Skoči na vsebino

Policaji in kazni

nagajiček

Priporočene objave

ZVCP pravi, da se z denarno kaznijo najmanj 90.000 tolarjev in 3 do 5 kazenskimi točkami ali s kaznijo zapora in 3 do 5 kazenskimi točkami kaznuje voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo vozila ki ga vozi, vključno z omejitvami vpisanimi v vozniškem dovoljenju.

Popravljeno . Popravil MaraudeR
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če si mladoleten dobiš sodnika za prekrške, temu pa bo najbrz sledil UKOR sodišča, imaš pa tudi moznost da ti prepovejo opravljanje izpita za par let, ampak to le v primeru da prideš k zateženemu sodniku/ci, ki ze predolgo ni dobil/a nič akcije.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mene pa bratranca so tudi pred leti dobili brez izpita...Pa sma dobila samo sodnika za prekrske,brez denarne kazni,brez pik,brez ukora al pa da bi nama prepovedali izpit delat :) Tak da lahko samo recem da sma mela prekleto sreco :) :) :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Enga mojga frenda so dobil policaji z neregistriranim motorjem, brez čelade in izpita => samo opozoril so ga.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nč bat. Verjetn boš dobu pošto s polcije da so te takrat pa takrat tm pa tm dobil pa de je blo to pa to narobe pa tko. Mal bojo stari z učki zavijal sam verjetn si že itak povedu tko da... Pol pa če že bo kaj bo sam opozoril. Bom reku še enkrat, nč bat :)

ps: jst še kr čakam pa upam da ne bom dočaku B) ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Jz se bom zdej s KTMom vozu brez izpita (mam samo za 125 , KTM je pa 640) ... pa mladoleten... A mi lahko onemogočjo ,da dobim A-neomejeno čez en let ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jz bi uceri lohka najebov... skori 120 sm prletu po cesti kjer so hitrostne ovire (betonske al kakrsnekol ze, k ce bi ble zelezne bi pomoje vzletu :lol: ) omejitev je pa 40... pa cesta je bla cist prazna, samo jz sm se pelu, pred mano pa policaj z radarjem prot meni obrnjen :huh:

newem kaj je blo, ampk meu sm sreco da me ni ustavu, k bi najebu zarad prehitre voznje zarad omejitve, pa se zarad rumene tablice!

nemorm rect (oz. napisat druzka kot to, da je sreca na moji strani)

glede ukradenih stvari mam pa tud jz slabe izkusnje... dobr da mi motorja (se) niso ukradl

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sej na uni cesti je pa skor čist zmerej radar. pa tm si pršu 120? :blink: tm grem jez 60 :) pa že tko se bl mavkrat tm pelem. a pa radar lahko sploh zmer motorista? tko k avtomobilista ziher ne.. more bit bl natancen

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sej na uni cesti je pa skor čist zmerej radar. pa tm si pršu 120? :blink: tm grem jez 60 :) pa že tko se bl mavkrat tm pelem. a pa radar lahko sploh zmer motorista? tko k avtomobilista ziher ne.. more bit bl natancen

Itak te mora 200 metrov merit, da ti lahko rece da si prevec vozil.... Vsaj mislim.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

cakj... a ga je pol mogoce to zjebal k sm prehitr bremzu? k jz sm su takoj po bremzi k sm ga vidu

zdj ne zastopm teh 200 metrov ane... a 200 metrov te mora mert pri isti hitrosti? ker tisti radarji k te slikajo rabjo 1s pa si ga najebu ce "spregledas" tablo z omejitvijo hitrosti :D ampk dobr je pa to da s tistmu radarjm lohk slika samo avte, ker mora bit na sliki registrska stevilka, ki je motorji na sreco nimajo spredaj :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Normalno da te lahko zmeri radar. Kako pa je pol mene? Pa ne nuca te merit 200m, par sekund nuca da te zmer pol je pa konc <_<

Tist k si pa bremzu je ga je pa verjetno zmedel, ker je bla prva merjena hitrost zlo drugačna od druge. Ma kaj jaz vem... :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mi smo bli enkrat s solo na policiji in nam je polcaj povedal, da te mora ene 100 al 200m mert. Pa ce te ustav pol zatezis za vse tiste papirje, ce jih ma od radarja, pa a test pa ostale pizdarije.... sam se mors res spoznat.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Izločitev predelanih vozil

227. člen

(1) Če policist ugotovi, da je v cestnem prometu vozilo, ki je predelano tako, da ne ustreza tehničnim normativom, ki jih je določil proizvajalec, in zanj ni bilo izdano strokovno mnenje, tako vozilo izloči iz prometa in odvzame nalepko za tehnični pregled.

(2) Kolo s pomožnim motorjem, kolo z motorjem, ali motorno kolo, ki je predelano tako, da presega največjo moč motorja ali največjo hitrost, določeno v deklaraciji proizvajalca vozila ali v predpisih o varnosti cestnega prometa, policist odvzame. O odvzemu izda potrdilo.

(3) Vozilo iz prejšnjega odstavka se pri pooblaščenem serviserju predela v prejšnje stanje. Stroške predelave in hrambe vozila, ter druge stroške v zvezi z izvajanjem določbe prejšnjega odstavka plača lastnik vozila.

(4) Vozilo se vrne lastniku, ko poravna vse stroške. Če lastnik ne prevzame vozila v treh mesecih od dne, ko je bil o tem obveščen, se to proda na način, določen za prodajo najdenih predmetov; iz kupnine pa se poravnajo vsi stroški.

-----------------------------------------------

Mislim da je zakon malo nepravičen! Se pravi če jaz v fičkota vgradim mašino od viperja (če mi seveda uspe) mi policaji samo vzamejo nalepko tehničnega, če pa na moj skuter dam 20ccm več pa stvar zaplenijo, predelajo in jaz seveda to vse plačam... bitches :angry: :angry: :angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če bi se meni to zgodlo, bi mogo Roba zadi bit, da bi me preko "lukne" porino na enih 70km/h, da bi pol zagrabla sklopka :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hm, mene pa zanima nekaj glede belih tablic, ko ste nekaj omenjali v temi o meetingu v ljubljani.

ce sem prav stekal, imas lahko belo tablico gor tut ce mas izpit samo za H in ne smes vec kot 50 km/h vozit ? Se pravi da imas notr lahko cist legalno 70kit pa ti kaps ne more nic tezit z odvzemom, vazno je le, da te ne dobi da furas vec kot 50km/h.

aaight ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

' date='10 Aug 2003 @ 09:35'] hm, mene pa zanima nekaj glede belih tablic, ko ste nekaj omenjali v temi o meetingu v ljubljani.

ce sem prav stekal, imas lahko belo tablico gor tut ce mas izpit samo za H in ne smes vec kot 50 km/h vozit ? Se pravi da imas notr lahko cist legalno 70kit pa ti kaps ne more nic tezit z odvzemom, vazno je le, da te ne dobi da furas vec kot 50km/h.

aaight ?

ja jst tud tko mislm-po moje naj bi tako blo :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja sj zdej kolkr sm slišu, če maš izpit za H greš na občino in ti poštamplajo še A pod opombami pa piše samo do 50 na /H

Tko sm slišu, nj pa kdo potrdi na vidmo če je res :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja sj zdej kolkr sm slišu, če maš izpit za H greš na občino in ti poštamplajo še A pod opombami pa piše samo do 50 na /H

Tko sm slišu, nj pa kdo potrdi na vidmo če je res :rolleyes:

Dam štempl na tvojo izjavo :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

' date='10 Aug 2003 @ 10:35'] hm, mene pa zanima nekaj glede belih tablic, ko ste nekaj omenjali v temi o meetingu v ljubljani.

aaight ?

...moped gre lahko največ 50 km/h - mora imeti vgrajene primerne blokade - in to vpisano v homologacijski kartonček (ZVCP - V kategorijo H spadajo kolesa z motorjem. Vozniško dovoljenje te kategorije vključuje tudi vozniško dovoljenje kategorije G in kategorije A za motorna kolesa, katerih konstrukcijsko določena hitrost ne presega 50 km/h)...btw...vsi starejši tomosovi mopedi so homologirani na 50 km/h

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

v bistvu lahko kupis r6, das blokade noter, da gre 50, peljes homologirat in je to to:>

Ze sam ni 50ccm k more bit motor do 50ccm in do 50kmh <_<

narobe...kolo z motorjem - do 50 ccm in do 45 km/h

z izpitom kat.H pa voziš tudi motorna kolesa, katerih konstrukcijsko določena hitrost ne presega 50 km/h

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

v bistvu lahko kupis r6, das blokade noter, da gre 50, peljes homologirat in je to to:>

Ze sam ni 50ccm k more bit motor do 50ccm in do 50kmh <_<

narobe...kolo z motorjem - do 50 ccm in do 45 km/h

z izpitom kat.H pa voziš tudi motorna kolesa, katerih konstrukcijsko določena hitrost ne presega 50 km/h

Če prav razumem besedno zvezo "konstrukcijsko določena", si lahko mislim, da skuter s debelim cevastim okvirom in disk zavorami ne sme preseči 50km/h, ker potem njegova konstrukcija več ni varna oziroma tudi primerno ne moreš ustavit v primeru kakšnih situacij, ko so potrebne hitre reakcije :blink: Torej bi jas zdaj že mogo bit ali razliman na kakem zidu ali pa bi mi mogu skuter razpadat. Pa ni ne eno ne drugo. Kaki Tomos mogoče je čisto druga pesem, ko ma bobne pa geštel od pecikla. V Franciji so vsi skuterji že ob nakupu odblokirani, ker nimajo takih zastarelih, da ne rečem kurzov (uf, sn že reko) v parlamentu, ki so 30-50 let zadaj :angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V Franciji so vsi skuterji že ob nakupu odblokirani, ker nimajo takih zastarelih, da ne rečem kurzov (uf, sn že reko) v parlamentu, ki so 30-50 let zadaj :angry:

Kako je z izvajanjem EU zakonodaje v Franciji ne vem, sicer pa v državah EU velja spodnja rezdelitev:

Directive 95/1/EC of the European Parliament and of the Council of 2 February 1995 on the maximum design speed, maximum torque and maximum net engine power of two- or three-wheeled motor vehicles [Official Journal L 52 of 8 March 1995].

The vehicles covered by the Directive are divided into the following types:

mopeds: two- or three-wheeled vehicles fitted with an engine having a cylinder capacity not exceeding 50 cm3 and a maximum design speed of not more than 45 km/h;

motorcycles: two-wheeled vehicles with or without a sidecar, fitted with an engine having a cylinder capacity of more than 50 cm3 and/or having a maximum design speed of more than 45 km/h;

motor tricycles: vehicles with three symmetrically arranged wheels fitted with an engine having a cylinder capacity of more than 50 cm3 and/or a maximum design speed of more than 45 km/h;

quadricycles: four-wheeled vehicles whose engine cylinder capacity does not exceed 50 cm3, whose maximum design speed is not more than 45 km/h and whose unladen mass is less than 350 kg are considered to be mopeds;

other quadricycles are classed as motor tricycles.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

btw...ista direktiva EU predvideva omejitve pri registraciji motornih koles, katerih moč ne sme presegati 74 kW - cca 100 KM (...reject the first registration and subsequent registrations of vehicles with a maximum net power of more than 74 kW...)

...in da ne bo kdo mislil da so si naši strički v parlamentu sposobni sami zmisliti kakšen zakon...večina novo sprejetih zakonov je (slab) prevod EU zakonodaje...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

btw...ista direktiva EU predvideva omejitve pri registraciji motornih koles, katerih moč ne sme presegati 74 kW - cca 100 KM (...reject the first registration and subsequent registrations of vehicles with a maximum net power of more than 74 kW...)

...in da ne bo kdo mislil da so si naši strički v parlamentu sposobni sami zmisliti kakšen zakon...večina novo sprejetih zakonov je (slab) prevod EU zakonodaje...

teh 100hp je po mojem mnenju totalna bedarija. potem bo vseeno, ce kupis 600ccm namesto 900 (govorim za supersport), razen ce odblokiras seveda :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!