J Objavljeno Marec 6, 2003 Deli Objavljeno Marec 6, 2003 Nekaj dni nazaj videl Šengen v akciji! Sem blizu Cro. meje in gledal v zivo kako policija ganja 3 begunce z puch-om, še pomagal sem malo :lol: Kaj nebi dali kakšno pobudo za izgradnjo zida na J. meji :lol: Ima kdo kakšno mnenje? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno Marec 6, 2003 Deli Objavljeno Marec 6, 2003 ...jaz mam mnenje, pa ga ne smem na glas povedat :? :shock: :P :lol: :wink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
J Objavljeno Marec 6, 2003 Avtor Deli Objavljeno Marec 6, 2003 Meni je moj oče leta nazaj povedal ene par mnenj, najbolj primeren se mi je zdel eden od pokojnega "Jezka" pa se zdaj ne spomnim točnega citata! Nekako v smislu "....pol pa še line zapret....!" Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TOMY Objavljeno Marec 6, 2003 Deli Objavljeno Marec 6, 2003 Nekaj dni nazaj videl Šengen v akciji! Sem blizu Cro. meje in gledal v zivo kako policija ganja 3 begunce z puch-om, še pomagal sem malo :lol: Kaj nebi dali kakšno pobudo za izgradnjo zida na J. meji :lol: Ima kdo kakšno mnenje? Ker policija ne sfolga (včasih je sicer to delala vojska), te bo verjetno NATO vojska ubranla beguncev, ker se naših 5 profitov itak ne bo s tem ukvarjal ... :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
J Objavljeno Marec 6, 2003 Avtor Deli Objavljeno Marec 6, 2003 "Ubranili?" Osebno bi raje "Ohranili" moj mir na vikendu, ker spet "osebno" jih sicer na mojem vrtu strgajo kuzki! Ne bi rad še kakšen "Chinatown" v Ljubljani kot je v zdajšnjem Beogradu! Pa tudi se mi ne da plačevat razne prehodne domove skozi davek! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno Marec 6, 2003 Deli Objavljeno Marec 6, 2003 Ne bi rad še kakšen "Chinatown" v Ljubljani kot je v zdajšnjem Beogradu! Pa tudi se mi ne da plačevat razne prehodne domove skozi davek! cena demokracije ali kot nekdo tu pravi TRPI! :twisted: :wink: ko bomo v EU bomo tako ali tako imeli kvoto koliko jih bomo morali sprejeti in verjami, da bo v prihodnjosti sigurno chinatown, pa little africa, north islamabad,.... no pol pa prištej še kaka nato oporišča,....... mater bo pestro in pisano v tej naši malo slo. :roll: PS: Že vidim naše zaplankane slovenčke ko bodo začele hčerkice domov vozit kitajce, črnce, indijce,... in kaj še vem kaj. že sedaj večin pizdi če je južno od kolpe, kako bo šele potem :twisted: :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno Marec 6, 2003 Deli Objavljeno Marec 6, 2003 Zadnjič sem gledala en intervju na TV in je en tip rekel, da najhujše kar bi se mu lahko zgodilo je pa to, da bi mu hčerka domov črnca pripeljala. :shock: :shock: :shock: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BRANE Objavljeno Marec 6, 2003 Deli Objavljeno Marec 6, 2003 Meni se zdijo ti begunci en folk, ki je vse zgubu in mu je edina varianta za preživetje (sebe in svoje družine) kako delo na črno v pravi demokraciji.. Žalostno se mi zdi, da na nesreči le-teh služijo neki maši mafijaši, pa še oblast jim nič ne more. Sam sem večkrat videl kako skupino teh revežev, pa jih nisem prjavu.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
J Objavljeno Marec 6, 2003 Avtor Deli Objavljeno Marec 6, 2003 Pervy! "very cool" ta "multikulti" in to! Mogoče se bo komu zdelo kontradiktorno iz moje strani, ampak barva res ni vazna, je pa tezko prefiltrirat šljam itn...!? Bo treba biti izbirčen pri komu vstop dovoljen, komu ne!? Vse ciljne drzave so take in pa vedno bile. Osebno bil na dobri poti, da postanem veseli novi Australec, pa so druge stvari prišle vmes! Leta 99/00 prezivel v Sydney-u in spremljal situacijo z Albanskimi begunci iz kosova! Nekako tako je bilo, da jih je Australija sprejela za določen čas dokler se jim situacija na domačem Kosovu ne izboljša do te mere, da se lahko relativno varno vrnejo domov! Po poteku enega leta (ne vem sicer točno) so ZN sklenili, da se lahko vrnejo domov! Australska vlada je albanskim beguncem ponudila 3000$ po glavi druzine za vrnitev domov, poleg tega, da so jih hranili, oblekli, gledali....toliko časa! Reakcija teh beguncev je bila milirečeno šokantna! Začele so se gladovne stavke, demonstracije, begi...Teli albanci so zapečatili usode vsem bodočim beguncem in se je Australija posledično "zaprla"! Sploh se pa doma bori proti lastni bedi in zatiranju, svobodo si lahko resnično lastijo izključno ljudje, ki se borijo zanjo! Razvoj neke drzave tudi temelji na imigraciji, ampak malo izbirčnosti prosim! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Einherjar Objavljeno Marec 6, 2003 Deli Objavljeno Marec 6, 2003 Zadnjič sem gledala en intervju na TV in je en tip rekel, da najhujše kar bi se mu lahko zgodilo je pa to, da bi mu hčerka domov črnca pripeljala. :shock: :shock: :shock: In kaj ti kle ni jasno?? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
J Objavljeno Marec 6, 2003 Avtor Deli Objavljeno Marec 6, 2003 Najbolj "zanimivi" so mi ta "revni" begunci, ki se prevazajo okoli sveta v raznih "Cargo containerjih" a plačajo več kot za kakšen 1st class ticket s Concorde-om! WTF is the story now? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno Marec 7, 2003 Deli Objavljeno Marec 7, 2003 Zadnjič sem gledala en intervju na TV in je en tip rekel, da najhujše kar bi se mu lahko zgodilo je pa to, da bi mu hčerka domov črnca pripeljala. :shock: :shock: :shock: In kaj ti kle ni jasno?? Vse mi je jasno :!: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Marec 7, 2003 Deli Objavljeno Marec 7, 2003 Marlene Dietrich Henry Kissinger Albert Einstein Albert Camus Aristotel Onassis... in še mnogi drugi so bili tudi begunci... Upam , da vam nikoli ne bo treba postati begunec..... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno Marec 7, 2003 Deli Objavljeno Marec 7, 2003 Marlene Dietrich Henry Kissinger Albert Einstein Albert Camus Aristotel Onassis... in še mnogi drugi so bili tudi begunci... Upam , da vam nikoli ne bo treba postati begunec..... Če se ne motim, je bil tud Sokrat brez državljannskih pravic. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Marec 7, 2003 Deli Objavljeno Marec 7, 2003 zraven lahko vstejes se celotno neavtohtono prebivalstvo zda od 15. stoletja dalje. :wink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno Marec 7, 2003 Deli Objavljeno Marec 7, 2003 Če ste gledali včerajšnja Trenja se je spet pokazala splošna nestrpnost in zaplankanost Slovencev :( Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno Marec 7, 2003 Deli Objavljeno Marec 7, 2003 Če ste gledali včerajšnja Trenja se je spet pokazala splošna nestrpnost in zaplankanost Slovencev :( ja to je res, ampak na drugi strani pa totalna debilnost predstavnika "izbrisanih". tip ne zna niti slučajno približek slovenščine, ne zna se obnašati, bil je totalno nepripravljen oziroma butast (ne vem kaj je prevladalo), da o sami pojavi (mimika, nastop, obleka,....) sploh ne govorimo. tem raznim "združenjem" še vedno ni jasno, da morajo svoje zahteve predstaviti na nekem nivoju, ne pa samo po ulici "mitingaško" protestirat ker jih ne bo noben resno jemal. če nebi bilo Krivica in predstavnika Helsingškega monitorja bi "izbrisani" včeraj izpadli kot debili in totalni poraženci debate. :twisted: no največji debil je bila tista ženska v oranžnem kostimu, pa nevem kdo je bila ker nisem videl začetka. :roll: aja PS: osebno nimam nič proti multikulturnosti ampak me je strah da bomo dobili sami ološ in ne bo to multikulturnost ampak multisranje. tipični primeri so prebivalci raznih bivših kolonij v EU. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
J Objavljeno Marec 7, 2003 Avtor Deli Objavljeno Marec 7, 2003 Ma saj ste vsi povedal vse! Kekec 111 o izjemnih beguncih, Pervy o enakem upanju, ki ga gojim jaz - ološ itn...Celo zivljenje se potikam v multikulturah! Ni pravil, so izjeme blablabla......Bog ne daj, da se to zgodi bilo komu, se pa dogaja...dvomim, da so bili te trije pri meni neki doma zatirani borci za pravice....Chinatown, Little Tokio itn... vsekakor, ampak ne na črno brez regulativ......osebno mnenje! Ma izgleda, da si jaz izbiram neke Don Quijotovske borbe namesto, da se drzim "Tuna brez delfinov" in podobno!? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marijan Objavljeno Marec 7, 2003 Deli Objavljeno Marec 7, 2003 Če ste gledali včerajšnja Trenja se je spet pokazala splošna nestrpnost in zaplankanost Slovencev veš Vale to pa ni čisto tako, tudi sam nimam priti normalnim in lojalnim ostalim nič, ampak na včerajšnjih trenjih pa me je(to sem gledal med košarko ko sem tam izgubil živce sem prestavil in obratno) toliko dvignilo, ko sem zagledal tipa s katerim smo imeli 91 leta takšne probleme, da bi ga pogorelčnik na licu mesta ustrelil tako kot je one vojake na H. tip je vseskozi vohunil za našimi teritorialci, kam vozijo orožje skrivat, potem pa je poročal v bukovje kjer je bila kasarna. med samo okupacijo pa se je vozil po dravogradu in preverjal zasede (barikade)teritorialcev in zopet poročal v kasarno. potem pa je enemu od kolegov prekipelo, ustavil je njegov avto ga potegnil iz vozila in ga dodobra prebutal zaprl v prtljažnik njegovega vozila in ga pripeljal na štab to. po agresiji si ni porihtal državljanstva ker je bila kazenska ovadba proti njemu, pobegnil je južno od slovenije, ko pa je kazenska ovadba zastarala, se je vrnil in že zahteva pravice za nazaj. vidiš takšnih je verjetno med njimi še več, samo so potuhnjeni in samo čakajo kaj bodo zrihtali tisti, ki pač niso toliko barabini. :twisted: :twisted: :twisted: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno Marec 7, 2003 Deli Objavljeno Marec 7, 2003 To ne rečem, da jih je kar nekaj takih med njimi, ampak je pa treba ločit plevel, ne pa metat vse v isti koš. To me moti. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BRANE Objavljeno Marec 7, 2003 Deli Objavljeno Marec 7, 2003 Ma meni se zdi problem drugje: Ni problem kdo je bil kdaj lojalen in za koga je navijal, problem je v tem, da vsak v slo mora imet prihtane papirje: osebno...Za nečednosti, ki jih je počel pa naj pač kazensko odgovarja. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Marec 7, 2003 Deli Objavljeno Marec 7, 2003 To ne rečem, da jih je kar nekaj takih med njimi, ampak je pa treba ločit plevel, ne pa metat vse v isti koš. To me moti. Strinjam se s teboj, Marijan: leta 91 pa sem tudi sam preživel na okopih... J- dobro prebeti moj nick -in ga -ko boš repliciral z menoj,pravilno napiši . Hvala ! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
J Objavljeno Marec 7, 2003 Avtor Deli Objavljeno Marec 7, 2003 Oprosti! Kekec IIIv redu? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Marec 8, 2003 Deli Objavljeno Marec 8, 2003 Oprosti! Kekec IIIv redu? V redu,J ! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
J Objavljeno Marec 9, 2003 Avtor Deli Objavljeno Marec 9, 2003 Poanta beguncem: " Doma se bori za ekonomsko in politično svobodo kot veš in znaš, ali pa umri za njo - Jaz sem vedno pripravljen za to doma.... to je ta najvišja vrednost! Alegorično jaz vidim zivljenje kot v videospotu St.Etienne de Crecy - Am I wrong... V svojih letih sem dozivel marsikaj, ene par primerov bede: 87 zivel 7 mesecev na Dunaju/Drorygasse 19/Landstrasse 3becirk v stanovanju brez elektrike (stane!)...samo voda,plin...mleko sem hladil med dvojnim oknom ...Tuš je bil, da sem segrel vodo na plin.štedilniku..jo odnesel k vc školjki, stopil na njo in se polil...gretje-vrata od plin.štedilnika odprta(pečica) jaz pa na tleh, da lahko diham (ogenj zre kisik in bi skupaj padel, če bi stal!)... za svetlobo sem imel posodico z oljem in vrvico! Malo nemščine sem se naučil s čitanjem odvrzenih revij, ki sem jih pobral pri vhodu v blok, kjer so imeli zbran star papir za reciklazo(bil sem ekonomski begunec OK!) 96 sem pripeljal 2kg koke iz Ensenada Mex. v L.A. (ni dokazov hehehe...), da se malo opomorem! V Bombay-u videl "belega turista" kako ponoči ubije uličnega dečka za "šport"! V Mumbai-u sem si šel ponoči ogledat bordel...10 punčk iz Nepal-a sedi v pravokotni sobi na klopi, ki obkroza to sobo...na stenah slike z himalajskimi motivi...majhne mizice pred klopmi okoli sobe....sedim, pijem pivo iz litrske flaše in moram scat...Na poti do wc-ja pa sobice zastrte z zavesicami...zadnja zavesica pred wc-jem odstrta in vidim kako starejša gospa v Sariju ljubeče obklada 10letno punčko z mokrimi brisačami, zenska se mi neceremonijalno nasmehne.... v poltemi opazim, da je boga sopihajoča deklica polna kaposijsarkom flekov, ima namreč AIDS...videl tudi favele v Riu itn... Rad bi zaključil to temo, razen če bi zelel nekdo replicirati o beguncih in bedi, kjer lahko spravim vsakega v jok?! Okrogle mize na TV-jih "are full of shit!"Bre zamer prosim! BTW! jaz vozim motorje za meditacijo! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se