beno Objavljeno Marec 14, 2003 Deli Objavljeno Marec 14, 2003 Prej sm narobe napisov, ne detonira bat ampak detonacije nastajajo v izgorevalnem prostoru. Slik pa ne znam dat kle gor na forum :( povej mi e-mail pa ti poslem ce te zanima. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mimixtz Objavljeno Marec 14, 2003 Deli Objavljeno Marec 14, 2003 Me zanimajo take reči ja. No in če si res tok faca pa mi pošlji slike na mimixrv@akcija.net. Predstaljam si, kaj se v bistvu zgodi, samo bata, ki bi ga tak ''pripetljaj'' iz prej izbočenega naredil vbočenega (vdrtega) pa še nisem videl. Videl sem že bat, na sredi katerega se je naredila luknja, tega pa še ne tko da bi res rad videl. Mislim, da se podobna reč naredi, ko ti mašina zaradi preveč predvžiga začne teči v drugo smer. bat je v kompresijskem taktu, zmes je že stisnjena in ker pride zaradi preveč predvžiga do predčasne eksplozije le-ta potem potisne bat nazaj dol še preden je prišel do ZMT. V bistvu bat ni dokončal takta. Maš potem rikverc, mašina dela čisto normalno. Samo ni bilo potem z motorjem nič narobe. ugasnil, ponovno vžgal in je bilo v redu. To se je včasih ponovilo, potem sem pa dal malo manj predvžiga in teh problemov ni bilo več. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mimixtz Objavljeno Marec 14, 2003 Deli Objavljeno Marec 14, 2003 Hmm. Sem še 1x prebral tvoj post. Ja, lahko bi bil tudi samovžig zaradi prenizkega oktanskega števila in velike kompresije motorja. Samo ne vem, kaj ima svinec oz. dodatki pri vsem tem. No ja, BENO, mogoče bo pa tvoj sorodnik ROMAN prebral tole temo in nam vsem ''razširil obzorja''. :wink: 8) :?: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
beno Objavljeno Marec 14, 2003 Deli Objavljeno Marec 14, 2003 Ja sej recimo ce je to bol močno nastane lukna, ce pa ni tako mocno se pa bat samo pac vboči. Glede dodatkov (svinec, butadien) :arrow: to sem slisal pri uri kemije :D da bencinu dodajajo butadien ki preprecuje te samovzige. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ENTER URANIO Objavljeno Marec 14, 2003 Deli Objavljeno Marec 14, 2003 Pozdravljeni! Naj malo obrazlozim kaj Polini ponuja.Neglede na kaksen motor imas Piggio/Yamah-Minarelli lahko kupis 5 razlicnih cilindrov: -BASE 70 9,8PS IZ GISE -CORSA 70 12,5PS IZ GISE -CORSA 70 11,5PS IZ ALUMINIJA -EVOLUTION 70 21PS IZ ALUMINIJA -EVOLUTION 50 13,7PS IZ ALUMINIJA MOC POSAMEZNIH CILINDROV JE DOSEZENA Z KRBURATORJEM 19/21 GREDJO POLINI IN AUSPUHOM POLINI. VSE LAHKO SE SFRIZIRAS AMPAK PAZI ALUMINI NE ZDRZI DOSTI SE GREEJE PREVEC.LAHKO PA GA DAS OBNOVIT.ZIVLJENSKA DOBA JE ODVISNA OD UPORABE CE SEGREVAS CE GA NE TERAS ZMIRAJ..... AJT CAO.......... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jrk0 Objavljeno Marec 14, 2003 Deli Objavljeno Marec 14, 2003 malo si pozabo na peugeotove mashine. corse naprimer jaz za vodno hlajenega speedfighta ne dobim.je pa za zracno hlajenega. sicer pa mislim, da se najbolj splaca kupit corso, ki je lepo iz zeleza, pa ce ribne lahko lepo brusis, moci pa ma veliko. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
aerox Objavljeno Marec 14, 2003 Deli Objavljeno Marec 14, 2003 ej jrkec kak dugo že maš ti tvojo 70-tko notri? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jrk0 Objavljeno Marec 14, 2003 Deli Objavljeno Marec 14, 2003 5000km. naredo servis ravnokar. in skutera so mi popravli pa prestrihali. spredi so mi roko zravnali kolko je slo, samo se vedno ni to to, kar je bilo na zacetku. ceprav skuter zdaj cisto fajn gre pa se pelje:) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
aerox Objavljeno Marec 14, 2003 Deli Objavljeno Marec 14, 2003 ke si spet ke zamenjo al še boš kej? :?: :wink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jrk0 Objavljeno Marec 15, 2003 Deli Objavljeno Marec 15, 2003 nic nisem zamenjal. pa zdaj nekaj casa nem. niam kaj pametnega za naret. mogoce kake fedrce al pa celo kuplungo. enkrat bom dal edino kake kanale nekomu zbrusit al pa kaj. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mimixtz Objavljeno Marec 15, 2003 Deli Objavljeno Marec 15, 2003 Ja sej recimo ce je to bol močno nastane lukna, ce pa ni tako mocno se pa bat samo pac vboči. Ja, res je bistvena razlika, če se to zgodi pri prostem teku ali pa pri 10.000 rpm. BENO, hvala za slikce. Zanimivo in poučno. Bata s tako veliko luknjo še nisem videl. Pravzaprav ga je preluknjalo kolegu na KX125 cross, samo tisto je bilo drugač, luknja (proti tvojemu je bila tisto luknjica) je tam definitivno nastala zaradi slabega materiala. No, zdej pa o ALU kitih naprej. :wink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
aerox Objavljeno Marec 15, 2003 Deli Objavljeno Marec 15, 2003 če smo že enkrat bi 70cc cilindrah še malo nadaljujmo :) kej ve gdo mogoče, če ostaja "hebo manston replica 70cc" tudi v gus izvedbe, ker dozaj sn opazo samo kot alu :roll: :x Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se