Skoči na vsebino

DUHOVNA MIROVNA MANIFESTACIJA Z MEDITACIJO ZA MIR


Mačica

Priporočene objave

sreda, 19. marca ob 18. uri, Hala Tivoli v Ljubljani

Vstop prost!

Prva vseslovenska duhovna mirovna manifestacija!

Moč pozitivne energije in kaj lahko duhovne usmeritve naredijo za mir!

Skupaj smo močnejąi! Dajmo svoji ljubezni do bliľnjega dejaven izraz!

V Hali Tivoli se bomo 19. marca 03 ob 18. uri zbrali člani najrazličnejąih duhovnih usmeritev, umetniki, znanstveniki in naravovarstveniki ter vsi ljudje dobre volje, ki hočemo, da se upoąteva naą glas - NE vojni v Iraku - in ki ľelimo ustaviti smrtonosni tok dogodkov, ki ľenejo svet v vojno.

Dragi prijatelji!

Obračamo se na vas, ker nas druľi isto hrepenenje po ľivljenju v svetu, kjer vlada mir in je človek človeku brat. Vsak izmed nas se na svoj način trudi narediti nekaj dobrega za duhovni razvoj, sedaj pa imamo priloľnost, da skupaj naredimo nekaj dobrega za mir v svetu. Vabimo vas, da se v sredo, 19. marca ob 18. uri v Hali Tivoli v Ljubljani zdruľimo v meditaciji in damo svoji ljubezni do bliľnjega dejaven izraz!

Podprimo mir z vseslovensko duhovno mirovno manifestacijo in s skupno meditacijo za mir. Naj bo to zdruľeni glas vseh duhovnih skupin ter posameznikov v Sloveniji, vseh ljudi dobre volje, ki sta nam mir in strpnost vrednoti, in ki ľelimo podpreti drugačen, nenasilen vzorec ľivljenja in odnosov. K sodelovanju ste vabljeni vsi, ne glede na svojo duhovno pot, svetovni nazor, veroizpoved ali politično prepričanje.

To je priloľnost, da se poveľemo in zdruľeni v skupnem namenu prenesemo duhovne energije miru in ravnovesja v Slovenijo ter v svet. Zato si ľelimo čim večjega, mnoľičnega odziva iz cele Slovenije. Toplo ste vabljeni vi in vaąi prijatelji!

Prosimo vas, posredujte to informacijo naprej.

Ljubljana, 11.3.03

Prisrčen pozdrav,

za Duhovno mirovno manifestacijo

Primoľ ©koberne

m.mir@cdk.si

PROGRAM PRIREDITVE

Govorniki

Milena Zupančič, ambasadorka Unicefa in dramska igralka; Aleą Novak, reľiser, Druątvo Lotos; dr. Robert Leskovar, Gibanje za razvoj zavesti; dr. Igor Kononeko; Primoľ ©koberne, Duhovna univerza; Sonja Recek, podpredsednica Zveze ekoloąkih gibanj Slovenije

Teme

Politika v sluľbi ljudi; Moč pozitivnega miąljenja; Nenasilje – presliąano sporočilo religij; Duhovni manifest miru

Kulturni program

Polde Bibič, gledaliąki in filmski igralec; Jure Ivanuąič, igralec v drami SNG Maribor in glasbenik; Iztok Bevk, igralec v drami SNG Maribor; Ljoba Jenče, pevka, pravljičarka in zbirateljica ljudskih pesmi; Matjaľ Rebolj, glasbenik - oboist

Meditacija za mir

Znanstvene raziskave o pozitivnih učinkih mnoľične skupinske meditacije so pokazale, da se na področjih, kamor so bile usmerjene meditacije, zmanjąata nasilje in kriminal. Meditacija za mir bo takąna, da bo v njej lahko vsakdo sodeloval, ne glede na svoje sicerąnje meditativne izkuąnje. Njen namen bo strniti in usmeriti skupno voljo in ľeljo po miru.

Kot nadaljevanje manifestacije bomo na prvi pomladni dan, 21. marca, v 7 mestih Slovenije posadili drevesa miru. S tem dejanjem ľelimo simbolično 'zakoreniniti' mir kot vrednoto v narodni zavesti.

Na prireditvi bo moľno podpisovati Deklaracijo za mir, ki bo izročena Slovenskemu parlamentu in vladi. Deklaracijo si lahko ľe sedaj ogledate na strani http://www.cdk.si/mir-peace/ in jo podpiąete.

Organizator prireditve je Iniciativni odbor Duhovne mirovne manifestacije, ki ga sestavljajo naslednje skupine in posamezniki:

Duhovna univerza (pobudnik in odgovorni organizator), zanjo Primoľ ©koberne

Druątvo Lotos, zanj Aleą Novak

Gibanje za razvoj zavesti, zanj dr. Robert Leskovar

dr. Igor Kononenko

dr. Danijel Rebolj

Zveza ekoloąkih gibanj Slovenije, zanjo Sonja Recek

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pizda kva folk vse dela za samopromocijo... tudi mrtve konje bicajo...

A nobenmu se ni potegnil da Busha boli kurac, kaj cel svet misli o vojni, ce se je odlocil, da jo bo imel jo bo imel, ne glede na sprehode po mestu, priklepanje na ograjo pred ambasadami, meditiranje v hali tivoli....

Get real folks....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pomembno je,

da se ljudje med seboj dr(u)žimo....

Pomembno je, da se ljudje med seboj tozijo, ali pa kar pobijajo.... Vsaj tak obcutek sem jaz dobil.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pizda kva folk vse dela za samopromocijo... tudi mrtve konje bicajo...

A nobenmu se ni potegnil da Busha boli kurac, kaj cel svet misli o vojni, ce se je odlocil, da jo bo imel jo bo imel, ne glede na sprehode po mestu, priklepanje na ograjo pred ambasadami, meditiranje v hali tivoli....  

Get real folks....

:D :D :D

8) 8) 8)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, razne anti-natovske fore so postale že kar moderne, zgleda da nisi več "in" če hodiš na take mitinge. Na koncu bo bush itak skuril vso staro municijo, a mislite da se jim da vso to staro šaro spet nazaj v skladišča pospravljat? Pa vojska? Ja, vojake tud morjo izkoristit, da ne bo šel denar za njihovo izobraževanje kr v prazno ... Me čudi da naftarji še niso busha :2gunfire: ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Predlagam, čez ene dva tri meseca ko se bo stvar umirila da gremo manifestirat proti :

- genocidu nad Kurdi

čez štirinajst dni

-genocidu nad Čečenci

naslednje štirinajst dni takoj po odhodu s kakšnega FS

- proti iztrebljanju plemena Nuba

pa tako dalje recimo :

da ne bodo Kitajci zajebavali in zatirali Tibetance

Potem organizirajmo namestitev socialno najbolj šibkih argenticev slovenskega porekla na naših tleh, pri čemer se vsak tretji prostovoljno odpove svoji službi in jo prepusti prišleku, ostala dva podpirata tretjega, ki je postal brezposeln.

Mislim, da je prilik kako pomagat ljudem v stiski ter kako manifestirat odločnost v borbi za mir ogromno, tukaj sem navedel zgolj nekaj skromnih utrinkov.

Če niste za, potem favorizirate Sadama.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!