Skoči na vsebino

STOP policija (vse kar ni v zvezi z motorizmom, zdravljenje frustracij, ter nabijanje do nezavesti)

Priporočene objave

Objavljeno
pred 2 urami, Borutt pravi:

Vem in verjamem. Ker za nositi značko in pihalnik potrebuješ še kaj drugega, kot ključ od vrat TP.

Koga naj vprašam? Bivšo, sedanjo ali bodočo? 

Seveda , zato je k nam prišlo delat vsaj 5 policistov ......po njihovih zgodbah ,vam veliko manjka med ušesi .

Oba tri , kakopak .

Objavljeno (popravljeno)
pred 2 urami, Borutt pravi:

Beseda teče o prenehanju veljavnosti z odlogom. Poglej, kaj je bilo citirano. 

Vtisi? Je to tisto o neki nepremišljeni in prehitri vožnji po vzhodu? 

No dej ne nabijaj in enkrat odgovori korektno in brez cinizma , bo šlo ? 

Resno , je kaj na temu dopisu ali je larifari in sem ga napisal jaz ? 

https://klip.si/video/policist-je-s-to-izpovedjo-o-ropanju-drzavljanov-sokiral-celotno-slovenijo

Popravljeno . Popravil Kmet2
  • Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 27 minutami, Kmet2 pravi:

https://klip.si/video/policist-je-s-to-izpovedjo-o-ropanju-drzavljanov-sokiral-celotno-slovenijo

Govora je bilo o prenehanju veljavnosti z odlogom. Daj si že enkrat to dopovedati. 

Pri nas ni bilo na oglasni deski nobenega seznama. In nikoli nisem delal na tisti policijski postaji, katero anonimni policist omenja. Zato ne morem potrditi njegovih besed. 

Objavljeno
pred 49 minutami, Kmet2 pravi:

Seveda , zato je k nam prišlo delat vsaj 5 policistov ......po njihovih zgodbah ,vam veliko manjka med ušesi .

Oba tri , kakopak .

Če nam veliko manjka med ušesi, je tistih pet prišlo na pravi naslov:lol1:

pred 46 minutami, Kmet2 pravi:

Beseda policista je dovolj . V mojem primeru je sodišče  odločilo ,da mojih prič na rabijo poslušat , ker da so policistove dovolj za obtožbo in tako je bilo . 

Vse lahko počnejo , kar se jim zljubi in pod pretvezo raznih zakonov , ki jih še sami ne razumejo ....

Drugače je bil policist ,večkrat disciplinsko kaznovan in na koncu je letel iz službe zaradi alkoholizma  in temu izmečku so vrjeli , zdej pa bodi normalen v tem bananastanu .

Vsak dan se zahvalim za svojo, s privilegiji in denarjem, bogato službo. 

Objavljeno
pred 54 minutami, Borutt pravi:

Govora je bilo o prenehanju veljavnosti z odlogom. Daj si že enkrat to dopovedati. 

Pri nas ni bilo na oglasni deski nobenega seznama. In nikoli nisem delal na tisti policijski postaji, katero anonimni policist omenja. Zato ne morem potrditi njegovih besed. 

Hvala za odgovor , gornje povedi pa ni vredno komentirat.

Objavljeno
pred 56 minutami, Borutt pravi:

Če nam veliko manjka med ušesi, je tistih pet prišlo na pravi naslov:lol1:

Vsak dan se zahvalim za svojo, s privilegiji in denarjem, bogato službo. 

So . Pridni delavni , predvsem so pa zelo hitro napredovali .

Aha , ne boš začel z ustaljenimi povedmi:hmm:

Objavljeno
2 hours ago, Kmet2 said:

In kaj je tukaj narobe? Naj jim dajo v oceno se stevilo resenih ropov in podobno pa je to to. Mene v sluzbi tudi ocenjujejo.. in to celo po vec tockah in ciljih ki si/mi jih postavi vodja v zacetku leta.. 

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)
1 hour ago, sesir said:

Haha. Glede na moje delovno mesto, je ena slovenska stran izpisala da je povprecna placa skoraj 2x visja kot moja.. Toliko o teh straneh. 

Sicer pa ce gremo nazaj na placo(in statistiko) bi bilo zanimivo vedeti koliko je uniformiranih oseb(policaji) na prebivalca, koliko km2 povrsin je na policista, pa da vidimo primerjavo :) 

P.S to je navaden bullshit, ker nikjer ne pise ali so oni napisali placo z dodatki.. se bolj zanimivo je da pise DO 55.000€.

Za zavajanje naroda(ki je ze tako napol pismen) je tole super clanek.

Popravljeno . Popravil ukica
Objavljeno (popravljeno)
pred 8 urami, ukica pravi:

In kaj je tukaj narobe? Naj jim dajo v oceno se stevilo resenih ropov in podobno pa je to to. Mene v sluzbi tudi ocenjujejo.. in to celo po vec tockah in ciljih ki si/mi jih postavi vodja v zacetku leta.. 

Tudi mene ! 

Toda ocenjujejo me za korektno delo  in ne inkasantstvo . 

Preberi si kaj so prvotne usmeritve policije .........varujte premoženje in življenje in bla bla  oni varujejo samo še svojen radarčke in pišejo položnice tudi za tiste prekrške , ki so minorni ,samo da je toliko položnic spisal in je dosegel kvoto ,da bo imel višjo plačo ? 

Ko pa vlomijo mojemu očetu in to 3-5x sej ne vem točno , jih je pa premalo za reševanje problemov , ki so v prvi vrsti zapisani v njihovih statutih . In to jim ne bodo dali nikoli v oceno ,ker bi se potem preveč očitno videlo luplenje državljanov in skoraj nič oz. zelo malo rešenih kaznivih dejanj , ki niso povezane s prometom .

In tebi se tukaj ne zdi nič narobe ? 

Če so ocenjeni ,samo koliko raji spulijo denarja in ne koliko vlomov in ostalih deliktov rešijo , potem je stanje v policiji zelo bogo ,sploh v podstrešjih!

Popravljeno . Popravil Kmet2
  • Všeč mi je 2
Objavljeno
2 hours ago, Kmet2 said:

Če so ocenjeni ,samo koliko raji spulijo denarja in ne koliko vlomov in ostalih deliktov rešijo , potem je stanje v policiji zelo bogo ,sploh v podstrešjih!

Na splošno je stanje na podstrešjih zelo bogo, pa ne samo pri policistih, pri vseh, začenši s politiki, javnimi osebnostmi, kar se potem odraža na državljanih, tako kot se kultura vodstva podjetja odraža v odnosih v firmi.

Edino ne znam presodit ali je to samo v tej banana državi, ali povsod...

Objavljeno
pred 2 urami, Kmet2 pravi:

Tudi mene ! 

Toda ocenjujejo me za korektno delo  in ne inkasantstvo . 

Preberi si kaj so prvotne usmeritve policije .........varujte premoženje in življenje in bla bla  oni varujejo samo še svojen radarčke in pišejo položnice tudi za tiste prekrške , ki so minorni ,samo da je toliko položnic spisal in je dosegel kvoto ,da bo imel višjo plačo ? 

Ko pa vlomijo mojemu očetu in to 3-5x sej ne vem točno , jih je pa premalo za reševanje problemov , ki so v prvi vrsti zapisani v njihovih statutih . In to jim ne bodo dali nikoli v oceno ,ker bi se potem preveč očitno videlo luplenje državljanov in skoraj nič oz. zelo malo rešenih kaznivih dejanj , ki niso povezane s prometom .

In tebi se tukaj ne zdi nič narobe ? 

Spet veš več o našem delu, kot vemo vsi mi tam zaposleni. Saj ni čudno, da je v deželi tako, kot je, če se pa vsi vtikajo v vse in vse vedo.

Objavljeno
pred 3 minutami, Borutt pravi:

Spet veš več o našem delu, kot vemo vsi mi tam zaposleni. Saj ni čudno, da je v deželi tako, kot je, če se pa vsi vtikajo v vse in vse vedo.

Ne ne vemo, tule imaš prav in verjamem da so mnogi med vami človeški in se trudijo opravljat svoj poklic tako kot se zagre, vsaj večina, je pa žalostno in tako kot pravi Twom, da se javna slika glavne zadolžitve policije pokaže ravno pri stavki, namreč:

če nam ne boste dali (za kar ste upravičeni in vam sigurno pripada), mi ne bomo kasirali. Tako je videti, brati in slišati. Vem, da je to glavni in edini vzvod, ki oblastnika prisili k sprejemu vaših pogojev, in vem da oblastnika tam najbolj boli, a žal prav to tudi pripomore k podobi policije, kot jo potem ima večina občanov.

Ste med kladivom in nakovalom in tu se je izredno težko boriti.

Objavljeno

Ja  Policija d.o.o. Dami spet bo država ob dohodek.

Utopično razmišljanje glede tega kaj bi bilo, če bi bili vsi pridni in policija nebi mogla kasirat za prekrške, ker jih nebi bilo ali bi raspustili policijo ali bi na kak drugačen način začela globit, mogoče kdo je bolj ubogljiv in kdo ne.......

Razmišljanje in opis so utopični in z veliko čeji.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 15 urami, Kmet2 pravi:

Beseda policista je dovolj . V mojem primeru je sodišče  odločilo ,da mojih prič na rabijo poslušat , ker da so policistove dovolj za obtožbo in tako je bilo . 

Vse lahko počnejo , kar se jim zljubi in pod pretvezo raznih zakonov , ki jih še sami ne razumejo ....

Drugače je bil policist ,večkrat disciplinsko kaznovan in na koncu je letel iz službe zaradi alkoholizma  in temu izmečku so vrjeli , zdej pa bodi normalen v tem bananastanu .

Na žalost je to res, samo to je verjetno samo na "prvi stopnji" zahtevek za sodno varstvo (saj ni bilo nikoli drugače) , zanima pa me kako se to izide na zaščiti zakonitosti (kao druga stopnja) , ker ti po zgornjem "modelu" kršijo pravice in zakonodajo.

Žal je tako, če nimaš dobrega odvetnika in dovolj denarja si žal...

lp

Objavljeno
Ob 12. 2. 2018 ob 9:46, thumper pravi:

kolikor se govori da so butasti - toliko pameti jim je pa nažalost še ostalo , da se dobro zavedajo razlik , ki bi jih čakale v gospodarstvu..

logično..zdaj bodo štrajkali zaradi tega ker jih je "premalo" .. potem jeseni pa zaradi prenizkih plač.. 

glede na sistemizacijo v l.2016 jih manjka skupaj 2002 : uniformirani + neuniformirani.

če pogledamo obremenitev delodajalca - v tem primeru državo in njen proračun - :

recimo en čisto osnovni policist s 24 leti delovne dobe ki dela samo na postaji dopoldne recimo da dobi neto 813e neto plače brez malice in prevoza in kakršnihkoli dodatkov.

v tem primeru je polna finančna obremenitev delodajalca 1509e..

če mu povečaš neto plačo za 30e , si povišal obremenitev delodajalca za 63e . 

ko pomnožimo 63e s številom samo uniformiranih in neuniformiranih policistov za l.2016 - 7159 - to na letni ravni znese : 5.412.204 e ..

dejstvo je , da je indeks plač na policiji 2015/2016 104.4 torej se je pri tem vzorčnem policist zvišala plača za 36e kar pomeni da se je obremenitev delodajalca zvišala za 74e kar na letni ravni pomeni :

6.357.192 e...

https://data.si/izracun-place/

strani od 131 naprej https://www.policija.si/images/stories/Statistika/LetnaPorocila/PDF/LetnoPorocilo2016.pdf

sindikate javnih služb in podjetij bi pa jaz takoj ukinil.. 

pred 11 urami, ukica pravi:

Haha. Glede na moje delovno mesto, je ena slovenska stran izpisala da je povprecna placa skoraj 2x visja kot moja.. Toliko o teh straneh. 

Sicer pa ce gremo nazaj na placo(in statistiko) bi bilo zanimivo vedeti koliko je uniformiranih oseb(policaji) na prebivalca, koliko km2 povrsin je na policista, pa da vidimo primerjavo :) 

P.S to je navaden bullshit, ker nikjer ne pise ali so oni napisali placo z dodatki.. se bolj zanimivo je da pise DO 55.000€.

Za zavajanje naroda(ki je ze tako napol pismen) je tole super clanek.

na  linku so vse tabele za 2016.

https://www.policija.si/images/stories/Statistika/LetnaPorocila/PDF/LetnoPorocilo2016.pdf

plače v tabeli na strani 136

nihče se ne zaveda nečesa - BDP ustvarja gospodarstvo.

kar se tiče pa članka :

BDP slovenija : 19576e http://www.stat.si/StatWeb/Field/Index/1/29

iz izdatkov za plače se lahko glede na število zaposlenih izračuna povprečje :

Poraba sredstev proračuna policije po tipu proračunskih postavk [v EUR]*

Indeks plače 2016/2015 :  104.4

Proračunska sredstva [tip 1]  Plače 2016[tip 1]  238.937.814 e

indeks porabe proračinskih sredstev 2016/2015  : 115,0

238.937.814e : 8218 zaposlenih = 29075e stroška delodajalca na zaposlenega (bruto-bruto) 

za bruto plačo polcistov pa bi bilo potrebno odšteti od tega zneska neobdavčena izplačila za prehrano in vožnjo - kar pa ne moremo..

okvirni izračun ob predpostavki , da povprečno znašajo ti stroški 350e dobimo izračun bruto plače tukaj https://data.si/izracun-place/ kar znese :

21420e bruto letne plače ali neto nakazilo na račun plača + dodatki za prehrano in prevoz :

plača 1162e + dodatki 350e = 1512e ..

število prebivalcev na policista : 288.17 https://www.policija.si/index.php/sl/o-policiji

Objavljeno
pred 14 urami, Borutt pravi:

Tvoj odgovor na pisanje,anonimnega policista.

Potem sem komentiral jaz Ukici na podlagi anonimnega policista. 

In potem ti.........

pred eno uro, Borutt pravi:

Kakor si odgovoril pač ne veš kako delajo po drugih policijskih postajah,zato ne nabijajaj.

Pa drži se tipkane besede,smo bili pri odvzemu,odlogu vozniškega dovoljenja:lol1:saj ne boš razumel,zadnje povedi tako kot ne razumeš nič ,razen svojih besed.......

pred eno uro, DAMI34 pravi:

Ne ne vemo, tule imaš prav in verjamem da so mnogi med vami človeški in se trudijo opravljat svoj poklic tako kot se zagre, vsaj večina, je pa žalostno in tako kot pravi Twom, da se javna slika glavne zadolžitve policije pokaže ravno pri stavki, namreč:

če nam ne boste dali (za kar ste upravičeni in vam sigurno pripada), mi ne bomo kasirali. Tako je videti, brati in slišati. Vem, da je to glavni in edini vzvod, ki oblastnika prisili k sprejemu vaših pogojev, in vem da oblastnika tam najbolj boli, a žal prav to tudi pripomore k podobi policije, kot jo potem ima večina občanov.

Ste med kladivom in nakovalom in tu se je izredno težko boriti.

Ni se težko boriti,če znaš delat greš iz policije na boljšo plačo,pogoje.....če ne znaš,pač ostajaš!

Objavljeno

trenutni posti pašejo sem.. koliko policija dela , kakšne plače imajo in kako so se gibale 2015/2016 pa kakšne rezultate imajo od svojega del (slabše v 2016 kot v 2015 čeprav se je njihovo število povečalo) pa je tukaj https://www.policija.si/images/stories/Statistika/LetnaPorocila/PDF/LetnoPorocilo2016.pdf

na poročilo za komplet 2017 pa je treba počakati nekje do septembra/oktobra.. 

Objavljeno
10 minutes ago, thumper said:

na  linku so vse tabele za 2016.

https://www.policija.si/images/stories/Statistika/LetnaPorocila/PDF/LetnoPorocilo2016.pdf

plače v tabeli na strani 136

nihče se ne zaveda nečesa - BDP ustvarja gospodarstvo.

kar se tiče pa članka :

BDP slovenija : 19576e http://www.stat.si/StatWeb/Field/Index/1/29

iz izdatkov za plače se lahko glede na število zaposlenih izračuna povprečje :

Poraba sredstev proračuna policije po tipu proračunskih postavk [v EUR]*

Indeks plače 2016/2015 :  104.4

Proračunska sredstva [tip 1]  Plače 2016[tip 1]  238.937.814 e

indeks porabe proračinskih sredstev 2016/2015  : 115,0

238.937.814e : 8218 zaposlenih = 29075e stroška delodajalca na zaposlenega (bruto-bruto) 

za bruto plačo polcistov pa bi bilo potrebno odšteti od tega zneska neobdavčena izplačila za prehrano in vožnjo - kar pa ne moremo..

okvirni izračun ob predpostavki , da povprečno znašajo ti stroški 350e dobimo izračun bruto plače tukaj https://data.si/izracun-place/ kar znese :

21420e bruto letne plače ali neto nakazilo na račun plača + dodatki za prehrano in prevoz :

plača 1162e + dodatki 350e = 1512e ..

število prebivalcev na policista : 288.17 https://www.policija.si/index.php/sl/o-policiji

Izracun me zanima za tujino.. to bi bilo zanimivo videti :) 

Objavljeno
Pravkar, thumper pravi:

trenutni posti pašejo sem.. koliko policija dela , kakšne plače imajo in kako so se gibale 2015/2016 pa kakšne rezultate imajo od svojega del (slabše v 2016 kot v 2015 čeprav se je njihovo število povečalo) pa je tukaj https://www.policija.si/images/stories/Statistika/LetnaPorocila/PDF/LetnoPorocilo2016.pdf

na poročilo za komplet 2017 pa je treba počakati nekje do septembra/oktobra.. 

bo urejeno :P

Objavljeno
pred 27 minutami, Kmet2 pravi:

Tvoj odgovor na pisanje,anonimnega policista.

Potem sem komentiral jaz Ukici na podlagi anonimnega policista. 

In potem ti.........

Kakor si odgovoril pač ne veš kako delajo po drugih policijskih postajah,zato ne nabijajaj.

Pa drži se tipkane besede,smo bili pri odvzemu,odlogu vozniškega dovoljenja:lol1:saj ne boš razumel,zadnje povedi tako kot ne razumeš nič ,razen svojih besed.......

Ni se težko boriti,če znaš delat greš iz policije na boljšo plačo,pogoje.....če ne znaš,pač ostajaš!

Pač ne razumeš. Nič novega.

Objavljeno
pred 3 minutami, Borutt pravi:

Pač ne razumeš. Nič novega.

Pač ne razumeš.Nič novega.

Objavljeno

Javno napisal policist, objavljeno na facebooku:

Včeraj sta medij Delo in Pop TV objavila zanimive zneske bruto plač nekaterih služb v javnem sektorju izplačanih v mesecu februarju 2018. Ni mi jasno precej stvari: 

1.) Na kak način, kje in kako sploh so sploh prišli do podatkov? Zadnje javno objavljene plače so z meseca oktobra 2017! 

2. V policiji sem zaposlen že skoraj 19 let. Znesek moje plače si lahko ogledate na plačilni listi. Imam 5. stopnjo izobrazbe za lažjo orientacijo. Pri februarskem izplačilu plače POP TV in Delo navajata, da je povprečna bruto plača policista s 5. stopnjo izobrazbe znašala cca. 1950 € (Pop TV navaja 1958 €, Delo 1931 €). Moja bruto plača izplačana v februarju je bila ena najboljših v moji karieri in sicer 1714 € kot lahko vidite spodaj v fotografiji. Zakaj med najboljšimi? Ker sem dobil izplačanih 29,5 nadur in 16 prazničnih ur. Ta dva dodatka sta tako nanesla 424 € in drobiž. Če odbijem to od moje bruto plače izplačane v mesecu februarju je tako znesek moje bruto plače znašal 1290 € (neto 902 €) !!!. RAZLIKA JE OČITNA MAR NE? Verjamite, da mi za 1950 € bruto plače na mesec niti slučajno ne pade na pamet, da bi se pritoževal. Štekate?

A7F9735B-FE2E-4024-BFAE-040D239F54D5.jpeg

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!