Popularna objava sebar Objavljeno Marec 14, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Marec 14, 2017 Dragi motosvetovalci, motosmetovalci in ostali, Po približno pol leta dela vam predstavljam stvaritev, ki sem jo spisal več ali manj iz svoje lastne potrebe ter želje in verjamem, da bo prišla prav še komu drugemu. Težava s katero sem se srečeval praktično kadarkoli je bil motor izven garaže je bil tisti beden občutek, ko sem v službi in upam, da bo ob koncu šihta v Ljubljani motor še vedno tam, kjer sem ga pustil. Ali pa ko se zbudim zjutraj v hotelu in skoraj eno zmolim preden pokukam čez okno proti boksu kjer je zvečer počival versače. Da niti ne omenjam kakšnih otrok in njihovem IQ-ju podobnim mamicam, ki brez pomislekov otroku dovoli šlatanje tuje lastnine... To, me je pripeljalo do tega, da sem našel svoj način za preprečitev kraje in nepotrebnega šlatanja. Gre za aplikacijo, ki jo lahko namestim na svoj star, že leta neuporabljen telefon. Ta telefon nato pustim pod sedežem motorja ali v kovčku, aplikacija pa me takoj obvesti če motor kdo tika oziroma mi pove kam so ga odpeljali če sem prepočasen ali drugače nezmožen preprečiti krajo. Obvestilo je prvotno v obliki SMS sporočila, če je vibracij preveč ali nekdo motor dvigne s tačke pa dobim še telefonski klic za maksimalno pozornost in SMS sporočila z novo lokacijo motorja če ga kdo premakne. Med tem ko se na motorju nič ne dogaja in je vse v redu pa lahko aplikaciji pošljem SMS sporočilo in dobim odgovor z statusom in nivojem baterije. Dodatno me aplikacija obvesti če se nivo baterije spusti na 15%. Na hitro deluje aplikacija približno tako, da uporabnik vpiše telefonsko številko svojega telefona, klikne start in ima deset sekund časa, da telefon odloži pod sedež ali kamorkoli drugam na motor. Po teh desetih sekundah si aplikacija vzame nadaljnjih deset sekund, da se nauči v kakšnem položaju je motor in katere vibracije so sprejemljive (v teh desetih sekundah je kritično, da se telefon in motor ne premikata sicer se aplikacija nauči napačnih vrednosti). Če se pojavijo v katerikoli od naučenih vrednosti anomalija pa je uporabnik takoj obveščen, tako kot opisano zgoraj. Aplikacija bo v kratkem dosegljiva prek Google Play trgovine z aplikacijami. Za tiste, ki bi jo radi že prej preizkusili pa sem v priponko dodal androidovo inštalacijsko datoteko. Pa lepo vabljeni na štant, kjer boste aplikacijo lahko videli in probali v soboto, 22-tega aprila na varni vožnji v Postojni. app-debug.apk Scottie, maus, izibajker in 46 others 49
Sorty Objavljeno Marec 15, 2017 Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 Bravo. Imam podobno napravo doma a ji šepa baterija. Vsekakor sprobam tvojo aplikacijo sebar 1
GO_Tomi Objavljeno Marec 15, 2017 Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 Najprej čestitke za idejo in delitev. Potem pa: - Vpisana telefonska je najverjetneje vedno ista, torej bi bilo smiselno vpisati jo prvič in potem vsakič naslednjič samo uporabiti. Torej moraš kreirati datoteko za pisanje in čitanje. Jaz najbolj običajno takšne probleme rešujem z bazo, saj je kreiranje enostavno in uporaba precej preprosta. Čisto iz estetskega vidika bi sam prikazal numerično tipkovnico za vpis telefonske, ne pa običajno, s črkami. - Izogniti se moraš 'Security warning-u', ker če uporabnik ne potrdi oz. dovoli (in ne more potrditi, saj je telefon skrit in spravljen), aplikacija ne naredi ničesar. Je pa to verjetno povezano z različnimi verzijami Androida, in imaš takoj težave ... - Sam bi ukinil 10 sekundno odštevanje, saj je ta telefon itak že nameščen nekje, čelada pospravljena in ti že v odhodu proč od motorja. Torej: zagon aplikacije, telefonska je vpisana, samo klik na start in to je to. Dva klika v eni sekundi. Fertik. Sicer pa še enkrat BRAVO in hvala. Meni se (očitno) ni dalo spisat kaj podobnega. Sorty, igc1 in sebar 3
BIF Objavljeno Marec 15, 2017 Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 Odlično in hvala za trud in nesebično delitev z uporabniki. 10 sekundno odštevanje pa naj kar ostane. Teh 10 sek. ne pomeni ničesar ko parkiraš motor...se pa včasih še kakšno malenkost spomniš in je teh 10sek ravno prav, da zadevo porihtaš....pač moje mnenje. sebar in DAMI34 2
sebar Objavljeno Marec 15, 2017 Avtor Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 (popravljeno) pred 34 minutami, GO_Tomi pravi: - Vpisana telefonska je najverjetneje vedno ista, torej bi bilo smiselno vpisati jo prvič in potem vsakič naslednjič samo uporabiti. Torej moraš kreirati datoteko za pisanje in čitanje. Jaz najbolj običajno takšne probleme rešujem z bazo, saj je kreiranje enostavno in uporaba precej preprosta. Čisto iz estetskega vidika bi sam prikazal numerično tipkovnico za vpis telefonske, ne pa običajno, s črkami. Je na seznamu izboljšav pred 34 minutami, GO_Tomi pravi: Najprej čestitke za idejo in delitev. Potem pa: - Izogniti se moraš 'Security warning-u', ker če uporabnik ne potrdi oz. dovoli (in ne more potrditi, saj je telefon skrit in spravljen), aplikacija ne naredi ničesar. Je pa to verjetno povezano z različnimi verzijami Androida, in imaš takoj težave Mi zaupaš verzijo androida s katero si testiral? Se warning pojavi samo prvič ali vedno? pred 34 minutami, GO_Tomi pravi: - Sam bi ukinil 10 sekundno odštevanje, saj je ta telefon itak že nameščen nekje, čelada pospravljena in ti že v odhodu proč od motorja. Torej: zagon aplikacije, telefonska je vpisana, samo klik na start in to je to. Dva klika v eni sekundi. Fertik. Tako kot je napisal @BIF. Včasih potrebuješ še kakšen trenutek. Sploh recimo, ko spraviš telefon, klikneš start in zapiraš kovček. Če teh desetih sekund ne bi bilo, bi verjetno že sam sprožil alarm... Popravljeno Marec 15, 2017. Popravil sebar GO_Tomi, sesir in Kor13 3
GO_Tomi Objavljeno Marec 15, 2017 Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 4 minutes ago, sebar said: verzijo androida s katero si testiral? Se warning pojavi samo prvič ali vedno? 5.0.2 Pojavi se vsakič.
sebar Objavljeno Marec 15, 2017 Avtor Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 pred 2 minutami, GO_Tomi pravi: 5.0.2 Pojavi se vsakič. Hvala, bom preveril popoldne. Verjetno gre za težavo z prevetrenim sistemom pravic aplikacij v android 5 in naprej
GO_Tomi Objavljeno Marec 15, 2017 Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 Verjetno. Do verzije 5 je bilo vse enostavno in preprosto. Potem se je pa začel cirkus, ki še kar traja in je z vsako verzijo Androida hujši in bolj zapleten sebar 1
vuk76 Objavljeno Marec 15, 2017 Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 @sebar - kul zadeva in ideja. Torej ce prav razumem rabim en (star) android telefon,prepaid sim kartico, instaliram aplikacijo in potem mi ta tvoj app posilja sms-e ali klice na bilokatero telefonsko.
sebar Objavljeno Marec 15, 2017 Avtor Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 (popravljeno) pred 2 minutami, vuk76 pravi: @sebar - kul zadeva in ideja. Torej ce prav razumem rabim en (star) android telefon,prepaid sim kartico, instaliram aplikacijo in potem mi ta tvoj app posilja sms-e ali klice na bilokatero telefonsko. Točno tako V bistvu s tem za majhen denar nadomestiš tiste (pre)drage alarmne naprave Alternativno če imaš sopotnika/co se lahko zmenita in pusti eden od vaju telefon v motorju pred 8 minutami, GO_Tomi pravi: Verjetno. Do verzije 5 je bilo vse enostavno in preprosto. Potem se je pa začel cirkus, ki še kar traja in je z vsako verzijo Androida hujši in bolj zapleten Te zastopim 100% Popravljeno Marec 15, 2017. Popravil sebar GO_Tomi in sesir 2
GO_Tomi Objavljeno Marec 15, 2017 Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 1 minute ago, sebar said: Te zastopim 100% So redki momenti, ko se Wajdouci in Goričani zastopimo Zok, fishy, GoBobi in 2 others 5
GO_Tomi Objavljeno Marec 15, 2017 Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 Če se hočeš dodatno hecat, lahko (če so že rokomavhi odpeljali motor) aplikacijo nadgradiš tako, da v intervalih pošilja SMS z lokacijskimi podatki. Za to napisat sem rabil malo časa, da bi to naredil, je pa potrebno veliko več. Vem, sem naredil že nekaj takega. Ampak bi lepo zaokrožilo in kompletiralo aplikacijo. Potem ne rabiš drugega, kot jim slediti. In baseball palco, ko jih najdeš sebar in Sorty 2
sebar Objavljeno Marec 15, 2017 Avtor Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 (popravljeno) pred 8 minutami, GO_Tomi pravi: Če se hočeš dodatno hecat, lahko (če so že rokomavhi odpeljali motor) aplikacijo nadgradiš tako, da v intervalih pošilja SMS z lokacijskimi podatki. Za to napisat sem rabil malo časa, da bi to naredil, je pa potrebno veliko več. Vem, sem naredil že nekaj takega. Ampak bi lepo zaokrožilo in kompletiralo aplikacijo. Potem ne rabiš drugega, kot jim slediti. In baseball palco, ko jih najdeš Mogoče sem slabo napisal uvodni tekst. Aplikacija že ima to funkcionalnost. Ob spremembi lokacije se periodično vsako minuto pošlje nova lokacija v obliki SMS sporočila z formatiranim linkom prek katerega prideš naravnost na google maps Popravljeno Marec 15, 2017. Popravil sebar DAMI34, GO_Tomi, Miha1985 in 6 others 9
DAMI34 Objavljeno Marec 15, 2017 Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 mogoče bi tole temo ali vsaj link še tule objavil:
maus Objavljeno Marec 15, 2017 Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 (popravljeno) pred 11 minutami, DAMI34 pravi: mogoče bi tole temo ali vsaj link še tule objavil: ta tema paše sem kaj bi vi brez mene Popravljeno Marec 15, 2017. Popravil maus DAMI34 1
Zok Objavljeno Marec 15, 2017 Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 Kul!! Se ideja glede baterije: sam sem telefon montiral v skriti del avtomobila, zraven je avtopolnilec, kateri napajanje jemlje od napajalne veje za razne module. Torej ko avto peljem, se le ta polni, ko ga zaklenem, se polni se nadaljnih 20 minut - dokler ne gredo vsi moduli v standby. V treh mescih stanje baterije se ni prislo pod 35%. Res pa ima baterija kapaciteto 4000 mAh (Lenovo P70). DAMI34 1
DAMI34 Objavljeno Marec 15, 2017 Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 Ena boljših idej, kar sem jih v tej smeri spoznal, enostavna in uporabna, pohvale @sebar sebar, GoBobi, sunnygirl in 1 other 4
izibajker Objavljeno Marec 15, 2017 Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 pred 13 urami, sebar pravi: ...Po približno pol leta dela vam predstavljam stvaritev, ki sem jo spisal več ali manj iz svoje lastne potrebe ter želje in verjamem, da bo prišla prav še komu drugemu.... Čestitke za tole aplikacijo. A si kaj razmišljal da bi probal prek Kickstarterja ali česa podobnega do kakšnega finančnega suporta pridet? sunnygirl, GoBobi in sebar 3
sebar Objavljeno Marec 15, 2017 Avtor Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 Pravkar, izibajker pravi: Čestitke za tole aplikacijo. A si kaj razmišljal da bi probal prek Kickstarterja ali česa podobnega do kakšnega finančnega suporta pridet? Definitivno bi bilo zanimivo zbrat nekaj denarja in zadevo nrdit "za prou". Bom videl v prihajajočih dneh kakšen bo kaj feedback tukaj in se naprej odločal na podlagi tega. Denar nikoli ni bil cilj tega projekta. maxxa, UnionJack, DAMI34 in 2 others 5
DAMI34 Objavljeno Marec 15, 2017 Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 Po mojem, če bo plačljiva na Google play, tistih par€ ne bo nobenmu problem. maxxa, UnionJack, vuk76 in 2 others 5
sebar Objavljeno Marec 15, 2017 Avtor Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 pred 27 minutami, Zok pravi: Kul!! Se ideja glede baterije: sam sem telefon montiral v skriti del avtomobila, zraven je avtopolnilec, kateri napajanje jemlje od napajalne veje za razne module. Torej ko avto peljem, se le ta polni, ko ga zaklenem, se polni se nadaljnih 20 minut - dokler ne gredo vsi moduli v standby. V treh mescih stanje baterije se ni prislo pod 35%. Res pa ima baterija kapaciteto 4000 mAh (Lenovo P70). Nekaj v podobni smeri sem razmišljal tudi sam ampak je to popolnoma drugi projekt pred 1 minuto, DAMI34 pravi: Po mojem, če bo plačljiva na Google play, tistih par€ ne bo nobenmu problem. Ideja, ki se mi mota po glavi je brezplačna verzija, ki bi delovala 2h (ravno dovolj za eno kosilo v miru pojest) in plačljiva verzija, ki bi delovala v nedogled. vuk76, sesir, GoBobi in 3 others 6
DAMI34 Objavljeno Marec 15, 2017 Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 pred 3 minutami, sebar pravi: Nekaj v podobni smeri sem razmišljal tudi sam ampak je to popolnoma drugi projekt Ideja, ki se mi mota po glavi je brezplačna verzija, ki bi delovala 2h (ravno dovolj za eno kosilo v miru pojest) in plačljiva verzija, ki bi delovala v nedogled. Tudi ena od variant. sebar 1
izibajker Objavljeno Marec 15, 2017 Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 pred 14 minutami, sebar pravi: Definitivno bi bilo zanimivo zbrat nekaj denarja in zadevo nrdit "za prou". Bom videl v prihajajočih dneh kakšen bo kaj feedback tukaj in se naprej odločal na podlagi tega. Denar nikoli ni bil cilj tega projekta. Nimaš kaj čakat na feedback tukaj. Izdelek je zelo perspektiven. Dejstvo je, da je market, kjer bi se to dalo prodat, ogromen. Tudi če se omejiš samo na motoriste.... Tudi če ti denar ni bil cilj tega projekta, boš vsaj pokril razvoj... sebar, DAMI34, maxxa in 2 others 5
GO_Tomi Objavljeno Marec 15, 2017 Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 Pozabite na objavo plačljivih aplikacij ali sodelovanje na Kickstarterju in podobno. Slovenija spada med države, kjer se tega ne da. Google ti lepo pove, da če hočeš objavljati plačljive aplikacije, morate ustvariti račun trgovca. Ko ga pa hočeš ustvarit ti pove pa tole:
sebar Objavljeno Marec 15, 2017 Avtor Opozori Objavljeno Marec 15, 2017 (popravljeno) pred 5 minutami, GO_Tomi pravi: Pozabite na objavo plačljivih aplikacij ali sodelovanje na Kickstarterju in podobno. Slovenija spada med države, kjer se tega ne da. Načeloma res, ampak za kickstarter in merchant account obstajajo posredniki, ki so kljub visokim maržam še vedno solidna in pogosto uporabljena alternativa... Popravljeno Marec 15, 2017. Popravil sebar
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se