Quest Objavljeno Avgust 20, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2018 pred 1 uro, krucymucy pravi: Ti. Cesta je uradno zaprta. Jp. Šel v sredo grad Snežnik-Mašun-Ilirska. Vprašal domačina pri gradu zakaj zapora. Toliko podirajo in je ogromno kamionov z lesom naloženih, da so kar zaprli. Sečnja, podiranje in prevoz hlodov pa to. Sreda je bil praznik in niso delali. Srečal kar nekaj avtov. krucymucy 1
MiNa Objavljeno Avgust 21, 2018 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 21, 2018 pred 8 urami, amateur pravi: Jutro že jutro, ampak kje? Tule krucymucy, tomaz69, Joker in 3 others 6
Xebec Objavljeno Avgust 21, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 21, 2018 pred 9 urami, krucymucy pravi: Ti. Cesta je uradno zaprta. Sam gas! Quest 1
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Avgust 21, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 21, 2018 pred 4 urami, MiNa pravi: Tule Piz.o! Pa čisto blizu sva bila, pa nisva vedela, za to! Bo treba nazaj MiNa 1
amateur Objavljeno Avgust 21, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 21, 2018 Ob 10. 8. 2018 ob 22:37, Snecer pravi: v Avstriji škatle delujejo...brez skrbi to je lokalni plen Kolega pravi, da tudi na zahodni strani tunela v Škofji Loki, smer Poljanska dolina, v obe smeri. !25€ kje koj plačal. Ne vem pa, čigav plen je to!
Popularna objava MiNa Objavljeno Avgust 21, 2018 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 21, 2018 En današnji vtis iz Romunije.... mladench, ALEŠ M, Quest in 16 others 19
MiNa Objavljeno Avgust 21, 2018 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 21, 2018 pred 12 urami, The Lakl pravi: Bo treba nazaj Obvezno!
Popularna objava Rey Objavljeno Avgust 21, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 21, 2018 (popravljeno) Ker je plan "Romunija 2018" odpadel zaradi neuspešnega usklajevanja dopustov smo izpeljali rezervni plan "IT/CH Alpe express 2018". Okvirno 2.000km v treh dnevih. Ekipa KawaPawa³ - ER6f, Z1000SX in Versys 650...torej en motor in dva mopeda Planiran zbor na OMW Bivje v petek ob 3:50, štart ob 4h. Dejanski zbor (prihod zadnjega člana) ob 4:05, štart ob 4:25 Prvi del poti je bil dolgočasen, 200km avtoceste do Trevisa ter potem regionalka mimo Basaano del Grappa, Levico Terme, Cles čez Passo del Tonale (1883) do Ponte di Legno kje nas je čakal vzpon na drugi najvišji planiran prelaz Gavia (2621m). Leta 2010 sem že bil na tem prelazu z avtom...nekateri rinejo z kamperji, a cesta ozka, da se dva motorja komaj srečata Gavia Gavia Sledil je spust do Bormia, vzpon na passo Foscagno (2291m) ter ponovni spust do Livigna. Tam smo napolnili rezervoarje po prijetnih 1,07€/l Med kosilom smo na Bookingu pobrskali za prenočišči in se odločili za taktično lokacijo na prelazu Bernina (2328m). Takoj po kosilu je sledilo prej presenečenj - stranski tački na ER6f in Z1000SX sta se kar globoko zarili v asfalt - toliko, da je ER6f bil že "na vagi" in bi se ga dalo z enim prstom prevrniti! Padel bi na Z1000SX in bi bila škoda dvojna. Temperatura je bila okoli 20°C, asfalt ni bil na otip prav nič vroč. Pod Versysovo tačko je vil asfalt OK. Zanimivo, parkirani so bili vsi trije skupaj, na enakem asfaltu. Livigno S polnimi trebuhi in rezervoarji smo se iz Livigna povzpeli na prelaz Forcola di Livigno (2315m), prečkali IT/CH mejo, zavili desno na prelaz Bernina kjer smo rezervirali sobo v hotelu Ospizio Bernina - soba za 4 z lastno kopalnico in zajtrkom 370€ za 2 nočitvi ter motorji v garaži. Hotel Ospizio Bernina Ko smo imeli zagotovljeno prenočišče smo nadaljevali mimo St.Moritza na prelaz Julier Pass (2284m) in nadaljevali do kraja Albula kjer smo se dvignili na istoimenski prelaz (Albulapass 2315m) do La Punt Chamues. Ker smo bili zgodnji smo namesto nazaj proti St.Moritzu oz.hotelu zavili levo proti kraju Zernez, od tam pa do kraja Santa Maria kjer je odcep za prelaz Umbrailpass (2501m). Cesta se nadaljuje do CH/IT meje, takoj na IT strani pa se priključi na cesto, ki vodi na prelaz Stelvio (2757m). 5min vožnje pa smo bili že na vrhu. Zaradi relativno pozne ure (19h) ni bilo gneče. Sledil je obvezni photoshooting. Julier Pass Albula pass Albula pass Albula pass Stelvio Stelvio Stelvio Iz Stelvia smo se spustili do Bormia in se enkrat v istem dnevu mimo Livigna do hotela na prelazu Bernina. Seveda smo v Livignu naredili postanek na na črpalki. Ker pa niso samo motorji žejni smo iskali trgovino...na žalost neuspešno, ker so bile ob 20:10 že zaprte (ena ima delovni čas do 19:50!). Na srečo smo našli Beer shop in kupili 3 pive po 4,5€ Ker smo z iskanjem trgovine izgubili vsaj pol ure smo za nagrado iz Livigna do hotela vozili v temi in, kot češnjica na vrhu torte, po dežju. Na IT/CH meji sta bila dva policaja/carinika ki sta samo registrske tablice pogledala in nas spustili naprej. V hotelu smo se uredili, pojedli sendvice in spili pivo, naredili plan za naslednji dan ter zaspali kot ubiti. 4:25 - 21:05, 780km. Se nadaljuje... Popravljeno Avgust 21, 2018. Popravil Rey J.a.m.e.s, bojc84, Alesh in 38 others 41
Snečer Objavljeno Avgust 22, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 22, 2018 pred 9 urami, amateur pravi: Kolega pravi, da tudi na zahodni strani tunela v Škofji Loki, smer Poljanska dolina, v obe smeri. !25€ kje koj plačal. Ne vem pa, čigav plen je to! saj tam je znano, da je stacionarc
Popularna objava Tex Objavljeno Avgust 22, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 22, 2018 (popravljeno) Tolele sem vtisnil Hudič telefonski, očitno se mu je odvibriralo med vožnjo.. Stabilizator barvne leče se trese ko nor, v eno.. Ostaja še črnobela leča, ki je še ql, in dslr ter ostala navlaka.. V ozadju Piva, Durmitor.. Danes naprej.. Popravljeno Avgust 22, 2018. Popravil Tex igc1, Quest, bojc84 in 26 others 29
Popularna objava Robertos664 Objavljeno Avgust 22, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 22, 2018 Danes naredil cca 380km in združil prijetno s koristnim. Peljal prvo moped na prvi servis v Kranj, si tačas privoščil eno kavo in limonado. Nato čez Jezersko v Železno kaplo, Pliberk, Soboth, pojedel burger v Route69, nato Jurij, Lenart in domov na Ptuj. Glede na to da naked načeloma ni potovalni moped sem odpeljal z lahkoto skofk, DAMI34, GO_Tomi in 14 others 17
Xebec Objavljeno Avgust 22, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 22, 2018 pred 7 minutami, Robertos664 pravi: Danes naredil cca 380km in združil prijetno s koristnim. Peljal prvo moped na prvi servis v Kranj, si tačas privoščil eno kavo in limonado. Nato čez Jezersko v Železno kaplo, Pliberk, Soboth, pojedel burger v Route69, nato Jurij, Lenart in domov na Ptuj. Glede na to da naked načeloma ni potovalni moped sem odpeljal z lahkoto Kjer je volja je pot....z wannabe kafetarjem sopam tudi 700-800 kilometrske dneve zaporedoma. Sam gas pred 12 urami, Tex pravi: Tolele sem vtisnil Hudič telefonski, očitno se mu je odvibriralo med vožnjo.. Stabilizator barvne leče se trese ko nor, v eno.. Ostaja še črnobela leča, ki je še ql, in dslr ter ostala navlaka.. V ozadju Piva, Durmitor.. Danes naprej.. Tex....walker texas ranger...TI SI CHUCK NORRIS...brez obcutka, polomu telefon Dons utisnu do postojne..sameval na omw in ridah ALEŠ M, Robertos664, Tex in 1 other 3 1
gasperX Objavljeno Avgust 22, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 22, 2018 pred 38 minutami, Robertos664 pravi: Danes naredil cca 380km in združil prijetno s koristnim. Peljal prvo moped na prvi servis v Kranj, si tačas privoščil eno kavo in limonado. Nato čez Jezersko v Železno kaplo, Pliberk, Soboth, pojedel burger v Route69, nato Jurij, Lenart in domov na Ptuj. Glede na to da naked načeloma ni potovalni moped sem odpeljal z lahkoto Sorry vem da jr Offtopic ampak tole ni K od kapucina.. fuj fuj pa ni vazn kolk stan da tole spijem mi more kelnar placa Drugace pa lepa turca kr mal fous kmalu vam vrnem drive save Robertos664, C eagle, tomaz69 in 1 other 2 2
Popularna objava a79 Objavljeno Avgust 22, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 22, 2018 Po 14 dnevni abstinenci, sm se dans odlocu mal zajahat hondo. Od doma - AC do Jesenic - Korensko sedlo - Villacher alpine road (gor - dol - gor - dol, prvic mal postankov za fotosutinge) - Faaker See (dela za bikers week ze potekajo) - Louis (firbec) - Borovlje - Zelezna kapla - Pavlicevo sedlo - Solcava - Ljubno ob Savinji - Mozirje - Trojane - Zagorje - Litija - domu... Glede na mojo slabo orientiranost sm samo enkrat malo zgresil v Villachu. Alpine road ni ne vem kaj, kot bi placal naso cesto na Sorisko planino. Od Faakerja pa do Zelezne kaple so mi na desni vseskozi grozili nevihtni oblaki, na sreco sm prestregel le kakih 50 kapelj. So pa res jodlarske ceste boljse od nasih.. V Izlakah mecejo ven asfalt in ravno pred mano je model s cisterno polival makedam, tako da sem domov pripeljal fajn usran motor... Nima veze, nabralo se je 500 lepih in z nasmeskom odpeljanih km.. @Robertos664,sva se mogoce srecala v okolici Zelezne kaple? KyoKon, SuNa, skofk in 13 others 16
Popularna objava Tex Objavljeno Avgust 23, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 23, 2018 (popravljeno) Sh6 (Albanija) odsvetujem.. Zelo.. Dear lord have mercy.. No, razen onim z mazohisticnimi nagnjeni do svojih mopedov, ala @Kmet2 in podobni, vam pa toplo priporocam.. Narava res lepa, je nardila svoje delo, ampak cesta.. Ojej.. Luknja na luknji ob luknji čez luknjo.. 2 na mopedu z ful prtljago ni glih prijetno no. Teh 100km ali koliko sva se vozila z povprecno 20-30 kmh.. Morem pogledat na tracker tocne podatke, ampak veeeeecno je trajalo. Pa domacini se izogibajo tem jamam in ti kar po tvoji strani pripici izza ovinka, boli njega... V Zabljaku 14 stopinj, okoli Skadra 35-36.. 12 hours ago, Xebec said: Tex....walker texas ranger...TI SI CHUCK NORRIS...brez obcutka, polomu telefon Nič kriv. Samo peljal sem se... Popravljeno Avgust 23, 2018. Popravil Tex mladench, Keiko, Rubuz in 17 others 18 1 1
Snečer Objavljeno Avgust 23, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2018 GSA bo treba nabavit... hitrii, BIF in Tex 1 2
Tex Objavljeno Avgust 23, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2018 8 minutes ago, Snecer said: GSA bo treba nabavit... A-a, brez skrbi.. Supertenere bi slo, adv1190 tudi mogoce, kljunaš pa ne sede očem.. Hmm, je pa res, da sva bla edina z motorjem. No, razen onih domacinov na moped/motor/krneki.. Njim pa gre po teh luknjah, ja, tudi po trije gor.. Verjetno so nardili kaki ohlins upgrade...
tomaz69 Objavljeno Avgust 23, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2018 pred 12 urami, gasperX pravi: Sorry vem da jr Offtopic ampak tole ni K od kapucina.. fuj fuj pa ni vazn kolk stan da tole spijem mi more kelnar placa Ma ti delaš v baru? Grem večkrat službeno skozi Villach naprej in se vedno na kavi ustavim na zadnji pumpi v ITA - mogoče bi se pa pri vas..
IZTOK Objavljeno Avgust 23, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2018 pred 36 minutami, Tex pravi: A-a, brez skrbi.. Supertenere bi slo, adv1190 tudi mogoce, kljunaš pa ne sede očem.. Hmm, je pa res, da sva bla edina z motorjem. No, razen onih domacinov na moped/motor/krneki.. Njim pa gre po teh luknjah, ja, tudi po trije gor.. Verjetno so nardili kaki ohlins upgrade... Ce se potrudis, bos nasek tudi kaksem izvir sredi ceste kot sem jaz predlani. Se pa spomnim rodea in da so mi kufri skoraj odpadli. Drugic v Albanijo edino z sadlebagom. Pa avantura po Tirani skozi krozna krizisca je tudi ekvivalentna obiska v Gardalandu. BIF 1
Popularna objava Ella Objavljeno Avgust 23, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 23, 2018 (popravljeno) Daljšega dopusta v tujini letos ne bo...se pa tolažim in malo pohajam po Sloveniji. Tokrat me je nekaj pičilo in sem vrgla nahrbtnik na rame ter šla pogledati še na drugo stran Štart zjutraj iz Tolmina v Celje. Pot sem izbrala čez Kladje, Škofjo loko, Kamnik in Vransko. Tuhinjska dolina je čudovita. V Celju kavica zame in bencin za motor. Dalje proti Vojniku, Zrečam in na Roglo. Sredi sončnega dne, puf, ploha. Nadaljujem pot in se oddrsam po slabe pol kilometra makadama - delo na cesti - v želji, da bi nadaljevala pot proti Lovrencu pod Pohorjem...kmalu sem ugotovila, da je cela pot do tja makadamska Obrnem in jo mahnem nazaj v Zreče, Mislinjo, Dravograd, Ravne, Mežica in Črna na Koroškem. V Črni vse zaprto, gostilne, trgovine, banke, še celo info točka za turiste...18.ura, kosila še nisem imela in ker se mi ni mudilo domov sem se odločila poiskati prenočišče. Edine sobe so bil epolno zasedene zaradi kolesarske ekipe.. Edina odprta reč tam blizu je bila picerija Kurnik. Povprašam po prenočiščih. Časa sem imela dovolj in še vedno bi se lahko odpeljala v drug kraj. Spoznala sem da so ljudje tam zelooo prijazni Takoj so poklicali naokoli in povprašali prijatelje in kmalu sem bila na poti v Koprivno kjer sem dobila sobo z zajtrkom za 15eur. Majhno gostišče s par sobicami, ki ga vodita neverjetno prijazna babi in dedi. Koprivna je 10min vožnje po lokalni cesti. Na sredi poti me je čakala zapora zaradi sečnje. Podrta drevesa in 2cm žaganja vsepovsod...ma sem nekako zmanevrirala med smrekami, bagerji in dečki z motorkami. Na večerjo sem šla nazaj v Črno v Kurnik kjer so spekli odlično pico in jo ponudili z domačimi pekočimi omakcami (Ko sem se ponoči vračala, je bila večina ceste že pospravljene in očiščene...phew). Zvečer gledam na zemljevid in se odločim da uberem pot do 17km oddaljene Solčave ki je odlično izhodišče za ogled Logarske doline ter skok čez Pavličevo sedlo. Hja, zjutraj so se načrti podrli ker sem spet pristala na makadamu in od prijaznega traktorista izvedela da je taka pot vse do Solčave...ampak se da, on pride s traktorjem, ni problema. Človek, a ti izgleda moj Kawasaki kot traktor?! Malo sva se posmejala potem pa sem se obrnila in se vrnila do Mežice. Od tam pa: Poljana in Pliberk, Železna Kapla, Jezersko in do Planšarskega jezera na kavico. Nadaljevala sem do Preddvora, Kranj, Jesenice, Kranjska Gora, Vršič, Trenta, Bovec in Tolmin. Tok lepih cest...uživancija! ...khm...slik pa bolj malo ker sem vmes razbila mobitel...Bravo jaz, bravo! Lep izlet, naučila sem se da rabim boljši ovitek za telefon in prvič vozila po nekaterih res lepih slovenskih cestah in krajih Popravljeno Avgust 23, 2018. Popravil Ella Janezs, Rubuz, GO_Tomi in 35 others 38
IZTOK Objavljeno Avgust 23, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2018 pred 25 minutami, Ella pravi: Daljšega dopusta v tujini letos ne bo...se pa tolažim in malo pohajam po Sloveniji. Tokrat me je nekaj pičilo in sem vrgla nahrbtnik na rame ter šla pogledati še na drugo stran Štart zjutraj iz Tolmina v Celje. Pot sem izbrala čez Kladje, Škofjo loko, Kamnik in Vransko. Tuhinjska dolina je čudovita. V Celju kavica zame in bencin za motor. Dalje proti Vojniku, Zrečam in na Roglo. Sredi sončnega dne, puf, ploha. Nadaljujem pot in se oddrsam po slabe pol kilometra makadama - delo na cesti - v želji, da bi nadaljevala pot proti Lovrencu pod Pohorjem...kmalu sem ugotovila, da je cela pot do tja makadamska Obrnem in jo mahnem nazaj v Zreče, Mislinjo, Dravograd, Ravne, Mežica in Črna na Koroškem. V Črni vse zaprto, gostilne, trgovine, banke, še celo info točka za turiste...18.ura, kosila še nisem imela in ker se mi ni mudilo domov sem se odločila poiskati prenočišče. Edine sobe so bil epolno zasedene zaradi kolesarske ekipe.. Edina odprta reč tam blizu je bila picerija Kurnik. Povprašam po prenočiščih. Časa sem imela dovolj in še vedno bi se lahko odpeljala v drug kraj. Spoznala sem da so ljudje tam zelooo prijazni Takoj so poklicali naokoli in povprašali prijatelje in kmalu sem bila na poti v Koprivno kjer sem dobila sobo z zajtrkom za 15eur. Majhno gostišče s par sobicami, ki ga vodita neverjetno prijazna babi in dedi. Koprivna je 10min vožnje po lokalni cesti. Na sredi poti me je čakala zapora zaradi sečnje. Podrta drevesa in 2cm žaganja vsepovsod...ma sem nekako zmanevrirala med smrekami, bagerji in dečki z motorkami. Na večerjo sem šla nazaj v Črno v Kurnik kjer so spekli odlično pico in jo ponudili z domačimi pekočimi omakcami (Ko sem se ponoči vračala, je bila večina ceste že pospravljene in očiščene...phew). Zvečer gledam na zemljevid in se odločim da uberem pot do 17km oddaljene Solčave ki je odlično izhodišče za ogled Logarske doline ter skok čez Pavličevo sedlo. Hja, zjutraj so se načrti podrli ker sem spet pristala na makadamu in od prijaznega traktorista izvedela da je taka pot vse do Solčave...ampak se da, on pride s traktorjem, ni problema. Človek, a ti izgleda moj Kawasaki kot traktor?! Malo sva se posmejala potem pa sem se obrnila in se vrnila do Mežice. Od tam pa: Poljana in Pliberk, Železna Kapla, Jezersko in do Planšarskega jezera na kavico. Nadaljevala sem do Preddvora, Kranj, Jesenice, Kranjska Gora, Vršič, Trenta, Bovec in Tolmin. Tok lepih cest...uživancija! ...khm...slik pa bolj malo ker sem vmes razbila mobitel...Bravo jaz, bravo! Lep izlet, naučila sem se da rabim boljši ovitek za telefon in prvič vozila po nekaterih res lepih slovenskih cestah in krajih Drugace do Crne na Koroskem je lepa cesta od Velenja, preko Sostanja. Od Crne do Solcave sem bil pred tednom dni, ni za cestaka. Mas pa odcep iz Mezice v Avstrijo in cez Pavlicevo sedlo domov. BIF 1
Ella Objavljeno Avgust 23, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2018 @IZTOK ne, res ni za cestaka... Hvala za nasvet, bom šla še, ker je res lepo
Xebec Objavljeno Avgust 23, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2018 pred 55 minutami, Ella pravi: ...khm...slik pa bolj malo ker sem vmes razbila mobitel...Bravo jaz, bravo! chuck norris sindrom se širi kr texas rangerju pošl račun Ella 1
gasperX Objavljeno Avgust 23, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2018 pred 2 urami, tomaz69 pravi: Ma ti delaš v baru? Grem večkrat službeno skozi Villach naprej in se vedno na kavi ustavim na zadnji pumpi v ITA - mogoče bi se pa pri vas.. Ja delam v Restavraciji Jagersberg v Landskronu no naslednjih par tednov sm na bolniski
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se