Skoči na vsebino

STOP policija (vse kar ni v zvezi z motorizmom, zdravljenje frustracij, ter nabijanje do nezavesti)

Priporočene objave

Objavljeno
pred 7 minutami, DAMI34 pravi:

torej..sam vprašam, zakaj pa potni list, ali osebno moramo vedno oddati v hotelu, motelu?

Z vidika pristojnosti policije je treba pojasniti, je v 9. členu Zakona o prijavi prebivališča določena prijavna obveznost stanodajalca; tako mora vsak stanodajalec prijaviti oziroma odjaviti posameznika, ki se nastani ali začasno prebiva v turističnem, gostinskem ali nastanitvenem objektu.

Posameznik mora ob prijavi stanodajalcu posredovati priimek in ime, EMŠO oziroma datum rojstva in spol, stalno prebivališče, državljanstvo, datum prijave, odjave oziroma spremembe in številko javne listine, opremljene s fotografijo, ki jo je izdal državni organ. Stanodajalec mora preveriti resničnost danih podatkov, pri čemer ima pravico preveriti istovetnost posameznika z vpogledom v javno listino.

V skladu s 3. členom Zakona o osebni izkaznici (Uradni list RS, št. 100/2005) osebne izkaznice ni dovoljeno zastaviti niti tuje osebne izkaznice vzeti z namenom zavarovanja kakšne koristi ali pravice.

Enako velja tudi za potne listine, kar je določeno v 4. členu Zakona o potnih listinah (Uradni list RS, št. 3-65/2006).

Zavedamo se, da neplačilo hotelskih uslug za gospodarski subjekt (hotel) pomeni gospodarsko škodo, vendar pa je potrebno rešitve za zavarovanje svojih pravic iskati na zakonsko določen način.

Objavljeno
pred 2 minutami, Arzen pravi:

Z vidika pristojnosti policije je treba pojasniti, je v 9. členu Zakona o prijavi prebivališča določena prijavna obveznost stanodajalca; tako mora vsak stanodajalec prijaviti oziroma odjaviti posameznika, ki se nastani ali začasno prebiva v turističnem, gostinskem ali nastanitvenem objektu.

Posameznik mora ob prijavi stanodajalcu posredovati priimek in ime, EMŠO oziroma datum rojstva in spol, stalno prebivališče, državljanstvo, datum prijave, odjave oziroma spremembe in številko javne listine, opremljene s fotografijo, ki jo je izdal državni organ. Stanodajalec mora preveriti resničnost danih podatkov, pri čemer ima pravico preveriti istovetnost posameznika z vpogledom v javno listino.

V skladu s 3. členom Zakona o osebni izkaznici (Uradni list RS, št. 100/2005) osebne izkaznice ni dovoljeno zastaviti niti tuje osebne izkaznice vzeti z namenom zavarovanja kakšne koristi ali pravice.

Enako velja tudi za potne listine, kar je določeno v 4. členu Zakona o potnih listinah (Uradni list RS, št. 3-65/2006).

Zavedamo se, da neplačilo hotelskih uslug za gospodarski subjekt (hotel) pomeni gospodarsko škodo, vendar pa je potrebno rešitve za zavarovanje svojih pravic iskati na zakonsko določen način.

zakon skregan z realnostjo. Dejstvo je, da od mene/tebe marsikje zahtevajo osebni dokument.

pred 3 minutami, Borutt pravi:

V Sloveniji ? 

in v tujini. Dokument je včasih potrebno posredovati. Mogoče ne za zaščito svojih pravic, mogoče samo za legitimacijo. In na to se lahko sklicujem, če od nekoga, ki sem mu posodil motor zahtevam osebni dokument.

Objavljeno
Pravkar, DAMI34 pravi:

zakon skregan z realnostjo. Dejstvo je, da od mene/tebe marsikje zahtevajo osebni dokument.

Daj primer. Za tisto, kar si vprašal, pa si preberi spodaj.

Posameznika, ki se nastani ali začasno prebiva v turističnem, gostinskem ali nastanitvenem objektu, mora stanodajalec prijaviti oziroma odjaviti, ne glede na trajanje nastanitve.

Posameznik mora ob prijavi oziroma odjavi dati stanodajalcu podatke iz 1., 2., 3., 5., 6. in 11. točke prvega odstavka 7. člena tega zakona ter številko javne listine, opremljene s fotografijo, ki jo je izdal državni organ (v nadaljnjem besedilu: javna listina).

Če se posameznik, mlajši od 15 let, nastani skupaj s starši, skrbniki ali ožjimi družinskimi člani, so ti ob prijavi oziroma odjavi dolžni dati stanodajalcu o njem podatke iz 1., 2., 3. in 6. točke prvega odstavka 7. člena tega zakona.

Ne glede na določbo drugega odstavka lahko vodja skupine ob prijavi oziroma odjavi organiziranih skupin, ki štejejo najmanj osem ljudi, njihova nastanitev pa ne traja več kot sedem dni, predloži stanodajalcu seznam članov skupine, ki za vsakega člana vsebuje podatke iz 1., 2., 3. in 6. točke prvega odstavka 7. člena tega zakona.

Stanodajalec mora preveriti resničnost danih podatkov, pri čemer ima pravico preveriti istovetnost posameznika z vpogledom v javno listino.

Objavljeno
pred 2 minutami, Borutt pravi:

Daj primer. Za tisto, kar si vprašal, pa si preberi spodaj.

Posameznika, ki se nastani ali začasno prebiva v turističnem, gostinskem ali nastanitvenem objektu, mora stanodajalec prijaviti oziroma odjaviti, ne glede na trajanje nastanitve.

Posameznik mora ob prijavi oziroma odjavi dati stanodajalcu podatke iz 1., 2., 3., 5., 6. in 11. točke prvega odstavka 7. člena tega zakona ter številko javne listine, opremljene s fotografijo, ki jo je izdal državni organ (v nadaljnjem besedilu: javna listina).

Če se posameznik, mlajši od 15 let, nastani skupaj s starši, skrbniki ali ožjimi družinskimi člani, so ti ob prijavi oziroma odjavi dolžni dati stanodajalcu o njem podatke iz 1., 2., 3. in 6. točke prvega odstavka 7. člena tega zakona.

Ne glede na določbo drugega odstavka lahko vodja skupine ob prijavi oziroma odjavi organiziranih skupin, ki štejejo najmanj osem ljudi, njihova nastanitev pa ne traja več kot sedem dni, predloži stanodajalcu seznam članov skupine, ki za vsakega člana vsebuje podatke iz 1., 2., 3. in 6. točke prvega odstavka 7. člena tega zakona.

Stanodajalec mora preveriti resničnost danih podatkov, pri čemer ima pravico preveriti istovetnost posameznika z vpogledom v javno listino.

jaja se strinjam, dokument pa ponavadi zadržijo do plačila računa, mar ne? :P

Objavljeno (popravljeno)
pred 1 uro, Borutt pravi:

Spet si se pokazal in dokazal v vlogi nabijalca in nakladača. In spet so to vsi videli. 

Prodajaš nam neko zgodbico, s katero želiš očrniti policiste, saj si napisal samo tisto, kar je tebi pasalo. Ampak resnica je verjetno nekje drugje. 

Ker pa marsikoga zanima tista kazen, bom napisal, da takšno opozorilo ne more biti prekršek in, kot takšno ne more biti sankcionirano. Torej nam Kmet spet neke svoje zgodbice prodaja. Če bi bil vsaj malo zainteresiran za prikaz dejanskega stanja, bi napisal še kakšen podatek, za katerega sem ga prosil. Sedaj si lahko sami preberete, koga zanima dejansko stanje in, kdo pljuva čez drugega. 

Sem ti že povedal zakaj ti ne dam podatkov in jih imam , ker je to bil moj prijatelj, spustil si se na osebno raven zato fack off od mene ,ti je jasno, in prilimal bom vsako pizdarijo ki jo počnete v policiji ........pa še enkrat samo za tebe in tokrat osebno in ne kot policija , cepec , če ne znaš loćit privat od službe si hepan , kaj čem ti jaz , ste pa prasci velikega formata  in to sem že večkrat občutil na svoji koži .....še enkrat fack off  in Moderatorji če zbrišete to objavo prosim zbrišite tudi Boruttove  kjer podcenjuje in žali .........

Če bo pa kdo želel podatke naj mi piše na ZS ti Borutt pa obvoz  od mene !!! To je pa zdaj osebno !!!

P.S. Dokaži da lažem ,to so ponavadi tvoje nebuloze , dokaži , ne pa da me zmerjaš z lažnivcem in škodoželjnežem .....

Popravljeno . Popravil Kmet2
Objavljeno

Ne, ne, kr dejta še mal :P

Objavljeno
pred 8 minutami, DAMI34 pravi:

Pri nas ?

Objavljeno (popravljeno)
pred 14 minutami, DAMI34 pravi:

Dejansko smo ljudje ovce in damo vse od sebe. Nekateri puščajo dokumente na bencinskih, ker nimajo denarja ipd., ne bom pa pozabil kako so mi na občini grozili, da če bom še enkrat izgubil potni list, da bodo ornk sankcije, češ da preprodaje potnih listov niso tako redke, a jaz 14 letni mulc, ki je izgubil potni list v Italiji, ko smo šli z šolo v Gardaland. 

Nisem pa vedel, da morajo tudi take bedarije, kot je prijava in odjava turistov v hotele, javljat policajem. Pa mislil si do odjave, ne do plačila. Ker eni plačajo tudi ob prijavi :ras: 

Popravljeno . Popravil Arzen
Objavljeno
pred 16 minutami, DAMI34 pravi:

in v tujini. Dokument je včasih potrebno posredovati. Mogoče ne za zaščito svojih pravic, mogoče samo za legitimacijo. In na to se lahko sklicujem, če od nekoga, ki sem mu posodil motor zahtevam osebni dokument.

Saj ti lepo piše, da gre za vpogled v osebni dokument. 

pred 10 minutami, Kmet2 pravi:

Sem ti že povedal zakaj ti ne dam podatkov in jih imam , ker je to bil moj prijatelj, spustil si se na osebno raven zato fack off od mene ,ti je jasno, in prilimal bom vsako pizdarijo ki jo počnete v policiji ........pa še enkrat samo za tebe in tokrat osebno in ne kot policija , cepec , če ne znaš loćit privat od službe si hepan , kaj čem ti jaz , ste pa prasci velikega formata  in to sem že večkrat občutil na svoji koži .....še enkrat fack off  in Moderatorji če zbrišete to objavo prosim zbrišite tudi Boruttove  kjer podcenjuje in žali .........

Če bo pa kdo želel podatke naj mi piše na ZS ti Borutt pa obvoz  od mene !!! To je pa zdaj osebno !!!

P.S. Dokaži da lažem ,to so ponavadi tvoje nebuloze , dokaži , ne pa da me zmerjaš z lažnivcem in škodoželjnežem .....

Ti si s svojo objavo pljuval po policistih. Na mojo prošnjo, da posreduj več podatkov si pa začel z nabijanjem in nakladanjem. Za osvežitev spomina ti priporočam branje svojih in mojih zapisov. 

Objavljeno
pred 12 minutami, Kmet2 pravi:

to se mi pri tebi dopade, ko ti dopizdi direkt na gobec!

Objavljeno

Men je tut dopizdilo, pa ko bo čas poradiram vse žalitve...ampak ko bo čas, do takrat se pa ma žalte :P

Objavljeno
pred 17 minutami, DAMI34 pravi:

Men je tut dopizdilo, pa ko bo čas poradiram vse žalitve...ampak ko bo čas, do takrat se pa ma žalte :P

Pust njima ta arhiv, mogoče bosta knjigo napisala :lol1: 

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Jaz komentiram policijo kot institucijo in ne osebno ,kaj sem si mislil o Boruttu sem tudi že napisal ,sam brat treba,v glavnem pohvale,če pa človek ne loči službe od privat,kaj če, jaz,policajev ne maram,ker so me že velikokrat grdo namočili,ni pa to pomenilo da imam kaj proti Boruttu osebno ,ker je fajn dec....no je bil ! 

lp

Objavljeno
pred 21 minutami, Kmet2 pravi:

Jaz komentiram policijo kot institucijo in ne osebno ,kaj sem si mislil o Boruttu sem tudi že napisal ,sam brat treba,v glavnem pohvale,če pa človek ne loči službe od privat,kaj če, jaz,policajev ne maram,ker so me že velikokrat grdo namočili,ni pa to pomenilo da imam kaj proti Boruttu osebno ,ker je fajn dec....no je bil ! 

lp

Jaz vam vsak mesec dam za plačo. Vsaj hvala bi lahko rekel :ras:. Ker jaz te moram prav prositi, da narediš kakšen prekršek in, da dobim malo večjo plačo na tvoj račun :lol1::jezik:.

Objavljeno
pred 4 minutami, Borutt pravi:

Jaz vam vsak mesec dam za plačo. Vsaj hvala bi lahko rekel :ras:. Ker jaz te moram prav prositi, da narediš kakšen prekršek in, da dobim malo večjo plačo na tvoj račun :lol1::jezik:.

Eno je kaj delas in drugo je na kaksen nacin.

Objavljeno
pred 23 urami, Borutt pravi:

Nujno je, da so te površine označene. 

nujno je , da so uslužbenci ministrstva za notranje zadeve pošteni..

njihovo nepoznavanje zakonov in predpisov ne izključuje njihove odgovornosti..

pred 13 urami, Arzen pravi:

Zdaj pa že pretiravaš pa še slab primer si dal. Pri vsakem križišču imaš oznake (znak za semafor, v primeru nedelujočih semaforjev oz. rumene utripajoče luči pa veljajo drugi znaki, ki so prav tako tam - stop znak ali prednostna cesta). Raje nehaj. Če se nekaterih učiš, nekaterih pa ne, pa ni problem policista. Npr., od nekdaj mi govorijo, da je vožnja v neprimerni obutvi ali pa celo brez obutve kazniva, zato sem to vedno vzel kot dejstvo. Ampak, jaz ne najdem člena, ki bi to tudi dejansko potrdil. Lahko potrdiš @Borutt?

In Borutt, kokrkol mi je velikokrat smotan (oz. se pač v veliko zadevah ne strinjam z njim), nikoli ni zanikal, da so cvetke tudi pri njih.

s tvojo izjavo ni nič narobe .. dejstvo pa je , da si samo potrdil moje navedbe ..

prometnih predpisov se človek nauči pri opravljanju vozniškega izpita .. 

si se ti mogoče naučil in se seznanil ter seveda veš tudi vse kar piše v zakonih in predpisih , ki se tičejo prometa? vse veš in obvladaš po členih ? vse ? 

če se policist ne uči drugih zakonov in predpisov , ki urejajo določene stvari iz drugih področij kot je promet ravno tako to ni problem požarnega inšpektorja - čeprav obstajajo zakoni in predpisi o požarni varnosti in njihovo nepoznavanje ne izključuje odgovornosti - nobenega in tudi ne policista..ja ?

pred 13 urami, gusar pravi:

Thumper kje si ispit kupu???

v avtošoli - zakaj ? ti si ga kje drugje?

pred 7 urami, DAMI34 pravi:

ne, to je fotomontaža, gospa zavaja. :P

tako je ..slikca se ne premika in ni merodajna ane..

Objavljeno
pred 20 urami, stuhec pravi:

pa kaj

kar na cesti so stali s avtom ?

Nope, zebro so povozili in so čakali vzdrževalce iz LJ ZOOja ter vetrinarja :P

Objavljeno (popravljeno)
pred 20 urami, DAMI34 pravi:

Ne smejo ga zadržat, ker se ti brez dokumentov ne smeš gibat okoli. Lahko počakaš, da izpišejo podatke za prijavo, ali pa jim dovoliš, da si dokument skopirajo. V vsakem primeru pa ti ga morajo vrniti preden greš ven iz hotela, pa ne mislim, ko se isčekiraš.

No ja, našim delavcem so v Iranu vzeli potne liste, da uredijo prijavo in jih niso videli, dokler ni bilo delo  končano, ali jim je bil dovoljen začasen odhod domov, to je blo včasih tud po 6 mesecev.

Popravljeno . Popravil Frenk 67
  • Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)
Ob 7 Feb 2017 ob 21:23, thumper pravi:

nujno je , da so uslužbenci ministrstva za notranje zadeve pošteni..

njihovo nepoznavanje zakonov in predpisov ne izključuje njihove odgovornosti..

s tvojo izjavo ni nič narobe .. dejstvo pa je , da si samo potrdil moje navedbe ..

prometnih predpisov se človek nauči pri opravljanju vozniškega izpita .. 

si se ti mogoče naučil in se seznanil ter seveda veš tudi vse kar piše v zakonih in predpisih , ki se tičejo prometa? vse veš in obvladaš po členih ? vse ? 

če se policist ne uči drugih zakonov in predpisov , ki urejajo določene stvari iz drugih področij kot je promet ravno tako to ni problem požarnega inšpektorja - čeprav obstajajo zakoni in predpisi o požarni varnosti in njihovo nepoznavanje ne izključuje odgovornosti - nobenega in tudi ne policista..ja ?

1. Ta primer, ki si ga dal ti, učijo v vseh avtošolah, razen če si ga kupil in spadaš med tiste, ki smo jih gledali po tv in niso bili kaznovani za to početje.

2. Res je, ne učimo se zakonov, ampak problem je v tem, da če si ti toliko nezainterisiran za zakone, vsaj tiste osnovne, te bo lah vsak kekec od policista prinesel naokoli oz. ti ker ne boš ziher kaj je res in kaj ne, boš pač fasal kazen. 

3. Za svojo vožnjo, prepoznavo zakonitosti ravnanja policista in nepoznavanje zakonov si odgovoren sam, ker kako boš drugače ugotovil, da je policaj ravnal neodgovorno? 

4. Sploh pa, katera javna služba dela v dobro ljudi? Jaz osebno ne morem videti CSD, ker samo mešajo drek. Policistov pa ne jemljem kot take da delajo dobro v ljudi, ampak kasirajo, a jim ne dam povoda za to če je le mogoče. 

5. Uslužbenci notranjega ministrstva je nujno, da so pošteni? Ljudje smo tisti, ki iščemo bližnjice in ne prevzemamo odgovornosti. Vsepovsod je tako. Ko je treba čakat v vrsti za blagajno, v vrsti pri zdravniku,...vsepovsod bi se "štulil". Ko je treba uveljavljat garancijo, se delajo glupe in iščejo izgovore. Zaletavajo se v druge in potem z dretjem tako prepričajo nedolžne udeležence, da priznajo krivdo itd. itd. itd...kar obrni se malo okoli sebe.

Popravljeno . Popravil Arzen
Objavljeno
1 hour ago, Arzen said:

3. Za svojo vožnjo, prepoznavo zakonitosti ravnanja policista in nepoznavanje zakonov si odgovoren sam, ker kako boš drugače ugotovil, da je policaj ravnal neodgovorno? 

5. Uslužbenci notranjega ministrstva je nujno, da so pošteni?

:O

Sej se hecaš , a ne?

• Všeč mi je 3
Objavljeno
Ob ‎7‎.‎2‎.‎2017 ob 14:28, DAMI34 pravi:

Kar nekajkrat sem spremljal poslovne partnerje v slovenske hotele, povsod če malo počakaš, receptor vrne osebni dokument.

Če pa ne, ti ga vedno vrne kadarkoli mu to omeniš, pa to pred plačilom računa. Vsi podatki z dokumenta so shranjeni v njihovem sistemu (in javljeni policiji).  

Objavljeno
pred eno uro, Kaldu pravi:

Kar nekajkrat sem spremljal poslovne partnerje v slovenske hotele, povsod če malo počakaš, receptor vrne osebni dokument.

Če pa ne, ti ga vedno vrne kadarkoli mu to omeniš, pa to pred plačilom računa. Vsi podatki z dokumenta so shranjeni v njihovem sistemu (in javljeni policiji).  

se strinjam :D

Objavljeno
pred 17 urami, Arzen pravi:

2. Res je, ne učimo se zakonov, ampak problem je v tem, da če si ti toliko nezainterisiran za zakone, vsaj tiste osnovne, te bo lah vsak kekec od policista prinesel naokoli oz. ti ker ne boš ziher kaj je res in kaj ne, boš pač fasal kazen. 

4. Sploh pa, katera javna služba dela v dobro ljudi? Jaz osebno ne morem videti CSD, ker samo mešajo drek. Policistov pa ne jemljem kot take da delajo dobro v ljudi, ampak kasirajo, a jim ne dam povoda za to če je le mogoče. 

5. Uslužbenci notranjega ministrstva je nujno, da so pošteni? Ljudje smo tisti, ki iščemo bližnjice in ne prevzemamo odgovornosti. Vsepovsod je tako. Ko je treba čakat v vrsti za blagajno, v vrsti pri zdravniku,...vsepovsod bi se "štulil". Ko je treba uveljavljat garancijo, se delajo glupe in iščejo izgovore. Zaletavajo se v druge in potem z dretjem tako prepričajo nedolžne udeležence, da priznajo krivdo itd. itd. itd...kar obrni se malo okoli sebe.

si se malo zaplezal ane.. policisti nimajo kaj kogarkoli prinašat okoli..ker morajo ščititi pravice državljanov , zakonitosti in resnico..policistu bi moral na tej osnovi vsakdo brezmejno zaupati ker je najvišji organ za zaščito civilnega prebivalstva v mirnodobnem času ..

3. - ---- napisal sem , da morajo biti uslužbenci ministrstva za notranje zadeve - kamor spada tudi policija - pošteni ! morajo! kakšna je pa realna slika vsakdanjika je pa druga stvar..

za to , da jim ne daš povoda imaš zmeraj 100% možnosti..vprašanje tvoje sposobnosti je , če svoje možnosti lahko tudi izkoristiš..

5.--- še enkrat ker vidim , da ti določene stvari niso jasne.. ja morajo biti pošteni..ja nujno je , da so pošteni .. 

ljudje smo tisti .. no s tem pa posplošuješ.. to lahko trdiš samo zase ali pa predloži dokaze za ostale tukaj na forumu ..

obrni se malo okoli sebe .. nisi sam na tem svetu..in nismo vsi isti.. sploh pa ne sodi drugih po sebi..

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Morajo biti, morajo biti....ko malo dete. Tu se gre za človeški faktor. Torej čisto vsem zaupaš, da te ne bo noben nategnil? Saj sem posploševal, saj nisem nobenega na forumu poimenoval. Govorim izključno iz lastnih izkušenj. Nek procent idiotov je vedno, policisti pri tem niso izjema. Si pa ti naredil to, kar meni očitaš, govoriš da sem jaz tak. 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!