Popularna objava MiNa Objavljeno Julij 2, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 2, 2021 Mmmm...Kratek potep. SuNa, Joker, raza in 16 others 18 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Julij 2, 2021 Avtor Deli Objavljeno Julij 2, 2021 kawo wozu, kawo piu. slik ni, narište si jih sami Erikcslo, RobiRoberto, kaizer in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Spasku Objavljeno Julij 2, 2021 Deli Objavljeno Julij 2, 2021 Na Poti v Nozno Goriška Brda RobiRoberto, MiNa, Erikcslo in 6 others 8 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Darko3g Objavljeno Julij 2, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 2, 2021 Včerajšnjo vožnjo bi skoraj res zapomnil (in vtisnil) Vsakodnevni izlet v Senj po nakupih, zjutraj dovolj sveže, da grem s polno (poletno) opremo. Najprej Plodine in potem še Konzum. Za posladek en mrzli obrok (King Obssesion) in ko hočem iti, opazim, da nimam ključa. Najprej brez panike prebrskam vse žepe, pa nakupovalno torbo, pa zadnjo torbo, pa okolico motorja, pa vprašam na blagajni, pa varnostnika, postaja vedno bolj vroče (ne samo vreme). Razmišljam, koga naj pokličem, da mi pripelje ključe od doma, ali da bi razbil ključavnico (pa še tank je bil prazen). Predlagali so mi, da grem po trgovini, kjer sem nakupoval in pogledam kje bi ga lahko izgubil (običajno ga takoj dam v žep od hlač, ki je precej globok in tesen). Lutam vamo-tamo, izgubljam upanje, ko ga zagledam ležati pred eno hladilno omarico. Tako sem bil jezen na njega, da bi ga najraje vrgel stran. Uh, do doma sem razmišljal, kaj bi storil, če ga ne bi našel (drugič moram vzeti še rezervo) Pa še vtis: Pred Kaličem spelje pred mano en starejši Mercedes in vozi dokaj počasi, nenadno zavira, z levo stranjo večinoma čez polno črto, tudi v nepreglednih ovinkih, ko ga prehitim, vidim da ima na desni eno bejbo, ki ji je posvečal več pozornosti, kot cesti. Mavti, MiNa, Spasku in 9 others 11 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Spasku Objavljeno Julij 2, 2021 Deli Objavljeno Julij 2, 2021 Meni je ključ padu u morje(predvidevam) s čolna v Ankaranu in to ob 9h zvečer sem ugotovu, seveda drugi dan smo bili zmenjeni da štartamo u Dolomite ob 5h zjutraj .Kličem prijatlja bejži do mene naj ti dajo rezervnega in pripelji ga v Ankaran 150 km v obe smeri Erikcslo 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skalaprava Objavljeno Julij 3, 2021 Deli Objavljeno Julij 3, 2021 pred 16 urami, MiNa pravi: Mmmm...Kratek potep. A jaz to prav vidim, da ni več bavarca v floti? ? Spasku, Kugelschreiber, thumper in 2 others 2 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Akito Objavljeno Julij 3, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 3, 2021 Čez Lubelj in skozi Dovžanovo sotesko do Stegovniškega slapu( redki kotički, kjer si lahko res sam?) ...v Kranjstrdamu na kofe in preko Jezerskega domov ... MiNa, FrenkH, Grut in 26 others 27 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Julij 3, 2021 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 3, 2021 Mašun Sviščaki Snežnik Žabiče ? SuNa, Tex, Erikcslo in 26 others 28 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Akito Objavljeno Julij 3, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 3, 2021 (popravljeno) ...v četrtek me pregnal dež od tu...zato je bilo treba "usput" do doma še enkrat ovinkce na Soboth in Radeljski prelaz prevozit ?... Popravljeno Julij 3, 2021. Popravil Akito thumper, Mavti, RobiRoberto in 19 others 21 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Julij 3, 2021 Deli Objavljeno Julij 3, 2021 pred 11 urami, skalaprava pravi: da ni več bavarca v floti? ? Saj ga v MOTO GP tudi ni Snečer, DAMI34, Joker in 2 others 1 1 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Mavti Objavljeno Julij 3, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 3, 2021 Danes pridem domov in prižgem tv in ravno kolesarska dirka,bom malo pogledal, pol sem pa orng gledal Tadej je raztural vsaka čast, seveda pa mi je to pobralo čas za moj skuter pa pravjo doma si ja rekel, da boš šel v špar po špecerijo ja seveda takoj že grem. Ampak naš špar je čis preblizu doma bom kar v Koper skočil tam je tako super založen pa še kakšno ladjo bom videl uzput In res nekaj velikih tovornih ladij se prazni-nalaga,špecerija je nabavljena in tristoenainšezdeset kilometrov je več na števcu, moram čimprej spet v štacuno ligenjček, Buschi, Grut in 16 others 10 9 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava raza Objavljeno Julij 3, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 3, 2021 Danes je bla ena šolska vožnja. Pa ne moja, da ne bo kdo napačno razumel. Sodelavec si je umislil nekaj, kar je vozno z "B", izkušenj pa ne prav v izobilju. Pa smo šli bolj po stranskih, da ne bomo prometa oviral. No za ogrevanje najprej nekaj malega AC, potem dol z AC v Lescah in natočit benz na OMV, pa naprej po stari magistralki do Medvod. Od tam pa preko hribčkov in dolinc do Cerkniškega jezera, kjer je bil na programu "makadam" trail do Rakovega škocjana. Nazaj preko Logatca, Zaplane in Rovt na Polhograjske griče in v Poljansko dolino v Gorenjo vas natočit štirikolo in še kratek obisk pri bratrancu, nato pa preko Javorij v Lušo in preko Čepulj v Kranj. Ker je bilo miljavžnt ovinkov za nami smo jo od Kranja proti domu obrali kar po AC. prvi postanek na Sv. Katarini ob iskanju prave poti do Cerkniškega jezera smo v vasi Dolenje jezero naleteli na štorklje. Muzej ob drevesu je bil zaprt. Vode v jezeru samo za vzorec, ribe pa v prostorski stiski Erikcslo, Spasku, motom in 23 others 25 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava boki brm Objavljeno Julij 3, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 3, 2021 evo, eno vtiskanje za trening domisljije (brez podnapisov ?): 1. zvlecem kravco iz garaze, jo ogrejem, medtem (spet) "prijazen" pogled sosede, zakaj ji mora pod balkonom moped brnet... jbg, so se hujse stvari v zivljenju - kot npr. kam na KRATKO kavo ? 2. KRATKA kava danes dobi nov pomen... po tem, ko s kolegom svet resiva korone, hudobije in bolh ter se koncno zmeniva, da avgusta obisceva jodlarje in vsak svojemu favoritu razloziva, kako je treba vozit za naslov prvaka v moto gp, po 2 urah (koncno) uspem splezat na motor ? 3. ko speljem, ugotovim, da mi spet manjka plan poti ? 4. kravco instinktivno odpeljal na sprehod trojane - kamnik - crnivec - solcava. potem razodetje ??? res sem se smejal sam sebi, kako sem enim verjel na besedo, da je pavlicevo sedlo 2 ovinka od logarske ??? na vrhu se ustavim pri informativni tabli na "nikogarsnji zemlji", avstrijsko vojno lice me sprasuje "wohin?", jaz mu vljudno razlozim, da "zurück". ??? njegov policijski kolega obvladal slovensko in v casu mojega bivakiranja odslovil 1x avto, 1x motor ? jbg, "kein passport, kein pcr" ?? 5. povratek cez mozirje in velenje, kjer so zgleda semaforje okrog obrnili ? ce recem drugace: ko na rdeci ustavim, 1x avto v rdeco, 1x motor v krvavo rdeco ? in pol taki jokajo v temi "STOP policija" al kuko se ji ze rece ??? 6. pozdravil vse, ki sem jih srecal na 2-3 kolesih. koncno resil dilemo, ali pozdravljat voznike 2- in 3-slednih vozil. ce je na MS tema "bratski pozdrav", smo torej vsi bratje v tem, da ne uzivamo v plehnatih sajtrgah ?? sem se pa (spet) nasmejal sam sebi - moto prikolicarja vedno pozdravim brez pomisleka, pri tistih 2xspredaj in 1xzadaj cudesih se pa zmer sprasujem, ce se NLP-ju bratsko dvigne roka ali ne.. ? zdaj sem ziher ? 7. odzdravli niso vsi - 1x yamahist R enki, ki je v zalcu na semaforju vsaj 1 kuplungo skuril, in 1x obcan, ki je dajal videz prve voznje z motorjem.. ??? 8. upam, da ste vsi lep dan zakljucili celi in z lepimi vtisi. tko lepih kot so moji, nima anben ??? evo, konec treninga domisljije ??? Akito, ligenjček, Mavti in 13 others 12 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava MiNa Objavljeno Julij 4, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 4, 2021 Še zadnji dan najinega 3 dnevnega potepanja. Zjutraj je nalo rosilo, zato sva malo zavlačevala z odhodom. Ko se je zvedrilo sva odpeketala proti morju... Ob Kolpi do Petrine nato pa preko Delnic, tu je spet nekaj rosilo, do zaliva... Črišnjeva, kjer sva se imela namen nalo namočit, vendar vreme ni ravno sodelovalo... Sva se pa malo podprla za vračanje domov. Tole tako poznate... Obvezen postanek v Radečah, kjer širijo cesto... Skupaj sva v treh dneh prevozila 1022km, Na črpalki pa ŠOK. CB-jka z 15 litri naredila 502km. Sem že napisal "šparovček". dolenc100, Joker, RobiRoberto in 21 others 23 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava FrenkH Objavljeno Julij 4, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 4, 2021 Po včerajšnji vožnji do obale kjer sem ženo peljal z XRjem na sladoled sem naletel na modre inkasante, ti so mi z vso vnemo in veseljem izdelali placilni nalog za 850€ (ce seveda placam v osmih dneh), temu primerno jih danes nikakor nisem hotel še enkrat srečat dokler se mi jeza ne poleže... ? Lahko potrdim da vožnja po kolovozih ter raziskovanje zaraščenih, zapuščenih poti s pomočjo Osmanda pripomore povrnitvi zen-a porušenega s strani državnih organov za neprostovoljne prispevke... ? Mlatenje šavja in vejevja po čeladi, nogah, rokah in šusplati med iskanjem primerne linije skozi zarasle poti in steze ima torej kurativen učinek za dušo in telo, očisti čakre in zamaže motor... Tim Š., Akito, boki brm in 20 others 19 1 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fazer03 Objavljeno Julij 5, 2021 Deli Objavljeno Julij 5, 2021 pred 10 urami, FrenkH pravi: .... naletel na modre inkasante, ti so mi z vso vnemo in veseljem izdelali placilni nalog za 850€ (ce seveda placam v osmih dneh), ... Kaj pa "točke - pike - zvestobe" ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
FrenkH Objavljeno Julij 5, 2021 Deli Objavljeno Julij 5, 2021 pred 4 urami, Fazer03 pravi: Kaj pa "točke - pike - zvestobe" ? 9 pik na kartico, brez nalepk... dolenc100, Spasku, Fazer03 in 4 others 2 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mladench Objavljeno Julij 5, 2021 Deli Objavljeno Julij 5, 2021 (popravljeno) kakšen prekšek pa?! 2x prekoračil omejitev? Nočem nič moralizirat, firbec Popravljeno Julij 5, 2021. Popravil mladench Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
FrenkH Objavljeno Julij 5, 2021 Deli Objavljeno Julij 5, 2021 pred 4 urami, mladench pravi: kakšen prekšek pa?! 2x prekoračil omejitev? Nočem nič moralizirat, firbec Delim z vami da boste seznanjeni z lakomnostjo državnih organov: 9 pik in 700€ brez upoštevanega popusta za nepravilno prehitevanje (škarje), 500€ brez upoštevanega popusta za potek prometnega dovoljenja, in še 500€ za neopravljen tehnični pregled (zmotno sem mislil da imam registracijo in zavarovanje na isti datum pa očitno nisem imel)... Plavi zateženec je očitno lovil dnevno kvoto ker se želi povzpeti po hierarhični lestvici policije, za zadnja dva spodrsljaja ali vsaj enega od njih bi lahko izdal opozorilo a se je odločil drugače, če nebi vedel bi mislil da gre v njegov žep... Seveda je miličnik vzel tudi registrsko seboj in pričakoval da bom motor odpeljal z avtovleko do doma in si naredil še dodaten strošek... 3nity, Akito, Erikcslo in 1 other 3 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GeeSXer Objavljeno Julij 5, 2021 Deli Objavljeno Julij 5, 2021 (popravljeno) Zakon o motornih vozilih (ZMV-NPB1); 26. člen (pogoji za udeležbo v cestnem prometu) (7)Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim ali tretjim odstavkom tega člena . (8)Ne glede na prejšnji odstavek se voznik vozila, ki mu je veljavnost prometnega dovoljenja potekla, pa od poteka veljavnosti prometnega dovoljenja ni poteklo več kot 30 dni, kaznuje z globo 100 eurov. A ni tehnični pregled in veljavnost PD v vzročni povezavi! Zakaj dve kazni? Popravljeno Julij 5, 2021. Popravil GeeSXer ligenjček 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Julij 6, 2021 Deli Objavljeno Julij 6, 2021 pred 13 urami, FrenkH pravi: Delim z vami da boste seznanjeni z lakomnostjo državnih organov: 9 pik in 700€ brez upoštevanega popusta za nepravilno prehitevanje (škarje), 500€ brez upoštevanega popusta za potek prometnega dovoljenja, in še 500€ za neopravljen tehnični pregled (zmotno sem mislil da imam registracijo in zavarovanje na isti datum pa očitno nisem imel)... Plavi zateženec je očitno lovil dnevno kvoto ker se želi povzpeti po hierarhični lestvici policije, za zadnja dva spodrsljaja ali vsaj enega od njih bi lahko izdal opozorilo a se je odločil drugače, če nebi vedel bi mislil da gre v njegov žep... Seveda je miličnik vzel tudi registrsko seboj in pričakoval da bom motor odpeljal z avtovleko do doma in si naredil še dodaten strošek... naslednji dan pa vožnja po naravnem okolju? tu bi te pa jaz opozoril... Tedybear, boki brm in notranc 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Najots Objavljeno Julij 6, 2021 Deli Objavljeno Julij 6, 2021 pred 8 urami, GeeSXer pravi: Zakon o motornih vozilih (ZMV-NPB1); 26. člen (pogoji za udeležbo v cestnem prometu) (7)Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim ali tretjim odstavkom tega člena . (8)Ne glede na prejšnji odstavek se voznik vozila, ki mu je veljavnost prometnega dovoljenja potekla, pa od poteka veljavnosti prometnega dovoljenja ni poteklo več kot 30 dni, kaznuje z globo 100 eurov. A ni tehnični pregled in veljavnost PD v vzročni povezavi! Zakaj dve kazni? Zelo verjetno je dobil ekstra čestitko po Zakonu o obveznih zavarovanjih v prometu. Člen 46. Gre za dodatno tržno nišo. Ali bi jo bilo mogoče izpodbijati v sodnih postopkih na kakšnih višjih inštancah pa je drugo vprašanje. Ker če vozila nimaš registriranega, je meni s kmečko pametjo logično, da ni zavarovano. ?. Države pa očitno to ne moti toliko... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
FrenkH Objavljeno Julij 6, 2021 Deli Objavljeno Julij 6, 2021 pred 2 urami, Snečer pravi: naslednji dan pa vožnja po naravnem okolju? tu bi te pa jaz opozoril... Hvala ti za opozorilo o opozorilu, zelo mi pomeni... bajkr88, 3nity, DAMI34 in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
FrenkH Objavljeno Julij 6, 2021 Deli Objavljeno Julij 6, 2021 pred 39 minutami, Najots pravi: Zelo verjetno je dobil ekstra čestitko po Zakonu o obveznih zavarovanjih v prometu. Člen 46. Gre za dodatno tržno nišo. Ali bi jo bilo mogoče izpodbijati v sodnih postopkih na kakšnih višjih inštancah pa je drugo vprašanje. Ker če vozila nimaš registriranega, je meni s kmečko pametjo logično, da ni zavarovano. ?. Države pa očitno to ne moti toliko... ZMV-1 člen 25, odstavek 6 ZMV-1 člen 49, odstavek 7 Motor je zavarovan, ker sem ga kupil z veljavnim tehničnim pregledom več kot 10 mesecev, sem takrat uredil samo zavarovanje in pozabil da na razliko v datumih... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Julij 6, 2021 Avtor Deli Objavljeno Julij 6, 2021 pred 3 urami, FrenkH pravi: Hvala ti za opozorilo o opozorilu, zelo mi pomeni... si si ga vzel k srcu a ne ps. si mel srečo, da ti ga niso celo zaplenili, tudi to se dogaja, če so modri preveč vneti Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se