. Podkoren ovom prilikom zaobilazim, smještaj nije loš ali ne vrijedi traženih novaca ... idem se protegnuti do Rateča. U Rateču veliko gradilište ... asfalta nema, no sobičak za mene ima. Raspakiravanje ostavljam za kasnije, uzimam ključ sobe, odlazim do obližnje crvene benzinjare ... njemu juhica, meni zalogaj i napitak. U jedan sat i pet minuta krećem ... budem ušao u Italiju - čitavih je 500 metara do granice - a dalje šta bude. U dva sata i pet minuta prolazim Nassfeld (a.k.a. Passo Pramollo) ... ... i odlučujem da je, eto, konačno prava prilika da pogledam kamo vodi onaj cestuljak odmah desno iza table ... a vodi ubrdo do jednog od okolnih jezera, uz dodatak tipičnih austrijskih planinskih motiva. Bilo je i krava ... bez njih nema austrijskog planinskog pejzaža. Vratim se s brda i lagano se spustim u Austriju ... najprije do Tröpolacha, gdje sam nedugo prije navratio na Reitwagen Ranch, a odmah zatim i do ceste B111, lokalne južne magistrale istok-zapad, koja se na zapad proteže skroz do Silliana. No dobro, ne budem ja sad baš do Silliana, možda je malo kasno za takav izlet, no mogao bih barem do Kötschach-Mauthena, mjesta poznatog kao ishodište ako se sa sjevera kreće na Plöckenpass (a.k.a. Passo di Monte Croce Carnico). Bio sam tamo dva puta do sada, cesta je odlična - naročito s talijanske strane - a sjetim ga se i kao mjesta gdje me sastavio ozbiljan planinski prolom oblaka. Bilo je i leda, no dok je led počeo udarati, ja sam već grijao smrznute ručice na šalici vruće kave ... ili je možda bio čaj. >> Plöckenpass 2014:http://www.motori.hr/forum/index.php?topic=246248.msg4366687#msg4366687 U tri sata i pet minuta stajao sam ispred oveće table ... Plöckenpass lijevo, Oberdrauburg desno. Kao da gledam ... ako krenem lijevo, opet se iz ničega bude pojavio veliki oblak i opet ću dalje voziti mokrih gaća. Ako skrenem desno, nastavit ću dalje idiličnim austrijskim brdo-cesta-livada pejzažima, a osim toga, mislim da ovaj dio ceste 110 do sada nisam prošao ... ili se barem ne sjećam. Hajde, idem desno, najprije kroz Kötschach ... ... iza kojega nastupa krasna brdska cesta, prelazi se i preko prijevoja koji nije označen (ili nisam vidio tablu, što je vrlo malo moguće), pa ću začas i do Oberdrauburga, nije to daleko. Oberdrauburg, Oberdrauburg ... a ne znam gdje sam njega preskočio. Uljuljkan valda u čarobne austrijske pejzaže, sljedeće čega se sjećam ovaj je putokaz ... Ha, svašta piše na njemu, ali ono ... tekst u zelenom negativu, donji desni dio ... Grossglocknerstrasse. Šta da radim sad? Kad sam već tu, a tek je pola četiri popodne, i živ bih se požderao da ne odem ... ma stignem, to je tu blizu. Ali najprije valja prejašiti Iselsbergpass, mali ali slatki prijevoj na cesti 107, gotovo potpuno nepoznat zbog svog velikog sjevernog susjeda sa iste ceste. Cestom 107 gasiram dalje na sjever, sada već i sa snijegom prekrivenim planinčinama koje se se nekako uvukle na horizont. Bez zadržavanja provučem se i kroz Heiligenblut, i kako sam prošao onu prvu serpentinu u samom centru Heiligenbluta, sve je mentalno leglo na svoje mjesto ... idem malo skoknuti na Edelweißspitze, a za dalje kako bude. U četiri i petnaest bio sam na naplatnim kućicama ... 25,50 EUR. Da, može se zahlen mit Karte. Kao da mi se čini da je to ranije bilo nešto jeftinije. Iako je glavni cilj Edelweißspitze, na rotoru ipak najprije skrećem lijevo i 15 minuta kasnije eto me na vidikovcu iznad glečera. Meni to više liči na baruštinu s malo leda, no neka ga zovu kako im se sviđa. Lijepih pejzaža ne fali ... Pomalo već i primrznut spuštam se do rotora i produžujem uzbrdo na drugi kraj. Kod Hochtora jasno vidim šta me muči, a ja nikako da odreagiram ... bijednih je 6.6 celzijevaca. Evo prilike da stanem i konačno izvučem (i navučem) onaj šuškavac iz gepeka. Ajme razlike. Još da imam i vunene rukavice ... Na glečerskom vidikovcu nije bilo posjetitelja koliko bih očekivao nedjeljom u pola sedmog mjeseca. Ista situacija bila je i na drugoj strani ... ni na Fuscher Törl niti na Edelweißspitze nije bilo ni posjetitelja niti motocikala kao prošli put kad sam tu bio ... bit će da je ciklona koja se mota ovim krajevima odradila veći dio posla. Da sam sutradan navratio ovdje, vjerujem da bi svih bilo i manje. Opet je nekakva ciklona u najavi. Nisam mogao ne primjetiti oblake koji su se motali naokolo. >> Grossglockner 2013:http://www.motori.hr/forum/index.php?topic=238013.msg4038099#msg4038099 Prošlo je već šest sati popodne i vrijeme je da krenem nazad u Rateče. Ostao sam među zadnjima, no usput vidim da još neki prolaze u kontra smjeru. Nije bilo nikakvih problema spustiti se nazad do rotora, niti nazad do Heiligenbluta ... kako se smanjuje nadmorska visina, tako temperatura raste. Cesta B107 ostala je iza mene i smireno se - da ne uznemirim radare i kamere - spuštam po B100 prema Oberdrauburgu. Kako sam prošao kroz/uz Oberdrauburg opet ne znam ... znadem samo da sam u nastavku puta prema Rateču počeo radosno uočavati mnogo do sada neviđenih prizora i pejzaža. Ma super, nikad dosadno. Nikad dosadno, naravno, sve do trenutka dok nisam nešto manje radosno ukapirao da sam potpuno fulao cestu "za doma", te da se umjesto po B111 ja i dalje vozim po B100 ... nešto sjevernijom cestom koja se također pruža u smjeru istok-zapad. Već sam bio na pola puta između Greifenburga i Spittala. Šta sad? Ako nastavim prema Spittalu to će značiti da moram još odvoziti lokalno od Spittala do Villacha, i od Villacha preko Wurzenpassa do Podkorena. Ako se vratim do Greifenburga, mogu cestom B87 doći do Hermagora, pa odatle po B111 do Tarvisia i još onaj mali komadić do Rateča. U svakom slučaju drama ... ne zato što će me negdje na putu uhvatiti mrakača, ili što ću se propisno smrznuti. Ne, ne ... zatvorit će kuhinju koja radi samo do pola 10 i ostade ja bez večere. Eto problema. Bilo kako bilo, vratim se ja do Greifenburga, ubacim se na B87 - po kojoj do sada još nisam vozio - i skupljam kilometre do Hermagora. Srećom, još je bio dan pa se dalo i uživati u vožnji ... konfiguracija ceste je zanimljiva, većim dijelom fitilji preko brda, a usput sam prešao još jedan mali passić ... 1030 metara visoki Kaiser Franz Josephs Höhe. Mrakača me uhvatila na ulazu u Tarvisio, što je ostatku puta dalo jednu dodatnu kvalitetu. Pred svoj hotelčić uparkirao sam 10 minuta prije 10 sati ... kuhinja ne radi, no našlo se materijala za 2-3 manja sendviča. Našla se i krigla Uniona. ... ALEŠ M, C eagle, notranc in 40 others 43
Popularna objava notranc Objavljeno Avgust 26, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 26, 2017 Zdravo. Čisto na hitr. Po kosilu od doma preko Kalc, Idrije na kavico in sladoled na Mostu na Soči. Potem preko Bovca na Mangart. Preko predela do Belopeških jezer in nazaj proti domu. Spotoma si privoščimo zgodnjo večerjo. Vračamo se preko Ljubljane in Rakitne. Tam sem srečal enga tapravga Živganorca, ki se je peljl proti Podpeči. To je to. Lp, notranc Ko-Ma, DAMI34, KyoKon in 29 others 32
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se