Popularna objava nemo Objavljeno September 2, 2018 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno September 2, 2018 Ogledal sem si katedralo St. Patrick. igc1, MiNa, RobiRoberto in 18 others 21 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava nemo Objavljeno September 2, 2018 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno September 2, 2018 · Muzej irske rock glasbe pritegne na poseben način. Za razliko od gradov in cerkva, sem v muzeju podoživljal mladost, vsa imena so znana, presenečen si, kdo vse od znanih muzikantov je Irec/Irka. Profi muzikantje se naslajajo ob razstavljenih kitarah znanih rokerjev, Marshalih vseh moči, razstavljena je tudi največja mešalna miza v Evropi. Muzej je pravzaprav umeščen v snemalni studio in spremljevalne dvorane. · Uveljavljal sem najcenejše vstopnine. Kaj morem, leta… Je pa prijazno od Ircev, da spoštujejo in razumejo penzionistični status. Kmet2, roksy, GO_Tomi in 19 others 22 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava nemo Objavljeno September 2, 2018 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno September 2, 2018 · Najprijaznejši ljudje so bili povsod. Nisem imel niti ene slabe izkušnje. Nevsiljivo dobrodušni Irci/Irke na vsakem koraku · Glede občutka varnosti, sem se najbolje počutil na Irskem. V Franciji in Italiji sem skrbno nosil tank torbo z dokumenti, denarjem in ključi, kadar sem se ustavil na črpalki. Na Irskem sem bil popolnoma sproščen · Vožnja po levi mi ni delala težav. To je bilo moje tretje »levačenje«. Vsako jutro sem si le ponovil, da moram voziti po levi in je dalje šlo samo od sebe. Itak te promet »potegne«. · Najslabših cest ni. So le dobre in nekoliko slabše. Tiste z enoštevilčno oznako so avtoceste, štiripasovnice, z ločenima pasovoma za vsako smer. Ceste z dvoštevilčno oznako so regionalne, zelo dobre ceste. Pogosto z dvema pasovoma v eno smer, a brez ločevalne ograje na sredini obeh smeri. Ceste s tri in štiri številčnimi oznakami so lokalne, vendar kvalitetne. Na posameznih odsekih so slabše, vegave, z zlizanim asfaltom. Na teh cestah so pogoste zapore, omejitve, zaradi renovacije in preplastitve vozne površine. Veliko cest, predvsem tistih z več številčnimi oznakami, je speljano naravnost, kar pomeni, da se prilagajajo terenu in so zato zelo valovite, včasih dajo občutek, da si na skakalnici. Po »zaslugi« GPS-a, sem prevozil kar precej kilometrov po cestah s štiri in več številčnimi oznakami. Te so ozke, za širino enega avtomobila, po sredini je pogosto trava, v mokroti (skoraj vedno) zoprno drseča. · Najslabše so talne oznake. Narejeno so iz mase, ki je na debelo nanešena na podlago. Res, da so trajne, a ob (vsakodnevnem) deževju se te oznake spremenijo v drsalnice. Ne le sredinske črte, iz te mase so narejene vse oznake, tudi tiste velike puščice, prehodi za pešce… Slab oprijem poslabšujejo še tako imenovane mačje oči, ki so vgrajene v sredinske črte. Kar neprijeten občutek, ko moraš ob prehitevanju prečkati »to oviro«. · Hitrostne omejitve so precej visoke. Razen v mestih, kjer je v glavnem omejitev 50 km/h, je izven naselij najpogostejša omejitev 100 km/h, tudi na cestah s trištevilčno oznako. Pri nas je na podobnih cestah omejitev med 60 in 80 km/h. Promet hitro teče, precej je divjakov, ki po valovitih cestah poskakujejo kot motokrosisti na progi. · Irski šoferji ne sodijo med presežnike, so povprečni. Nič kaj ne ozirajo na motoriste. Za razliko od Francozov, ki so me prijetno presenetili z veliko toleranco in upoštevanjem motoristov, so Irci pravno nasprotje. Le malokdo se pomakne ob rob cestišča, da bi olajšal prehitevanje. Tudi sem dobil občutek, da takrat, ko sem prehiteval, radi pospešijo. Nimam pojma zakaj, ampak to je moja izkušnja. Lahko, da sem naletel na nereprezentativen vzorec voznikov. · Zelo malo motoristov - turistov sem srečal na Irskem. Vsega skupaj kakšnih 100. Prevladovali so Italijani, nekaj je bilo Francozov in Nemcev, malo Angležev. V Dublinu sem videl nekaj parkiranih motorjev z irsko registracijo. In v Belfastu z angleško. C eagle, GO_Tomi, bojc84 in 20 others 23 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DASK Objavljeno September 2, 2018 Deli Objavljeno September 2, 2018 Že bil....po tvojih slikah bi pa takoj spet šel.....super Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava nemo Objavljeno September 2, 2018 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno September 2, 2018 · Najlepši mostovi so na Irskem, razen na avtocesti, po pravilu stari iz 17. in 18. stoletja, zidani iz kamnov, obokani… Promet preko njih poteka po principu »Yield«, skratka dogovorno dajanje oziroma jemanje prednosti. Na celem krogu okrog Irske nisem naletel na kakršno koli težavo. Nihče ne izsiljuje, pogosto nastane zastoj, ker si nasproti stoječa voznika dajeta prednost in traja nekaj časa, da eden od njiju popusti in spelje prvi. Posebno poznan Ha'penny most v Dublinu https://en.wikipedia.org/wiki/Ha'penny_Bridge Gonca, Dark, izibajker in 24 others 27 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava nemo Objavljeno September 2, 2018 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno September 2, 2018 · Ni najlepšega ali najslabšega kampa. Vsi, ki sem jih obiskal in prenočeval v njih, so približno enaki. Lepa narava, skoraj golf travica, toaletni prostori čisti a po izvedbi spominjajo na čase JLA. V dveh sem zasledil celo delitev na »angleško in turško (čućavac)« izvedbo WC. Cene med 15 – 25€. Po dobrem počutju bi izpostavil kamp Beara Camping na polotoku Beara. Imel sem ogromno »svojo« jaso, zvečer so me obiskale srne in se pasle ob šotoru, zakuril sem ogenj in užival v tišini in samoti. Ob self made večerji in steklenici Bordojca, sem lahko na jasnem nebu opazoval perzeide. · Najbolj »odpuljena« lokacija je bila opuščena farma, ki jo je nekaj Američanov (predvsem za ameriške moto turiste) »predelalo« v garažo za shranjevanje motociklov, izposojanje in popravilo. Nahaja se v jugo-vzhodnem delu Irske, imenuje se Moto Feirme. Imajo tudi kamp, v katerem sem, na podlagi ogleda internetne strani, nameraval prenočiti, a me je nered odvrnil od tega. Za te sanjače sem izvedel na forumu ADV Rider, na netu izgleda vse lepo, v naturi je drugače. Ob pogledu na vso kramo vsevprek, me je scena spomnila na odlično tragikomedijo iz gimnazijskih časov »Naivne lastovke« roksy, NX650, a79 in 25 others 27 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava nemo Objavljeno September 2, 2018 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno September 2, 2018 · Najkrajša relacija je bila vožnja po Dublinu. Nisem se prepustil nobenemu Hop In Round Tour, ampak sem iz zbranih prospektov izbral zanimivosti po mojem okusu in opravil transferje po mestu z motorjem. · Najdaljša relacija na Irskem je bila dolga 430 km, od kraja Mallaranny na zahodni obali Irske do kraja Portstewart, Severna Irska. · Najdaljša relacija na celem potovanju je bil povratek domov. Po neprespani noči na neudobnem trajektnem naslonjaču, sem opoldne, takoj po pristanku trajekta v luki Cherbourg – Octeville v Normandiji, krenil jugovzhodno, v smeri doma. »Pa da vidimo, do kam bom zmogel«, sem si rekel in dal gas. Če odštejem pet postankov za tankanje, nisem počival in sem prispel v Ljubljano nekaj pred četrto uro zjutraj. Torej, po 16. urah in 1650 kilometrih, sem odprl garažna vrata in eno pivo. Tisti dan (noč) je bilo prvo. DAMI34, roksy, GO_Tomi in 28 others 29 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno September 2, 2018 Deli Objavljeno September 2, 2018 Lep potopis, hvala nemo 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava nemo Objavljeno September 2, 2018 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno September 2, 2018 Povzetek povzetka: Irska je lepa, pojdite tja. Računajte, da bo deževalo, predvsem na zahodu in severu, vsak sončen dan bo nagrada. Menda je tam zelo lepo septembra. Frenk 67, NX650, igc1 in 23 others 23 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Darko3g Objavljeno September 2, 2018 Deli Objavljeno September 2, 2018 Na karti vidim mesto Limerick, kar me spominja na pesmi Limerick's poem. Kratke zafrkantske pesmice kot npr. tale: There was young man from Australia, Who painted his arse like a dahlia. The shape was OK, he colours were gay But smell was an absolute failure. Se opravičujem za offtopic, mi je pa potopis zelo všeč in komaj čakam na penzijo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nemo Objavljeno September 2, 2018 Avtor Deli Objavljeno September 2, 2018 Potopis sem končal in nič ne more več biti off-topic. Zdaj se lahko začnejo debate, mnenja, vprašanja... tudi poezija. Konec koncev sem tudi sam vpletel Lorco... C eagle, mac, schwantz in 3 others 5 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno September 2, 2018 Deli Objavljeno September 2, 2018 pred 9 minutami, nemo pravi: Potopis sem končal in nič ne more več biti off-topic. superca Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dano33 Objavljeno September 2, 2018 Deli Objavljeno September 2, 2018 Vuau zelo lepo hvala za super potopis Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rdeči Objavljeno September 3, 2018 Deli Objavljeno September 3, 2018 Super, hvala. . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kawl Objavljeno September 3, 2018 Deli Objavljeno September 3, 2018 (popravljeno) Škotska je 1teden premal. Če greš za 3 tedne iz Slovenije z motorjem je več tako ne boš videl. Mi smo bili letos 8dni s familijo renta car in bi bil dodaten teden super. Moja želja z motorjem je Islandija. Ampak je tako presneto daleč Odgovor se nanaša na pogovor na prvi strani Popravljeno September 3, 2018. Popravil Kawl Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gift Objavljeno September 3, 2018 Deli Objavljeno September 3, 2018 Lepo...en del sem že bil sicer ne z motorjem Koliko si plačal za trajekt? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
CINDAPP Objavljeno September 3, 2018 Deli Objavljeno September 3, 2018 20 hours ago, nemo said: Najdaljša relacija na celem potovanju je bil povratek domov. Po neprespani noči na neudobnem trajektnem naslonjaču, sem opoldne, takoj po pristanku trajekta v luki Cherbourg – Octeville v Normandiji, krenil jugovzhodno, v smeri doma. »Pa da vidimo, do kam bom zmogel«, sem si rekel in dal gas. Če odštejem pet postankov za tankanje, nisem počival in sem prispel v Ljubljano nekaj pred četrto uro zjutraj. Torej, po 16. urah in 1650 kilometrih, sem odprl garažna vrata in eno pivo. Tisti dan (noč) je bilo prvo. Bravo.... Lep potopis,hvala (morda še ocena stroškov) J.a.m.e.s 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno September 3, 2018 Deli Objavljeno September 3, 2018 Zelo zanimiv potopis, prav užival sem ob branju. Kar nekaj let nazaj sem bil en teden na Irskem, ampak večino časa v mestih. Zato so mi te tvoje countryside podobe lepo dopolnile spomine... Pa še eno vprašanje. Na enih fotkah, ko si kampiral, sem opazil precej velike lonce, kam si pa to vse spakiral? Pa saj bi lahko notri skuhal Irish stew za pol našega foruma Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ArcaneWater Objavljeno September 5, 2018 Deli Objavljeno September 5, 2018 Super potopis sem defitivno dodal si na TODO listo Nisem pa zasledil kakšen je bil na koncu račun okvirno ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nemo Objavljeno September 5, 2018 Avtor Deli Objavljeno September 5, 2018 On 9/3/2018 at 11:43 AM, gift said: Lepo...en del sem že bil sicer ne z motorjem Koliko si plačal za trajekt? Nekaj (malega) časa sem spremljal stroške, a sem kmalu odnehal. Ko si enkrat na poti, se prepustiš... Podatek o stroških je tudi zelo relativna kategorija. Nekdo porabi več na tem, nekdo drugi na onem. Tisto železno pravilo še vedno velja: cca 100€ / dan, če ne prevoziš več kot 400km. Trajekti v tej ceni niso všteti. Tudi cene transferov so precej volatilne, najbolje je pogledati na site in definirati datum. To je najtočnejši podatek. mac in DAMI34 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nemo Objavljeno September 5, 2018 Avtor Deli Objavljeno September 5, 2018 On 9/3/2018 at 6:22 PM, izibajker said: Zelo zanimiv potopis, prav užival sem ob branju. Kar nekaj let nazaj sem bil en teden na Irskem, ampak večino časa v mestih. Zato so mi te tvoje countryside podobe lepo dopolnile spomine... Pa še eno vprašanje. Na enih fotkah, ko si kampiral, sem opazil precej velike lonce, kam si pa to vse spakiral? Pa saj bi lahko notri skuhal Irish stew za pol našega foruma Imam nek komplet iz InterSporta, lonci gredo eden v drugega, znotraj je še prostor za kuhalnik. Pravzaprav sem kuhal bolj iz "gušta" in obujanja spomina na taborniške čase, ko sem bil v odredu Črnih krtov mac, MiNa in izibajker 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GO_Tomi Objavljeno September 13, 2018 Deli Objavljeno September 13, 2018 On 9/2/2018 at 2:27 PM, nemo said: Če bom še kdaj potoval na Irsko, se bom osredotočil na severni del. Seveda je tudi južni del lep, a se na severu ponovi, prizori so povsod približno enaki. Two je dobra informacija. On 9/2/2018 at 3:06 PM, nemo said: Če torej hočeš mlačno vodo, narediš mešanico v umivalniku ali kozarcu, če jo rabiš za umivanje zob. Two se nardi pa tko: BRAVO za potovanje in potopis! roksy, mac, Erik99 in 5 others 4 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mac Objavljeno September 27, 2018 Deli Objavljeno September 27, 2018 Ob 2.9.2018 ob 15:02, nemo pravi: · Najboljši zajtrk je bil, seveda, v hotelu v Newcastlu. Kot sem že omenil, sem se vozil po Severni irski, občudoval pokrajino… zanašal sem se, da bom »že nekje« našel B&B, taborjenje mi zaradi vlažnega vremena, ni dišalo. Na koncu se je izteklo tako, da sem šel prenočiti v 5* hotel za 140 funtov. Nek se vidi raskoš… Za zajtrk je bilo na voljo nešteto stvari, jaz sem ostal pri »traditional Irish breakfast«, na Severnem Irskem ga imenujejo »traditional Ulster« A uspeš posteljo sam toliko razmetat, al si imel pomočnico? bosa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno November 3, 2018 Deli Objavljeno November 3, 2018 Kako pa kej grobnice? Pa letnice 1.300; 1.400 pa to?? Teresantno, a?!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se