a79 Objavljeno Marec 10, 2009 Opozori Objavljeno Marec 10, 2009 V nasprotju z vama, mene pa boli k... za tistih 30€. Dans sm uspesno homologiral svoj DPM race.. :evilgrin:
EAST Objavljeno Marec 10, 2009 Opozori Objavljeno Marec 10, 2009 Jst mam tud komplet akrapoviča pa se sploh ne sekeram ker ni homologiran :) who cares :D Točno tako, čeprav moj je homoligiran, zato pa nekaj drugih stvari ni :unsure: .
trojan69 Objavljeno Marec 10, 2009 Opozori Objavljeno Marec 10, 2009 V nasprotju z vama, mene pa boli k... za tistih 30€. Dans sm uspesno homologiral svoj DPM race.. :evilgrin: Če bi blo treba sam 30 eur ga bi tud jst homologirov. Se pa splača probat mal pogulfat pa probat homologirat-za vsak slučaj:evilgrin:
stuhec Objavljeno Marec 12, 2009 Opozori Objavljeno Marec 12, 2009 gledajo dandanes že fejst, če imaš spremenjen izpušni sistem na tehničnem ? in nimaš vpisan kaj pa na cest ? v Avstriji na cest
motorist Objavljeno Marec 12, 2009 Opozori Objavljeno Marec 12, 2009 gledajo dandanes že fejst, če imaš spremenjen izpušni sistem na tehničnem ? Na tehničnem znajo bit kr živčni (je pa vrjetno odvisno od posameznikov). 1 mesec nazaj sem bil na tehničnem z original auspuhi in mi je tip reku da so nekam glasni, da vrjetn niso original.... Šele ko je šel od blizu gledat, da je odtisnjeno na izpuhu "ducati" in neke cifre se je mal pomiril.
stenere Objavljeno Marec 12, 2009 Opozori Objavljeno Marec 12, 2009 gledajo dandanes že fejst, če imaš spremenjen izpušni sistem na tehničnem ? in nimaš vpisan kaj pa na cest ? v Avstriji na cest Avstrijc pod golico je rekel, da v auspuffu ni DB-Killerja in da ga tisti papirji čist nič ne zanimajo. Torej gledajo. No, kazen je bila manj kot 10% kazni pri nas.
Prevtzer Objavljeno Marec 12, 2009 Opozori Objavljeno Marec 12, 2009 Avstrijc pod golico je rekel, da v auspuffu ni DB-Killerja in da ga tisti papirji čist nič ne zanimajo. Torej gledajo. No, kazen je bila manj kot 10% kazni pri nas. Se pravi ~45€
jupek Objavljeno Marec 18, 2009 Opozori Objavljeno Marec 18, 2009 V nasprotju z vama, mene pa boli k... za tistih 30€. Dans sm uspesno homologiral svoj DPM race.. :evilgrin: a se moras kej prijaviti za homologacijo ali gres samo tja a ti kej zmerijo zvok l.p
stuhec Objavljeno Marec 18, 2009 Opozori Objavljeno Marec 18, 2009 Avstrijc pod golico je rekel, da v auspuffu ni DB-Killerja in da ga tisti papirji čist nič ne zanimajo. Torej gledajo. No, kazen je bila manj kot 10% kazni pri nas. glavni je samo DB-kiler ?
GT4turb0 Objavljeno Marec 18, 2009 Opozori Objavljeno Marec 18, 2009 (popravljeno) Za vozila, ki so registrirana v Sloveniji, kar jaz vem, veljajo slovenski zakoni, saj je tudi homologacija je napisana v slovenščini... A je bil tvoj izpuh tako zelo glasen, da je šel to gledat? Moj giannelli brez dušilca le nekoliko bolj bobni Popravljeno Marec 18, 2009. Popravil GT4turb0
Frips Objavljeno Marec 19, 2009 Opozori Objavljeno Marec 19, 2009 Videl je,da ima auspuh aftermarket ter da nima notri dušilca....kar pomeni da ni takšen kot bi moral biti. TUV je "narejen" z dušilcem.
stuhec Objavljeno Marec 19, 2009 Opozori Objavljeno Marec 19, 2009 Videl je,da ima auspuh aftermarket ter da nima notri dušilca....kar pomeni da ni takšen kot bi moral biti. TUV je "narejen" z dušilcem. kako pa je to na hitro videl ?
RenoRaines Objavljeno Marec 19, 2009 Opozori Objavljeno Marec 19, 2009 - Oglasiš se na LPP, govorim za LJ, in se prijaviš za strokovni pregled - izpolnše formular. - Na dom, v kakem tednu ali 14 dni, dobiš vabilo na strokovni pregled. Dopoldanske ure, torek ali četrtek. - Prideš na določeni datum na LPP, stopiš do okenca HOMOLOGACIJE in predložiš papirje - vabilo, prometno, homologacijski karton in TUV certifikat. Greš čakat pred vrata. - Čakaš. - Ko ti nakažejo zapelješ notri. Malo zmeden spet čakaš. Slej ko prej te nekdo obrajta in vzame papirje, poišče del ki ga 'homologiraš', prepiše številke. Opravi se 'strokovni pregled', ki vključuje test zavor, ... zelo pododbno kot tehnični pregled. - Zatem ponavadi pride nek višji gospod - po činu - ker ni oblečen v zelene cunje. Še enkrat podrobno pregleda vpisano spremembo in številke na TUV certifikatu. Če vse štima je to to. - Spremembo nato vpišejo v homologacijski karton, katerega dobiš po pošti na dom. P.S.: 'Strokovni pregled' je na videz identičen tehničnemu pregledu. Vendar 'strokovnega pregleda' ne moreš uporabiti kot tehnični pregled pri registraciji motorja.
Frips Objavljeno Marec 19, 2009 Opozori Objavljeno Marec 19, 2009 Sj niso taki butli no. A je težko videt nalepko aka akrapo, leo, arrow itd.....
Frips Objavljeno Marec 19, 2009 Opozori Objavljeno Marec 19, 2009 Čujte šefi (moderatorji)....Dajte postopek homologiranja kot sticky, ker se vsak teden najde nekdo, ki sprašuje po tem!
GT4turb0 Objavljeno Marec 19, 2009 Opozori Objavljeno Marec 19, 2009 Saj nalepko lahko dol pobereš :naughty: Pa da manjka dušilec ni ravno očitno, vsaj če se ne preveč dere...
a79 Objavljeno Marec 19, 2009 Opozori Objavljeno Marec 19, 2009 (popravljeno) a se moras kej prijaviti za homologacijo ali gres samo tja a ti kej zmerijo zvok l.p Jaz sem na LPP poslal Vloga_za_pregled_predelanega_vozila, TUV certifikat in fotokopijo prometne ter original dokument o skladnosti vozila. Potem so me obvestili po posti, kdaj naj pridem tja. Tam najprej placas 31€ ob predlozitvi vabila, nato ti pogledajo stevilke na izpuhu, na konc pa tipson se papirje mal pregleda... In to je to... V enem tednu ti posljejo vse dokumente.. Popravljeno Marec 19, 2009. Popravil a79
xyznanixyz Objavljeno Marec 19, 2009 Opozori Objavljeno Marec 19, 2009 A bi mi kdo lahko povedal, kaj točno (dobesedno) vpišejo gospodje na homologaciji v kartonček. Naj bom bolj konkreten; npr.: ali ti ko homologiraš akrapoviča napišejo samo da imaš zamenjan izpuh, ali dodajo tudi Številko (npr; e1 0425 MH7-0425) dušilca? Hvala
Jure Objavljeno Marec 19, 2009 Opozori Objavljeno Marec 19, 2009 (popravljeno) Jaz bm tudi letos peljal homologirat izpuh.. Imam pa na motorju tudi zamenjane žmigavce, imajo ustrezno E oznako. Nekje sem zasledil, da naj bi bila ta oznaka dovolj, da lahko vpišeš v homologacijo, da ni potreben dodaten papir (za žmigavce).. Zanima pa me v primeru da se bo dalo uredit tudi za žmigavce, ali bo vseeno cena 31€, ali bodo hoteli imet 62€ ker gre za dve stvari. :? Popravljeno Marec 19, 2009. Popravil Jure
LooLekSLO Objavljeno Marec 19, 2009 Opozori Objavljeno Marec 19, 2009 Jaz bm tudi letos peljal homologirat izpuh.. Imam pa na motorju tudi zamenjane žmigavce, imajo ustrezno E oznako. Nekje sem zasledil, da naj bi bila ta oznaka dovolj, da lahko vpišeš v homologacijo, da ni potreben dodaten papir (za žmigavce).. Zanima pa me v primeru da se bo dalo uredit tudi za žmigavce, ali bo vseeno cena 31€, ali bodo hoteli imet 62€ ker gre za dve stvari. :? 62€ ;)
Jure Objavljeno Marec 19, 2009 Opozori Objavljeno Marec 19, 2009 Ziher? Pa to je čist bedno, glede na to, da itak nič ne preverjajo, ampak samo napišejo eno vrstico več :glare:
RenoRaines Objavljeno Marec 20, 2009 Opozori Objavljeno Marec 20, 2009 31€ stane strokovni pregled. Ne vidim razloga zakaj bi plačal 2 strokovna pregleda, če v enem šusu pregledajo cel moped?! Drugače pa je v takih primerih najbolje poklicati na LPP - Homologacije, ane? :) Tam bodo ziher vedeli kaj in kako in dileme bodo razblinjene :) http://www.jh-lj.si/index.php?p=10&k=1496 Splošne informacije v zvezi s postopki dobite na telefonski številki 01 5822 707 od ponedeljka do petka od 8.-16. ure
sesir Objavljeno Marec 20, 2009 Opozori Objavljeno Marec 20, 2009 (popravljeno) Pri avtu lahko do 3 stvari homologiraš za 31eu :whistle: Potem pa isto dalje za do 3 stvari Na motorju pa ne vem Popravljeno Marec 20, 2009. Popravil sesir
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se