Skoči na vsebino

STOP policija (vse kar ni v zvezi z motorizmom, zdravljenje frustracij, ter nabijanje do nezavesti)

Priporočene objave

Objavljeno

Sem že dovolj v štartu prebral, ko si napisal, da imajo na sodišču vratarje.

Očitno še sodišča na znaš najt, kje so te zavrnili?

Kaj ima prometnik za iskat na sodišču, hodiš njihovo menzo jest al kaj? Če si vabljen, potem si vabljen kot priča, stranka, izvedenec...občan.

Če se vabi Policijo, se pa točno ve, kdo je pooblaščen za to.

Objavljeno
Pravkar, DAMI34 pravi:

prou...ti kr ...

Če ne veš, do kje velja prometni znak za izrecne odredbe, potem "buoga mati".

pred 1 minuto, Snecer pravi:

Sem že dovolj v štartu prebral, ko si napisal, da imajo na sodišču vratarje.

Očitno še sodišča na znaš najt, kje so te zavrnili?

Kaj ima prometnik za iskat na sodišču, hodiš njihovo menzo jest al kaj? Če si vabljen, potem si vabljen kot priča, stranka, izvedenec...občan.

Če se vabi Policijo, se pa točno ve, kdo je pooblaščen za to.

Ne smeši se s takšnimi izjavami. Pravzaprav, izvoli.

Objavljeno
pred 1 minuto, Borutt pravi:

Citiraj

Pred časom je prišla depeša glavnih taplavih glede nošenja službenega orožja policistov na sodiščih. In glavni taplavi so podali informacijo, da se na sodišče ne sme s službenim orožjem oziroma smejo policisti na sodiščih nositi službeno orožje le v primeru, ko so tja klicani zaradi izvršitve določene naloge (privedba, intervencija, sporočilo o eksplozivu, najdba sumljivega predmeta, ...), v ostalih primerih pa ne (vabljeni kot priče, oškodovanci ali drugače navzoči na obravnavi). 

česa torej ti ne razumeš?

Objavljeno
pred 2 minutami, Borutt pravi:

nč hudga, mene niso merili :P

Objavljeno

Imaš npr. narok za razvezo zakonske zveze, kjer se ločujeta, tožbo pa je vložila žena.

In ti kot toženec vletiš not v uniformi in z orožjem (parkiraš pa itak službeni motor doli nekje, kjer se izogneš plačilu).

Kdo je tu nor? in kdo ne razume.

Objavljeno
Pravkar, Snecer pravi:

česa torej ti ne razumeš?

Se ti res ne da dopovedati, da je bil policist v tem primeru, ko je šel na sodišče, v službi in to uniformiran in oborožen ? Zdaj pa še enkrat preberi vse skupaj, da ti bo zlezlo tja med ušesa.

Objavljeno
Pravkar, Borutt pravi:

Se ti res ne da dopovedati, da je bil policist v tem primeru, ko je šel na sodišče, v službi in to uniformiran in oborožen ? Zdaj pa še enkrat preberi vse skupaj, da ti bo zlezlo tja med ušesa.

torej na ločitveno obravnavo boš šel v uniformi z orožjem in službenim vozilom...

pa saj ti nisi normalen

Objavljeno

Objavljeno
pred 1 minuto, Borutt pravi:

imajo varnostnike, ki so usposobljeni, pa tudi ti bi moral kaj znati brez pištole, da odvrneš zlikovca.

Objavljeno
Pravkar, Snecer pravi:

Imaš npr. narok za razvezo zakonske zveze, kjer se ločujeta, tožbo pa je vložila žena.

In ti kot toženec vletiš not v uniformi in z orožjem (parkiraš pa itak službeni motor doli nekje, kjer se izogneš plačilu).

Kdo je tu nor? in kdo ne razume.

Nekako se mi dozdeva, da je zadnji odstavek letel nate.

Si res tako butalski, da sedaj daješ neke zasebne primere. Dopovej si že enkrat, da gre za službeno zadevo v službenem času. Bo šlo ?

pred 2 minutami, Snecer pravi:

imajo varnostnike, ki so usposobljeni, pa tudi ti bi moral kaj znati brez pištole, da odvrneš zlikovca.

Ti ne gre, kajne. Nič hudega, ti bodo drugi razložili.

Objavljeno

Nekako se mi dozdeva, da je zadnji odstavek letel nate.

Si res tako butalski, da sedaj daješ neke zasebne primere. Dopovej si že enkrat, da gre za službeno zadevo v službenem času. Bo šlo ?

ne vabijo Policije, ampak osebe ... in dolžnost pričanja ne izhaja iz "tvojih" zakonov, ampak je to v domeni sodnega postopka in postopkovnih zakonov.

in za priče, če so miličniki, ni nobenih privilegij

isto velja za gasilce, zdravnike ipd... ko so vabljeni kor priče, svoje orodje pustijo zunaj.

priča je priča

Objavljeno
pred 6 minutami, DAMI34 pravi:

Ne, niso. Ti samo ne poznaš predpisov in bi pospeševal na mestu, kjer še vedno velja prometni znak za omejitev hitrosti.

pred 6 minutami, Snecer pravi:

torej na ločitveno obravnavo boš šel v uniformi z orožjem in službenim vozilom...

pa saj ti nisi normalen

Službena zadeva.

Si se spet našel ?

Objavljeno

službena zadeva? pokličejo zastopnika/pooblaščenca policije al pričo?

...

Objavljeno
pred 4 minutami, Borutt pravi:

Ne, niso. Ti samo ne poznaš predpisov in bi pospeševal na mestu, kjer še vedno velja prometni znak za omejitev hitrosti.

o ko bi ti vedu, kje vse jaz "pospešujem" :P

Objavljeno
pred 1 minuto, Snecer pravi:

ne vabijo Policije, ampak osebe ... in dolžnost pričanja ne izhaja iz "tvojih" zakonov, ampak je to v domeni sodnega postopka in postopkovnih zakonov.

in za priče, če so miličniki, ni nobenih privilegij

isto velja za gasilce, zdravnike ipd... ko so vabljeni kor priče, svoje orodje pustijo zunaj.

priča je priča

Res si butalec. In verjetno zelo razgledan, če misliš, da vsi ostali pridejo s požara, z operacije, ..., naravnost na sodišče. In ja, jaz pridem naravnost s ceste na sodišče in ja, edino policist ima od vseh naštetih pištolo. In edino policist ima pravico in dolžnost imeti in nositi službeno orožje v službenem času. Bo šlo med ušesa ?

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 2 minutami, Snecer pravi:

službena zadeva? pokličejo zastopnika/pooblaščenca policije al pričo?

...

Zazehaj, da boš bolj odprte glave.

Objavljeno

gozdar ima štilerco npr.

verjetno te ne kličejo s ceste na sodišče, nekaj malega mi je znano o tem, da dobiš kot priča pisno vabilo, kar lep čas pred obravnavo, da se lahko pripraviš, najaviš šefu odsotnost, da lahko poskrbi za nadomeščanje, ti pa da urediš za sodišče in primerni shraniš orožje

al kak mate to doli? vroča linija in ti letiš pričat s ceste direkt brez vabila

"vratar" te brez vabila niti sme spusti not, razen če greš v pisarne za stranke.

daj mi malo to razloži, kaj ti piše na vabilu?

Koga to vabijo...

pred 3 minutami, Borutt pravi:

Zazehaj, da boš bolj odprte glave.

pa ti bi se kot šerif obnašal pa pištoljiral po sudu

že zadnjič, ko si imel težaj, me je hudo zmotila tvoja pištola, tu bi pa jaz lahko malo pisal in vprašal, v čem je fora takega razkazovanja, ko si izvajal neko zadevo na privat parkirišču

Objavljeno
pred 18 minutami, DAMI34 pravi:

prou...

Tehnično gledano drži omejitev hitrosti na izvozu do križišča... se pravi pasu za vključevanje. Kar je par metrov naprej od vrlih policajev na sliki. 

Tehnično gledano ... pa v kolikor spredaj ni kakega avta in je pas za vključevanje prazen, me tam ne boš videl pelat 40, kolker je tipična omejitev. Bi butec in butec bila bolj koristna če bi lovila one, ki se s 60 na uro vključujejo na začetku pasu za vključevanje in se sploh ne potrudijo dosečt ustrezne hitrosti za vključitev. Sam bum na vozni pas pa bo kaj bo :ninja:

Objavljeno

še za našega miličnika, kaj mu piše na vabilu, ker na prebere vsega

Citiraj

(1) Če priča, ki je bila v redu povabljena, ne pride in svojega izostanka ne opraviči, ali če se brez dovoljenja ali opravičenega razloga odstrani s kraja, kjer bi morala biti zaslišana, se sme odrediti da se privede s silo, sme pa se tudi kaznovati z denarno kaznijo, določeno v prvem odstavku 78. člena tega zakona. Če gre za kaznivo dejanje, ki se preganja na predlog in oškodovanec, ki je bil v redu povabljen kot priča, na narok ne pride in svojega izostanka ne opraviči, se šteje, da je umaknil predlog za pregon in se kazenski postopek za to dejanje s sklepom ustavi, če se je že začel.

tebi to ne piše na vabilu? mate posebna vabila?

Citiraj

(2) Pričo je treba najprej opomniti, da je dolžna govoriti resnico in da ne sme ničesar zamolčati, nato pa jo opozoriti, da pomeni kriva izpovedba kaznivo dejanje. Pričo je treba opozoriti tudi, da ni dolžna odgovarjati na vprašanja iz 238. člena tega zakona in to opozorilo vpisati v zapisnik.

tudi to potem zate ne velja?

pa kaj ti misliš, da te vabijo tja malo v klimatiziran prostor, da se parkrat nasmehneš in dobiš bon za kosilo?

Objavljeno (popravljeno)
pred 9 minutami, Snecer pravi:

gozdar ima štilerco npr.

verjetno te ne kličejo s ceste na sodišče, nekaj malega mi je znano o tem, da dobiš kot priča pisno vabilo, kar lep čas pred obravnavo, da se lahko pripraviš, najaviš šefu odsotnost, da lahko poskrbi za nadomeščanje, ti pa da urediš za sodišče in primerni shraniš orožje

al kak mate to doli? vroča linija in ti letiš pričat s ceste direkt brez vabila

"vratar" te brez vabila niti sme spusti not, razen če greš v pisarne za stranke.

daj mi malo to razloži, kaj ti piše na vabilu?

Koga to vabijo...

pa ti bi se kot šerif obnašal pa pištoljiral po sudu

že zadnjič, ko si imel težaj, me je hudo zmotila tvoja pištola, tu bi pa jaz lahko malo pisal in vprašal, v čem je fora takega razkazovanja, ko si izvajal neko zadevo na privat parkirišču

Tudi šef dobi pošto. In, ker sem tisti dan v službi, grem pač takšen na sodišče. Ker pa ti še vedno ni jasno, da je policist v službi uniformiran in oborožen, pač pišeš takšne neumnosti.

Bom še enkrat ponovil, da boš celo ti razumel. Ko sem v službi, sem uniformiran in oborožen. In to ne glede na lokacijo. Bo šlo to sedaj v tisti pisker ?

Popravljeno . Popravil Borutt
Objavljeno
pred 4 minutami, Snecer pravi:

še za našega miličnika, kaj mu piše na vabilu, ker na prebere vsega

tebi to ne piše na vabilu? mate posebna vabila?

tudi to potem zate ne velja?

pa kaj ti misliš, da te vabijo tja malo v klimatiziran prostor, da se parkrat nasmehneš in dobiš bon za kosilo?

Res nisem pričakoval, da bo kakšna stvar zlezla med tvoja ušesa. Za kaj takšnega ni dovolj biti pametnjakovič.

Objavljeno

Jaz ti samo dam nasvet, da si enkrat poglej in preberi celotno vabilo.

Itak da te vabijo preko delodajalca, to je zelo pogosto, ni to samo za miličnike, da ne boš mislil, še lažje je, ker se tam ne moreš izogniti vročitvi kar tako.

Jaz ti še enkrat povem, da ti vabilo vročijo pravočasno, najmanj 8-15 dni pred zaslišanjem, tako da se lahko v miru pripraviš ali pazi, celo opravičiš izostanek, če imaš npr. kakšna usposabljanju na parkirišču DARSa.

Ti šef napiše opravičilo, kot v šoli.

Res ne vem, kaj si hotel s predolgim pismom sporočiti...

Objavljeno

Saj jaz vem, kaj te matra, komot si.

Šefu rečeš, ni panike, bom v službi skoknil pa parkiral na R pred sodiščem, vzeli me bodo naprej, ker sem v službi in rešujem svet, plača ne trpi, ne rabim se preoblečt pa še kakšnega po poti vharam s staro erste hilfe.

Jaz se ne čudim, da gre vse skupaj nekam.

Objavljeno
pred 17 minutami, Snecer pravi:

Jaz ti samo dam nasvet, da si enkrat poglej in preberi celotno vabilo.

Itak da te vabijo preko delodajalca, to je zelo pogosto, ni to samo za miličnike, da ne boš mislil, še lažje je, ker se tam ne moreš izogniti vročitvi kar tako.

Jaz ti še enkrat povem, da ti vabilo vročijo pravočasno, najmanj 8-15 dni pred zaslišanjem, tako da se lahko v miru pripraviš ali pazi, celo opravičiš izostanek, če imaš npr. kakšna usposabljanju na parkirišču DARSa.

Ti šef napiše opravičilo, kot v šoli.

Res ne vem, kaj si hotel s predolgim pismom sporočiti...

pred 13 minutami, Snecer pravi:

Saj jaz vem, kaj te matra, komot si.

Šefu rečeš, ni panike, bom v službi skoknil pa parkiral na R pred sodiščem, vzeli me bodo naprej, ker sem v službi in rešujem svet, plača ne trpi, ne rabim se preoblečt pa še kakšnega po poti vharam s staro erste hilfe.

Jaz se ne čudim, da gre vse skupaj nekam.

Res se ti ne da dopovedati, kajne.

Šef piše razpored dela in ne jaz. Če boš sploh razumel napisano.

Objavljeno

šefu povej za lastinski pregovor:

"si in ius vocat ito"

ne da se mi dopovedat ne, ker želiš neupravičene privilegije, čakaš pri "vratarju" v vrsti, da te pregledajo in legitimirajo, lahko bi bil ISIS borec našemljen v miličnika, al greš kar mimo kot šerif, malo narazen stopiš in se primeš za opasač, da pokažeš glocka, al kaj so vam dali v neuporabo.

pa oba s šefom preberita Vabilo priči na zaslišanje, skupaj, na glas, če ne bo šlo pa zaprosita Ministrstvo za razlago

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!