valyx Objavljeno Avgust 20, 2019 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 20, 2019 Just now, BIF said: Dal sem samo predlog, da se ne spuščaš v stroške za nični izkupiček...ker vidim, da se treseš za vsak evro. Hja jebat ga. Sem takšen ker sem živ ? BIF 1
dlicen Objavljeno Avgust 20, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2019 pred 12 minutami, Scarabeo 500 pravi: Odvetniki so kot turizem - še senco ti prodajo. Primeš kljuko vrat pa si brez gat. Meni pa je zanimivo, kako se v Sloveniji delo ceni samo, če je fizično. Če zidar ali mehanik dve uri šarita po gradišču ali motorju, potem je samoumevno, da se to plača. Če nekdo dve uri brska po papirjih, nekaj spiše ali izriše, ta pa itak ni nič naredil in je v bistvu oderuh. Mtl in ciciban 2
jskrablin Objavljeno Avgust 20, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2019 pred 19 minutami, Scarabeo 500 pravi: Odvetniki so kot turizem - še senco ti prodajo. Primeš kljuko vrat pa si brez gat. Ponavadi je lih obratno - ljudje pametujejo po svoje brez ustrezne podpore v pravu, pol pa ostanejo brez gat. pred 33 minutami, valyx pravi: Sej, NE vem, to me najbolj skrbi. Če reče 5€ ni problema Pokličeš odvetnika XYZ, poveš kaj te zanima in vprašaš za oceno stroška.
Kugelschreiber Objavljeno Avgust 20, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2019 42 minutes ago, valyx said: Drži se teme. Vsak po svoje ceni robo. ja ce si v resevanje zapleta pripravljen vlozit 5€, zna bit, de Ne bos nc resu. Ce pa je motor dragocen, pol pa tud teh 500 za odvetnika ne bo problem. sesir, BIF in Zok 3
Snečer Objavljeno Avgust 20, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2019 Po odv. tarifi stane poizvedba/pribava podatkov 30 EUR + ddv. Verjetno kakšna pribava kopije-prepisa prometnega dovoljenja iz arhiva ne bi škodila. Nato pa kontaktiraš lastnika in gresta na UE oziroma na "registracijo" uredit prepis... Si še sestavita ustrezno pogodbo. Nekje je potrebno začet... Lahko poskusiš tudi sam pridobiti ta podatek, z vogo na UE, izkažeš pravni interes, zakaj potrebuješ podatek itd. BIF, DAMI34, Zok in 3 others 3 1 2
maus Objavljeno Avgust 20, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2019 pred 19 minutami, Snečer pravi: Po odv. tarifi stane poizvedba/pribava podatkov 30 EUR + ddv. Verjetno kakšna pribava kopije-prepisa prometnega dovoljenja iz arhiva ne bi škodila. Nato pa kontaktiraš lastnika in gresta na UE oziroma na "registracijo" uredit prepis... Si še sestavita ustrezno pogodbo. Nekje je potrebno začet... Lahko poskusiš tudi sam pridobiti ta podatek, z vogo na UE, izkažeš pravni interes, zakaj potrebuješ podatek itd. še dobr, da vem čigav je moj motor, če ne bi me olupu do gat sesir 1
franc Objavljeno Avgust 20, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2019 Daj zahtevo na UE. Oni bodo potem "vprašali" lastnika, če dovoli posredovanje svojih podatkov. Dejansko je v njegovem interesu, da se ga "znebi" , ker če ga "najdejo" v kakšnem grabnu, mora plačati stroške. Večina jih s tem nima problemov, so pa izjeme. lp
vandrovec Objavljeno Avgust 20, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2019 (popravljeno) ...kaj pa, če je bil motor pripeljan iz npr. Italije brez papirjev ali je lastnik že pokojni? Popravljeno Avgust 20, 2019. Popravil vandrovec
BIF Objavljeno Avgust 20, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2019 Vse se da...samo vprašanje je koliko imaš časa, volje in sredstev za tak podvig. Se pa da uz "primjerenu financijsku nadoknadu" zadevo registrirat v Bolgariji (EU), potem pa ga "uvoziš" v SLO... maxxa, Zok, smasher in 1 other 4
Kugelschreiber Objavljeno Avgust 20, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2019 Se mi zdi, de se govori o tem super stroju. https://motosvet.com/marketplace/view/63419-gilera-rx-125-arizona 800€ brez papirjev. Che fantasia..... ukica, bajkr88, ligenjček in 1 other 1 1 2
dlicen Objavljeno Avgust 20, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2019 Uf. Ti stari italijanski motorji se na našem koncu pogosto znajdejo brez papirjev, ker so v Italiji odjavljeni in uradno sprešani, zaradi davščin. Ni pa nujno, da je tudi pri temu tako.
smasher Objavljeno Avgust 20, 2019 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2019 Kaj sem spregledal? V oglasu nič ne omenja pomanjkanje papirjev. Ja italjani so malo posebni, pri njih je orepis cela investicija, sicer ne vem kako je za motor ampak za avto je lahko prepis komot okoli 500€. Zato marsikje ko kakšni dilerji prodajajo piše export cena, ali pa da je "veicolo radiato" po domače ga ni več. Teoretično se da stare stvari homologirat z Svazam naredijo oni poizvedbo in certifikat pride za motor mislim da okoli 400 do 500 eur. Jaz sem malce skeptiče do teh procesov, no ne do procesov ampak birokracije, nekaj je govoril ekspert za oldtajmerje drugo je trobil tisti na homolohacijah... jaz sem pa umes nesrečno čakal...
valyx Objavljeno November 6, 2019 Avtor Opozori Objavljeno November 6, 2019 da malo updajtam. Greš na upravo s "prošnjo/vlogo" da bi poiskal lastnika oz. naredil prepis na sebe. zraven priložiš še ostale papirje če jih imaš npr. kupoprodajno pogodbo (kopijo). poveš situacijo in nato oni kontaktirajo z lastnikom, saj so pooblaščene osebe. Traja nekje 2 tedna da to realizirajo. dlicen in DAMI34 2
franc Objavljeno November 6, 2019 Opozori Objavljeno November 6, 2019 Približno. Razen, če lastnik reče "ne" , se zadeva ustavi (ne vem sicer nekega normalnega razloga zakaj bi to naredil, ampak sto ljudi sto čudi) . lp
thumper Objavljeno November 6, 2019 Opozori Objavljeno November 6, 2019 potem pa lastniku izstaviš račun za hrambo in ker je večji kot vrednost motorja se mu bolj splača narediti prepis .
valyx Objavljeno November 26, 2019 Avtor Opozori Objavljeno November 26, 2019 prepis včeraj tudi uradno narejen Kugelschreiber 1
Bmflar Objavljeno November 27, 2019 Opozori Objavljeno November 27, 2019 Ob 20. 8. 2019 ob 11:07, dlicen pravi: Meni pa je zanimivo, kako se v Sloveniji delo ceni samo, če je fizično. Če zidar ali mehanik dve uri šarita po gradišču ali motorju, potem je samoumevno, da se to plača. Če nekdo dve uri brska po papirjih, nekaj spiše ali izriše, ta pa itak ni nič naredil in je v bistvu oderuh. Seveda, če mi dela za 20 € na uro, ga z veseljem plačam. Če uro brska po papirjih in mi zaračuna 3 ure po 100 € je oderuh, kaj tukaj ni jasno ?
jskrablin Objavljeno November 27, 2019 Opozori Objavljeno November 27, 2019 pred 1 uro, Bmflar pravi: Seveda, če mi dela za 20 € na uro, ga z veseljem plačam. Če uro brska po papirjih in mi zaračuna 3 ure po 100 € je oderuh, kaj tukaj ni jasno ? Če dela eno uro zaračuna pa tri je goljuf, ne oderuh. Boš pa pri določenih zadevah težko dokazal da je račun potegnjen iz lufta. Ob predpostavki da je vse pošteno - če te lastno brskanje po papirjih in posledični zafuki s finančnimi posledicami stanejo več kot storitev, ki bi take posledice preprečila (kot se rado zgodi) - kdo je pol tu neumen? On ki plača storitev, al on ki plača posledice lastnega neznanja? Sam to je marsikomu težko razumeti. dlicen 1
Mtl Objavljeno Januar 2, 2020 Opozori Objavljeno Januar 2, 2020 Ob 26. 11. 2019 ob 23:33, valyx pravi: prepis včeraj tudi uradno narejen Kakšen je bil pa celoten strošek?
valyx Objavljeno Januar 3, 2020 Avtor Opozori Objavljeno Januar 3, 2020 2 hours ago, Mtl said: Kakšen je bil pa celoten strošek? prepis 7, poštnina 1, za pir 10, on poštnina 1, pa notar ga je olupo za 20, ker mu una ni hotla overit za 5 na upravni... to je pa to se mi zdi
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se