Popularna objava Tex Objavljeno Avgust 23, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 23, 2018 Vtisujemo, na polno! Sem rekel stricu na pumpi, ki se mi je drl:" siiir! No self servis, wait for me!" in sem cakal pri 35st na njega, da je eden in edini napolnil 6 drugih postaj pred mano, ce dobimo kaksni popust, glede na to, da smo nesteto maljonov ze kreditirari grcijo in njihovo gospodarstvo.... No, me je se bolj cudno gledal, kot sem jaz gledal ceno za liter.... izibajker, BIF, igc1 in 21 others 23 1
alpi80 Objavljeno Avgust 23, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2018 kapučin po 4 EURO ? ti pa znajo l.p. Tex 1
Tex Objavljeno Avgust 23, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2018 (popravljeno) 1 hour ago, alpi80 said: kapučin po 4 EURO ? ti pa znajo l.p. Kuki je bil zraven. Na lepem podstavku. En črn in en bel. Tak da jim naj bo.. No, vsaj vemo, zakaj vsakih nekaj mesecev bankrotirajo vsiskup.. Popravljeno Avgust 23, 2018. Popravil Tex
Popularna objava Igi Pop Objavljeno Avgust 23, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 23, 2018 Tri dni po Avstriji, moto Gardaland igc1, ALEŠ M, IF7 in 26 others 29
amateur Objavljeno Avgust 23, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2018 pred 6 urami, Tex pravi: Vtisujemo, na polno! Sem rekel stricu na pumpi, ki se mi je drl:" siiir! No self servis, wait for me!" in sem cakal pri 35st na njega, da je eden in edini napolnil 6 drugih postaj pred mano, ce dobimo kaksni popust, glede na to, da smo nesteto maljonov ze kreditirari grcijo in njihovo gospodarstvo.... No, me je se bolj cudno gledal, kot sem jaz gledal ceno za liter.... Sva z ženo prišla iz Sarande, kjer je bil kapučin z 0,5 € skoraj zastonj, do pristanišča Igoumenitsa v Grčiji, samo dobro čez mejo in se je cena dvignila na 2,5 €, pogrinjek pa je dodatno stal še 1 € po osebi. Malce sem bil presenečen, sedaj pa vidim, da so vama postavili še višjo ceno, pa brez prispevka za pogrinjek. Ja naj še turist doda svoj delež k sanaciji Grčije.
CINDAPP Objavljeno Avgust 23, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2018 Malo potepanja po Češki in... tudi ponoči je lepo ob dbri pijači in seveda dobri veprovi koneni alpi80 1
tomaz69 Objavljeno Avgust 23, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2018 pred 7 urami, Tex pravi: Vtisujemo, na polno! Sem rekel stricu na pumpi, ki se mi je drl:" siiir! No self servis, wait for me!" in sem cakal pri 35st na njega, da je eden in edini napolnil 6 drugih postaj pred mano, ce dobimo kaksni popust, glede na to, da smo nesteto maljonov ze kreditirari grcijo in njihovo gospodarstvo.... No, me je se bolj cudno gledal, kot sem jaz gledal ceno za liter.... Tu blizu jaz spim, ko sem službeno v Thessaloniki...
Popularna objava Rey Objavljeno Avgust 23, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 23, 2018 (popravljeno) Dan 2, budilka naštimana ob 7:00 ....in takoj dremež za 5min Sledil je zajtrk, kjer sem zmazal 3 kose kruha z nutello, pojedel 4 kose peciva, popil 0,5l soka in capuccino . Ostala dva člana sta bila malo bolj kulturna in pojedla normalne porcije Pa saj je vse plačano, še premalo sem pojedel Po zajtrku smo s težavo navlekli vse obleke na sebe in ob 9h zapeljali Kawe iz garaže. Za ogrevanje je bil spust iz Bernine, mimo St.Moritza (1800m) ter spust iz prelaza Maloja (1815m). Nadaljevali smo do CH/IT meje in vse do Chiavenne, kjer smo zavili proti severu (iz SS37 na SS36) - cilja prelaz passo dello Spluga (Splugenpass, 2115m). En del poti je na novo asfaltiran oz.je zdaj pot v dolžini kakšnih 500m speljana na novo. Zadeva je podobna gokart stezi - ozka, zavita, z betonsko ograjo. Pa še izmeničen enosmerni promet je urejen tako, da ko zasveti zelena luč na semaforju samo gas! Sledilo je prečkanje meje in spust po Švicarski strani prelaza do kraja Splugen in od tam naprej na prelaz San Bernardino (2066m). Moram reči, da me prelaz ni navdušil, čeprav je vrh kar dobro obiskan. Sledilo je precej hitrih 100km do mesta Airolo tik pod prelazom Gotthard (2106m). Na prelaz peljeta dve cesti - prvotna tlakovana ter neke vrste hitra cesta za katero naj bi potrebovali vinjeto (vsaj tako smo mislili, ampak smo se očitno motili). Ker smo varčni in je bilo lepo suho in sončno vreme smo se zapeljali kar po tlakovani cesti. V spodnjem delu so ovinki asfaltirani, višje pa je vse tlakovano. Cesta je sicer malo bolj valovita, ampak ni bilo težav z vožnjo v turističnem tempu in fotografiranjem na vsakem drugem ovinku Spust smo začeli kar po stari cesti vendar se le ta po kakšnem kilometru priključi na novo cesto tako, da smo spust nadaljevali z ostalimi turisti. Kar nekaj zanimivih in redkih avtov smo srečali po poti. Nekateri prelazi si sledijo res v lepem zaporedju, komaj smo se spustili iz Gottharda do kraja Hospental in že je sledil vzpon na Furkapass (2429m). Na vrhu se nismo ustavljali, ker nas je začelo malo prati, tako da je postanek sledil 1km nižje v lepem soncu (na srečo je oblake nosilo v nasprotno smer naše planirane poti). Kot sem rekel, komaj smo se spustili iz Furke v Gletsch in že smo se vzpenjali na prelaz Grimsel (2164m). Ker so temni oblaki še vedno grozili v bližini se tudi tukaj nismo dolgo ustavljali...ravno toliko, da smo nase navlekli dežjake in mirno nadaljevali proti Innertkirchnu od koder nas je pot peljala na Sustenpass (2260m). Tudi na tem prelazu ni šlo brez nekaj kapljic dežja. Do kraja Wassen je bila cesta še zanimiva potem pa je sledil transfer, ki je bil bolj kot ne boj s časom in kilometri, da bi prišli še pred temo do hotela. Wassen - Andermatt - Laax - Thusis - Albula in čez že od prejšnjega dne poznan Albulapass, nato pa mimo St.Moritza na prelaz Bernina direkt v garažo "našega" Ospizio Bernina. Prispeli smo tik pred mrakom. Po tuširanju in večerji v sobi smo se preselili v hotelski bar kjer smo si privoščili eno rundo , naredili plan za naslednji dan in tudi ta dan zaključili precej utrujeni. 9:00 - 21:00, cca.550km..... Popravljeno Avgust 23, 2018. Popravil Rey Mavti, alpi80, Dark in 39 others 41 1
Ella Objavljeno Avgust 23, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2018 @Rey že slike so dih jemajoče...kako mora biti šele v živo! Rey 1
Snečer Objavljeno Avgust 24, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2018 In to, da si je upal s takšnim motorjem... maxxa, Akito in C eagle 3
Tedybear Objavljeno Avgust 24, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2018 pred 14 urami, CINDAPP pravi: Malo potepanja po Češki in... tudi ponoči je lepo ob dbri pijači in seveda dobri veprovi koneni Tole je vse nevidno. Upam, da nisi z lopato nalagal slike.. bojc84 in Fazer03 2
CINDAPP Objavljeno Avgust 24, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2018 3 hours ago, Tedybear said: Tole je vse nevidno. Upam, da nisi z lopato nalagal slike.. Kako misliš ,pri meni normalno vidno (copy past) ???
Popularna objava CINDAPP Objavljeno Avgust 24, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 24, 2018 Malo po češki in okoli..... tudi ponoči je lepo ob dobri pijači v je treba mal migat ..... super vreme in dobre ceste (upam da se vid) Quest, skalar36, Keiko in 22 others 25
Vin Objavljeno Avgust 24, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2018 (popravljeno) 2 hours ago, CINDAPP said: Kako misliš ,pri meni normalno vidno (copy past) ??? Ne moreš direkt kopirati slik, ker mi nimamo dostopa do tistih slik, tebi jih pa normalno pokaže, ker ti ga pa imaš. V tem drugem sporočilu se pa prikažejo. Popravljeno Avgust 24, 2018. Popravil Vin
CINDAPP Objavljeno Avgust 24, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2018 1 hour ago, Vin said: Ne moreš direkt kopirati slik, ker mi nimamo dostopa do tistih slik, tebi jih pa normalno pokaže, ker ti ga pa imaš. V tem drugem sporočilu se pa prikažejo. sem ugotovil kaj je blo narobe
amateur Objavljeno Avgust 25, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2018 Ob 23. 8. 2018 ob 22:48, Rey pravi: Prispeli smo tik pred mrakom. Po tuširanju in večerji v sobi smo se preselili v hotelski bar kjer smo si privoščili eno rundo , naredili plan za naslednji dan in tudi ta dan zaključili precej utrujeni. 9:00 - 21:00, cca.550km..... Čakam nadaljevanje in zaključek. Bo?
fishy Objavljeno Avgust 26, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2018 On 8/23/2018 at 8:48 PM, Igi Pop said: Tri dni po Avstriji, moto Gardaland bi prosu za informacijo o lokaciji 3nity 1
bajkr88 Objavljeno Avgust 26, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2018 pred 2 minutami, fishy pravi: bi prosu za informacijo o lokaciji https://www.nina-potuje.com/dachstein-sky-walk-schladming-avstrija-izlet/ fishy, hitrii, 3nity in 2 others 3 2
Popularna objava Rey Objavljeno Avgust 26, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 26, 2018 Ob 25. 8. 2018 ob 12:03, amateur pravi: Čakam nadaljevanje in zaključek. Bo? Sem na dopustu, pa gre bolj počasi Dan 3, budilka ponovno ob 7:00 Tokrat je šlo brez dremeža, ker smo se dogovorili da do zajtrka že vse spakiramo in pospravimo. (zajtrk je od 7:30 naprej....dokaj pozno se mi zdi, ker je prelaz Bernina dobro izhodišče tudi za pohodnike in hribolazce kateri bi na pot krenili takoj po sončnem vzhodu. 6:30 ali vsaj 7:00 bi bila pirmernejša ura, idealno pa itak od 5h naprej, sploh sredi potetja). Pogled skozi okno je obetal soliden sončen dan. Ob 8:15 smo pripeljali motorje iz garaže, vse natovorili in se spustili proti Livignu kjer smo v jutranji meglici natankali čisto do vrha rezervoarja. Vprašanje kdaj bomo spet tankali po takšni ceni Prvi cilj dneva je bil Stelvio. Za razliko od petka je bila cesta kar zabasana...ogromno avtov, še več kolesarjev...v večini pa smo bili motoristi Fotografiral nisem nič, ker sem za spomin naredil dovolj fotografij že v petek. Pa vseeno imamo nekaj fotografij iz tistega dne od "uradnih" Stelvio fotografov Ampak bodo kar z copyright zaščito, ker 8€ pa res ne bom dal za eno fotografijo. Mislim, da malo pretiravajo. OK 1€ ali 2€...ampak 8€ za jpeg file? Ne, hvala! Na vrhu je bila ob 10:30 kar gneča zato smo se na hitro sprehodili med stojnicami ter po hitrem postopku nadaljevali na drugo stran prelaza. Spust je kar naporen, ostre serpentine, gneča, nič kaj uživaško. Od kraja Spondigna pa vse do Merana (cca.50km) je bilo še huje: vročina, v našo smer dobesedno kolona vozil, nasproti pa zelo gost promet tako, da tudi z motorjem ni šlo prav hitro mimo. Od Merana do Bolzana je na srečo hitra cesta in smo tam nadoknadili izgubljen čas. Od Bolzana smo nadaljevali po SS241 čez prelaz passo di Costalunga (Karerpass, 1745m) do Vigo di Fassa ter naprej po SS48 do Canazei kjer smo planirali kosilo. Ker nismo izbirčni glede hrane smo zapeljali pred prvo pizzerijo, ki smo jo zagledali ob cesti. Med kosilom so se na nebu nabrali nič gaj lepi sivi oblaki. Vseeno smo optimistično krenili brez dežnih kombinezonov proti prelazu Pordoi (2239m). Hja, že na tretji serpentini se je izkazalo, da smo se odločili napačno. Prvo možno "postajališče" ob cesti in na hitro dežjake nase. Nekih 10 min je deževalo, tik pod vrhom pa je dež ponehal, pa tudi cesta je bila na vrhu suha. Ker smo lani jeseni tukaj že vozili smo nadaljevali brez postanka mimo Arabbe proti prelazu Falzareggo, vendar smo iz SR48 zavili na SR203 ter naprej na SP251 do kraja Codalonga kje je odcep za SP638 v smeri prelaza Giau (2236m) kateri je meni eden lepših vsaj kar se razgleda na vrhu tiče. Po malo daljšem postanku smo naredili še plan za zadnji kos poti. Jasno je bilo, da bomo od Tolmezza do doma vozili po avtocesti, do samega Tolmezza pa je bilo več možnosti. Po preverjanju najzanesljivejše navigacije v papirnati obliki je odločitev padla: Passo Giau - Cortina d`Ampezzo - po SR48 do Auronzo di Cadore - Santo Stefano di Cadore ter po SR355 vse do Villa Santina kjer smo se priključili bolj oblegani SS52, ki je glavna povezovalna cesta med Cortino in Tolmezzom. V Tolmezzo smo prispeli ob 19:30, naredili krajši postanek in se psihično pripravili na zadnjih 130km avtoceste. Po eni strani nam je kar ustrezala avtocesta saj smo bili že pošteno utrujeni in, kot bi rekli primorci "štufi" ovinkov. Pa tudi mrak se je že spuščal zato je bila vsekakor avtocesta najboljša opcija v danem trenutku. Na mejni prehod Škofije smo prišli ob 21h, tam smo se še na kratko poslovili in se vsak zase odpravili še tistih par kilometrov do doma. Fotografij zadnjega dne je malo, ker sem te ceste že prevozil in nekako me ne vleče 3x fotografirati istih cest in razgledov Zadnji dan je naneslo še 560km, vožnja od 8:15 do 21:15. Skupaj na mojem števcu 1890km. Upam, da bo komu ta "potopis" dal idejo za podoben izlet. Mogoče bi priporočal, da se raje splanira 4 dnevno varjanto, ker mi smo res samo vozili, vozili in vozili....s kar solidnim tempom Pa ne vem, če je bil kdo pozoren, ampak drugi dan sploh nismo šli na kosilo Ampak nas ni motilo, nekako pozabimo na lakoto, ko smo na motorju in uživamo v ovinkih in razgledih LP skofk, skalar36, Frenk 67 in 28 others 27 4
Igi Pop Objavljeno Avgust 27, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 27, 2018 Ob 26. 8. 2018 ob 13:08, fishy pravi: bi prosu za informacijo o lokaciji info o lokaciji si že dobil, lahko pa povem še, da je potrebna rezervacija na netu. mi smo uleteli na blef, ker je bilo že vse zasedeno in nam je ratalo. ni poceni, 46 eur po osebi. je lepo, sem pa bil že na boljši razgledni ploščadi na Maltatalu in tudi na hujšem mostu, imena se ne spomnim.
fishy Objavljeno Avgust 28, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2018 11 hours ago, Igi Pop said: info o lokaciji si že dobil, lahko pa povem še, da je potrebna rezervacija na netu. mi smo uleteli na blef, ker je bilo že vse zasedeno in nam je ratalo. ni poceni, 46 eur po osebi. je lepo, sem pa bil že na boljši razgledni ploščadi na Maltatalu in tudi na hujšem mostu, imena se ne spomnim. hvala za info te pa kar dobro upaljo na matatalu sem pa ze bil, po slikah mi ta deluje bolj adrenalinsko mogoce nekoc hvala!
Igi Pop Objavljeno Avgust 28, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2018 pred 5 urami, fishy pravi: hvala za info te pa kar dobro upaljo na matatalu sem pa ze bil, po slikah mi ta deluje bolj adrenalinsko mogoce nekoc hvala! sem se spomnil, bolj zanimiv je most Strabarg na Tirolskem. na Dachsteinu smo bili uro in pol. saj je lepo, ampak za 96 eur (za dva). v treh dneh zapravila 500 eur. malo manj kot za osem dni juge pred dvema mesecema. škoda, da ni bila Juga večja, ker sem jo obredel že večino. se pa še vedno najde kaj novega in tudi spomin imam bolj slab in lahko kaj ponovim. Quest, fishy, C eagle in 1 other 4
Popularna objava GO_Tomi Objavljeno Avgust 28, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 28, 2018 Po SR646: Tarcento - Učeja, pa naprej skozi Gnivico, Resiutto, Chiusaforte na Nevejsko sedlo (SP76) še nism šou z motorinom. Popravljeno danes Slap ob cesti, tukaj Ta je pa malo stran od ceste. Je treba nardit par korakov peš ampak se pa splača. Tu. Težka artilerija ob Rabeljskem jezeru In še na Mangrt, če sem že bil tam Kr prometno, ampak samo germani Čedno, za torek. Rajši ku sedet v pisarni J.a.m.e.s, tomaz69, Igi Pop in 17 others 19 1
amateur Objavljeno Avgust 28, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2018 Na Koroškem čez Karavanke so v nekaterih naseljih ob tabli z oznako kraja table z omejitvijo 30 km/h in še pripis je zraven, ki mi pa nič ne pove. Npr. Poljubelj pri Borovljah, pa na cesti od Železne Kaple proti Velikovcu, ... Ima kdo kako razlago za to?
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se