dr.looney Objavljeno Julij 27, 2017 Deli Objavljeno Julij 27, 2017 pred 17 minutami, BIF pravi: Hvala za Šalco...mi smo generacija...iz istega mesta in okolja....vsi malo fukjeni...pa v teh letih, ko se nam debelo fučka, kaj si kdo misli o nas. Pa ni nam treba nič olepševat...povemo tako kot je... Hvala pravljicnemu bitju, da vas je se nekaj takih. Tut jest se trudim v tej smeri. BIF in ALEŠ M 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno Julij 27, 2017 Avtor Deli Objavljeno Julij 27, 2017 (popravljeno) Kar sem se naučil na tem trip-u....najprej sem želel sam pri sebi razčistit, če sploh to še zmorem. Še uspem hendlat z izzivi ali ne? Sem zmožen vozit tudi dlje, ali je to preveč?...ugotovil sem, da še zmorem....da bi tudi dlje šlo, veliko dlje, da pa je fajn, če lahko tempo prilagodiš sebi....da te nihče spredaj ne vleče ali pa tišči od zadaj, zato je izjemno pomembno če greš skom...da veš kdo je ta. Zato ne vozim praktično z nikomer razen z Lakl-om in svojim sinom. Sem pa tudi ugotovil, da sem veliko lepega izpustil....moji naslednji trip-i bodo bolj skoncentrirani na posamezno državo....pa tam bolj intenzivno in podrobno. Dve do tri države na leto...kakor bo čas in volja....pa lepo vsako luknjo pretaknit.... Popravljeno Julij 27, 2017. Popravil BIF MiNa, izibajker, Nearrain in 6 others 8 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Julij 27, 2017 Deli Objavljeno Julij 27, 2017 Nasmejal si me, užival in živo sem si predstavljal, določene odseke tripa, čvekov ob dunji, čvekov z lepoticami itd...namazan jezik imaš in beseda je tekoča, da bralca potegne. Čestitam. ps. kar pa se tiče potovanj, vedno je 1x prvič al plansko al pa neplansko. Še nihče ni ostal na mestu, razen, če se mu je zgodila nesreča, pa da se je kam zakantal. Pa še tam vsaj običajno posmrtne ostanke vrnejo v domovino SAR-Solo Adventure rider, BIF in Marko P. 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Julij 28, 2017 Deli Objavljeno Julij 28, 2017 pred 15 urami, BIF pravi: Sem pa tudi ugotovil, da sem veliko lepega izpustil....moji naslednji trip-i bodo bolj skoncentrirani na posamezno državo....pa tam bolj intenzivno in podrobno. Imam isto idejo, samo me ubija transfer do tja (in tega trasferja je zmerom več... ) . lp BIF 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava BIF Objavljeno Julij 28, 2017 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 28, 2017 Jah...transfer je največje zlo, ki pa je žal neizbežno. Jaz bi se tudi najraje teleportiral...ampak ne gre. Zato pa se mi zdi smiselno it recimo za teden +dva vikenda....9 dni, minus dva za transfer gor in dol...in jih ostane 7 za užitek. V sedmih dnevih pa tudi če si bolj len, odpelješ, vidiš in doživiš marsikaj...kar je meni bolj smiselno, kot štancanje kilometrov...da na koncu sezone objavljaš koliko kilometrov si naredil, čez 6 let pa prodajaš motor...."vožen ljubiteljsko med vikendi...nikoli v mokrem, redno vzdrževan...zaradi pomanjkanja čas letno samo 2.700km...tako...z ženo na kosilo itd" Kvaliteta pred kvantiteto je v glavnem moje vodilo v prihodnje.... skalar36, igc1, dr.looney in 9 others 7 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno Julij 28, 2017 Deli Objavljeno Julij 28, 2017 Čestitam. Č E S T I T A M! (Kako je pa žena preživela, ko si prišel nazaj, nas pa ne zanima ... ) schwantz, bosa, dr.looney in 1 other 2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Julij 31, 2017 Deli Objavljeno Julij 31, 2017 Pri meni je tega "transferja" za 2-3 dni v eno smer (več kot 400-500 km na dan ne gre, pa že to me "ubija" . 200-300 km /dan je meni "normalno" . Kar pa pomeni da potrebujem veliko časa... ) . lp BIF 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava BIF Objavljeno Julij 31, 2017 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 31, 2017 (popravljeno) Se popolnoma strinjam. Jaz tam do 600...max 700, če je res samo transfer. Sicer pa okrog 300-km. dnevno...včasih manj, včasih več....ker mi res ni samo za nabijanje kilmetrov. Raje kje malo posedim, kaj pogledam, pojem...v glavnem potovanje naj bo užitek, ne mučenje. Meni motor služi kot sredstvo z namenom potovanja... Zato se tudi ne brigam kaj dosti, če je zglancan, pa kakšna taška paše na njega. Tehnično mora bit brezhiben, ostalo pa praktično...pa meni mora služit...ne jaz njemu. Nimam pa nič proti, če komu odgovoarja večja dnevna kilometrina. Ljudje smo različni (hvala bogu) in na srečo na enake stavri gledamo na različne načine. Popravljeno Julij 31, 2017. Popravil BIF Nearrain, J.a.m.e.s, MiNa in 8 others 10 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Joker Objavljeno Julij 31, 2017 Deli Objavljeno Julij 31, 2017 Kar se mene tiče, so ure bolj relevanten podatek. Divjanje po AC 8 ur ali drsanje sklopke v 1 ali drugi prestavi enak čas pač nista primerljiva... Da pa ne bom samo off topic: Res sem se zabaval ob prebiranju tvojega potopisa. Škoda, da tudi zadnjih dni nisi začinil v slogu prejšnjih... Rey, igc1, C eagle in 5 others 7 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava BIF Objavljeno Julij 31, 2017 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 31, 2017 pred 28 minutami, Joker pravi: Kar se mene tiče, so ure bolj relevanten podatek. Divjanje po AC 8 ur ali drsanje sklopke v 1 ali drugi prestavi enak čas pač nista primerljiva... Da pa ne bom samo off topic: Res sem se zabaval ob prebiranju tvojega potopisa. Škoda, da tudi zadnjih dni nisi začinil v slogu prejšnjih... To imaš prav...seveda pri denevno premagani poti igra vlogo veliko faktorjev...km, ure, temperatura itd. Meni se pač zdi, da je najbolje tempo prilagajati predvsem svojim sposobnostim. To je osnova, da zagotoviš minimum, da se potovanje srečno konča...ker le tako ima vse skupaj smisel. Okrog zadnjih dni....veliko "cvetk" je ostalo neopisanih, res dobrih....in če sem čisto odkrit....na tem forumu je človek veliko krat zmeden. Na koncu ne veš več, ali bi objavil samo slike...ali statistiko, ali par besed, ali grafe, ali doživljajski opis...je zadeva predolga...prekratka....in na koncu....ali je sploh smiselno karkoli objavit. Tako sem se odločil za 50:50...verjetno pa sploh zadnjič...tako ne bo več dilem. V vsakem primeru pa hvala da si prebral....in iskreno upam, da te je opis vsaj malo razvedril. J.a.m.e.s, izibajker, ALEŠ M in 10 others 10 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Julij 31, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 31, 2017 pred 4 minutami, BIF pravi: To imaš prav...seveda pri denevno premagani poti igra vlogo veliko faktorjev...km, ure, temperatura itd. Meni se pač zdi, da je najbolje tempo prilagajati predvsem svojim sposobnostim. To je osnova, da zagotoviš minimum, da se potovanje srečno konča...ker le tako ima vse skupaj smisel. Okrog zadnjih dni....veliko "cvetk" je ostalo neopisanih, res dobrih....in če sem čisto odkrit....na tem forumu je človek veliko krat zmeden. Na koncu ne veš več, ali bi objavil samo slike...ali statistiko, ali par besed, ali grafe, ali doživljajski opis...je zadeva predolga...prekratka....in na koncu....ali je sploh smiselno karkoli objavit. Tako sem se odločil za 50:50...verjetno pa sploh zadnjič...tako ne bo več dilem. V vsakem primeru pa hvala da si prebral....in iskreno upam, da te je opis vsaj malo razvedril. zakaj zadnjič? Imaš sam pri sebi filing da si slabo napisal, da se folk dolgočasi ob prebiranju in gledanju slik? Jaz vem, da ga nimam, in ti ga tudi ne rabiš imet. Še 1x in miljontič, z objavo (pa kakršnakoli že je) nekega potovanja ali kaj podobnega, prav nikomur ne poslabšamo kvalitete življenja in prav nikomur ne krademo prostora niti časa. Prav nasprotno, meni so potopisi ob ležanju v bolnišnici še kako pomagali da sem vzdržal dolgčas in bolečine. Verjamem, da še marsikomu pomagajo. Prav tako sem prepričan, da se marsikdo zabava ob prebiranju dogodivščin, takšnih in drugačnih. hladov, MiNa, bojc84 in 10 others 13 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Joker Objavljeno Julij 31, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 31, 2017 Kot si napisal, vožnjo je treba prilagoditi svojim sposobnostim. Za nekoga hitro je za drugega počasi, spet za nekoga neprevozno je za drugega šala mala. Jaz sem se pričel ta forum prebirati prav zaradi idej in informacij o potovanjih. Davno prej, napredno sem se registriral. Je pa res, da je treba znati ločiti seme od plevela. Dobro zgodbo pa je vedno vredno prebrati. Sploh pa ne ti ne jaz ne kdorkoli nikogar ne sili, da mora potopis prebrati. Lahko pogleda samo slike ali pa še to ne. Vedno pa se bo našel kdo, ki je prepričan, da je samo njegov način edini pravi in se mu zdi, da je treba na to opozoriti tudi vse ostale. Jaz pač živim po načelu "Živi in pusti živeti", zato se zaradih takšnih opazk ne razburjam saj me prav tako nihče ne sili v to, da jih sploh preberem... Nearrain, ALEŠ M, dr.looney in 8 others 9 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Julij 31, 2017 Deli Objavljeno Julij 31, 2017 Ob 7/26/2017 ob 18:38, BIF pravi: to je EU???....pa Bosna je New York proti tem capinom. Vrhunsko, hvala za ta potopis Joker in BIF 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno Avgust 1, 2017 Deli Objavljeno Avgust 1, 2017 Ob 31. 7. 2017 ob 13:27, BIF pravi: .... Sicer pa okrog 300-km. dnevno...včasih manj, včasih več....ker mi res ni samo za nabijanje kilmetrov. Raje kje malo posedim, kaj pogledam, pojem...v glavnem potovanje naj bo užitek, ne mučenje.... @BIF, podpišem tele tvoje besede. Pa odličen potopis si delil z nami soforumaši... . Glede bolj ali manj dolgočasnih transferjev, ki te verjetno čakajo na tvojih bodočih furah. Si se morda kaj pozanimal, če se da najti kakšno varianto npr. v smislu "motor na vlak pa v spalniku prenočiš in se drugi dan zbudiš spočit 800km stran v drugem rajonu..." Samo ugibam... BIF in dr.looney 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno Avgust 1, 2017 Avtor Deli Objavljeno Avgust 1, 2017 Sem. Pred dvema letoma sem iskal avto vlak do Srbije...vsaj. Ni šanse. Pri naših železnicah sploh ne poznajo tega več...v takšne namene kot bi mi recimo uporabljali. Potem sem preko znanca brskal varianto s tovornim vlakom...bi šlo...tako med prsti (bolj po vezah)...ampak...vedno je ampak...ker je to tovor, SŽ dela neke zbirnike, pa carinski postopki itd....v glavnem 4cikl bi prišel dol nedefinirano kdaj...lahko da tudi 14 dni za menoj...pol pa jebi ga. Edina opcija, ki sem jo preizkusil in deluje je z ladjo iz Trsta v igoumenitzo (Grčija)...pa potem dalje. Ta je bila ok....ampak je treba iz Štajerske prit do Trsta....pol pa tak spet kurac...še malo potegnem pa sem doli. Ti transferji res ubijajo...ampak očitno ne gre drugače. Septembra bom spet malo šmrknil nekam....mogoče vseeno razmislim ponovno o ladji. Za drugo leto se malce poigravam z idejo o Iran-u...Gruzija...Armenija....takrat pa definitivno ladja do Patras-a in potem dalje. GO_Tomi, C eagle, dr.looney in 5 others 7 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ivana Objavljeno Avgust 1, 2017 Deli Objavljeno Avgust 1, 2017 Če resno razmišljaš o Iranu je opcija tudi, da jeseni narediš nekaj transferja proti jugu, motor parkiraš kje v Bolgariji ali Turčiji recimo in potem spomladi nadaljuješ naprej. Je pa to mogoče bolj opcija za starejši motor, ki ni vreden ravno veliko. BIF 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno Avgust 2, 2017 Avtor Deli Objavljeno Avgust 2, 2017 Jah...skoraj raje ne bi. Vseeno se mi zdi, da je fino, če doma vse lepo popakiraš, motor porihtša v miru...in potem kreneš. Ta opcija z ladjo mi je še najbolj pri srcu. Krenem iz Trsta v 28-ih urah sem v Patras-u...spočit...in potem proti Turčiji in dalje. Me pa zanima ako ima kdo kakšno izkušnjo z trajektom iz Grčije v Turčijo....recimo iz Aten do Izmir-ja...mogoče Cesme...ali kaj podobnega. Ta bi bila tudi dobra. Ali pa iz Romunije v Turčijo...tudi bi bila dobra. Ivana 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Avgust 2, 2017 Deli Objavljeno Avgust 2, 2017 Upam, da ne smetim. Avtovlaki grejo sever-jug (enkrat sem se peljal do Hamburga, meni je vredno vsakega centa) . Na vzhod ali zahod pa jaz nisem našel povezave (edino trajekti) . Jaz resno razmišljam v smer, da si kupim avtodom (pa "rampa" ali prikolica) . Parkiram "odvozim kar me zanima" naložim in se prestavim... Staram se pa mi je zmerom bolj pomembno "udobje" (ktm690, transfer(ji) in udobje ne gre skupaj, ima pa 690 svoje "svetle trenutke" , ko si enkrat "tam" ) . lp igc1, izibajker, ALEŠ M in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Avgust 2, 2017 Deli Objavljeno Avgust 2, 2017 Iz Trsta so ukinili linijo, samo še iz Benetk sta Minoan in Anek. Avtovlaki so bolj bogi po Evropi, maš varjatno Dunaj-Hamburg ali Dusseldorf. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno Avgust 2, 2017 Avtor Deli Objavljeno Avgust 2, 2017 pred 2 urami, franc pravi: Upam, da ne smetim. ..... Zakaj bi smetil...vsako mnenje in nasvet sta dobrodošla. Podobno kot ti, sem z leti prišel do teh spoznanj. Neke potovalne kravetine mi ne dišijo, ker me potem omejujejo na poteh, ki mene zanimajo. Tako tvoja 690-ka kot moja Tenerejka, sta motorja, ki omogočata veliko...tudi transfer...sicer manj udoben in zmeren ampak ok. Ampak me ubija misel, da se "drkam" dan-dva da pridem do destinacije, ki me zanima. Mogoče predlog, ki sem ga že prizkusil. Avtodom je strošek...avto in prikolica...bistveno manj. Naložiš motor...se odpelješ do destinacije in se z lokalci zmeniš (kakšen kmečki turizem ali kaj podobnega), da boš pri njih pustil avto in prikolico (ponudiš tudi kakšno plačilo, čeprav nihče nič noče...je pa vljudno), in potem lepo 7 ali 10 dni krožiš z motorjem naokoli. Se vrneš "domov"...pri gostiteljih zapraviš kak cvenk, mogoče prespiš...nabašeš motor in domov. To sem jaz že naredil...pri popolnih tujcih...se je obneslo super...vsi zadovoljni in seveda sem vedno dobrodošel... izibajker, SAR-Solo Adventure rider, Joker in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MitcH' Objavljeno Avgust 2, 2017 Deli Objavljeno Avgust 2, 2017 pred 2 urami, franc pravi: Upam, da ne smetim.... Ravno včeraj sem bil pri KML Kogovšek, je naredil eno prav fajn prikolico za motor http://www.kml-kogovsek.si/oprema-avtodomov/, ki jo pripneš na avtodom. Če bi ga sam imel, bi jo sigurno kupil. ALEŠ M in BIF 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Avgust 2, 2017 Deli Objavljeno Avgust 2, 2017 Bif, tudi v to smer sem razmišljal. Samo mi stroškovno kaj bistveno ne spremeni, potem bi "počasi" moral menjati avto (letnik 1995) , ki ni več za kakšne ekstreme. Pri avtodomu pa je problem, da večino leta nimam kaj početi z njim. Ko bom to enkrat razčistil ( "preračunal" + - ) ... lp BIF 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Avgust 2, 2017 Deli Objavljeno Avgust 2, 2017 pred 2 urami, franc pravi: Jaz resno razmišljam v smer, da si kupim avtodom (pa "rampa" ali prikolica) . Parkiram "odvozim kar me zanima" naložim in se prestavim... Staram se pa mi je zmerom bolj pomembno "udobje" (ktm690, transfer(ji) in udobje ne gre skupaj, ima pa 690 svoje "svetle trenutke" , ko si enkrat "tam" ) . Večji kombi z nekaj dodelave po lastnem okusu ni slaba ideja. Al pa običajen potniški kombi + zaprta prikolca. Uporabno vsak dan, placa zadosti, da se predelat v modularen mini bivalnik če se lih kam v vukojebine odpravljaš. Prikola pa zaprta da se ne vidi kaj je gor + orodje, bencin in ostale stvari, zraven katerih ni lih prijetno spati se pospravi not. Meni čisto solidno služi kombinacija avto + prikolica. 690 še zaenkrat nisem tlačil gor, 200 je pa bil pa kr naokoli... najdlje na Rabu do sedaj. franc, izibajker, igc1 in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Avgust 2, 2017 Deli Objavljeno Avgust 2, 2017 S tako idejo sem štartal. Samo, ker nimam namena kupiti novega ampak rabljenega, je to tam tam. Rabljen kombi je ali predrag ali "zgonjen" . Kot gledam je lažje dobiti dobro ohranjen avtodom. Te domače predelave pa so bolj za "mladino" . Meni so zmerom manj všeč. Je pa to zaenkrat samo ideja (ki bi jo finančno sicer lahko izpeljal, samo je tako kot pri vseh "igračah" . Koliko dejansko rabim (uporabljam) in kako hitro se naveličam... ) . lp bosa, jskrablin, ALEŠ M in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno Avgust 2, 2017 Avtor Deli Objavljeno Avgust 2, 2017 pred eno uro, franc pravi: Bif, tudi v to smer sem razmišljal. Samo mi stroškovno kaj bistveno ne spremeni, potem bi "počasi" moral menjati avto (letnik 1995) , ki ni več za kakšne ekstreme. Pri avtodomu pa je problem, da večino leta nimam kaj početi z njim. Ko bom to enkrat razčistil ( "preračunal" + - ) ... lp Popolnoma te razumem. Z vsemi podobnimi kombinaciji se tudi sam poigravam....ampak še nimam pametne rešitve. Trenutno sem prišel le do ladje ali pa, da si pač transfer poskušam naredit znosnejši...kar bi še šlo sicer, ker je vedno dovolj stranpoti...ampak časa, ki bi ga za to zapravil, pa ne morem nadomestit...nenazadnje je to vseeno le transfer. ALEŠ M in franc 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se