Snečer Objavljeno Avgust 28, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2018 pred 21 minutami, amateur pravi: Na Koroškem čez Karavanke so v nekaterih naseljih ob tabli z oznako kraja table z omejitvijo 30 km/h in še pripis je zraven, ki mi pa nič ne pove. Npr. Poljubelj pri Borovljah, pa na cesti od Železne Kaple proti Velikovcu, ... Ima kdo kako razlago za to? pa to je po veliko naseljih po Avstriji piše, da je omejitev 30, razen po glavni cesti skoti naselje...znači 50 Igi Pop in IZTOK 2
Igi Pop Objavljeno Avgust 28, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2018 Ne znam nemško in se že vsa leta vozim 30. Domorodci so pa hudobni. Noben me ni prehitel, da bi vozil za njim 3nity, C eagle, IZTOK in 2 others 5
Snečer Objavljeno Avgust 28, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2018 pred 39 minutami, amateur pravi: Hvala, jutri testiram. tak piše npr. da so prednostne izvzete iz omejitve oziroma piše da je izvzeta ta in ta cesta (praviloma Bundes ali Lokalna), tudi številka po domače, glavna skozi naselje je splošna omejitev sem pa sicer poleti tam opazil, da so ponekod izginile dvojezične table, ko so nameščali nove...se dogaja Igi Pop 1
Vin Objavljeno Avgust 28, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2018 Dostikrat piše tudi "Ausgenommen <oznake cest>", tako da se moraš navaditi gledati tiste modre oznake cest, ki so vsake toliko kilometrov.
gasperX Objavljeno Avgust 28, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2018 Pise da je omejitev 30 v vseh stranskih cestah glavna ostane 50 Rdeči in bajkr88 2
Tex Objavljeno Avgust 28, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2018 (popravljeno) Tam majo itak vse cudno. Mas izven naselja tablo 70 omejitev, pol cez 50m imas tablo za naselje (ime naselja) in cez 300m omejitev na 50.. Po nase je takojcpoctabli za naselje 50, pri jodlerijajodladla pa se naprej 70.. In te vsi cudno gledajo, ce 50 vozis.. Popravljeno Avgust 28, 2018. Popravil Tex
Darko3g Objavljeno Avgust 29, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2018 (popravljeno) V Avstriji omejitev velja, dokler ni preklica. Če je omejitev 70 in zatem tabla za naselje, voziš 70, dokler ni preklica 70. Včasih je pred naseljem (kakšnih 100 m) tabla 70, da zmanjšaš s 100 na 70, na tabli za kraj pa preklic 70 ali celo preklic vseh omejitev. Križišče pri njih ne pomeni konca omejitve in če prideš s stranske ceste na glavno je včasih na nasprotni strani tabla z omejitvijo in puščicama na obe strani. Videl pa sem tudi (na cesti B115), da je bila omejitev 70, pred enim zelo zahtevnim odsekom pa preklic omejitve. Imel sem vtis, da se hočejo s tem izogniti odgovornosti. Če bi kdo pri 70 zletel s ceste, bi se lahko izgovarjal, da je ubogal omejitve. Popravljeno Avgust 29, 2018. Popravil Darko3g
GO_Tomi Objavljeno Avgust 29, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2018 Če kdo še ni vozil od Učje proti Reziji, takole zgleda. Posnetka je za prve dve minute, v naravi traja pa 10+ km rahlo navzgor, pa še malo manj za dol. Za dol je pa velikokrat strmo za posrat. IF7, Ella in Joker 3
Tedybear Objavljeno Avgust 29, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2018 pred eno uro, GO_Tomi pravi: Če kdo še ni vozil od Učje proti Reziji, takole zgleda. Posnetka je za prve dve minute, v naravi traja pa 10+ km rahlo navzgor, pa še malo manj za dol. Za dol je pa velikokrat strmo za posrat. Vozil lansko leto v kontra smeri. Ja, uči in ušesa na 110%, ker ce ti kakšen Ferguson ali John Deer pride izza ovinka, nimaš kam. tomaz69, GO_Tomi in IF7 2 1
Popularna objava Robertos664 Objavljeno Avgust 29, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 29, 2018 moral sem raztegnit nov kombinezon in sem ga pičil malo po domačih krajih.Za prvič v kombinezonu 215km, sem se kar navadil. Od začetka je malo tiščalo, potem pa vedno bolje. Je čisto drug občutek kot kavbojke in tekstilna jakna Pozabil da je radgonski sejem, gužva ko pri norcih, polno traktorjev z grozdjem, dela na cesti... na čase ni bilo prijetno DXR16, MMF, Akito in 12 others 15
tomaz69 Objavljeno Avgust 29, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2018 (popravljeno) pred 2 urami, GO_Tomi pravi: Če kdo še ni vozil od Učje proti Reziji, takole zgleda. Posnetka je za prve dve minute, v naravi traja pa 10+ km rahlo navzgor, pa še malo manj za dol. Za dol je pa velikokrat strmo za posrat. jst sm jst sm - sam za dwol Danes brez slik - pogledat, če je kakšen šov ma ni blo nič Vipavska d. - Godovič - Kalce - Vrhnika - Bistra - Rakitna - Cerknica - Planina - Postojna - Razdrto - domov Šaldu lpu Popravljeno Avgust 29, 2018. Popravil tomaz69 Ella 1
Kras1000 Objavljeno Avgust 29, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2018 pred 4 urami, GO_Tomi pravi: Če kdo še ni vozil od Učje proti Reziji, takole zgleda. Posnetka je za prve dve minute, v naravi traja pa 10+ km rahlo navzgor, pa še malo manj za dol. Za dol je pa velikokrat strmo za posrat. Enkrat in gotovo zadnjič sem se od Rezije do Učje po pomoti zapeljal s svojo Hondico. Tamle je tveganje precej visoko, po tistih ozkih serpentinah me je bilo strah, da bi se znašel na avtomobilu ali pa v prepadu. GO_Tomi 1
Popularna objava Ella Objavljeno Avgust 29, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 29, 2018 pred 4 urami, GO_Tomi pravi: Če kdo še ni vozil od Učje proti Reziji, takole zgleda. Posnetka je za prve dve minute, v naravi traja pa 10+ km rahlo navzgor, pa še malo manj za dol. Za dol je pa velikokrat strmo za posrat. Šla samo enkrat...ne bi več, hihi Ni tok grozno, neke uživancije pa tudi ni... Grem rajš kam na lepše Proti Ovčji vasi, naprimer, in še malo dlje, dokler je asfalt. Potem pa parkirat in na kavico in uživat v razgledu...khm...pa konjička jahat ...že peti kofe tisti dan... Kor13, Xebec, DAMI34 in 26 others 26 3
amateur Objavljeno Avgust 30, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2018 pred 16 urami, Kras1000 pravi: Enkrat in gotovo zadnjič sem se od Rezije do Učje po pomoti zapeljal s svojo Hondico. Tamle je tveganje precej visoko, po tistih ozkih serpentinah me je bilo strah, da bi se znašel na avtomobilu ali pa v prepadu No malce pretiravanja je le prisotnega, malce strahu pa tudi pripomore k bolj "varni" vožnji. Sicer vaja dela mojstra, mar ne. Gor iz Soške doline je sicer malce bolj zoprno, dol pa ne. Sem šel 5 let nazaj iz Žage gor s kolesom, ko sem naredil krog okoli Kanina, prejšnji popoldan in pol noči močna nevihta, dopoldan pa na cesti na debelo peska. Ja to je malce zoprno, sicer pa je cesta čisto vredu, sem jo prevozil z motorjem z ženo iz obeh strani. Super konec vsaj zame, imam MTB kolo in tudi z motorjem rad izbiram zakotne ceste. Joker in 3nity 2
Popularna objava amateur Objavljeno Avgust 30, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 30, 2018 (popravljeno) Konec tedna in tudi dnevi po njem ne bodo prav lepi, vsaj tako pravijo vremenske napovedi. Zato smo se soded in kolega odpravili na turo. Obljubil sem jima Golico, koj sta bila zato. Zjutraj je bila v Poljanski dolini še megla, pa hladno je bilo. Do Jezerskega se je že ogrelo, bili smo prvi pri jezeru na kofetu. Sledil je vzpon do meje in potem za par ur odrešitev: Avstrija, lepe ceste, omejitev 100 km/h. Do Velikovca nič posebnega, potem pa od Griffena dva klanca in gas. Cesta prazna, čista, brrrr. Slekli smo se za Velikovcem, tam je bil kup jeder vrtin od testov sestave in stanja asfaltnega vozišča (slika), očitno severni sosedje dajo malce več na podlago kot je to navada pri nas. Jesen prihaja, pospravlja se koruza, a na cesti nobenega blata!!! V Labotu (Lavamundu) levo navzgor na Golico, pa naprej do Schlossberga in Jurija na naši strani ter na hrib do Dreisiebnerja. Klopotec so že postavili, srček se vidi. Imeli so slikarsko šolo, obisk iz Avstrije. Potem spust v Svečino, pa v Kungoto, po AC okoli Maribora, Konjice, Oplotnica in Zreče. Tam je bila pavza, potem pa proti domu po stari cesti. Ura 4, gužva se je pričela že v Domžalah, se nadaljevala preko Mengeša, Vodic do Škofje Loke, Poljanska dolina pa je bila prazna. Kako olajšanje za utrujeno rit in otiščano glavo (ostrižen dan prej na minimum). Bilo je vroče, lahko bi bila kaka stopinja manj. 450 km, še bo treba na kako daljšo turo, do maja moram gume znucat, da bom nabavil nove za turo proti Atenam meseca maja. V Avstriji smo srečali kar precej motoristov, pri nas občutno manj. Ja ko si enkrat 60+ znaš ceniti vsako turo, pa četudi samo okoli domačega hriba. Hvala za pojasnilo glede 30 km/h. Znam nemško, nisem pa se nikoli ustavil in prebral točno kaj gor piše. Ko voziš gledaš cesto in z kančkom očesa tudi znake ob cesti. Popravljeno Avgust 30, 2018. Popravil amateur dopolnilo Keiko, C eagle, J.a.m.e.s in 19 others 22
Popularna objava Tedybear Objavljeno Avgust 30, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 30, 2018 Nekje med Zakojco in Hudajužno. VS800, a79, Xebec in 17 others 20
Popularna objava Joker Objavljeno Avgust 30, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 30, 2018 Za vikend sva se malo potepala... Quest, VS800, Luka66 in 27 others 29 1
Popularna objava apirko Objavljeno Avgust 30, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 30, 2018 Zjutraj placal Avstrijske pozdrave iz zacetka julija, ko sem sel do Brna, potem pa ce sem jim ze dobropis poslal, se grem pa se k njim peljat. Do Nockalmstrasse, in 2x gor in dol ter cez Beljak nazaj. Res fina cesta, vredna 12 eur vstopnine. Skoda edino za hladno vreme, je blo treba malo zobe stisnit. Pa na poti nazaj se malo dezja, a nic kriticnega. C eagle, mladench, amateur in 12 others 15
amateur Objavljeno Avgust 31, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2018 pred 16 urami, Tedybear pravi: Nekje med Zakojco in Hudajužno. A bol točno se ne da locirat ceste?
Tedybear Objavljeno Avgust 31, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2018 pred eno uro, amateur pravi: A bol točno se ne da locirat ceste? Kako naj rečem.....to je edina cesta, ko se iz Kojce, oziroma Zakojce mimo rojstne hiše Franceta Bevka spustiš v Hudajužno. V glavnem makadam, ponekod strmo, ozko..ni nek filing, ampak...enkrat sem jo prevozil, pa verjetno v naslednjih 10 letih ne več.
Popularna objava tomaz69 Objavljeno Avgust 31, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 31, 2018 Saj vem, nekateri za cca 70 km motorja niti iz garaže ne bi vlekli... Do Wtlce in wakna (Otliško okno pri kraju Otlica) in stwožc s spiralo u bližini (stožec s spiralo v kraško vrtačo, baje energijska) Ta energija nardi človeka lačnega, Sinji vrh, “terasa Gore”... Janezs, Dani1234, DAMI34 in 15 others 18
Ćale Objavljeno Avgust 31, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2018 (popravljeno) pred 11 urami, apirko pravi: Zjutraj placal Avstrijske pozdrave iz zacetka julija, ko sem sel do Brna, potem pa ce sem jim ze dobropis poslal, se grem pa se k njim peljat. Kok si fasu? Popravljeno Avgust 31, 2018. Popravil Ćale
apirko Objavljeno Avgust 31, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2018 5 hours ago, Ćale said: Kok si fasu? 80 EUR :/ Pa se tak dobro, pri nas bi blo precej precej vec.
Scarabeo 500 Objavljeno Avgust 31, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2018 pred 21 minutami, apirko pravi: 80 EUR :/ Pa se tak dobro, pri nas bi blo precej precej vec. Potem pa si bil hudičevo hiter .
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se