Skoči na vsebino

STOP policija (vse kar ni v zvezi z motorizmom, zdravljenje frustracij, ter nabijanje do nezavesti)

Priporočene objave

Objavljeno
pred 24 minutami, maus pravi:

kar se tiče plač v javnem sektorju:

1. kdo šola ljudi, da potem delajo v zasebnem sektorju

2. kdo varuje premoženje ljudi, ki delajo v zasebnem sektorju,

3. kdo gasi požar ljudi v zasebnem sektorju

4. kdo zdravi ljudi, ki delajo v zasebnem sektorju

odgovor je preprost ... javni sektor......

p.s.

vsi tisti, ki delajo v javnem sektorju denar zapravljajo tudi v zasebnem sektorju ...

mau premišljujem :huh: 

... ki bi se moral deliti na 2 dela.

Na ta del, ki si ga opisal (naštel ) v tistih 4 točkah, ki je potreben za celoten sistem...

....in na drugi del, ki je sam sebi namen...in ki se množi kot mlade podgane v izobilju hrane in v toplem zavetju... :D

Vedno pravim, pes prenese določeno število klopov, bolh, garij...in ostalih parazitov.... če pa se jih namnoži preveč, bo pes kmalu poginil.... garje, klopi, bolhe bodo pa našle drugega psa.

Tako je bilo že v pradavnini...in bo tudi v prihodnosti. Ljudje smo parazitski ...in vsak (iz višjega sloja) hoče drugemu (revčku, ki se ne more braniti) čimveč vzeti.

p.s.

Nisem čisto nič novega povedal... ampak vseeno...   :D

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 11 minutami, MdAzz pravi:

Mene zanima (ko takole gledam po tem, kakšne motorje vozijo nekateri in po drugi strani jamrajo kakšni reveži so) - kako si z jurja neto uspeš pokrit vse (življenske in neživljenske) stroške in potem še kupit in vzdrževat motor pa še na jadranko 3x na mesec hodit? Hotel mama, siva ekonomija, črna ekonomija, kriminal,...?

Kriminal drugač mi nebi šlo skozi.hahaha...zajebavlem se da nebo kdo res mislil..lej place imam slabih 800e.ja se pa popoldan al pa ko sem fraj hodim rezkat,svasat,brusit,struzit k kolegu ki se z tem ukvarja.pac je se neki denar zraven za moje veselje moped..zaj pac kolk delam tolk se vozim..placo mam pa za familijo pa nam ne gre tak slabo(aja moja ma 2k place pa se ona mal primakne zraven)...

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 8 minutami, Miha1985 pravi:

Kriminal drugač mi nebi šlo skozi.hahaha...zajebavlem se da nebo kdo res mislil..lej place imam slabih 800e.ja se pa popoldan al pa ko sem fraj hodim rezkat,svasat,brusit,struzit k kolegu ki se z tem ukvarja.pac je se neki denar zraven za moje veselje moped..zaj pac kolk delam tolk se vozim..placo mam pa za familijo pa nam ne gre tak slabo(aja moja ma 2k place pa se ona mal primakne zraven)...

jz pa sam kriminal in siva ekonomija, kje češ drugače vozit BMW .

Objavljeno
pred 7 minutami, Kmet2 pravi:

Uf jaz sem bolj skromen.hehhe.podpiram in upam da te ne dobijo.hehe

Objavljeno

Upam da imaš sarkazem na ON:)

Objavljeno

Men se zdi da tisti ki to berejo vejo da je na ms bolj kot ne delavski razred..oni ko so v mafiji tak nimajo cajta se z motorji vozit..mi oddelamo 8h pol pa veselje..v mafiji si pa 24/7/365..Tam nemores it 4ure prej domov pa rect bom v soboto not spravu.hehehe

Objavljeno
55 minutes ago, skalar36 said:

Da v javnem sekdorju izšola o 500 ekonomistov na leto. Da izšolamo nekoga iz starogrške knizevnosti itd... In pitem taki ljudje dobijo službe po občinah, UE, ter nepotrebnih ministerstvih. Pa tudi profesorji se potem potrebujejo. Z noro dobrimi plačami.... Pfej pa javno šolstvo.

Varovanje premoženja. A se norca delaš?  Sej ti limaš ukradene motorje.

Ko so moji prijateljici ukradili avto je kriminalist vedu kdo ji ga je, jin e kuj povedu, da ga ne bo nazaj.

Pozar v širši okolici mene gasijo PROSTIVOLJNI ( njim pa svaka čast) gasilci.

Zdravniki pa medicinske sestre so pa za moje pojme izvzeti iz greznice JU. Si zaslužjo višje plače. 

Ce bi vedu kom prispevkov plačam za te butleske v JU, bi vedu, da upravičeno pizdim, ne jamram. Plačujem ker sem priden, uspesen ter varčen. Za to si pri nas " kaznovan". Denar se razdeli med lenuhe. Ko bo policaj sam kupil pištolo, šapko ter avto in za njih vsakoleto plačeval še davek, bo pa videl kje smo mi v gospodarstvu.

Si si ti računalnik v sluzbi kupil sam?

Cela igra je nastavljena takole...

38057383_1849953931737624_9028952289137655808_n.jpg.128f26c0ac0053fd4439739af2cde1b0.jpg

... in mi se se vedno cudimo in se prerekamo okoli oslove sence.  :smoke:

Objavljeno
pred eno uro, maus pravi:

kar se tiče plač v javnem sektorju:

1. kdo šola ljudi, da potem delajo v zasebnem sektorju

2. kdo varuje premoženje ljudi, ki delajo v zasebnem sektorju,

3. kdo gasi požar ljudi v zasebnem sektorju

4. kdo zdravi ljudi, ki delajo v zasebnem sektorju

odgovor je preprost ... javni sektor

p.s.

vsi tisti, ki delajo v javnem sektorju denar zapravljajo tudi v zasebnem sektorju ...

mau premišljujem :huh: 

Saj sem nekomu napisal, da se bodo vse te ustanove zaprle, ker pač nič ne delajo in še manj ustvarjajo. Očitno jih ne potrebujemo. 

Objavljeno
pred eno uro, skalar36 pravi:

Da v javnem sekdorju izšola o 500 ekonomistov na leto. Da izšolamo nekoga iz starogrške knizevnosti itd... In pitem taki ljudje dobijo službe po občinah, UE, ter nepotrebnih ministerstvih. Pa tudi profesorji se potem potrebujejo. Z noro dobrimi plačami.... Pfej pa javno šolstvo.

Varovanje premoženja. A se norca delaš?  Sej ti limaš ukradene motorje.

Ko so moji prijateljici ukradili avto je kriminalist vedu kdo ji ga je, jin e kuj povedu, da ga ne bo nazaj.

Pozar v širši okolici mene gasijo PROSTIVOLJNI ( njim pa svaka čast) gasilci.

Zdravniki pa medicinske sestre so pa za moje pojme izvzeti iz greznice JU. Si zaslužjo višje plače. 

Ce bi vedu kom prispevkov plačam za te butleske v JU, bi vedu, da upravičeno pizdim, ne jamram. Plačujem ker sem priden, uspesen ter varčen. Za to si pri nas " kaznovan". Denar se razdeli med lenuhe. Ko bo policaj sam kupil pištolo, šapko ter avto in za njih vsakoleto plačeval še davek, bo pa videl kje smo mi v gospodarstvu.

Si si ti računalnik v sluzbi kupil sam?

Spet je sosedova trava bolj zelena. Preseli se k njemu. Če razumeš. 

Objavljeno

@skalar36 

Dal sem ti "všečka", ker se načeloma s teboj strinjam. Ampak zadeva zahteva podrobno razlago. Plače v JU niso brutalno previsoke. Zakaj....ker z IV ali V. stopnjo izobrazbe nisi nad povprečjem. Dobrega  jurja plače je zgornji limit za V. stopnjo.

Je pa preveč delovnih mest za tiste z višjo/visoko plačo. Tu ne mislim zdravnikov, profesorjev, raziskovalcev, sodnikov...ampak, razne zaposlene na direktoratih, agencijah, zavodih...ki pa so več ali manj res sami sebi namen.

Preveč  je tudi občin. Polovica tam zaposlenih ima po sistematizaciji delovnih mest VII. stopnjo izobrazbe. Kar je spet  začetnih 1,5K netto. 

JU torej ni v celoti sama sebi namen. In JU se ni taka, kot je, zgradila sama, ampak jo je izgradila politika, na katero pa vsi vplivamo z udeležbo/neudeležbo na volitvah. Politiki nastavljajo ljudi v JU na odgovorne položaje, politiki odpirajo, ustvarjajo agencije in službe, širijo ministr(brez E se piše)stva.....

Objavljeno

.

... jest pa skoz šparam ... :huh:

... zato pa mam :P

ps 

... štiri evre :kva2:

Objavljeno
pred 3 minutami, Nearrain pravi:

Rulja ne razume dejstva, da ni problem Javni sektor, ker jih mediji in populisticne parole politicnih "uhljebov" konstantno zavajajo, ampak je problem MASTODONTSKI BIROKRATSKI SISTEM JAVNE UPRAVE. 

Populisticni drekaci neprestano izpostavljajo Med. sestre, zdravnike, gasilce, policiste, carinike itd., kao da so oni vzrok za pregresno predrago javno upravo. NISO ONI !!!!  MI SMO !!!  Mi smo hoteli 1 miljon obcin, mi smo dovolili zavarovalnicam v zdravstvo na tak nacin, nam je vsec privatno zdravstvo, mi verjamemo medijem, da potrebujemo se vec restrektivnih zakonov, pravil, da bomo bolj varni, da bojo nasi debilni otroci preziveli na cesti, ker ne znajo hodit po plocniku in pogledat levo, desno. Mi podpiramo ta sistem, to gamad birokratsko ! 

NI PROBLEM PLACA POLICISTA, SESTRE, GASILCA NA TERENU, PROBLEM SO PLACE PISARNISKIH DREKACOV V VISOKIH PLACILNIH RAZREDIH KATERI SO SAMI SEBI NAMEN.Problem je "miljon" obcin in miljon zaposlenih v teh obcinah. 

Najvecji problem pa je, ker mi "RULJA" TO GLEDAMO in ne storimo nic, da bi  JU uprava spet bila to  kar je bila prej. V Jugi so stvari zelo dobro funkcionirale.

Se opravicujem, ker sem malo posplosil zadevo, da bo ...upam...razumljiva.

In ker je v folklori, da se pljuva čez vse, na volitve gre pa polovica volilnih udeležencev, se še dolgo ne bo nič spremenilo.

Objavljeno
pred 2 minutami, Nearrain pravi:

Rulja ne razume dejstva, da ni problem Javni sektor, ker jih mediji in populisticne parole politicnih "uhljebov" konstantno zavajajo, ampak je problem MASTODONTSKI BIROKRATSKI SISTEM JAVNE UPRAVE. 

Se opravicujem, ker sem malo posplosil zadevo, da bo ...upam...razumljiva.

js te razumem ...

Slovenci smo najbolj srečni, če smo nesrečni in nezadovoljni (še dobr, da sm ćefur, pa sem vsaj večino časa srečen in zadovoljen)

sj se lahko naredi referendum in se ukine vse javne službe ... pokličeš policaja, plačaš, pokličeš rešilca, plačaš, gasilca plačaš ...pol pridemo do tega, da ko boš šel mimo ponoči mimo kakšne javne razsvetljave, vržeš par centov, da bo gorela, ko greš mimo :P

da ne govorim o kolesarjih, ki bi morali plačevati za kolesarske steze, otroci plačat igrala, pešci koriščenje pločnika

vse šolamo na naše žulje, ker pa jim ne mormo plačat grejo pa z znanjem naših žuljev v tujino .. spet nobene logike ;)

ni vse tako preprosto in reči - vse je en kurc

Objavljeno

še vsakič,ko sem šel na volitve je bilo potem slabše.. 

Objavljeno
Just now, thumper said:

to zato, ker si napacne volil ;)

• Haha 2
Objavljeno
pred 2 minutami, thumper pravi:

zato, ker nisi šu na volišče in pretepu vsakega, ki misli drugače :P

si p avsaj šel .. jaz tudi .. mnogo teh ni šlo in najbolj kritizirajo kok je vse en kurac ... pa da nimajo koga volit itd itd ... jebiga .. svojo stranko ustanovte, mal truda in eklola .. predsednik predsedstva :P 

Objavljeno

res je da smo zašli .. spada v drugo temo pol od tega ...kjer imajo določene stranke svoje teme ...

do sedaj se ni govorilo o nobeni stranki, ampak o sistemu ... javnem sektorju v katerega spada tudi policija ;)

Objavljeno
pred 47 minutami, Borutt pravi:

Spet je sosedova trava bolj zelena. Preseli se k njemu. Če razumeš. 

Ne. Ne. Vidim kaj je na mojem travniku, kjer rad živim, narobe z mojo travo. In to bi rad da se uredi. Osat izkoreninil, da bo trava se bolj zelena. Ker osat se rad siri tud na sosedov travnik...

Objavljeno

Saj smo vsi kriminalci. Vsi vemo za velike kraje in goljufije itd, ker ne ukrepamo smo kriminalci.

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno
pred eno uro, Nearrain pravi:

Najvecji problem pa je, ker mi "RULJA" TO GLEDAMO in ne storimo nic, da bi  JU uprava spet bila to  kar je bila prej. V Jugi so stvari zelo dobro funkcionirale.

... ja  IN TO ZATO, ker:

recimo moški v familiji dela recimo v ZS.. gospodarstvu..itd...

.... žena pa ima službo samosebinamenjeno v JU in tudi ona domov prinese cekine, ki so nujno potrebni, da lahko ena hčerka študira umetnostno zgodovino, druga pa karkolidrugega fuull pomembnega , ki bo v prihodnosti"močno vplivalo" na BDP...in žena je zadovoljna, da domov prinese cekine... dec pa tudi... in VERJETNO zaradi tega ne pade na misel nikomur, da bi se zbunil , da je JU brezveze, ker bi potem žena ostala brez službe...in bla, bla,bla.... neverending story.....

Objavljeno
pred 3 urami, maus pravi:

vidim, da ne razumeš poanto, ampak nič zato, ti ne zamerim

bom povedal drugače ... javna uprava je mati in ko se otroci osamosvojijo, pozabijo mati in marsikoga boli kurac za mati takrat, ko imajo polno rit ..

da nau pomote... meni vsak mesec trgajo za vse prispevke cca ... kr velik   .. in iz tega denarja, gre kar nekaj tudi zate ;)

mojstr, matematika se podere, ko sfukaš privatni sektor, no mani no hani, no penezi za javni sektor. Pri nas je še vedno "stara komunistična" miselnost, ki so jo "demokrati" zlo dobro posvojili. Zjebat malega privatnika, nabit mu 100 inšekcij itd...večkrat videl, večkrat občutil. Ampak največ davka ravni ti prinesejo v proračun, da se lahko napaja tudi javni sektor, ki ga tudi nujno rabimo. Zanemarim sicer dejstvo da imamo absolutno preveč ljudi na stolčkih in premau tistih, ki delajo v bolnišnicah ali ostalih efektivnih poklicih. In to ne leti nate. Ti svoje delo opravljaš kot ga moraš, leti pa na sistem. Mogoče je znano koliko imamo v vojski admiministracije, koliko pa efektive? No če komu je se bo prijel za glavo..in enako velja tudi za kup drugih poklicev.

pred 3 urami, Kmet2 pravi:

ne hval se s tvojim bmw, ker si v drugi temi omenjal ugoden nakup. slab kriminalc si, mene raj poglej, 2 jurja gor al dol :D

Objavljeno
pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

, Mogoče je znano koliko imamo v vojski admiministracije, koliko pa efektive? ,

GŠSV je popolnjen, če se prav spomnim, krepko preko 80%. Enote, (trupe po starem) pa večina životari na okoli 50%. Razen bataljonske bojne skupine (BBSK), ki jo že zaradi CREWAL (mednarodna evalvacija) sestavijo iz vseh vetrov. Zato pa je letos padla na preverjanju, ker so jo zbobnali skupaj AD HOC. Da ne govorim, kako se doseže zahtevana 90% popolnjenost z MS (materialnimi sredstvi). Žurka, ti rečem, ŽURKA!!!!.

Ministrstva k administraciji sploh štel še nisem. Jih je pa, baje, skor za en BBSK.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
Pravkar, Tedybear pravi:

GŠSV je popolnjen, če se prav spomnim, krepko preko 80%. Enote, (trupe po starem) pa večina životari na okoli 50%. Razen bataljonske bojne skupine (BBSK), ki jo že zaradi CREWAL (mednarodna evalvacija) sestavijo iz vseh vetrov. Zato pa je letos padla na preverjanju, ker so jo zbobnali skupaj AD HOC. Da ne govorim, kako se doseže zahtevana 90% popolnjenost z MS (materialnimi sredstvi). Žurka, ti rečem, ŽURKA!!!!.

Ministrstva k administraciji sploh štel še nisem. Jih je pa, baje, skor za en BBSK.

in to ni osamljen primer, bo kar kup služb kjer prednjači administracija (katera pokasira levji delež denarja v negospodarstvu).

Sicer je pa na koncu vseeno, ampak potrebno je ustvariti pogoje, da gospodarstvo zasluži, da bodo predvsem birokrati trošili. Eno gre z drugim. In če se vrnem na našo preljubo policijo, več dobička je če ustvarijo dobro pretočnost prometa, ne pa kot si oni razlagajo, da čimveč istržijo. Na kratki rok in lokalno gledano pa imajo 100% prav. Živela današnja akcija. Če bo pa premal zaslužka bodo rekli, da so uspeli s svojimi napori, pa uvedli kako novo akcijo recimo "neprilagojena" hitrost. Tam je pa že več opcij za kasirat :P

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!