Skoči na vsebino

STOP policija (vse kar ni v zvezi z motorizmom, zdravljenje frustracij, ter nabijanje do nezavesti)

Priporočene objave

Objavljeno
pred 28 minutami, skalar36 pravi:

No tako vzgojo sm mislu. Točno to.

Sej nekje do penzije bova pa " prišla skup" ?

Bom videl spomladi :jezik:

Objavljeno
pred 2 urami, skalar36 pravi:

Vsakih 5 let bi moralo biti, da se na delavnicah obnavlja znanje o prometu. Ljudje pozabijo. In mislijo, da ko imajo enkrat obkljukano(bilokatero) znanje se jim ni treba več učiti. Če gremo reševati test iz 6 razreda OŠ pogrnemo vsi. Večina pa pa tud pri CPP.  Kar se Janezek nauči...sčasoma pozabi.

točno tako..in koliko malo je treba da se to obnovi? 10 minut, pa mal koncentracije.

pred 2 urami, maus pravi:

pet let bi morale dati avtošole garancijo na opravljen izpit in znanje, ki so ga dale .... :P 

ti bi rad garancijo na idiote? :P

Meni je lepo inštruktor povedal:

ti znaš vse, poznaš pravila in voziš po njih. Ampak vozit še ne znaš, to pride z leti, z razmišljanjem in razumevanjem, z branjem drugih in koncentracijo. Vedno se boš učil, zato se ne precenjuj.

Kapo dol, tip je imel prav.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 56 minutami, Borutt pravi:

Smešen si z omembo pozabljenja vključevanja smernikov in luči. Me prav zanima, če pozabiš pogledati plačo, katera je 1x mesečno. Ker, če ne pozabiš plačo, ne moreš pozabiti smernike in luči, kar uporabljaš vsakodnevno. Razen, če veš, kam greš in še vedno vidiš voziti. Si ugotovil razliko med pozabiti in malomarnostjo oziroma bmk odnosom? 

Predvidevanje je tudi desni smerokaz in vožnja naravnost, ko se želiš ti vključiti v promet in verjameš temu desnemu smerokazu. To je fajn zadeva za popraviti razbit avto. 

Tudi to se dogaja. In to je vozniška kultura. 

smešen si ti, ker ne prebereš kaj napišem. Meni še ročna ne dela v šajtrgi, ki jo vozim, vse lučke neki utripajo, preko teže itd...moram prekleto pazit kretene, ki ne prižgejo luči in ne dajejo smernikov, ki ne pospešijo ali pa iz vključevalnega zabijejo na vozni, da mora kamion zavirat....bo šlo, kar sem napisal al ne bo šlo?

pred 26 minutami, maus pravi:

Se strinjam .. kultura na splošno, še posebno vozniška, je ćist v kurcu :dry: 

se ne strinjam.

Par % je tistih z odosom BMK. Vse ostalo je pozabljivost, neznanje in nezavedanje posledic. Odebeljeni del bi se hitro dal popravit, s kake pol urce svetovanj, javnih prikazov posledic ali kaj drugega podobnega.

Sem prepričan, da folk tudi malce bolj pazi kako telefonira, vsaj sedaj v času akcije in vsaj tisti, ki jim je mar.

Tako vidim situacijo jaz. Zadnjih par mesecev prefuram SLO vsak teden po dolgem in počez. CCA 2500km/teden.

Objavljeno
pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

smešen si ti, ker ne prebereš kaj napišem. Meni še ročna ne dela v šajtrgi, ki jo vozim, vse lučke neki utripajo, preko teže itd...moram prekleto pazit kretene, ki ne prižgejo luči in ne dajejo smernikov, ki ne pospešijo ali pa iz vključevalnega zabijejo na vozni, da mora kamion zavirat....bo šlo, kar sem napisal al ne bo šlo?

se ne strinjam.

Par % je tistih z odosom BMK. Vse ostalo je pozabljivost, neznanje in nezavedanje posledic. Odebeljeni del bi se hitro dal popravit, s kake pol urce svetovanj, javnih prikazov posledic ali kaj drugega podobnega.

Sem prepričan, da folk tudi malce bolj pazi kako telefonira, vsaj sedaj v času akcije in vsak tisti, ki jim je mar.

Res škoda, ker ne bereš, kar napišem. 

Takšno vozilo imaš? Si ga ne upaš zavrniti? 

Vsi so z bmk odnosom, sebičnostjo, malomarnostjo in vedno nesmrtni. Ker ne verjamem, da pozabijo dati smerokaz, voziti po svoji strani, omejitve hitrosti, ... 

Objavljeno
pred 3 minutami, Borutt pravi:

1. Res škoda, ker ne bereš, kar napišem. 

2. Takšno vozilo imaš? Si ga ne upaš zavrniti? 

.. 

1. mogoče če uporabim domišljijo, a vedno padeš na osebni nivo, a jaz pišem o zaznavanjih in sveobčem obnašanju

2. ahaha A ti misliš da men dajo plačo davkoplačevalci al lastnik? Nadalje a misliš da lastnik zasluži denar za plačo? Žal ne, jaz moram s prometom in servisom ki ga opravim.

Zavrnem seveda zavrnem, a takrat ko vem da je res nevarno. Par 100kg preko teže me ne sekira preveč. Me bolj ročna, ki zaradi soli zabije in moraš pod vozilo da jo s kladivom vrneš na nulo. Bo prišel čas, ko bodo lastniki tudi to uredili, samo prej moram kaj zaslužiti, da bodo denarci za popravilo :P

ps. branje med vrsticami ti v zgornjem primeru ne bo škodilo

Objavljeno (popravljeno)
5 hours ago, maus said:

Najraj mam pa une, ki se razvrstijo na pas za zavijanje in potem, ko so že na unmu pasu, dajo žmigavc .. ko to vidm zatulm

"SEREM TI SE NA ŽMIGOUC .... PLJUC" :mad: 

Aha, potem nisem edini. Ampak ne tulim, samo mislim si svoje. :)Pa ljudje tudi ne razumejo, da moraš vklopit žmigavc preden začneš zavirati, ne šele takrat, ko si se že praktično ustavil in zavil. Skratka, ljudje med vožnjo ne razmišljajo prav veliko o vožnji, eni pa pač niso dovolj pametni, da bi razumeli kompleksnost prometa.

EDIT: Drugače je nekaj raziskav na to temo, zakaj enim voznikom uspe pogledati ogledala, prižgati žmigovce, šaltati, pogledati mrtvi kot, drugim pa ne. No, saj odgovor je logičen. Toliko so obremenjeni s vrtenjem volana, da ne utegnejo storiti še vsega ostalega. Skoraj vsi začetniki imajo ta problem, ampak nekaterim se šofiranje nikoli ne "upočasni".

Popravljeno . Popravil Vin
  • Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 28 minutami, DAMI34 pravi:

1. mogoče če uporabim domišljijo, a vedno padeš na osebni nivo, a jaz pišem o zaznavanjih in sveobčem obnašanju

2. ahaha A ti misliš da men dajo plačo davkoplačevalci al lastnik? Nadalje a misliš da lastnik zasluži denar za plačo? Žal ne, jaz moram s prometom in servisom ki ga opravim.

Zavrnem seveda zavrnem, a takrat ko vem da je res nevarno. Par 100kg preko teže me ne sekira preveč. Me bolj ročna, ki zaradi soli zabije in moraš pod vozilo da jo s kladivom vrneš na nulo. Bo prišel čas, ko bodo lastniki tudi to uredili, samo prej moram kaj zaslužiti, da bodo denarci za popravilo :P

ps. branje med vrsticami ti v zgornjem primeru ne bo škodilo

Osebni nivo ti najdeš. Ker drugače ne znaš. Jaz pišem o prometu na splošno. 

Torej si v prometu z vozilom, s katerim ni vse ok, kot navajaš. Naklepno in zavestno, bi se temu reklo. Par 100 kg preko bo nekoč multa. Pa bodo spet inkasantje krivi. 

Objavljeno
pred 50 minutami, Borutt pravi:

Osebni nivo ti najdeš. Ker drugače ne znaš. Jaz pišem o prometu na splošno. 

Torej si v prometu z vozilom, s katerim ni vse ok, kot navajaš. Naklepno in zavestno, bi se temu reklo. Par 100 kg preko bo nekoč multa. Pa bodo spet inkasantje krivi. 

preveč se sekiraš, point si pa preskočil..

Objavljeno
pred 2 minutami, DAMI34 pravi:

preveč se sekiraš, point si pa preskočil..

Point je v temu, da so vedno drugi krivi. Vzgoja jim manjka, kajne. 

Objavljeno
Pravkar, Borutt pravi:

Point je v temu, da so vedno drugi krivi. Vzgoja jim manjka, kajne. 

:OK:

Objavljeno

Jaz sem prisel samo povedat da je na zadnji strani 2:0 za borutta.

p.s. Thumper je ze kej limal danes boruttu da mu ne bo vec odgovarjal?

Objavljeno
pred 9 urami, DAMI34 pravi:

-ZKP ti mora delat, da se bo nekdo na vključevalnem pasu vključil. Ker izključil se bo težko, se pa popolnoma strinjam, če je še smernik prižgan bo nekoga mogoče opozoril nase in bo ta na voznem pasu lahko celo izvedel manever umikanja, da se bo vključevani lahko mirno vključil.

Jok! Ni dolgo tega, ko bi se kmalu zaletel v ret ene brihtole, ki je po pospeševalnem pasu pospeševal s pospeškom rekreativnega kolesarja. Zaradi gneče in razlike v hitrosti se mu seveda ni uspelo vključiti do konca narisanega pospeševalnega pasu in je pred tisto črto na mrtvo zabremzal. Pa naj še kdo reče, da črta ni zid...

pred 6 urami, Vin pravi:

Aha, potem nisem edini. Ampak ne tulim, samo mislim si svoje. :)Pa ljudje tudi ne razumejo, da moraš vklopit žmigavc preden začneš zavirati, ne šele takrat, ko si se že praktično ustavil in zavil. Skratka, ljudje med vožnjo ne razmišljajo prav veliko o vožnji, eni pa pač niso dovolj pametni, da bi razumeli kompleksnost prometa.

Ko bo več avtov opremljenih z aktivnim ohranjevalnikom voznega pasu (line assist), bo tudi uporabe žmigovcev več...

Objavljeno
17 hours ago, skalar36 said:

Vsakih 5 let bi moralo biti, da se na delavnicah obnavlja znanje o prometu. Ljudje pozabijo. In mislijo, da ko imajo enkrat obkljukano(bilokatero) znanje se jim ni treba več učiti. Če gremo reševati test iz 6 razreda OŠ pogrnemo vsi. Večina pa pa tud pri CPP.  Kar se Janezek nauči...sčasoma pozabi.

Zase govor..:lol1::lol1:

Objavljeno
pred 15 urami, Borutt pravi:

Res škoda, ker ne bereš, kar napišem. 

Takšno vozilo imaš? Si ga ne upaš zavrniti? 

Vsi so z bmk odnosom, sebičnostjo, malomarnostjo in vedno nesmrtni. Ker ne verjamem, da pozabijo dati smerokaz, voziti po svoji strani, omejitve hitrosti, ... 

Malo vprašaj sodelavce iz Viča v kakšnih škodah so se vozili....   pa se vprašaj jih, zakaj ne zavrnejo taksnega vozila?

Objavljeno
pred 9 minutami, Kmet2 pravi:

Malo vprašaj sodelavce iz Viča v kakšnih škodah so se vozili....   pa se vprašaj jih, zakaj ne zavrnejo taksnega vozila?

Saj lahko napišeš, ker tisto niso moji sodelavci. 

Vem pa, da je veliko brihtnih, ki vzdržujejo vozila in še več takšnih, ki jih vozijo. Imajo pa veliko izgovorov. Tako, kot tukaj vprašani. 

Objavljeno
pred 12 urami, Joker pravi:

Jok! Ni dolgo tega, ko bi se kmalu zaletel v ret ene brihtole, ki je po pospeševalnem pasu pospeševal s pospeškom rekreativnega kolesarja. Zaradi gneče in razlike v hitrosti se mu seveda ni uspelo vključiti do konca narisanega pospeševalnega pasu in je pred tisto črto na mrtvo zabremzal. Pa naj še kdo reče, da črta ni zid...

Ko bo več avtov opremljenih z aktivnim ohranjevalnikom voznega pasu (line assist), bo tudi uporabe žmigovcev več...

Tudi o žlajfadah sem pisal :)

Objavljeno
pred 29 minutami, maus pravi:

to vela sam za avtomobiliste, kajne .. za ns motoriste to ne vela ... kajne :huh: 

tut za policaje ne vela :kva2:

Objavljeno
pred eno uro, maus pravi:

to vela sam za avtomobiliste, kajne .. za ns motoriste to ne vela ... kajne :huh: 

Midva se bova še z lučkami vozila :lol1:

pred 52 minutami, DAMI34 pravi:

tut za policaje ne vela :kva2:

Se strinjam :jezik:

• Haha 2
Objavljeno
pred 13 minutami, Borutt pravi:

Midva se bova še z lučkami vozila :lol1:

prou .. ampak boš ti spet spredi :jezik: 

• Haha 3

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!