volk Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 To ni moja vojna ! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 Nobena vojna ni moja vojna. :cry: Če bo kakšna, bom vanjo prisiljen. 8) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 v svetu kjer veliki psi vladajo malim psom, je samo mrtev volk, dober volk..... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 Rezultat jutranje "analize" v službi: če je že vojna, je dobro vsaj to, da je razmeroma daleč. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pupa Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 tudi s tem se ne morem tolažiti............. Tudi moja vojna ni............ Pa smo res prišli očitno do svete vojne.... samo da ne bomo do 3. svetovne vojne....... resnično upam... :? :? :( :( :( Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
suzuki Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 Hja, tudi jest bi rad rekel, da to ni moja vojna... a se je naše modro vodstvo že odločilo zame (in za vas), ko so javno podprli samovoljo US of A - tako da to žal JE moja (in vaša) vojna :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: ... V nedeljo pa bomo to, kot vse kaže, še potrdili :cry: :cry: :cry: ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mačica Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 Današnji dan se ni dobr začel. Tut malo ne :cry: :cry: :evil: :evil: :evil: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TOMY Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 Hja, tudi jest bi rad rekel, da to ni moja vojna... a se je naše modro vodstvo že odločilo zame (in za vas), ko so javno podprli samovoljo US of A - tako da to žal JE moja (in vaša) vojna :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: ... V nedeljo pa bomo to, kot vse kaže, še potrdili :cry: :cry: :cry: ... Jep...Slovenci smo uradno moralni sponzorji agresije na Irak...tko da je posredno to tud naša vojna... 8) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Furioso Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 Današnji dan se ni dobr začel. Tut malo ne :cry: :cry: :evil: :evil: :evil: Kako da ne? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 Za NATO. Za ZDA. Za Busha. Za "fatherland" - ko jebe našo domovino. :( Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 pater Branko Cestnik pravi takole: Danes zjutraj, takoj po prvih bombah, je Saddam Hussein razglasil »sveto vojno«. Kot muslimana (oz. diktatorja, ki uporablja islamsko versko govorico) ga razumemo. Kaj pa druga stran? Je tudi angloameriški poseg »svet«? Tudi Bush je to noč klical Božjega blagoslova na svojo nacijo. Iz Haagovega Svetopisemskega leksikona povzemam najprej geslo »vojna«: ----- Vojna v Stari zavezi Podobno kot pri vseh starih arabskih ljudstvih je vojna v SZ - v času, ko države še niso vodile »svetovnih« vojn - verski dogodek. V vojni Jahve kaže svojo gorečo jezo. Vojna je posvečena, kar pomeni, da se nanjo pripravlja z obrednim očiščenjem in z vzdržnostjo od spolnih odnosov. Jahve (Gospod nad vojskami) poveljuje v svojih svetih vojnah; on sam ali njegova skrinja zaveza se nahaja sredi vojaškega tabora. On pregleduje svojo armado in on je njen prapor. Vojaški plen je prepovedan, ker je posvečen Jahveju. Izraelove vojne so torej Jahveje vojne in Izraelovi sovražniki so Jahvejevi sovražniki. Kasneje vodijo vojne Izraelovi kralji, vendar za nasvet vprašajo preroke. Vojna v Novi zavezi V NZ vojna ni sveta. Najdemo besede o oboroževanju za vojno (Lk 14,31; 1 Kor 14,8; Heb 11,34) in vprašanje o razlogu za spore in vojne med vernimi (Jak 4,1). Vendar o vojni NZ govori kot o eshatološkem dogodku; ob drugem Kristusovem prihodu bo vojna na zemlji (Mt 24,6) in za končni apokaliptični obračun se oboružujeta obe strani (Raz 9,7.11; 12,7.17; 13,7; 19,19; 20,8). ----- Če se v imenu Jezusa distanciramo od Stare zaveze, kje potem lahko dobimo navdih za »sveto« vojno? Morda v Apokalipsi (Razodetje), ki uporablja govorico vojne, da bi naznačila odločilno bitko med dobrim in zlim. Če to bitko beremo na fundamentalistični način (dobesedno), in če smo obsedeni s »skorajšnjim koncem sveta«, potem si lahko predstavljamo, da so danes dobre sile tiste krščanske, zle pa one druge in da gre za odločilne dogodke v zgodovini človeštva. Bojda je Razodetje Bushu najljubša svetopisemska knjiga. A je to slučaj? -------------------------------------- Zanimivo razmišljanje dobrosrčnega patra. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Einherjar Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 Ah, fuckit! Moja, tvoja, njegova vojna... Kill 'em all - let god sort them out! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
J Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 Jaz sem sočustven človek in tako naprej - v tem primeru pa mislim, da bo treba razbit kakšno jajce za naredit omleto! War sucks! ze ze ampak.... Z Irakom se je svet šel diplomacijo 12let, na stotine UN inšpektorjev je prečesalo Irak! Leta 98 jih je ven vrgel in v isti sapi izjavil, da ni/ne bo razvijal orozje za masovno uničevanje :roll: A za nafto se gre? No shit! Iraški narod gleda menda Iraq TV, jaz sem tudi malo prej pokukal in videl ene par videospotov Iraških pop zvezdnikov, a vedno v ozadju posnetkov kip ali slika S.Husseina! Koliko jaz vem, ima nekaj raket, ki so "dovoljene"? Danes je Iraq izstrelil nekaj Scud-ov, ki pa so jim bili menda nedovoljeni in za katere so tudi izjavili, da jih nimajo, a ne? Torej Biokemično in bakteriološko orozje tudi nima, vsaj tako je rekel? Ja vem, da ga imajo vsi, ampak Husso ga bi uporabil, oz. ga je ze v preteklosti! Spet sem pogledal Iraqi TV.....med snegom se pojavlja folklora! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
volk Objavljeno Marec 20, 2003 Avtor Deli Objavljeno Marec 20, 2003 Temo sem odprl, ker me je zrevoltiral čredni nagon. Odziv poslušalcev vala 202. Kako bi vsi reševali svetovne probleme. Domače dvorišče pa naj pometajo sosedje :!: :?: 8) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RoadKill Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 Pozdravljeni! Ja res je, vojna ni dobra. Sploh pa ne za civilno prebivalstvo. Ali pa tudi? Koliko je med vami takšnih, ki bi bili pripravljeni živeti na robu preživetja, brez sodobne tehnologije, nič računalnikov, GSM, že voda je včasih problem. Šolstvo bi bilo v kurcu, za narobe besedo ti posilijo mamo in 7 letno sestro, brata mučijo do konca, fotru pa šus v glavo? Samo za narobe besedo? Poleg tega gledaš "izbrano elito", ki uživajo v najboljših stvareh, kar jih svet premore (avtomobili, palače, konjak, cigare, razuzdano življenje). A si predstavljate življenje v takšni državi? Ljudje imajo tako oprane možgane, da mnogi sploh ne vidijo zatiranja svoje osebne svobode. NO TAKO JE ŽIVETI V DRŽAVI, KATERI VLADA DIKTATOR. So bili tudi že v zgodovini primeri (HITLER, STALIN....) In Na koncu se vprašam: A smo res vsi proti vojni, ki prinaša vsaj navidezno svobodo (polj bojo pa sužnji DENARJA)? Žal se diktatorja ne da na drugačen način znebiti. Ne pametujmo brezveze in po nepotrebnem kritizirat vojne. Po mojem mnenju se je OZN izkazal kot zelo neučinkovit organ v tem konfliktu. Da ne bo pomote, nisem nikakor zagovornik vojn, ZDA ali kaj podobnega - me pa veseli, da vsaj nekdo na tem svetu reagira odločno in upam da učinkovito. Sicer pa, ali se kdo vpraša kdaj bo več cicilov izgubilo življenje - med vojno, ali v "mirnem" času v državi IRAK? Pozdravljeni. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 RoadKill: Se strinjam z napisanim. Človeka ob tej vojni obdajajo mešani občutki. Predvsem bi najbrž vsi želeli vsaj dve stvari : - da bi civilno prebivalstvo ne nastradalo, kar je skorajda nemogoče. - sporen mandat Bushu za odpravljanje svetovnih problemov, nikjer ni zagotovil, da ne pride jutri k nam v imenu neki "višjih" idealov, nevarna je poklicna deformacija svetovnega policaja, ko bo videl že vsepovsod vzrok za take in drugačne posege. 8) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motomanijak Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 Par dejstev : Išpektorji so bili dol pa niso nič našli in (ali) pa niso imeli dovolj časa. Bush je Sadamu rekel, da ga tudi odhod iz države ne bo rešil. Iz tega sklepam, da nekdo potrebuje vojno Poleg tega je se da diktatorje oz kogarkoli dobiti na bolj prefinjen način. Z specialnimi enotami katerih ne manjka niti Američanom niti Britancem. Baje so slednji najboljši. So islamski fundamentalisti bolje usposobljeni kot oni? Torej za Sadama dobit ne rabiš vojne, za folk dobit pa pregnat pa že... :evil: Make love, not war MM Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marijan Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 morilec cest, verjetno si mlad-sklepam po tvojem pisanju, tudi pri nas je bilo pred dolgimi leti tako kot si ti napisal, avtomobile so imeli sam nekateri, razuzdano življenje so živeli samo eni, za napačno izrečeno besedo so ti ubili duha (na golem otoku), verjetno so tudi posiljevali sedemletne sestre ampak takrat se pri nas o tem ni smelo govoriti, če ne si pa izginil, daj preberi kakšno knjigo, ki so od leta 1991 prišle na tržišče, ali pa vprašaj kakšnega starejšega prijatelja, po možnosti takšnega, ki je moral zaradi izjav v pijanem stanju na goli otok, kjer so mu prali možgane in še kaj. malo sem moral napisati, da ne pozabimo, da smo tudi mi živeli takšno življenje, pa ni prišel nikak belipoglavar pa nam odstrelil državo in našega preljubega vodjo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 Marijan, si pravilno napisal. A je vendar nekaj razlik med našim hohštasplerskim ključavničarjem in saddiem. Naš se je znal z velikimi v svetu vsaj pametno pogovarjati in nekako krmariti med interesi. Tudi saddie bi lahko na nafti, na kateri leži, izdelal lepo in moderno državo po lastnem okusu, če bi le znal malo bolj zvito v diplomaciji. Je imel tudi naš Joža idejo posedovati svojo atomsko bombico. Sta ne tej ideji zrasla inštituta Vinča in Jožef Stefan in še kakšen drugi tudi. Pa je samoupravni imperij padel sam od sebe, pa bo verjetno sadamov tudi, sicer z malo tuje pomoči, a vendar in bo padel tudi ameriški imperij. Ga še ni bilo, ki bi zdržal kaj več kot 1000 let. Vmes se pa žal dogajajo usode malih ljudi, kot smo mi. Rešuje nas le to, da smo močno prilagodljivi. Zato po moje nikomur ne sme biti nerodno, če se je pod nekim režimom rahlo zvijal in si gladil življenje, važno je le pravilo biologije, rasti, razviti se in zapustiti potomce :P Vojno ima pravico napovedati vsaka suverena država. Pa tudi posledice take napovedi ima pravico trpeti vsaka taka država. Bushetti zadnje dni opaža, da je na ulici priljubljen samo zato, ker je ata bogat in lahko revne prijatelje podkupuje s čokolado. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
suzuki Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 ... Človeka ob tej vojni obdajajo mešani občutki. Predvsem bi najbrž vsi želeli vsaj dve stvari : - da bi civilno prebivalstvo ne nastradalo, kar je skorajda nemogoče. - sporen mandat Bushu za odpravljanje svetovnih problemov, nikjer ni zagotovil, da ne pride jutri k nam v imenu neki "višjih" idealov, nevarna je poklicna deformacija svetovnega policaja, ko bo videl že vsepovsod vzrok za take in drugačne posege. 8) Ran, brez zamere prosim, ampak a nista prav ta dva razloga, ki te motita (in s katerima se strinjam tudi sam) VEČ KOT DOVOLJ, da to te vojne sploh ne bi smelo priti :?: :!: :?: :!: :?: :!: Še posebej zato, ker ni pred nami samo strah, da bi Bush nekaj takega utegnil narediti še komu drugemu, ampak ker US of A že desetletja na TOČNO TAK način rešujejo svoje probleme (Haiti, države J. Amerike, Afganistan...). Tako se je namreč cela zadeva sploh začela :shock: , da ne bi tega slučajno pozabili :roll: ... Cupo 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 ... Človeka ob tej vojni obdajajo mešani občutki. Predvsem bi najbrž vsi želeli vsaj dve stvari : - da bi civilno prebivalstvo ne nastradalo, kar je skorajda nemogoče. - sporen mandat Bushu za odpravljanje svetovnih problemov, nikjer ni zagotovil, da ne pride jutri k nam v imenu neki "višjih" idealov, nevarna je poklicna deformacija svetovnega policaja, ko bo videl že vsepovsod vzrok za take in drugačne posege. 8) Ran, brez zamere prosim, ampak a nista prav ta dva razloga, ki te motita (in s katerima se strinjam tudi sam) VEČ KOT DOVOLJ, da to te vojne sploh ne bi smelo priti :?: :!: :?: :!: :?: :!: Še posebej zato, ker ni pred nami samo strah, da bi Bush nekaj takega utegnil narediti še komu drugemu, ampak ker US of A že desetletja na TOČNO TAK način rešujejo svoje probleme (Haiti, države J. Amerike, Afganistan...). Tako se je namreč cela zadeva sploh začela :shock: , da ne bi tega slučajno pozabili :roll: ... Veš Suzuki z vsem kar si napisal se strinjam, ampak vlečem še paralelo na Balkan in če NATO tam ne bi posegel, bi si naši ta južni še dandanes oči stikali, posiljevali pa še kakšne druge specialnosti balkanske folklore uporabljali. Režim Sadama Huseina je pa res gnil. Lastne državljane je bil pripravljen zaplinit kot ščurke (govorim o Kurdih), pa še mnogo grozodejstev za katera je moč dobiti pričevanja. Tip ima lasten laboratorij - mučilnico za njemu nepriljubljene. Povedali so mi ljudje, ki so te stvari poznali. Povedal sem, da me spreletavajo mešani občutki. Svet dandanes nima mehanizma, kako bi take monstre odstranil. Če se je Bush oklical za tovrstnega pravičnika, nimamo nobene garancije da bo stvar delovala. Mi ta majhni ljudje lahko samo upamo da bo OK. Ljudje, ki komaj čakajo da nekdo Sadama skine, argumentov naših in svetovnih mirovnikov sigurno ne razumejo. Ti isti ljudje danes ne govorijo, so preplašeni jih v bistvu ni. Nihče jih še nič ni vprašal, ne obstajajo za sredva informiranja, jih je pa poln Iraq in upam da jih bo čim manj med žrtvami. 8) Ta naša mirovnica, ki dela magisterij in je bila sedj dol v Iraqu mar mislite da se je pogovarjala z navadnimi ljudmi ? Seveda se je, ti so ji pa odgovarjali tako kot Sadam hoče. Eden bi mal drugače pisnil pa bi šla glava. Boste videli sedaj, kako se bo vse preobrnilo, ko bo Sadam padel. Še edini kristjan v Iraški nomenklaturi Tarik Aziz bo povedal, ja kaj smo pa hoteli saj drugače nismo mogli, bi šla glava in družina. Pa prav ima, ni en Sadam vreden, da bi mu družino fentali. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Filip111 Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 Je treba gledat z dobre strani....cena dolarjev bo še naprej padala in stvari kupljene po netu bojo še bolj poceni :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marijan Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 brrm hvala za popravek, sem razumel, ampak vse te službe od fbi, cia, pa janez bond pa ka vem katere tajne službe še, bi ga verjetno lahko že zdavnaj ukokale, pa za pameten denar bi ga tudi kdo od njegovih bližnjih, zato ne razumem, zakaj zaradi ene osebe- je pač predsednik oz diktator napasti celo državo, tega ne razumem in tudi ne odobravam. ne dotaknejo se pa izraela, ki zatira palestince, ne napade kitajske, ki zatira tibetance, ne napade sudancev, ki zatirajo nube, ne napade rusije ki zatira vse svoje bivše vzhodne države od kavkaza do afganistana. tu mu je interes samo nafta nič drugega. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
suzuki Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 Evo Ran, tudi jest ne maram nasilja, groženj, posilstev, mučenj... zato se absolutno strinjam s tabo, da je S.H. pesjan, ki mora letet - ampak... sorry, spet se bom ponavljal: od kje Sadamu orožje in oblast, da je sploh lahko postal tak tiran? Od drage nam US of A, ki so potrebovale nekoga, da sesuje Iran (enako je bilo z bin Ladnom, da ne bom preveč ponavljal). Ampak a kdo sploh razmišlja o tem, da si Američani SAMI NAMENOMA PRODUCIRAJO svoje sovražnike??? Nihče, oni pač nekaj zajeb*, potem naj se pa VES SVET ukvarja S POSLEDICAMI njihove butaste politike. Če se bomo ukvarjali samo s posledicami dolgoročno ne bomo rešili NOBENEGA problema ampak se nam bodo ti samo nabirali in se prelagali (če bo za nami sploh še kdo, na katerega jih bomo lahko preložili). Treba je odstraniti VZROKE. Evo (in spet se ponavljam), TO je moja poanta. Ran, midva se torej strinjava v tem, da S.H. mora letet - ampak po moje ne takole, z mega vojno, z malo sreče morda celo svetovno! (pri tem ne pozabi, kaj je rekel Einstein (približen citat): "ne vem, s kakšnim orožjem se bodo borili v tretji svetovni vojni, ampak v četrti se bodo z lokom in puščicami."). Zakaj pa imajo tiste tako slavljene Tjulne in SASovce? Za rožice nabirat starim gospem??? Ampak ne, oni bodo rajši razsuli celo državo in pobili tisoče civilistov (hja, kolateralna škoda, kaj čmo...). Oba veva da se da S.H.ja odstraniti veliko bolj "kirurško", ČE INTERESI NE BI BILI DRUGAČNI!!! Pa saj bodo odstranili S.H.ja... med drugim... In si naredili novo jato smrtnih sovražnikov, kar jih bo še FAJN teplo (za kar se mi nič ne smilijo, pravzaprav se mi zdi kar pravično - čeprav je to, če se bo nadaljevalo, dolgoročno propad nas vseh). Seveda se zavedam (kot me je tudi Ice nekoč prijazno opozoril) da ni problem glih Amerika - vse velike sile se obnašajo v skladu s svojimi interesi - tako, da mešajo drek malim in jim po želji grenijo življenje. Ja, res je. Ampak kljub temu ni treba, da mi je to všeč. Nekaj smo začeli delati v tej smeri pred nekaj desetletji in nastala je OZN. Sedaj pa namesto da bi šli na novo, višjo stopnjo sodelovanja in se skupaj postavili na stran PAMETI, smo vse vrgli stran (pa Nato in Srbija gor ali dol in, ko smo glih pri Natu - še ta se je razklal zaradi bednosti današnje politike!!!). Danes bi se mi zdel edini napredek v tem, da bi bobu rekli bob - torej da bi se začeli NAGLAS najprej pogovarjati o vzrokih in posledicah VSEH naših dejanj, potem pa bi se IMHO našla tudi rešitev - bistveno boljša kot je bila jutranja :cry: :cry: :cry: . Kaj čem, sem pač idealist, čeprav me RL tepe... Prepričan pa sem, da bi se dalo drugače! Sicer pa, kaj se sploh sekiram (in zraven še vas) - dolgoročno bomo itaq vsi mrtvi, tako ali drugače :cry: ... Z malo sreče prav kmalu. Ker kretenu nismo znali reči NE. Cupo 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RoadKill Objavljeno Marec 20, 2003 Deli Objavljeno Marec 20, 2003 morilec cest, verjetno si mlad-sklepam po tvojem pisanju, tudi pri nas je bilo pred dolgimi leti tako kot si ti napisal, avtomobile so imeli sam nekateri, razuzdano življenje so živeli samo eni, za napačno izrečeno besedo so ti ubili duha (na golem otoku), verjetno so tudi posiljevali sedemletne sestre ampak takrat se pri nas o tem ni smelo govoriti, če ne si pa izginil, daj preberi kakšno knjigo, ki so od leta 1991 prišle na tržišče, ali pa vprašaj kakšnega starejšega prijatelja, po možnosti takšnega, ki je moral zaradi izjav v pijanem stanju na goli otok, kjer so mu prali možgane in še kaj. malo sem moral napisati, da ne pozabimo, da smo tudi mi živeli takšno življenje, pa ni prišel nikak belipoglavar pa nam odstrelil državo in našega preljubega vodjo. - Delno res. Po letu '65 much better. In tudi ne poznam primerov iz kasnejših časov, ki bi kakršne koli svinjarije delal. Pa tudi če so miličniki kakšnega panksa v 80 malce strokovno prijeli se verjetno ne da primerjati s stanjem v Iraku. Strinjam se z RANom. Zelo je vprašljiv mandat USA&CO. Toda OZN učitno ni zadevi kos. Podoben problem bo po mojem mnenju S Koreja. p.s. sem mlad, a ne premlad 8) @Marjan: Ni prišel Beli poglavar, hvala Bogu je prišla Gospa s Koso :black: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se