Popularna objava Tedybear Objavljeno Julij 26, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 26, 2017 Slike. Vse imam pomesano. Nekaj na mojem telefonu, nekaj na njenem in nekaj na tablici. V glavnem.. zadnje tri so iz Col d Agnel. Danasnja voznja...EN SAM U.Ž.I.T.E.K. izibajker, Luka66, MariborBMW in 15 others 16 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Schultz Objavljeno Julij 27, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 27, 2017 Midva z ženo sva načrtovala obisk francoskih prelazov in nato iz Aoste preko prelaza Saint Grand Bernard v Švico. Tako je prvi dan, v petek 21.7. 2017 bil večinoma transfer po AC do Asti. Slik nič, AC od Monfalkona do Asti je 39,90€ nato še 2,50€ za povezovalno obvoznico. Na črpalkah po italijanskih AC je treba paziti, ker tankštela na kateri piše "con servizio" pomeni, da je všteta strežnina in je že tankštela naštelana za 20 centov dražji znesek. Po domače tudi če si tankaš sam na tej pumpi, boš plačal strežnino....ceno benza 1,89€ in ne 1,69€. Nato pa po regionalkah do naselja Sampeyre, kjer sva prenočila. Utrinki so samo z naselja, ostalo je brez veze. 2. dan: sobota, 22.7. Malo po deveti zjutraj sva odpeketala s hotela in nadaljevala za Col de Agnel (Colle del Agnello). Vreme čudovito, malo frišno, samo užitek je bil neprecenljiv. Col Agnel V dolino sva prispela skoraj na hlape. Ko sem videl tankštelo, sem bil kot puščavnik, ki vidi oazo. Juuupi, tankal bom....khm, tanštela je bila fullauto, na njej piše, da sprejema kartice (Maestro, Cirrus, Visa, Eurocard), mojo bančno je zavrnila, sprejela je samo Visa kreditno. Kakorkoli sem natankal in gasa dalje na naslednji prelaz - Col d'Izoard. V Briansonu sem se malo vrtel, da sem dobil izhod z mesta za Montgenevre in nato Italijo. Tu sem bil samo kratek čas, toliko da sem presekal in šel nazaj v FRA peko prelaza Mont Cenis. Na vrhu je svinjsko pihalo in sva se takoj pobrala v dolino. Prespala sva v Lanslevillard. 3. dan: Nedelja, 23.7. Po obilnem zajtrku sva nadaljevala proti prelazu Iseran. Val d'Isere s ptičje perspektive Val d'Isere Po kofipavzi sva jo mahnila naprej čez Col du Petit Saint Bernard. Na vrhu je meja z Italijo. Tu se najino potovanje po francoskih prelazih konča. Kot sem omenil je bil namen spet presekat Italijo in iti v Švico, vendar je bila napoved za naslednje dni za Švico (obilno deževje, megla in temperature blizu ničle). Zato sva si rekla ne hvala in nadaljevala plan B, ki bo objavljen v temi Dolomiti. Tedybear, skalar36, dr.looney in 16 others 16 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Tedybear Objavljeno Julij 27, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 27, 2017 (popravljeno) Danes priblizno 200 km krog. Najprej na 2802 m/nm. Vrh prelaza je sicer nizje, ampak se mi zdi, da so tisto pentljo okrog hriba naredili samo zato, da so zlezli nad 2800. Col la Bonette. Potem mimo Izole (Isola) proti jugu, pa na odcep (ki sem ga sicer falil in peljal ene 6 km predalec) za Col de la Couillole. Malo pred njim postanek v vasici Roubion, ki naju me povsem prevzela. Pa cela dolina do nje. In za finale se Col de la Cayolle, ki pa ni nic posebnega. Vecina ceste nanj in iz njega je sicer brez flik in lukenj, je pa tako grbinasta, da sem imel obcutek, da bom na visini nad jurja dobil morsko bolezen. Popravljeno Julij 27, 2017. Popravil Tedybear izibajker, GO_Tomi, DAMI34 in 12 others 14 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Banjo Objavljeno Julij 28, 2017 Deli Objavljeno Julij 28, 2017 (popravljeno) pred 12 urami, Tedybear pravi: Danes priblizno 200 km krog. Najprej na 2802 m/nm. Vrh prelaza je sicer nizje, ampak se mi zdi, da so tisto pentljo okrog hriba naredili samo zato, da so zlezli nad 2800. Col la Bonette. Potem mimo Izole (Isola) proti jugu, pa na odcep (ki sem ga sicer falil in peljal ene 6 km predalec) za Col de la Couillole. Malo pred njim postanek v vasici Roubion, ki naju me povsem prevzela. Pa cela dolina do nje. In za finale se Col de la Cayolle, ki pa ni nic posebnega. Vecina ceste nanj in iz njega je sicer brez flik in lukenj, je pa tako grbinasta, da sem imel obcutek, da bom na visini nad jurja dobil morsko bolezen. ---------------- Ta odcep sem tudi jaz falil, ker je tabla za odcep iz smeri Isole tako postavljena, da je sploh ne vidiš. Ustavil sem se v karaju, ki sledi temu odcepu in hec je, ko vidiš cesto, ki se vzpenja po hribu, ne najdeš pa, kako priti na njo (to sva skupaj počela z enim Francozom, ki je prav tako iskal odcep). Šele, ko sem se vrnil nazaj proti Isoli, sem zagledal odcep in tablo, ki se pa tudi iz te smeri ni najbolje videla. Popravljeno Julij 28, 2017. Popravil Banjo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tedybear Objavljeno Julij 28, 2017 Deli Objavljeno Julij 28, 2017 pred 7 urami, Banjo pravi: Do pike natancno se je zgodilo tudi meni. Na pravo cesto me je usmeril Svicar, ki je tam reden gost, a tudi Vrsic, Trenta in Kras so mu poznani dobro. Ima cez 70 let, vozi Kawo SX 1000. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tedybear Objavljeno Julij 29, 2017 Deli Objavljeno Julij 29, 2017 Vceraj obkrozila jezero Lac de Serre Poncon. Pa slucajno zavila na razgledno tocko - vzletisce za "padalne jadralce". dr.looney, Quest, Luka66 in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Tedybear Objavljeno Julij 29, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 29, 2017 (popravljeno) Danes zapustla Routes des Grandes Alpes in zavila 60 km proti zahodu, da sva obkrozila kanjon Verduna. Po juzni strani veliko boljse. Sami razgledi, cesta, manj prometa. Potem pa proti Nici. Cesta Saint Julien du Verdon - Entrevaux - Villars sur Var do Levensa, je prava poezija. Iz kanjona v kanjon, siroka, odlicni ovinki, asfalt nikjer starejsi kot vlada Cmerarja.....bravo Francozi. Seveda se je zjutraj zacelo z dvatisocakom. PS. Na enem postanku pride k meni starejsi Italijan (parkiral je GSXa).....ogleda si mojega grdobca, ga poboza in "Versys mille..ma bellisima, bellisima....cmok". Jebiga...imaludihiposlerata. Popravljeno Julij 29, 2017. Popravil Tedybear DAMI34, Rdeči, bojc84 in 15 others 15 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Tedybear Objavljeno Avgust 1, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 1, 2017 (popravljeno) V nedeljo splezala še čez Col de Turini, ki me je po zahtevnosti ovinkov spominjal na Vršič, pa še visina je tam-tam. Do zakljucka Routes des Grandes Alpes v Mentonu ni več daleč. Še skok do Grimaldijevega fevda, spanje blizu Genove, včeraj pa na AC in 600 km drajsanja do Nove Gorice in skozi Trento in čez Predil domov. Se kaksno sliko in povzetek poti cez kak dan. Popravljeno Avgust 1, 2017. Popravil Tedybear notranc, Joker, Quest in 7 others 9 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Avgust 20, 2017 Deli Objavljeno Avgust 20, 2017 Ob 1. 8. 2017 ob 6:58, Tedybear pravi: V nedeljo splezala še čez Col de Turini, ki me je po zahtevnosti ovinkov spominjal na Vršič, pa še visina je tam-tam. Do zakljucka Routes des Grandes Alpes v Mentonu ni več daleč. Še skok do Grimaldijevega fevda, spanje blizu Genove, včeraj pa na AC in 600 km drajsanja do Nove Gorice in skozi Trento in čez Predil domov. Se kaksno sliko in povzetek poti cez kak dan. Lahko vama, sta bila z motorjem. Midva sva morala vse to in še marsikaj zvoziti s kolesom, tudi večji del Pirinejev. Bi šel še z motorjem, načrt je, kako bo bomo pa videli čez zimo. Kugelschreiber 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno Julij 17, 2023 Deli Objavljeno Julij 17, 2023 Je morda kdo, ki je bil v zadnjih letih na območju severnega in (ali) zahodnega dela Francije? Kakršnekoli konkretne informacije v zvezi s tem bi me zanimale (zanimivosti, znamenitosti, nočitve...). Hvala. Kugelschreiber 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nofla Objavljeno Julij 18, 2023 Deli Objavljeno Julij 18, 2023 Ob 17. 7. 2023 ob 10:49, izibajker pravi: Je morda kdo, ki je bil v zadnjih letih na območju severnega in (ali) zahodnega dela Francije? Kakršnekoli konkretne informacije v zvezi s tem bi me zanimale (zanimivosti, znamenitosti, nočitve...). Hvala. Sva bila lani, malo prelazov (najlepša Izoard in Vars), soteska Verdon in Provansa (razočaran, več sivke imava doma na dvorišču kot sva jo videla v celi provansi!), impozanten za videti je tudi rimski akvadukt v bližini Nimesa in Vignona - Pont du Gard. Če boš imel s seboj lepšo polovico, potem je obvezen postanek v Grasse, zibelki proizvodnje parfumov ... vsekaor pa toplo priporočam izogibanje azurne obale, saj je nepopisna gneča tako ob obali kot tudi na AC. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Julij 18, 2023 Deli Objavljeno Julij 18, 2023 Samo tole ni ne severni ne zahodni del Francije. ps. za sivko moraš priti pravi čas. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nofla Objavljeno Julij 18, 2023 Deli Objavljeno Julij 18, 2023 pred 10 minutami, franc pravi: ps. za sivko moraš priti pravi čas. ... ja ne vem no, Provansa ima sicer nekaj manjšo zemljepisno širirno kot Slovenija, tako da bi v drugi polovici junija že lahko pričakoval kaj cvetenja (sva jo sicer videla v Grasse, vendar le nekaj grmičkov, tako da je bil čas kar pravi ...) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Julij 18, 2023 Deli Objavljeno Julij 18, 2023 (popravljeno) Čas ja, lokacija očitno ne. Poskusi v Sault-u. Drži pa da zgleda le od daleč. Od blizu je bolj rjavo kot lila. lp https://www.provenceholidays.com/thumbnailsw/Image2/fb-sault-1597892-1600x800.jpg Popravljeno Julij 18, 2023. Popravil franc Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno Julij 20, 2023 Deli Objavljeno Julij 20, 2023 Ob 18. 7. 2023 ob 13:49, nofla pravi: Sva bila lani, malo prelazov (najlepša Izoard in Vars), soteska Verdon in Provansa (razočaran, več sivke imava doma na dvorišču kot sva jo videla v celi provansi!), impozanten za videti je tudi rimski akvadukt v bližini Nimesa in Vignona - Pont du Gard. Če boš imel s seboj lepšo polovico, potem je obvezen postanek v Grasse, zibelki proizvodnje parfumov ... vsekaor pa toplo priporočam izogibanje azurne obale, saj je nepopisna gneča tako ob obali kot tudi na AC. Hvala, ampak za Severni in Zahodni del Francije sem spraševal... V Provansi sem bil ene 3x, na azurni obali pa pri sorodnikih tudi že ene 5x... V Normandiji bomo nekako začeli ta mali francoski krog... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Julij 24, 2023 Deli Objavljeno Julij 24, 2023 Ob 20. 7. 2023 ob 21:54, izibajker pravi: Severni in Zahodni del Francije @ferek tule ni več aktiven, se je pa potepal po tistih krajih nekaj dni nazaj. Objavljal je na FB Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ferek Objavljeno Julij 24, 2023 Deli Objavljeno Julij 24, 2023 Ob 17. 7. 2023 ob 10:49, izibajker pravi: Je morda kdo, ki je bil v zadnjih letih na območju severnega in (ali) zahodnega dela Francije? Kakršnekoli konkretne informacije v zvezi s tem bi me zanimale (zanimivosti, znamenitosti, nočitve...). Hvala. Ja res je... vrnila sva se v petek... 14 dni 5014 km... V FB skupini "MOTORISTI" in v "Motoristi ♂♀ Pogled na... motorizem" in na mojem FB profilu " Ferek Ferek Pač" imaš objavljen celoten blog, po dnevih, z vsem kar te zanima, pod naslovom "MACRON-POMAGAJ"... veliko užitka ob branju in ob morebitnem posnemanju fure... DAMI34, MiNa in izibajker 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno Avgust 25, 2023 Deli Objavljeno Avgust 25, 2023 Ob tej liniji smo se letos malo okrog Normandije potepali... Cca 4500km (na 4 kolesih). Če bo imel kdo kakšno konkretno vprašanje, naj me kontaktira na ZS... Scarabeo 500, Kugelschreiber, Akito in 3 others 3 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se