Skoči na vsebino

Policaji in kazni

nagajiček

Priporočene objave

ko sem delala izpit (1 mesec in pol nazaj) za A, je inštruktor reku, da moram imeti rokavice, čelado in čevlje čez gleženj. da je to obvezno. če bi nas ustavili policisti, bi dobili kazen, če ne bi bilo tega.

v praksi pa še nisem videla, da bi koga kaznovali, če ne bi imel rokavic ali visokih čevljev.

Inštruktor ti je malo kilavo povedal. To smo že ugotovili, da včasih malo priredijo...al se jim ne da razlagat pa skrajšajo....al pa so slišali od koga tretjega...ki je slišal od ne vem koga....

Obvezna je samo čelada in prva pomoč.

Piše pa v vseh knjigah za CPP, da je PRIPOROČLJIVA jakna in škornji.

Brala sem na forumu od policije ,da je en motorist dobil kazen, ker ni imel žarnice v obvezni opremi. Policaj na forumu , mu je svetoval naj se na kazen pritoži, ker za motoriste žarnica ni obvezna.

Kje si pa te buče prebral? :headbang:

Obvezna je samo čelada.

Točno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dejansko je predpisana (ZVCP) le obvezna uporaba čelade - razen pri vozniškem izpitu, kjer mora kandidat na podlagi Pravilnika o vozniškem izpitu pokazati, da je sposoben priprave na varno vožnjo - med drugim si mora tudi pravilno namestiti zaščitno opremo, kot so oblačila, škornji, zaščitna čelada in rokavice.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 tednom so me ustavl z BT -jom, bil sm brez luči in registracije. Meu sm izpit sam je reku da gre prehitza H kategorijo.

No za kazen sem dobil:

-rinjenje motorja do doma, ker se nisem smel peljat kiflc pa se je vozu za mano,

-dal sem jim svoje podatke, da so me zapisal v kartoteko

-poklical so fotra

Tok mal sem dobil zato, ker so me ustavl prvič, ko te ustavjo drugič ti pa tkole nardijo:

-pokličejo avtovleko, da ti ga odpelejo na tehnični

-tm ti dajo gor original dele

-dobiš kartoteko

-prjavjo te sodniku za prekrške

-tastari ti plačajo kazen (kakršno se sodnik zmisl - lohk tut to da ne moreš delat izpita za A kategorijo)

-motor ti pa tačas stoji na policiji in plačuješ "parking" al pa ga daš u stiskanje

pa vse stroške kriješ ti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 tednom so me ustavl z BT -jom, bil sm brez luči in registracije. Meu sm izpit sam je reku da gre prehitza H kategorijo.

No za kazen sem dobil:

-rinjenje motorja do doma, ker se nisem smel peljat kiflc pa se je vozu za mano,

-dal sem jim svoje podatke, da so me zapisal v kartoteko

-poklical so fotra

Tok mal sem dobil zato, ker so me ustavl prvič, ko te ustavjo drugič ti pa tkole nardijo:

-pokličejo avtovleko, da ti ga odpelejo na tehnični

-tm ti dajo gor original dele

-dobiš kartoteko

-prjavjo te sodniku za prekrške

-tastari ti plačajo kazen (kakršno se sodnik zmisl - lohk tut to da ne moreš delat izpita za A kategorijo)

-motor ti pa tačas stoji na policiji in plačuješ "parking" al pa ga daš u stiskanje

zakaj si pa ustavu ce si brez registracije??al te poznajo?? :whistle:

ja se dobr si pasal skos!!

Popravljeno . Popravil the_boss
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

a ni to sam za dve leti prepoved? (maksimalno)

Popravljeno . Popravil fossil
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jp...

pr nas so 2 poba ustavl, enga z mitotom, enga pa z aprilijo, oba 125,zrihtana(se ve kaku), so jih policaji lepo do tehničnega spremlal, so šli motori na valcne mert kuko kojew ma, jih je blo krepko preveč za njuna narejena izpita, pa sta dobila kazen 130k biwših sit,pa odvzem izpita za 2 lete

k sta mela a kategorijo, ni bla potrebna predelava v origimal stanje,fsaj tak sta rekla

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jp...

pr nas so 2 poba ustavl, enga z mitotom, enga pa z aprilijo, oba 125,zrihtana(se ve kaku), so jih policaji lepo do tehničnega spremlal, so šli motori na valcne mert kuko kojew ma, jih je blo krepko preveč za njuna narejena izpita, pa sta dobila kazen 130k biwših sit,pa odvzem izpita za 2 lete

k sta mela a kategorijo, ni bla potrebna predelava v origimal stanje,fsaj tak sta rekla

Tam u brezcah so pa kr strogi nism se slisu za tuk hude primere v krskm :blush: ceprov no :glare: ne hval dneva pred nocjo :blink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jp...

hahaha nemogoče :) in od kdaj tam na valjčkih na tehničnem lahko zmerijo koliko kilovatov ima motor? tam lahko meri kvečjemu hitrost pa še to se dela za 50ccm da vidijo če res ne gre čez 45km/h. Z 125ko te nikoli ne bo noben policaj peljal na tehničnega kaj šele da bi ti tam kaj meril. Dokler je v promeni napisanih 11kw ti nima kaj bit.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tisti valčki mislim da kažejo smao do 70km/h al kko? Tk je men reku burek na tehničnem, sam itq so sami smešni tam in en moreš nikomur verjet :D Brodar, lahko pa maš pizdarije če nardiš kak bum kreš :unsure:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tisti valčki mislim da kažejo smao do 70km/h al kko? Tk je men reku burek na tehničnem, sam itq so sami smešni tam in en moreš nikomur verjet :D Brodar, lahko pa maš pizdarije če nardiš kak bum kreš :unsure:

na računalniki ma različne programe. program za 50ccm motor meri samo do okrog 70km/h.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tukaj se lahko prebere veliko različnih izkušenj in mnenj, zato bom še jaz napisal svojo izkušnjo. Pred leti sem malce prehitro pripeljal na radar, bil sem na 50ccm skuterju. Policista sta napisala obvestilo o prekršku, me vprašala za koliko kubični skuter gre, se malce muzalain ko sem odgovoril, da je 50. Pol leta kasneje sem dobil po pošti obvestilo sodnika za prekrške kolikšna kazen mi je bila odmerjena in to je bilo to.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja samo za 2 leti. in to samo za tisto kategorijo, v kateri si pač storil napako. če si recimo z H kategorijo naredil, potem samo za to kategorijo velja.

a misliš, da če jst naredim neki z avtom (B kategorija), mi potem dajo prepoved delanja izpita za C ali E kategorijo :slap:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

po mojem pa na valčkih ne kaže samo do 70 ker je prejšni lastnikj mojega motorja rekel da ga je peljel na tehnični (njegov oče) in ni vedel za zakon 45 in je šel na valčkih 116 potem domou zablokjrat pa spet peljat pa je šel 35

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zakaj si pa ustavu ce si brez registracije??al te poznajo?? :whistle:

ja se dobr si pasal skos!!

un štift u sklopki je znucan pa mi meče iz brzine, tko d s 30km/h jim nebi mogu uit.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja samo za 2 leti. in to samo za tisto kategorijo, v kateri si pač storil napako. če si recimo z H kategorijo naredil, potem samo za to kategorijo velja.

a misliš, da če jst naredim neki z avtom (B kategorija), mi potem dajo prepoved delanja izpita za C ali E kategorijo :slap:

ne, prepoved dobiš za kategorijo s katero si napravil prekršek

Omejevalec obratov pa je problem rešen :whistle:

problem nastane ko ta ni vklopljen in te policaj dobi na radar s preveliko hitrostjo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

po mojem pa na valčkih ne kaže samo do 70 ker je prejšni lastnikj mojega motorja rekel da ga je peljel na tehnični (njegov oče) in ni vedel za zakon 45 in je šel na valčkih 116 potem domou zablokjrat pa spet peljat pa je šel 35

vem da je več programov, če pa malo pomislim, sam s SR-ko opravil!!!! tehnični pregled, pa mi je na valčkih pokazalo 86km/h. to je bilo preden so v trbovljah posodobili računalniški sistem. sedaj računalnik sam zavrne vsak motor, ki na valčkih pokaže 51km/h in tisti idijot, ki te ima na tehničnem nima nič zraven

un štift u sklopki je znucan pa mi meče iz brzine, tko d s 30km/h jim nebi mogu uit.

men je metal iz prestave ker nisem imel dovolj olja, preveri nivo...pa iz menjalnika sem imel pobrušen ler med vsemi prestavami razen 1 in 2 (za zagon). nikol se nisem zašaltu, to je bla poezija B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

men je metal iz prestave ker nisem imel dovolj olja, preveri nivo...pa iz menjalnika sem imel pobrušen ler med vsemi prestavami razen 1 in 2 (za zagon). nikol se nisem zašaltu, to je bla poezija B)

ne olja je dost.

sj sm mašino že dol uzel, da pogledam kaj je narobe, se mi zdi d je že cela sklopka ornk znucana ko tut lamele že zlo slab prjemlejo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne olja je dost.

sj sm mašino že dol uzel, da pogledam kaj je narobe, se mi zdi d je že cela sklopka ornk znucana ko tut lamele že zlo slab prjemlejo

pol je 100% štift, jaz sem imel pred kratkim podoben problem

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne olja je dost.

prodej apn, kup aprilijo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kaj si mel?

"pobrušen ler med vsemi prestavami" ?

:blink:

:lol: :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kaj zej lah pricakujemo od sodnika??posta je prsla...to je to ko naj je dubu 2 na scootu pa on ni 16

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne, prepoved dobiš za kategorijo s katero si napravil prekršek

problem nastane ko ta ni vklopljen in te policaj dobi na radar s preveliko hitrostjo

ja sej to sem jst napisala :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jp...

buč buče buče

kot je brodar reku... na valčkih ne morš moči mert... to je sam za sesalce k jim končno merjo ne moči !!!

za tak motor bi mogu it na koper oz. v domžale kjer imajo računalnik za merjenje konjskih moči motorja.... .) ne vem če majo še kje te naprave edina verjetnost je da sta bla rs ka pa mito 50 ccm :P (zrihtana)

tudi mitoti oz. stare rs ke majo v prometni 22kw ... tak da... pomojem so sam to pogledal pa sta oba kazen kaserala... tist o valčkih so pa naložil da bi veelikk bl boga zgledala... ker nista hotla povedat da sta butla da nista vedla da mata preveč kw v prometni :P

Popravljeno . Popravil JeRn3j
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!