Skoči na vsebino

Policaji in kazni

nagajiček

Priporočene objave

NO jest mam pa eno zelo ŽALOSTNO NOVICO...

...danes ob cca. 12.25 me je z jebac-carjem ustavila policija...

...povprašali so po vozniski in prometni in sprasevali o slab mesc sraremu motorju...

...nasrečo se ni bil odblokiran.

Policaj ko se je odpravljal povedal le se to:

ČE te vidim se peljati več kot 50km/h ti motor uzamem in ti ga cez 2 leti vrne sodnik.

Baje da je zdej tak zakon da ce gres 51km/h ti motor uzamejo, tko da fanje in punce na skuter nastimat gor omejevalec obratov :OK: :OK:

Aja pa se to okoli pete ure pa se je policija zapodila za RS 50 aprilijo seveda, ki je mimo njih pripeljal kaksnih 60-70 km/h in so mu motor pobasali v ''kiblo''(policijski kombi :D )

Ne morem verjet kako lahko kaj takega napišeš. Ustrahuješ ljudi na forumu, da jim bodo pobrali motorje. Pokaži mi ta zakon kjer piše, da ti policaj lahko zapleni motor. Policaj ti je rekel to, in ti mu verjameš? Meni osebno policaj ne bi prodajal takih bučk, saj bi od njega osebno zahteval naj mi pove v katerem členu zakona piše, da mi lahko zaplenijo motor. Mislim brezpredmetno je razpravljat o teh stvareh, če ne poznaš zakona. Vem samo za primer ko motor ni bil registriran in je imela oseba veliko prometnih prekrškov, zato so mu zaplenili motor. Vendar to še ne pomeni da imajo pravico zapleniti nekaj kar je TVOJE, in kar si ti plačal. Če se to zgodi, greš do odvetnika, ki ga poznaš ali je celo tvoj in mu rečeš, da ti napiše pridožbo....Tako je naredil moj kolega in dobil motor v dveh tednih nazaj! Sicer je rekel odvetnik, da mu motorja ne bi smeli odvzeti, ampak ker to ni bila več stvar policije, ampak sodnice so morali pač počakati do obravnave.

lp

Popravljeno . Popravil kikicar
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne morem verjet kako lahko kaj takega napišeš. Ustrahuješ ljudi na forumu, da jim bodo pobrali motorje. Pokaži mi ta zakon kjer piše, da ti policaj lahko zapleni motor. Policaj ti je rekel to, in ti mu verjameš? Meni osebno policaj ne bi prodajal takih bučk, saj bi od njega osebno zahteval naj mi pove v katerem členu zakona piše, da mi lahko zaplenijo motor. Mislim brezpredmetno je razpravljat o teh stvareh, če ne poznaš zakona. Vem samo za primer ko motor ni bil registriran in je imela oseba veliko prometnih prekrškov, zato so mu zaplenili motor. Vendar to še ne pomeni da imajo pravico zapleniti nekaj kar je TVOJE, in kar si ti plačal. Če se to zgodi, greš do odvetnika, ki ga poznaš ali je celo tvoj in mu rečeš, da ti napiše pridožbo....Tako je naredil moj kolega in dobil motor v dveh tednih nazaj! Sicer je rekel odvetnik, da mu motorja ne bi smeli odvzeti, ampak ker to ni bila več stvar policije, ampak sodnice so morali pač počakati do obravnave.

lp

sam se mi zdi čudno mogoče res obstaja kr so v S. konjicah zaplenl 407 predelanih skuterjev :kva1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

lp

to kr ti govoris so buče, mislm sej res recs odvetniku pa ti ga vrnejo pa te pizdarije ustalo je pa kr neki...

pa puznam modela k je kupu yamaho 600ccm (nevem ker model) in ga mu ga je policija dala stisnit, ker jih je s prejsnim motorjem 'podil' po celovški cesti... tud ce ni u zakonu ti ga oni dajo stisnit, kaj pa ko te policija pripelje v klet in tam te zbrcajo itd. na zunaj se navidi, na znotraj pa trpiš strašanske bolečine, pa saj policaj te po zakonu nesme pretepati, pa so ga!!!(pa sry za :topic: )

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

lp

Model to niso buče to so letos sprejel in takoj začel zaplenjevt pa poustril nadzor!!!!!Mudel lej u zakonu piše da more bit motor tehnično sparven drgače se ga lahko ti uzame in letos so to začel delat pa tud po tvju je blo loh kdo posta od sveta k je blo gor. No sej k ti ga bodo pa zaplenl pa ne joki tuki

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

policija ti pelje motor na izredn tehnični če preseže hitrost 65(ker malo ti popustijo)(ni upora zraka) ti ga peljejo k pooblaščenemu serviserju in tam na tvoje stroške da blokade gor(serviser ti lahko nabije ceno u...)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

policija ti pelje motor na izredn tehnični če preseže hitrost 65(ker malo ti popustijo)(ni upora zraka) ti ga peljejo k pooblaščenemu serviserju in tam na tvoje stroške da blokade gor(serviser ti lahko nabije ceno u...)

po novem zakonu ga samo se zaplenejo!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jup... res je...

po zadnjem zakonu ki je bil sprejet in je v veljavi...

ti policaj lahko "zaplene" skuter na licu mesta....

v primeru da je "predelan" se pravi da ni omejen na 45 km/h

po zakonu MORA biti scooter omejen na 45km/h

mhja... ne mores verjet .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Povej pol kwa ti je powedu :OK:

ni ga blo doma(delu dans) sam sm pa sinu reko d ga praša tak da jutr vrjetn zvem :D

sam kukr provjo je vrjetno res :BUA: :BUA: :BUA: :BUA: :BUA: :BUA: :BUA: :BUA: :BUA: :BUA: :BUA:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

to kr ti govoris so buče, mislm sej res recs odvetniku pa ti ga vrnejo pa te pizdarije ustalo je pa kr neki...

pa puznam modela k je kupu yamaho 600ccm (nevem ker model) in ga mu ga je policija dala stisnit, ker jih je s prejsnim motorjem 'podil' po celovški cesti... tud ce ni u zakonu ti ga oni dajo stisnit, kaj pa ko te policija pripelje v klet in tam te zbrcajo itd. na zunaj se navidi, na znotraj pa trpiš strašanske bolečine, pa saj policaj te po zakonu nesme pretepati, pa so ga!!!(pa sry za :topic: )

Kolega AndyG, ti si šel v ekstreme. Ti govoriš o človeku, ki je namenoma izival policaje in se jim tako zameril. To je vsem jasno, če se boš ti policaju enkrat zameril in te bo dobil na piko...potem ti lahko naredi karkoli od tega, kar si ti zgoraj napisal. Vendar tukaj se ne pogovarjamo o takih primerih, namreč govorimo kaj ti policaj lahko in kaj ne sme, če imaš tehnično neizpraven motor. Mogoče je res, da ti ga lahko vzamejo po novem zakonu (dokler tega zakona ne bom videl ne bom 100%) ampak, še vedno se je dalo, če si le malo iznajdljiv stvar obrnit v svoj prid (če res nisi slabo zapisan pri policiji ali pri sodnici).

Model to niso buče to so letos sprejel in takoj začel zaplenjevt pa poustril nadzor!!!!!Mudel lej u zakonu piše da more bit motor tehnično sparven drgače se ga lahko ti uzame in letos so to začel delat pa tud po tvju je blo loh kdo posta od sveta k je blo gor. No sej k ti ga bodo pa zaplenl pa ne joki tuki

1. Si na javnem forumu in bi bilo lepo od tebe, če se obnašaš bolj spoštvljivo do drugih uporabnikov (model)!

2. To da so poostrili nadzor sem videl po tv, in tudi opazil na cestah po ljubljani.

3. Moj motor je tehnično izpraven in mi ga zaradi tega ne bojo zaplenili!

lp in brez zamere

Popravljeno . Popravil kikicar
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

take poste kot je to bom zacel pocasi brisat.. dajte pisat vsaj malo razumljivo, nismo mi krivi ce nimate osnovne sole narete pa ne znate vsaj malo slovensko pisat

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne bom rekel da sem vseved, vendar imam veliko znancev kateri se vozijo vsak dan brez izpita tako na motorjih, kot z avtomobili. Bili so večkrat ustavljeni s strani policajev, zaradi prometnih prekrškov in še NOBEN od njih ni dobil kazni, ker so vsi mladoletni. Prav tako je mojega kolega policaj ustavil zaradi prekrška. Kolega ni imel izpita za avto! Sprva mu je policaj napisal kazen v višini 300e, potem ko je videl, da je voznik mladoleten je kazen pospravil in mu dejal, da bo dobil sodnika, ker mladoletnim oseban ne smejo izdajati plačilnih kazni. Vse skupaj se je pa dogajalo v Ljubljani, kjer so policaji malo bolj strogi, kot drugje.

takole... če te dobijo, dobiš prepoved delanja izpita (koliko časa ne vem), pred 4 leti, ko sem jaz delala izpit za avto je bilo to 2 leti.

da so policaji v ljubljani bolj strogi kot drugje, ti prav nič ne vrjamem. vse je odvisno od vsakega posameznika.

a zaplenti ti pa ga ne

kolega mi je pravu d so v Slovenjskih konicah zaplenl 407 motorjev al neki tazga :blink:

Baje da je zdej tak zakon da ce gres 51km/h ti motor uzamejo,

mogoče sem že napisala. pred leti (ne vem, kako je sedaj) so motor zaplenili, poklicali vlečno službo, naložili motor in ga peljali k serviserju kjer ti je motor predelal na tovarniško omejenega. pri tem si vse stroške plačal ti (najdražji je bil prevoz in kazen), kar je skupaj naneslo starih 120.000 sit.

kako je sedaj ne vem, glede na to, da sem presedla na 650 ccm, upam, da me to kdaj ne bo doletelo (če še kupim kakšnega skuterja ali kaj podobnega).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja sedaj pa ti motor dajo na servis original dele in pa uzamejo ti ga za 2 leti potem pa ti ga sodnik vrne. To so naredili zato da bi bilo manj nesrec

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

za nesrece so največkrat krivi za nesreče vozniki avtomobilov, tovornjakov itd.

a sta se kdaj dvo kolesnik pa dvo kolesnik zaletela??? (pomojem ne)

a sta se kdaj avtomobil in avtomobil??? NEŠTETOKRAT!!!!!

Popravljeno . Popravil AndyG
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

aha vsak razvajn 14 letn smrkavc se bo pol lahak vozu 70-80 na uro, in ko ga bodo zgazl bo vse kriva država ker ni nič prej uredila glede varnosti otrok. dok pa so blokade predpisane so tut poslanci varni ker so neki nardil za varnost motoristov, amapk poslanci se ne vozjo 40 na uro zato nevedo da je to nevarno. in prfukjeni kapsi težijo ker maš gor ror pa filtr da bol leti kmet pa sam nima pojma kk je nevarn 45 na uro. ! Francija je pa francija tm že majo predsednika zafuranga.

Popravljeno . Popravil Flatron
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bi rad vidu policaja pri nas ki bo zaplenu motor, ker je predelan al pa ker gre preveč (razn če ni urkadn) hahah nima se ga kej pipkat sploh :D :krneki: drgač pa..kdo je pa reku da se treba ustaut? :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja kje si pa to slišu? pa 8 kazni ni težko dat. če že promet ustavlajo jih 1/2 tk ni prpetih, če dajo v soboto zvečer pihat jih bo nekaj sigurno napihalo, če gredo pa na avto-cesto pa tut najdejo kerga brez problema, že že druga ne te drkajo zarad preglasnega motorja in pol vpraša ja kaj pa je ta penasta rdeča stvarr? ja gospod policaj to je pa originalen filtr, se s felgami ujema so tut rdeče vite?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!