Kričač Objavljeno Maj 31, 2019 Opozori Objavljeno Maj 31, 2019 (popravljeno) Ob 26. 5. 2019 ob 1:20, deki28 pravi: No pa še moj utrinek vikenda Super posnetek! A si poslal posnetke na geodetsko upravo RH, da si jih ogledajo preden jih objaviš - javno? Hrvati imajo zelo zajebano zakonodajo glede letenja z droni v njihovem zračnem prostoru. Se mi zdi, da mora od 200g naprej vse biti prijavljeno in opremljeno z registracijsko nalepko. Sem v Savudriji štartal drona, da bi posnel svetilnik, pa je že priletel eden in paničaril ... no dron, no dron! Popravljeno Maj 31, 2019. Popravil Kričač
dlicen Objavljeno Maj 31, 2019 Opozori Objavljeno Maj 31, 2019 No, saj je tudi pri nas zakonodaja bolj restriktivna, kot misli povprečen lastnik drona.
Kričač Objavljeno Maj 31, 2019 Opozori Objavljeno Maj 31, 2019 (popravljeno) pred 8 minutami, dlicen pravi: No, saj je tudi pri nas zakonodaja bolj restriktivna, kot misli povprečen lastnik drona. .... ja, ampak pri nas do 1kg ni potrebno registrirat in lahko prosto letiš. Seveda pa se moraš držat tako imenovanega dron bontona. Pri nas je zaenkrat ločeno komercialno in rekreativno. Pri Hrvatih velja za vse enako. To, da pa ne letimo nad urbanimi središči, letališči in strateškimi objekti, pa tako ali tako vsak normalen človek ve. So pa droni že tako napredni, da imajo že sprogramirano celotno "no flight zone" . Z letom 2020 se bo zakonodaja na celotnem EU področju spremenila (so jo že potrdili), tako, da bo večina rekreativnih letalcev opustilo to početje. Popravljeno Maj 31, 2019. Popravil Kričač
deki28 Objavljeno Maj 31, 2019 Opozori Objavljeno Maj 31, 2019 pred 21 minutami, Kričač pravi: Super posnetek! A si poslal posnetke na geodetsko upravo RH, da si jih ogledajo preden jih objaviš - javno? Hrvati imajo zelo zajebano zakonodajo glede letenja z droni v njihovem zračnem prostoru. Se mi zdi, da mora od 200g naprej vse biti prijavljeno in opremljeno z registracijsko nalepko. Sem v Savudriji štartal drona, da bi posnel svetilnik, pa je že priletel eden in paničaril ... no dron, no dron! Hmm ne berem pa zdaj in ja imajo kar zaj....zakonodajo z letenjem z dronom, bom pa seveda v prihodnje stopil v stik z hrvaško agencijo za civilno zrakoplovstvo, da bo vse regularno...Še dobro, da nisem šel danes Pag snemat ?
Kričač Objavljeno Maj 31, 2019 Opozori Objavljeno Maj 31, 2019 (popravljeno) pred 18 minutami, deki28 pravi: Hmm ne berem pa zdaj in ja imajo kar zaj....zakonodajo z letenjem z dronom, bom pa seveda v prihodnje stopil v stik z hrvaško agencijo za civilno zrakoplovstvo, da bo vse regularno...Še dobro, da nisem šel danes Pag snemat ? Z Hrvati se okrog tega ni za šalit. Na geodetsko upravo se pošlje prošnja za dovoljenje letenja. Za posnetke iz zraka je potrebno posebej vložit prošnjo in ko ti odobrijo zadevo, velja 3 mesece. Potrebno je napisat kje boš snemal, saj te tako lahko potem pride tudi na teren nadzirat geodetski inšpektor, da preveri, če se držiš pravil, katere si vpisal v vlogi ... Ko imaš posnetke shranjene na disku in jih želiš uporabit na Youtubu oz. objavit, moraš pred tem vse posnetke, katere želiš objavit, shranit na DVD in jim DVD z dokumentom, kateri se imenuje Dostavnica (dostavnica zračnih posnetkov na pregled), pošlješ na geodetsko upravo, kjer si oni in MORH (Ministarstvo Obrane Republike Hrvatske) ogledajo, nakar se odločijo, ali posnetke lahko objaviš ali ne. Medij z video materialom oni obdržijo v arhivu. V glavnem, dosti papirologije za 10min. posnetka. O kaznih pa, da sploh ne govorimo. Hrvati malo pretiravajo. Je pa res, da zakonodaja bo po EU enaka, lahko bo pa vsaka članica posebej še zaostrila pravila, če bo hotela. Popravljeno Maj 31, 2019. Popravil Kričač deki28 in Vin 1 1
deki28 Objavljeno Maj 31, 2019 Opozori Objavljeno Maj 31, 2019 pred 4 minutami, Kričač pravi: Z Hrvati se okrog tega ni za šalit. Na geodetsko upravo se pošlje prošnja za dovoljenje letenja. Za posnetke iz zraka je potrebno posebej vložit prošnjo in ko ti odobrijo zadevo, velja 3 mesece. Potrebno je napisat kje boš snemal, saj te tako lahko potem pride tudi na teren nadzirat geodetski inšpektor, da preveri, če se držiš pravil, katere si vpisal v vlogi ... Ko imaš posnetke shranjene na disku in jih želiš uporabit na Youtubu oz. objavit, moraš pred tem vse posnetke, katere želiš objavit, shranit na DVD in jim DVD z dokumentom, kateri se imenuje Dostavnica (dostavnica zračnih posnetkov na pregled), pošlješ na geodetsko upravo, kjer si oni in MORH (Ministarstvo Obrane Republike Hrvatske) ogledajo, nakar se odločijo, ali posnetke lahko objaviš ali ne. Medij z video materialom oni obdržijo v arhivu. V glavnem, dosti papirologije za 10min. posnetka. O kaznih pa, da sploh ne govorimo. Hrvati malo pretiravajo. Je pa res, da zakonodaja bo po EU enaka, lahko bo pa vsaka članica posebej še zaostrila pravila, če bo hotela. Hmm potem je najbolje da zbrišem dol? Čeprav je ogromno posnetkov iz Hrvaške, ki so posneti z dronom, kar dvomim, da so imeli vsi dovoljenja...
Vin Objavljeno Maj 31, 2019 Opozori Objavljeno Maj 31, 2019 Pobje, a ste ziher, da to velja za Hrvaško? Bere se precej severnokorejsko. maxxa, Akito in deki28 3
Kričač Objavljeno Maj 31, 2019 Opozori Objavljeno Maj 31, 2019 (popravljeno) pred 14 minutami, deki28 pravi: Hmm potem je najbolje da zbrišem dol? Čeprav je ogromno posnetkov iz Hrvaške, ki so posneti z dronom, kar dvomim, da so imeli vsi dovoljenja... Jaz nisem s tem namenom ti napisal, da bi zbrisal posnetek, ampak sem te hotel opozorit, da se z njimi, kaj se tega tiče ni za šalit in sem te hotel samo malo podučit, da pač previdno za naprej. Jaz sem bil prejšnji teden doli, pa drona nisem sploh seboj vzel, ker je že pred mesecem eden pizdil. Nakar sem šel malo čekirat zakonodajo in sem si kar malo oddahnil. Veš kako je, naletiš na kakšnega norca, ti pokliče može v modrem in ga najebeš za 5min. užitka. V tvojem posnetku celo letiš nad mostom na Krk; nad prometnicami in železniško progo sploh ne smeš letet, saj objekta spadata v cono III za katero tudi pri nas potrebuješ dovoljenje in izpit za upravljanje. Z Mavicom lahko pri nas brez dovoljenja letiš v coni I in II, kar zajema: področje, kjer ni objektov in ljudi, razen uprabljalca drona, ter tam, kjer so pomožni objekti, kateri niso namenjeni bivanju. Toliko o tem. Ne bom več "smetil teme", čeprav so to koristni podatki. Več info: www.ccaa.hr Popravljeno Maj 31, 2019. Popravil Kričač Vin in deki28 1 1
Luka66 Objavljeno Junij 1, 2019 Opozori Objavljeno Junij 1, 2019 pred 18 urami, Joker pravi: Vidim, da zadnje dni nič ne "vtiskate", midva sva pa že prav utrujena od kiča... Ichnusa je zakon! ? Sošolc, s takim kičem in užitkarskimi moto vožnjami, mi motoristi z lahkoto preživimo........ tudi dalj časa Uživajta in SREČNO Joker 1
luxsa Objavljeno Junij 1, 2019 Opozori Objavljeno Junij 1, 2019 Uceri en krogec od 450km,Lj.-Postojna- Gorica- Cedad-Tolmeco- Plockenpass-Ziljska d.-Kranjska g.,v Postojni na sreco nobenga poznanga,da ni blo treba za kavo dat. ? Quest in Akito 1 1
ftp Objavljeno Junij 1, 2019 Opozori Objavljeno Junij 1, 2019 Slavonski brod on line RobiRoberto, notranc, Akito in 3 others 6
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Junij 1, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 1, 2019 Ahhh Dark, Ella, KyoKon in 9 others 11 1
Popularna objava Tex Objavljeno Junij 1, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 1, 2019 (popravljeno) Nas bo opralo ali nas nebo.. Hmm.. Popravljeno Junij 1, 2019. Popravil Tex Dark, Srchica, Roger G. Jagger in 15 others 18
Popularna objava Joker Objavljeno Junij 1, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 1, 2019 Naju zanesljivo ne bo! ? Frenk 67, Ella, skalar36 in 12 others 15
Popularna objava Roger G. Jagger Objavljeno Junij 1, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 1, 2019 Ljubljana - Sežana - Sesljan - Komen - Ajdovščina - Col - Godovič - Logatec - Ljubljana Andrejcer, Dark, tomaz69 in 8 others 11
Popularna objava Tex Objavljeno Junij 1, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 1, 2019 (popravljeno) 1 hour ago, Joker said: Naju zanesljivo ne bo! ? Ko cucke nas je obdelalo na stajerskem delu golice.. @HyperJack a je vas tudi dobilo? Popravljeno Junij 1, 2019. Popravil Tex tomaz69, Roger G. Jagger, MiNa in 7 others 10
Popularna objava ftp Objavljeno Junij 1, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 1, 2019 Pozdrav iz Niške banje ? MiNa, Akito, Joker in 9 others 12
Popularna objava hitrii Objavljeno Junij 2, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 2, 2019 avstrijsko slovenske gorice MiNa, Scarabeo 500, Akito in 14 others 17
Popularna objava Andrejcer Objavljeno Junij 2, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 2, 2019 Malo po domačem Prekmurje. ? Akito, Frenk 67, dkee46 in 14 others 17
Roger G. Jagger Objavljeno Junij 2, 2019 Opozori Objavljeno Junij 2, 2019 (popravljeno) Ko ni dovolj casa za ornk furo....je Rakitna Time cist dovolj.... ce je telefon montiran horizontalno, v nastavitvah pa, da je “kao” vertikalno...itak ne more kazat pravilno nagiba. Spremenil v nastavitvah vse v horizontal..... Popravljeno Junij 2, 2019. Popravil Roger G. Jagger hitrii, Ella, notranc in 3 others 6
Popularna objava Tedybear Objavljeno Junij 2, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 2, 2019 (popravljeno) Bled - Kropa - Jamnik pa v Selsko dolino. Davča, pa dol na Petrovo brdo. Skozi "Lejjonašograpo" do. kneže, pa gor v Podmelec in Podljubinj. Slap Sopot v daljavi.. V Kobaridu gužva na pumpi.....Avstrijci, .....naprej do skrajnega zahoda kure, mimo Napoleonovega mosta v Robidišče. Pa čez v Italijo in po ozkih, praznih cestah od ene do druge vasi. Prosnid, Tipana, Chialminis, Nimis...pa mimo Pušje vasi (Venzone) prek Trbiza in OBVEZNO skozi dolino Radovne domov. Slabih 300 km.... Popravljeno Junij 2, 2019. Popravil Tedybear hitrii, dr.looney, Dark in 16 others 19
Popularna objava Tedybear Objavljeno Junij 2, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 2, 2019 (popravljeno) Popravljeno Junij 2, 2019. Popravil Tedybear Akito, RobiRoberto, DAMI34 in 16 others 19
Popularna objava Joker Objavljeno Junij 2, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 2, 2019 (popravljeno) Jebela, a bo že kak dež, da nama vsan mrčes opere? Ma nič ne kaže...? Popravljeno Junij 2, 2019. Popravil Joker DAMI34, mladench, Quest in 16 others 17 2
Popularna objava tomaz69 Objavljeno Junij 2, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 2, 2019 Fontanone di Goriuda (hvala @Ella), Fontanone Barman MiNa, notranc, skalar36 in 18 others 20 1
HyperJack Objavljeno Junij 2, 2019 Opozori Objavljeno Junij 2, 2019 pred 22 urami, Tex pravi: Ko cucke nas je obdelalo na stajerskem delu golice.. @HyperJack a je vas tudi dobilo? Točno tri kaplje so me zadele, sem spremljal oblak...sm vedel da če grem domov, naju bo pralo kt pr norcih, pa sva se šla raje sončit na rakitno :D. Ko sm vidu, da je zrak čist sva pičila domov. MiNa, notranc, Tex in 3 others 5 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se