Popularna objava AK84 Objavljeno Februar 20, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Februar 20, 2017 No da še jaz podam svoje mnenje. Najprej pohvala MAC-u za tale potopis. Toliko uporabnih informacij kot sem jih dobil v tem potopisu sem jih prej dobil malo kje. Jaz ne vem kaj rabiš več: zemljevid poti, slike s poti, naslovi hotelov, kjer so spali, cene...jaz ne vem kaj še rabiš več. Zato še enkrat hvala MAC za res uporabne informacije (vsaj zame), ki sem jih dobil na prejšnjih straneh. Sedaj pa k mojem potovanju. Motorje smo peljali do avtoprevoznika v Ajdovščini. Zraven smo dali še palete, ki smo jih dobili preko Čarmana v AS Domžale (tudi njim HVALA). Fantje v Ajdovščini so nam motorje dali na palete (gurtne smo priskrbeli sami) ter jih s kamionom odpeljali v Sevilo, kjer nas čakajo v skladišču tamkajšnje logistične firme. Mi gremo pa v četrtek z letalom do Sevile, kjer prevzamemo motorje. Zdaj pa še stroški. Za prevoz petih motorjev bomo dali 2300€ (460 po komadu). Letalska karta iz Milana (povratna) pride 55€. Cestnina do Milana in nazaj cca 63€ + 100€ nafta + 75€ parking za 12 dni. Potem pa še taxi do motorjev in nazaj cca 50€. Se pravi dobrih 570€ po osebi nas bo prišlo vse skupaj. Enako smo naredili že lani, ko smo šli potovat po Španiji. Meni osebno se zdi ta varianta zanima, ker si praktično v enem dnevu v Algecirasu, od koder imamo potem trajekt za v Maroko. Če koga še kaj zanima glede transporta motorjev... z besedo na dan. Lp Andrej UnionJack, JoeFZ, skalar36 in 8 others 11
amateur Objavljeno Februar 20, 2017 Opozori Objavljeno Februar 20, 2017 Andrej, se strinjam s teboj. Je cena prevoza v obe smeri? Žeim vam varno vožnjo, pa dober fotkic, da bomo tudi sanjači oz. cvikatorji lahko podoživela vašo avanturo. Saj boste kaj poročali, a?
menih Objavljeno Februar 20, 2017 Opozori Objavljeno Februar 20, 2017 Ce prav sklepam se karta za trajekt tja in nazaj koliko?
menih Objavljeno Februar 20, 2017 Opozori Objavljeno Februar 20, 2017 No ja pa se vprasanje? za skladiscenje motorjev cena ? ce ni prevzem isti dan kot prispejo . A palete obdrzite iste ,vas cakajo?pa stroski v sevili spedicije-skladisca. Vse to so tudi stroski ali je vse to pokrito z 2300 euri. V obe smeri. Vsekakor pa mora biti v takem prevozu vec motoristov da je racunica. Za eno ali dve osebe je ni. Lp hvala morebiten odgovor bosa 1
Cartman Objavljeno Februar 20, 2017 Opozori Objavljeno Februar 20, 2017 pred 12 urami, mac pravi: V zadnjem postu sem trikrat (3 X ) omenil besedo potopis, ne bom štel, kolikokrat sem to omenil že na začetku. Tebi pa še vedno ni nič jasno. Piši mi na ZS, da ti pošljem naslov in ti bom doma narisal, napisal, razložil, .... vmes ti bom dal še kaj za pojest in za popit, pokazal ti bom vseh 7.000 fotografij, potem pa te pospremim še do Trojan in ti častim še krem šnito. Ajde dost je ! Lej, ne zamert, men je blo lepo prebrat vašo temo in pogledat slikce, ampak ima tud snec prav. Predno sem kliknil, sem pričakoval nekaj v stilu "ABC Maroka". Prebral pa temo "Šli smo prvič v Maroko in se meli super". Kar se informacij tiče, res jih je precej, verjetno smo nekateri računali na bol zgoščeno/suhoparno varjanto. Spet je to povezano s pričakovanji v naslovu. Edino kar sm res pogrešal.... tisto pečenjaro s prascem bi morali s koordinatami opremit Joker in bosa 2
Popularna objava Scarabeo 500 Objavljeno Februar 20, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Februar 20, 2017 Mac, zdaj si se nekaj naučil - pomemben je naslov. Naj te nekaj kritik glede naslova ne odvrneta od pisanja naslednjega potopisa. Velika večina nas je uživala ob gledanju slik in hudomušnem zanimivem pisanju. Scarabeo MiNa, Frenk 67, BLACKACES in 7 others 10
DAMI34 Objavljeno Februar 20, 2017 Opozori Objavljeno Februar 20, 2017 Pa saj naslov lahko spremenimo, tik tak, sam naj Mac potrdi, da se strinja, recimo: ZAČETNIKI V MAROKU ali MOTO MAROKO ZA ZAČETNIKE (potopis) in potem smo lahko vsi srečni. Le en klik nas loči od tega BIF, Pepos in ID 3
izibajker Objavljeno Februar 20, 2017 Opozori Objavljeno Februar 20, 2017 Bom vprašal v tejle temi, pa če se bo razprava razširila, bom potem premaknil v recimo "Predlogi, pripombe.." V kategoriji Potovanja imamo trenutno 4 teme o Maroku: "Maroko, zahodna sahara..." "Marocco 2011-2012" "Martina Roman" "Moto Maroko za začetnike". Kar bi jaz predlagal je, da bi se vse popotniške teme začele z geografskim imenom dotične destinacije, v nadaljevanju poimenovanja pa bi imeli posamične fure. Konkretno bi potem to izpadlo takole: Maroko - zahodna sahara... Maroko - 2011-2012 Maroko - Martina Roman Maroko - za začetnike Zakaj to predlagam? Zato, da če bo nekdo, ki bo na forum prišel na novo, in iskal informacije razvrščene po imenu, se mu bodo takoj vse iskane razvrstile ena za drugo, in bo imel vse na kupu... Takšen način poimenovanja bi predlagal tudi za druge teme v kategoriji "Potovanja", ker se to multipliciranje ne dogaja samo na tem primeru... ID, fish1968, Mavti in 5 others 8
Popularna objava mac Objavljeno Februar 20, 2017 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Februar 20, 2017 Ha, ha, se vidi , da se moto sezona šele dobro začenja in da imamo še dovolj časa za takšno in drugačno pisanje po forumu. Saj nekaj uporabnega in pametnega se bo pa na koncu mogoče le našlo. Tale potopis mi je vzel kar precej časa in pošteno povedano sem vesel, da ste nekateri za odtenek lažje preživeli minule turobne dneve. Še vedno mi vsake toliko pade na pamet kakšna informacija, ki bo prišla prav začetniku na poti po Maroku. Npr. to, da na pečenega prasca tam dol lahko mirno pozabite (Cartman). Prej boste slišali Avsenikovo Na Golici, kot uživali ob odojku. Sicer pa to sploh ni pomembna informacija. Še vedno imam občutek, da sem ob pisanju veliko razmišljal tudi o tistih, ki se tja odpravljajo prvič in so v takšni koži, kot sem bil sam oz. smo bili vsi trije + Mirjam. Sam sem imel to isto turo izdelano že za prvomajske praznike 2014, ko naj bi jo odpeljal popolnoma sam. Pa iz tega nisem delal nekega bav-bav, kot to želijo prikazati nekateri. In skoraj vse sem potegnil z interneta pa nisem noben heker. Tako kot za pot po jugi, skok v Grčijo in Albanijo pa še kam, da ne naštevam preveč, se je treba pripravit. Bolj ko si pri tem natančen, bolj prideš skozi. Le kaj vse potem potrebujejo tisti, ki se (sami) odpravijo preko bivših sovjetskih republik, zaokrožijo še v Azijske države, obrnejo Mongolijo, ali pa celo skočijo še na kakšen drug kontinent??? Predvsem pa - brez muje se še čevelj ne obuje. Kdor je zase prepričan, da je sanjač oz. cvikator (amateur), potem mu najbrž res ni rešitve. Se pa vedno splača malo potrudit, rezultati so lahko neverjetni. Kakšno pot kdo ubere do npr. Maroka, je bilo tukaj že preveč prežvečeno. Vsak izbere tisto, ki mu najbolj paše. Le zakaj v oštariji ne naročite vsi enakega pira ali soka? Informacijo, ki jo je navedel AK84, sem na tem forumu napisal tudi sam pred nekaj meseci pa so bili nekateri preveč pametni, da to ne pride v poštev, ker se po Evropi prevaža samo še po sistemu zbirnikov. Malo morgen - kdor išče, ta najde. Ne glede na ceno takega transferja, se vsak odloča zase. Ker je naslov tega potopisa očitno res kamen spotike, sem se hudo resno zamislil. Najbrž si do smrti ne bi oprostil, če bi v črni kroniki zasledil, da se je na osnovi tega potopisa nek še ne osiveli motorist namesto na Trojane na krofe ali pa v Piran na girice, zapeljal direkt v Genovo in hop na trajekt za Maroko. Doma pa ga fotr in mama iščeta po garaži. Zato pristanem in sprejmem predlog DAMI-ja in tudi izibajker-ja za spremembo naslova. Mogoče pa do "popolnega uspeha" manjka samo še to. In če mi je dovoljeno, bom predlagal svoje 3 predloge novega naslova, moderator (katerikoli) pa naj izbere: 1. Maroko - Tajin, pesek in kamele 2. Maroko - Namesto na trojanske krofe 3. Maroko - 20 x do Pirana in nazaj Seveda z obveznim pripisom, da kot avtor navajam zgolj vsebino potovanja v potopisni obliki in za morebiten pobeg osivelih in neosivelih motoristov od doma, ne odgovarjam. Moderatorji na delo !!! Dost je, da ne bom preveč zatežil. Če koga še kaj zanima, čimprej z vprašanji na plano, da zapolnimo kvoto 100 vprašanj - 100 odgovorov. Fejst bodite! Mac Cartman, MiNa, basbas in 12 others 15
DAMI34 Objavljeno Februar 20, 2017 Opozori Objavljeno Februar 20, 2017 Urejeno lahko pa celo 1x tedensko zamenjamo naslov, sam da bomo vsi veseli pa srečni BIF, Frenk 67 in Cartman 3
mac Objavljeno Februar 20, 2017 Avtor Opozori Objavljeno Februar 20, 2017 pred 2 minutami, DAMI34 pravi: Urejeno lahko pa celo 1x tedensko zamenjamo naslov, sam da bomo vsi veseli pa srečni Sem neskončno vesel in zadovoljen (lahko je poudarek na o ali e). Sreča in veselje sta res nekaj najlepšega!! DAMI34, Cartman in MiNa 3
Popularna objava BLACKACES Objavljeno Februar 20, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Februar 20, 2017 Pozdravljeni Moram se oglasiti. Potopis ali kar koli že sem z veseljem pribiral in komaj čakal nove objave. Za mene osebno zelo berljiva stvar. Meni je npr. informacija o možnostih potovanja ( destinacije) dovolj. Vse podrobnosti za svoje potovanje si naredim sam, saj nekaj izvirnosti more biti. Jaz samo pozdravljam ( kapo dol) človeka, ki ni sebičen in tako potovanje deli z nami. Pljuvanje zakaj ni to tako, pa ocenjujem za neprimerno. JBG taki smo Frenk 67, 3nity, Mavti in 7 others 10
Bambi61 Objavljeno Februar 20, 2017 Opozori Objavljeno Februar 20, 2017 pred 9 urami, AK84 pravi: No da še jaz podam svoje mnenje. Najprej pohvala MAC-u za tale potopis. Toliko uporabnih informacij kot sem jih dobil v tem potopisu sem jih prej dobil malo kje. Jaz ne vem kaj rabiš več: zemljevid poti, slike s poti, naslovi hotelov, kjer so spali, cene...jaz ne vem kaj še rabiš več. Zato še enkrat hvala MAC za res uporabne informacije (vsaj zame), ki sem jih dobil na prejšnjih straneh. Sedaj pa k mojem potovanju. Motorje smo peljali do avtoprevoznika v Ajdovščini. Zraven smo dali še palete, ki smo jih dobili preko Čarmana v AS Domžale (tudi njim HVALA). Fantje v Ajdovščini so nam motorje dali na palete (gurtne smo priskrbeli sami) ter jih s kamionom odpeljali v Sevilo, kjer nas čakajo v skladišču tamkajšnje logistične firme. Mi gremo pa v četrtek z letalom do Sevile, kjer prevzamemo motorje. Zdaj pa še stroški. Za prevoz petih motorjev bomo dali 2300€ (460 po komadu). Letalska karta iz Milana (povratna) pride 55€. Cestnina do Milana in nazaj cca 63€ + 100€ nafta + 75€ parking za 12 dni. Potem pa še taxi do motorjev in nazaj cca 50€. Se pravi dobrih 570€ po osebi nas bo prišlo vse skupaj. Enako smo naredili že lani, ko smo šli potovat po Španiji. Meni osebno se zdi ta varianta zanima, ker si praktično v enem dnevu v Algecirasu, od koder imamo potem trajekt za v Maroko. Če koga še kaj zanima glede transporta motorjev... z besedo na dan. Lp Andrej Meni je to absolutno premalo podatkov!! mali Sneki! Frenk 67, AK84 in mac 3
ftp Objavljeno Februar 20, 2017 Opozori Objavljeno Februar 20, 2017 Zgleda, da bi nekateri na tem forumu še vedno morali potovati s starši - za rokico
mac Objavljeno Februar 20, 2017 Avtor Opozori Objavljeno Februar 20, 2017 pred 12 minutami, bambi61 pravi: Meni je to absolutno premalo podatkov!! mali Sneki! Takšne že v Genovi pred trajektom izločijo iz prometa !! Bambi61 in esupki 2
Bambi61 Objavljeno Februar 20, 2017 Opozori Objavljeno Februar 20, 2017 (popravljeno) pred 3 minutami, mac pravi: Takšne že v Genovi pred trajektom izločijo iz prometa !! Zato pa grem jaz iz Savone.14.4.2017 Popravljeno Februar 20, 2017. Popravil bambi61
Janip Objavljeno Februar 20, 2017 Opozori Objavljeno Februar 20, 2017 Tudi meni je bilo všeč in sem z veseljem spremljal nove objave... Hvala Mac, lepo da ste uživali! Jani
AK84 Objavljeno Februar 20, 2017 Opozori Objavljeno Februar 20, 2017 pred 12 urami, amateur pravi: Andrej, se strinjam s teboj. Je cena prevoza v obe smeri? Žeim vam varno vožnjo, pa dober fotkic, da bomo tudi sanjači oz. cvikatorji lahko podoživela vašo avanturo. Saj boste kaj poročali, a? Ja cena za v obe smeri je to. Se bom kaj sproti javljal pa nalimal kako fotko, čeprav bom imel sabo samo telefon. Meni je bolj pomembna vsebina kot kvaliteta fotke.
AK84 Objavljeno Februar 20, 2017 Opozori Objavljeno Februar 20, 2017 pred 12 urami, menih pravi: No ja pa se vprasanje? za skladiscenje motorjev cena ? ce ni prevzem isti dan kot prispejo . A palete obdrzite iste ,vas cakajo?pa stroski v sevili spedicije-skladisca. Vse to so tudi stroski ali je vse to pokrito z 2300 euri. V obe smeri. Vsekakor pa mora biti v takem prevozu vec motoristov da je racunica. Za eno ali dve osebe je ni. Lp hvala morebiten odgovor Evo z veseljem odgovarjam. V tej ceni je vključeno tudi skladiščenje motorjev, kajti motorji so šli na pot v začetku februarja. Palete in gurtne bomo pustili v Sevili na špediciji. Cena trajekta iz Algecirasa do Tangier-Med je pa cca 40 eur v eno smer. Če te še kaj zanima vprašaj pa bom z veseljem odgovoril. Če bom znal seveda Lp Andrej Bmflar, Frenk 67, Lukec1 in 2 others 5
nemo Objavljeno Februar 20, 2017 Opozori Objavljeno Februar 20, 2017 Genova danes: jasno in 15 stopinj. Za fotkanje ni bilo časa... Quest, Cartman, menih in 3 others 6
dano33 Objavljeno Februar 21, 2017 Opozori Objavljeno Februar 21, 2017 mac hvala za ta potopis zlo lepo napisano skoda da si zamenju naslov ker je bil tudi prejsni dober mac 1
mac Objavljeno Februar 21, 2017 Avtor Opozori Objavljeno Februar 21, 2017 pred 18 minutami, dano33 pravi: mac hvala za ta potopis zlo lepo napisano skoda da si zamenju naslov ker je bil tudi prejsni dober Hvala, seveda sem vesel vsake pohvale. Tudi kritika je dobrodošla, ampak če je konstruktivna. Pri prvotnem naslovu pa sem na žalost pozabil pripisati " mladostnikom pred 18. letom dovoljen ogled pod nadzorom staršev ali skrbnikov" , potem se je pa začela štala. Kaj češ: "rđavom qur.. i dlaka smeta" pravijo tam na jugu. RobiRoberto, Bmflar, AK84 in 5 others 8
amateur Objavljeno Februar 22, 2017 Opozori Objavljeno Februar 22, 2017 Ob 20. 2. 2017 ob 21:37, nemo pravi: Genova danes: jasno in 15 stopinj. Za fotkanje ni bilo časa... Si bil tam kar tako ali z določenim namenom?
nemo Objavljeno Februar 22, 2017 Opozori Objavljeno Februar 22, 2017 Peljal sem se mimo in naprej v Francijo... z določenim namenom...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se