jvalant Objavljeno Avgust 9, 2020 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2020 (popravljeno) On 8/3/2020 at 10:14 AM, KennyJR said: Smo pa pomojem prvič dobili eno tako fajn primerjavo, kakšna razlika je med motogp pa SBK.. Pa ne samo po časih... Predvsem na uč... Vsi se še dobro spomnimo kako so šli v zadnjih dveh tednih GP stroji po tej pisti in kako so šli ta vikend SBK... Neprimerljivo... SBK bolj spominja na MotoE ? Kaj sele Superstock, ti so sele pocasni, na uc pa sploh! Evo, cist pravokotno tehniko imajo, se strinjam z tabo: NEPRIMERLJIVO! Popravljeno Avgust 9, 2020. Popravil jvalant Joker in thumper 2
KennyJR Objavljeno Avgust 9, 2020 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2020 (popravljeno) pred 1 uro, jvalant pravi: Tud na uc ne more biti drugace: pospeski so podobni. koncna malo manjsa, ovinki na las podobni, torej je tudi nagib vizuelno popolnoma enak, ker tudi eno desetinko na ovinek, pa na ravnino, itd ne smes izgubiti, da je potem razlika 2s na krog... Jaz se raje vprasam, kam gre ves denar v GP, vsa ta silna prototipna tehnika, 100 konj vec, veliko kil manj, goat in podobni v sedlu, za usive 2 sekundi... Ali, raje: ocitno je tehnika in tehnologija motociklov iz stacune vrhunska, superbike se malo bolj vrhunska, in GP se cisto malo bolj. Ker ocitno vsi vedo kaj delajo, in je pac ze vse toliko skupaj, da so desetinke hudicevo drage. O pilotih pa ne bom zgubljal besed. VSI so carji! Ce kdo, potem so GPjevci preplacani in prevec izpostavljeni.... Ovinki na las podobni? Dej se zresn... Poglej kako vstopajo... Začnimo z zaviranjem... Veliko prej, veliko bolj blago... Kot električni, ki so težki... Stil ni niti malo podoben sredi ovinka, motor je bolj "štoraste" postavitve, niti malo ne ponuja take stabilnosti v ovinku in na pospeševanju iz ovinka... Tudi v ovinek jih postavljajo čist po konc... Polno enih popravkov v ovinku... No dobre 3 sekunde... In ja to je ogromno... Stari 3 sekunde na krog... To ni nobene primerjave... Tehnika še niti mal ni na takem nivoju, da bi bilo manevrskega prostora tako malo, da bi nekjle serijske izvedbe lahko bile blizu gp strojem... 3 sekunde je tolk, da tudi v 50 letih sbk stroj ne bo teh treh sekund mel notr... Popravljeno Avgust 9, 2020. Popravil KennyJR
Lipstick Objavljeno Avgust 9, 2020 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2020 3 hours ago, KennyJR said: No dobre 3 sekunde... In ja to je ogromno... Stari 3 sekunde na krog... To ni nobene primerjave... Tehnika še niti mal ni na takem nivoju, da bi bilo manevrskega prostora tako malo, da bi nekjle serijske izvedbe lahko bile blizu gp strojem... 3 sekunde je tolk, da tudi v 50 letih sbk stroj ne bo teh treh sekund mel notr... Kenjaj, kot expertu in vrhunskemu strokovnjaku na področju motociklizma, bi te želel skromno spomnit na dve stvari: 1.) nekoč, ne tako dolgo nazaj, so bila skupna testiranja WSBK in GP na enem španskem dirkališču, dejstvo je bilo ( izmerjen čas kroga ), da je bil WSBK stroj za 0,057 sek hitrejši ?????? 2.) WSBK stroji ( proizvajalci ) imajo in morajo upoštevat omejitve obratov, katere jim odredi .......
KennyJR Objavljeno Avgust 9, 2020 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2020 pred 1 uro, Lipstick pravi: Kenjaj, kot expertu in vrhunskemu strokovnjaku na področju motociklizma, bi te želel skromno spomnit na dve stvari: 1.) nekoč, ne tako dolgo nazaj, so bila skupna testiranja WSBK in GP na enem španskem dirkališču, dejstvo je bilo ( izmerjen čas kroga ), da je bil WSBK stroj za 0,057 sek hitrejši ?????? 2.) WSBK stroji ( proizvajalci ) imajo in morajo upoštevat omejitve obratov, katere jim odredi ....... Aha... To, da so imeli SBK stroji Q gume, GP pa ne in je bila razlika še vedno 2 sekundi ti je pa ušlo? Pa ne bodi žaljiv... Obnašaj se...
thumper Objavljeno Avgust 9, 2020 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2020 pred 5 urami, KennyJR pravi: Ovinki na las podobni? Dej se zresn... Poglej kako vstopajo... Začnimo z zaviranjem... Veliko prej, veliko bolj blago... Kot električni, ki so težki... Stil ni niti malo podoben sredi ovinka, motor je bolj "štoraste" postavitve, niti malo ne ponuja take stabilnosti v ovinku in na pospeševanju iz ovinka... Tudi v ovinek jih postavljajo čist po konc... Polno enih popravkov v ovinku... No dobre 3 sekunde... In ja to je ogromno... Stari 3 sekunde na krog... To ni nobene primerjave... Tehnika še niti mal ni na takem nivoju, da bi bilo manevrskega prostora tako malo, da bi nekjle serijske izvedbe lahko bile blizu gp strojem... 3 sekunde je tolk, da tudi v 50 letih sbk stroj ne bo teh treh sekund mel notr... res zanimiva primerjava bi bila , če bi odpeljali relacijo tržič - borovlje-železna kaplja- preddvor.. prosta izbira gum kateregakoli prozvajalca.. pa če se je kdo od dirkačev peljaj civilno po tej poti ne more vozit.. s poljubno izbiro motorja pa da bi vsaj videli izbor.. KennyJR 1
Lipstick Objavljeno Avgust 9, 2020 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2020 4 hours ago, KennyJR said: Aha... To, da so imeli SBK stroji Q gume, GP pa ne in je bila razlika še vedno 2 sekundi ti je pa ušlo? Pa ne bodi žaljiv... Obnašaj se... Kakaš...... eni imajo karbonske, drugi pa jeklene ..... Joker in thumper 1 1
maus Objavljeno Avgust 9, 2020 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 9, 2020 pred 12 urami, Lipstick pravi: Kenjaj 1.) nekoč, ne tako dolgo nazaj, so bila skupna testiranja WSBK in GP na enem španskem dirkališču, dejstvo je bilo ( izmerjen čas kroga ), da je bil WSBK stroj za 0,057 sek hitrejši ?????? in to je bil Kawasaki skratka .. stvari se se postavile v dolgočasne okvire go kawa gooooo
apirko Objavljeno Avgust 10, 2020 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2020 Oh, to pa je bil dirkaški vikend... MotoGP, WSBK, MXGP, BSB in še F1... Kakorkoli... Portimao -> Rea 3x? !!! maus 1
Darko3g Objavljeno Avgust 12, 2020 Opozori Objavljeno Avgust 12, 2020 Ob 9. 8. 2020 ob 7:10, KennyJR pravi: No dobre 3 sekunde... In ja to je ogromno... Stari 3 sekunde na krog... To ni nobene primerjave... Tehnika še niti mal ni na takem nivoju, da bi bilo manevrskega prostora tako malo, da bi nekjle serijske izvedbe lahko bile blizu gp strojem... 3 sekunde je tolk, da tudi v 50 letih sbk stroj ne bo teh treh sekund mel notr... Ali lahko pobrskaš po zgodovini MotoGP in primerjaš čase izpred npr. 10 ali 20 let (ko so začeli voziti z motorji enake kubature. Zanimivo bi bilo videti napredek v hitrostih in s tem primerjavo (zaostanek WSBK za MotoGP) Jaz iz zgodovine vem le, da je Harley Davidson nekoč zmagoval v 250 in 350 kubičnem razredu, Tomos pa v 50 kubičnem - potem pa sem postal prestar za to . Joker 1
maus Objavljeno Avgust 12, 2020 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 12, 2020 Js kenjija še vedno čakam, da mi pokaže vožnjo skozi ovinke .. ampak ne .. on tega noče storiti ... verjetno zato, ker imam superbike repliko ukica 1
KennyJR Objavljeno Avgust 12, 2020 Opozori Objavljeno Avgust 12, 2020 pred eno uro, maus pravi: Js kenjija še vedno čakam, da mi pokaže vožnjo skozi ovinke .. ampak ne .. on tega noče storiti ... verjetno zato, ker imam superbike repliko A tist tvoj zlat kić imenuješ superbike replika? ?. Brez skrbi mauzi, vse boš vidu ob svojem času ?
maus Objavljeno Avgust 12, 2020 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 12, 2020 (popravljeno) pred 25 minutami, KennyJR pravi: A tist tvoj zlat kić imenuješ superbike replika? ?. Brez skrbi mauzi, vse boš vidu ob svojem času ? kje je pa tukaj kje kaj zlatega kića na motorju ... bošček ... pojej tablet in pogladat kakšno revijo, da se boš vsaj motorjev nagledu ? za teorijo je lahko bit pameten .. boš v praksi pokazal ... res komi čakam ne imenujem je jaz superbike replika .. na kawasaki eu je krt superbike replica Popravljeno Avgust 12, 2020. Popravil maus VS800 1
KennyJR Objavljeno Avgust 12, 2020 Opozori Objavljeno Avgust 12, 2020 pred 2 urami, maus pravi: kje je pa tukaj kje kaj zlatega kića na motorju ... bošček ... pojej tablet in pogladat kakšno revijo, da se boš vsaj motorjev nagledu ? za teorijo je lahko bit pameten .. boš v praksi pokazal ... res komi čakam ne imenujem je jaz superbike replika .. na kawasaki eu je krt superbike replica Aja so ti kić dol pokradli... Ni panike ?. Tko je lepš... Ti kar treniraj, da bomo tm tm...
maus Objavljeno Avgust 12, 2020 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 12, 2020 pred 8 minutami, KennyJR pravi: Aja so ti kić dol pokradli... Ni panike ?. Tko je lepš... Ti kar treniraj, da bomo tm tm... dj sliko svojga motorja, da vidim, katera puščica bo mim mene priletela VS800 in thumper 1 1
KennyJR Objavljeno Avgust 12, 2020 Opozori Objavljeno Avgust 12, 2020 maus, Rossi, ukica in 1 other 4
maus Objavljeno Avgust 13, 2020 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 13, 2020 pred 10 urami, KennyJR pravi: in zaradi barve misliš, da imaš suzukija, mar ne bojc84, ukica in VS800 3
thumper Objavljeno Avgust 13, 2020 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2020 pred 6 urami, maus pravi: in zaradi barve misliš, da imaš suzukija, mar ne hi,hi,hi...ane maus … maus 1
maus Objavljeno Avgust 13, 2020 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 13, 2020 pred 8 minutami, thumper pravi: hi,hi,hi...ane maus … ti si me s takim že preganju od Postojne pa do LJ ... mar ne thumper 1
thumper Objavljeno Avgust 13, 2020 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2020 pred 5 minutami, maus pravi: ti si me s takim že preganju od Postojne pa do LJ ... mar ne ja zelo na blizu sem linijo sledil.. maus 1
maus Objavljeno Avgust 13, 2020 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 13, 2020 pred 40 minutami, thumper pravi: ja zelo na blizu sem linijo sledil.. sam ti znaš to vozit .. T4 superbike repliko .. Kenjo še tega ne zna trenutno JONATHAN REA 136 KAWASAKI SCOTT REDDING 132 DUCATI TOPRAK RAZGATLIOGLU 103 YAMAHA ALEX LOWES 91 KAWASAKI MICHAEL VAN DER MARK 82 YAMAHA thumper 1
Lipstick Objavljeno Avgust 13, 2020 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2020 On 8/12/2020 at 10:27 AM, maus said: Js kenjija še vedno čakam, da mi pokaže vožnjo skozi ovinke .. ampak ne .. on tega noče storiti ... verjetno zato, ker imam superbike repliko ........sej se tud vsi dirkači bunjo, če jim linije gledajo....kr sam se potrud, strokovnjak je glede tega zelo skrivnosten, ne želi razdajat težko pridobljenega znanja, kar mu dam po eni strani čist prov......ogromn časa, gum, bencina je potrebno investirat ...... thumper, maus in Joker 3
maus Objavljeno Avgust 14, 2020 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 14, 2020 pred 17 urami, Lipstick pravi: ........sej se tud vsi dirkači bunjo, če jim linije gledajo....kr sam se potrud, strokovnjak je glede tega zelo skrivnosten, ne želi razdajat težko pridobljenega znanja, kar mu dam po eni strani čist prov......ogromn časa, gum, bencina je potrebno investirat ...... končno se moram tudi s teboj sedaj strinjati sem upal na MS solidarnost thumper 1
Tromba Objavljeno Avgust 25, 2020 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2020 Ob 12. 8. 2020 ob 10:00, Darko3g pravi: Ali lahko pobrskaš po zgodovini MotoGP in primerjaš čase izpred npr. 10 ali 20 let (ko so začeli voziti z motorji enake kubature. Zanimivo bi bilo videti napredek v hitrostih in s tem primerjavo (zaostanek WSBK za MotoGP) Jaz iz zgodovine vem le, da je Harley Davidson nekoč zmagoval v 250 in 350 kubičnem razredu, Tomos pa v 50 kubičnem - potem pa sem postal prestar za to . Sem informativno pobrskal za Jerez... Mislim, da je napredek očiten in če zdaj mislimo, da smo v najhitrejših letih dirkanja, nas bo slej kot prej nekaj presenetilo... Mislim, da si tudi fantje v klasičnih časih niso predstavljali, da bo kdaj mogoče viseti z motorja ala Marquez... fp4492 1
Darko3g Objavljeno Avgust 26, 2020 Opozori Objavljeno Avgust 26, 2020 Tako na grobo (čez prst nerodnega mesarja) bi rekel, da je razlike za 10 let.
maus Objavljeno Avgust 30, 2020 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 30, 2020 Včeraj Ducatiji premočni ... čestitam .. tudi 3 mesto je odličen rezultat za Reo, ki je danes dobil superpole ... zanimiva bo race 2 thumper 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se