Skoči na vsebino

Ali se boste cepili proti Korona virusu  

64 članov je glasovalo

1. 1. Ali se boste cepili proti Korona virusu

• Da, seveda, takoj ko bo možno
      24
    • Ne vem, počakal bom, da vidim kako deluje na drugih
      15
    • Niti slučajno, naj čipe vgrajujejo drugim
      10
    • Seveda, drugače ni možen 5G sprejem na telefonu
      15

Priporočene objave

Objavljeno
pred 14 minutami, DAMI34 pravi:

jaz pa v JPG. A sem manj vreden od tebe? ps. ne pdf ne jpg še nista aplikacija, ki bi bila primerna.

ali si ga dobil v papirni obliki ali si pa dobil preko portala pdf dokument, če imaš digitalno potrdilo na e-zdravje ... 

kako si pa ti do JPG prišel po uradni poti ... ???

Objavljeno
pred 6 minutami, Frenk 67 pravi:

Jst sem šel na stran  zvem, si ga naložu, pol pa screenshot naredu in ga mam zdej med slikcami na founu. ?

IMG_0453.PNG

to je še vedno shranjevanje slike...

aplikacija pa ki shrani digitalno potrdilo z vsemi "digitalijami" v digitalni obliki(dig podpis itd, licence, kaj jaz vem kaj vse) je pa sicer samo ena. Sem prebral kak teden nazaj na računalniških novicah.

pred 3 minutami, maus pravi:

ali si ga dobil v papirni obliki ali si pa dobil preko portala pdf dokument, če imaš digitalno potrdilo na e-zdravje ... 

kako si pa ti do JPG prišel po uradni poti ... ???

kot ti do pdfja :P pa po pošti so mi poslal digitalno potrdilo v analogni obliki :D

pdf ni digitallno potrdilo, ampak je slika nečesa v pdf obliki

Objavljeno
pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

to je še vedno shranjevanje slike...

aplikacija pa ki shrani digitalno potrdilo z vsemi "digitalijami" v digitalni obliki(dig podpis itd, licence, kaj jaz vem kaj vse) je pa sicer samo ena. Sem prebral kak teden nazaj na računalniških novicah.

jebi ga, je pa le DIGITALNO ??

Objavljeno
pred 3 minutami, Frenk 67 pravi:

jebi ga, je pa le DIGITALNO ??

to pa ja :P pa PNG je celo boljše kvalitete od Jpega..

Moram v BMP pretvorit, da bom Mausa zezau :P

Objavljeno
pred 2 minutami, DAMI34 pravi:

kot ti do pdfja :P pa po pošti so mi poslal digitalno potrdilo v analogni obliki :D

pdf ni digitallno potrdilo, ampak je slika nečesa v pdf obliki

tebi je cepivo škodilo ... ampak res...

preko portala, z digitalnim potrdilom, prideš do potrdila o cepljenju v pdf obliki ....

trd si ko lešnik ke u glavo .. ampak res :dry: 

pred 12 minutami, Frenk 67 pravi:

Jst sem šel na stran  zvem, si ga naložu, pol pa screenshot naredu in ga mam zdej med slikcami na founu. ?  moj je .PNG

IMG_0453.PNG

tis tut trd k lešnik ... potrdilo je ... jebi se .. preber si, kaj sem Damiju napisu :ras: 

• Haha 2
Objavljeno
pred 10 minutami, maus pravi:

preko portala, z digitalnim potrdilom, prideš do potrdila o cepljenju v pdf obliki ....

tis tut trd k lešnik ... potrdilo je ... jebi se .. preber si, kaj sem Damiju napisu :ras: 

ma sej je potrdilo tut tisto po pošti :P

Lešnik pa ni potrdilo. Loh ga pa slikaš in bo digitaln :D

pred 10 minutami, maus pravi:

PDF ni digitalno potrdilo, je slika digitalnega potrdila v PDF obliki. :P

govoril smo pa o aplikacijah. QR kodo pa lahko skeniraš v bilokateri "slikovni" obliki

Objavljeno

Mobilne aplikacije za digitalno COVID potrdilo na telefonu še niso široko dostopne

EU digitalno COVID potrdilo vsebuje nekatere osebne in tudi zdravstvene podatke, zato je z njim treba ravnati odgovorno. Iz tega bi morda lahko izvirala tudi omejitev nekaterih držav, da delovanje aplikacije omogočijo zgolj na lastno državo. Nemška aplikacija CovPass app, ki jo je razvil Robert Koch Institute, je tako npr. trenutno na voljo zgolj uporabnikom, ki imajo Googlov, Applov ali Huawei uporabniški račun vezan na Nemčijo. To je še bolj omejujoč pogoj, kot tisti, ki ga sicer vidimo večkrat. In sicer, da je prenos aplikacije možen na IP iz določene države.

CovPass-app-digitalno-zeleno-COVID-potrd Nemška wallet aplikacija CovPass app

Nemške aplikacije celo marsikateri prebivalec v Nemčiji ne more dobiti. To bi se lahko v prihodnje spremenilo, do takrat pa to aplikacijo Android uporabniki lahko dobijo zgolj kot .apk datoteko v alternativnih knjižnicah z aplikacijami. V tem primeru odpade tisti varnostni element verodostojnosti aplikacije, a marsikdo se tudi sicer poslužuje takšnih možnosti. Povezave lahko najdete spodaj.

Objavljeno
pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

ma sej je potrdilo tut tisto po pošti :P

Lešnik pa ni potrdilo. Loh ga pa slikaš in bo digitaln :D

PDF ni digitalno potrdilo, je slika digitalnega potrdila v PDF obliki. 

@DAMI34 če sem prav prebral post @maus je napisal točno to kar ti: preko portala, z digitalnim potrdilom, prideš do potrdila o cepljenju v pdf obliki

Objavljeno
pred 3 minutami, motozajebant pravi:

@DAMI34 če sem prav prebral post @maus je napisal točno to kar ti: preko portala, z digitalnim potrdilom, prideš do potrdila o cepljenju v pdf obliki

preber en post višje govrili smo o aplikacijah, vse ostalo je šala

Objavljeno
Pravkar, DAMI34 pravi:

preber en post višje govrili smo o aplikacijah

kva si žiučn, če je gospod dal prav meni :ras: 

• Haha 1
Objavljeno

Mobilne aplikacije za digitalno COVID potrdilo na telefonu še niso široko dostopne

E

Pa dobr, sej kakšna ozko dostopna bi bla tud čist OK. ?

Objavljeno
pred 5 minutami, maus pravi:

kva si žiučn, če je gospod dal prav meni :ras: 

jst ti skos dajem prav, prepričujem te da PDF ni samo ena in verodostojna oblika, kot ni cepljenje :P

so še alternative :D

Sicer pa je prav da ti kak guspod da prav, da nauš skos sam :P

pred 3 minutami, Frenk 67 pravi:

Pa dobr, sej kakšna ozko dostopna bi bla tud čist OK. ?

dobr si to izzumil...pr teh letih k smo, so "ozko" dostopne že luksuz :P

Objavljeno
pred 18 minutami, maus pravi:

preber en post višje govrili smo o aplikacijah, vse ostalo je šala

Sem prebral. Mislim da se je čist lepo izrazil.. dobiš digitalno potrdilo EU v pdf obliki, če imaš kvalificirano digitalno potrdilo (beri: certifikat). 

Če tega nimaš, dobiš digitalno potrdilo EU v analogni obliki :D (no, sej pomoje ga v vsakem primeru pošljejo za vsak slučaj).  

Objavljeno
pred 4 minutami, motozajebant pravi:

Sem prebral. Mislim da se je čist lepo izrazil.. dobiš digitalno potrdilo EU v pdf obliki, če imaš kvalificirano digitalno potrdilo (beri: certifikat). 

Če tega nimaš, dobiš digitalno potrdilo EU v analogni obliki :D (no, sej pomoje ga v vsakem primeru pošljejo za vsak slučaj).  

HVALA GOSPOD... SE VIDI, DA VESTE O ČEM PIŠETE...

unmu lešniku pa opravičite, ker je pač lešnik :P 

• Haha 1
Objavljeno
pred 8 minutami, motozajebant pravi:

prou :P

HVALA GOSPOD... SE VIDI, DA VESTE O ČEM PIŠETE...

unmu lešniku pa opravičite, ker je pač lešnik :P 

Ne žali Lešnika ker je bil v BMW, pa glavni šef dizajna v Mercedesu :P

Kva zde? Si snel potrdilo al si ga slikau? Oba sta ista pašta, sam povem za "digitalce"

Objavljeno (popravljeno)
pred 5 minutami, DAMI34 pravi:

prou :P

Ne žali Lešnika ker je bil v BMW, pa glavni šef dizajna v Mercedesu :P

Kva zde? Si snel potrdilo al si ga slikau? Oba sta ista pašta, sam povem za "digitalce"

ne .. nisem ga slikal ... lahko odprem dokument na fonu .... se pokaže celo potrdilo v PDF obliki s kodo ..

očitno pa dela (sem zvedel od mojega prijatla @Kmet2 , da na meji lahko preberejo tudi slikano sliko kode ...

si doumel :P 

p.s.

lešnik sem pisal z malo začetnico .... ne potvarjaj moje pisanje s črkami :ras: 

Popravljeno . Popravil maus
Objavljeno
pred 9 minutami, maus pravi:

ne .. nisem ga slikal ... lahko odprem dokument na fonu .... se pokaže celo potrdilo v PDF obliki s kodo ..

očitno pa dela (sem zvedel od mojega prijatla @Kmet2 , da na meji lahko preberejo tudi slikano sliko kode ...

si doumel :P 

seveda lahko

slika QR kode je v čitljiva v BMP, PDF ;JPG Jpeg in še kaki obliki.

Ne morš verjamit, čitljiva je celo na moji "analogni" papirnati obliki. 

Tako da svaka čast..k ste snel zadevo z neta, al pa slikal kodo al pa cel list. Le kok ste moral proglramirat. :P

ko bomo pa na app prešaltal, se pa le oglasite, ker nihče od lešnikov ne bere o čem je sploh govora :P

https://motosvet.com/tabla/topic/43005-corona-cepljenje/?do=findComment&comment=2626759

Objavljeno
pred 13 minutami, DAMI34 pravi:

seveda lahko

slika QR kode je v čitljiva v BMP, PDF ;JPG Jpeg in še kaki obliki.

Ne morš verjamit, čitljiva je celo na moji "analogni" papirnati obliki. 

Tako da svaka čast..k ste snel zadevo z neta, al pa slikal kodo al pa cel list. Le kok ste moral proglramirat. :P

ko bomo pa na app prešaltal, se pa le oglasite, ker nihče od lešnikov ne bere o čem je sploh govora :P

https://motosvet.com/tabla/topic/43005-corona-cepljenje/?do=findComment&comment=2626759

NIč drugače ne bo. Zdaj si ga snel iz portala v pdf obliki (ali dobil po pošti), potem boš pa imel app in boš odpru app in to je to. Kot mobilna banka. Simple ko pasulj. 

Objavljeno
Pravkar, motozajebant pravi:

NIč drugače ne bo. Zdaj si ga snel iz portala v pdf obliki (ali dobil po pošti), potem boš pa imel app in boš odpru app in to je to. Kot mobilna banka. Simple ko pasulj. 

za une, ki niso lešniki ...

1. lahko si pdf potrdilo pošlješ po pošti, do katere imaš dostop tudi preko telefona

2. lahko si skeniraš v pdf obliko in si ga pošlješ, kot je navedeno v točki 1.

Objavljeno
pred 5 minutami, motozajebant pravi:

prou

za une, ki niso lešniki ...

1. lahko si pdf potrdilo pošlješ po pošti, do katere imaš dostop tudi preko telefona

2. lahko si skeniraš v pdf obliko in si ga pošlješ, kot je navedeno v točki 1.

tut prou..ni pa sam pdf, eni mamo jpeg, drugi bmp itd...

Loh ga celo snameš v pdf, pa natisneš, slikaš v jpg, pa pretvoriš v png..sam povem :P

Objavljeno

prou

tut prou..ni pa sam pdf, eni mamo jpeg, drugi bmp itd...

Loh ga celo snameš v pdf, pa natisneš, slikaš v jpg, pa pretvoriš v png..sam povem :P

covid potrdila obstajajo v originalu samo v fizični (papirni obliki) in preko digitalnega potrdila v pdf obliki...

če jih sam pretvarjaš obstajajo lahko v vseh oblikah ... tudi v gif ... tudi narišeš ga lahko ročno... vprašanje je pa, ali bo lahko organ z aparatom, prebral tako potrdilo

upam, da sem dovolj povedal in da bo tudi tebi razumljivo :P 

itak da imaš prav ..

p.s.

so me drugi prepričali, da naj to napišem in me drugače podpirajo

• Haha 1
Objavljeno
Ob 15. 7. 2021 ob 12:25, DAMI34 pravi:

eno je stroka tipa naši kavboji, ki si vsak dan nekaj izmišljujejo, drugo je politika, tretje je branje vsaj kolikor toliko tujih raziskav, po možnosti z različnih koncev, ter primerjanje rezultatov. Prav tako je smiselno poslušati "stroko" ki gre kontra uradni stroki, pa si na koncu ustvariti mnenje.

1. 3/4 ukrepov bi bilo lahko manj al pa bolj mili, pa ne bi bilo večje razlike pri bolnih in umrljivih.

2. cepivo, ki bi moralo izkoreniniti korono, jo pa samo lajša, pa že to je uspeh. Precepiti vsaj "tvegano" populacijo in bo mir.

3. delati dramo zato ker je nekaj mulcev bolnih...mislim, da vsak ve, da ni bilo v vseh hudih valovih mrtve mularije. (vem vem, paničarji bodo rekli, da jih mularija ogroža, odgovor paničarjem, cepite se)

4. kdor se ne cepi, je pač njegov problem, kako se bo spopadel z okužbo (da se tudi brez cepljenja, je marsikdo od nas dokaz, ki se ni okužil, pa vendarle delal s strankami vse valove)

5. ukiniti vse kurčeve in brezvezne ukrepe, sploh nošenje mask, kar je nosens in popolnoma nič ne ščiti pred Delto (raziskave hitrosti prenosa so znane)

Mislim "uradna stroka" naša, da ne bo pomote si je zadnje 3 dni 3x premislila, kako se gre lahko čez mejo. kar 2x so dnevni migranti brez PCRja problem, vmes pa niso bili problem. Do sedaj je hitri test zadoščal 7 dni, prej ga ni bilo, sedaj 2 dni...to je stroka tipa Pajo i Jajo. :P

zgleda, da je JJ prebral moj post :P

https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/kaj-bodo-sporocili-jansa-tonin-in-pocivalsek-gre-slovenija-po-poti-avstrije-in-je-zapiranja-konec/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR042Eh_sDvy4nntdMCuehfoT-t1pY86SzqMZkpYsPNZ0tSNBENg1t5IfT4#Echobox=1626362787

Janša: Brez zapiranja in omejitev, konec brezplačnega testiranja

pred 7 minutami, maus pravi:

covid potrdila obstajajo v originalu samo v fizični (papirni obliki) in preko digitalnega potrdila v pdf obliki...

če jih sam pretvarjaš obstajajo lahko v vseh oblikah ... tudi v gif ... tudi narišeš ga lahko ročno... vprašanje je pa, ali bo lahko organ z aparatom, prebral tako potrdilo

upam, da sem dovolj povedal in da bo tudi tebi razumljivo :P 

itak da imaš prav ..

p.s.

so me drugi prepričali, da naj to napišem in me drugače podpirajo

upam, da ti še znaš sledit, o čem govorimo. Kaarmen je zapisala:

• Veliki mojster
  • Člani
  • Motocikel: Kawasaki Z900

V Slo niti še nimamo mobilne aplikacije za vnos potrdila na telefon.

Sem ti podčrtal :P ps. QR kodo se prebere brez problema če ni spackana, neglede na končnico fajla, če je vidna.

Objavljeno

Objavljeno pred 5 urami

V Slo niti še nimamo mobilne aplikacije za vnos potrdila na telefon.

Sem ti podčrtal :P

a je kaj bolj trdo kot lešnik... je ja .. Dami je :P

govorim o dokumentu, ki je naložen na telefon, ne pa o aplikaciji, ki ta dokument prikazuje ....

je pa žalostno, da nimam aplikacije .. ampak v to aplikacijo moraš še vedno vnesti digitalno potrdilo, ki ga moraš skenirati, ali si ga dobil v pdf obliki, ali v kakšni drugi sliki ali obliki...

fizične oblike dokazila pač ne moraš stlačiti v mobilni telefon .. edino, če ga tolk zmanjšaš in ga daš v režo za SD :huh: 

Objavljeno
pred 8 minutami, maus pravi:

a je kaj bolj trdo kot lešnik... je ja .. Dami je :P

govorim o dokumentu, ki je naložen na telefon, ne pa o aplikaciji, ki ta dokument prikazuje ....

je pa žalostno, da nimam aplikacije .. ampak v to aplikacijo moraš še vedno vnesti digitalno potrdilo, ki ga moraš skenirati, ali si ga dobil v pdf obliki, ali v kakšni drugi sliki ali obliki...

fizične oblike dokazila pač ne moraš stlačiti v mobilni telefon .. edino, če ga tolk zmanjšaš in ga daš v režo za SD :huh: 

lej, ker se mi ne da več z lešniki opletat.

Aplikacija s skeniranjem QR kode preveri verodostojnost digitalnega COVID potrdila

ti, jaz , in še kdo ma pa samo sliko QR kode...ne moremo preveriti veljavnosti, verodostojnosti itd. Kar probaj skenirat qr kodo...

Karmen je aplikacijo omenila, ti si ji odgovoril da maš pdf :P

ps. potrdilo lepo prepogneš na velikost telefona in zalepiš na zadnjo stran founa, a nis nikol tako cifer shranjeval na fun? Lešnik? :P

pa kaj je mobilna denarnica je tudi fajn vedeti. Ni to denarnica ki se vozi s tabo v žepu na motrju :D

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!