DAMI34 Objavljeno Avgust 15, 2021 Avtor Deli Objavljeno Avgust 15, 2021 Pakla Wajdušna. Slika ena v magistrali. Vtisi solidni, izognu se vročini in gneči na mejah. Piču čez Novokračine. V Sloveniji bil kontroliran (že četrtič letos) s strani organov, ki imajo poostren nadzor nad enoslednimi divjaki. Na vprašanje: A bova pihala? Je dečko odgovoril, da ni treba. Tako da letos sem sviral frulicu samo 3x. Korektno in bp. Ob 11 uri sem že lezel pod mrzu tuš. Jadranka je še vedno zakon. Ella, Mavti, Grut in 7 others 7 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava MiNa Objavljeno Avgust 15, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 15, 2021 Tri dni vtisov... Sva šla porabit turistične bone, no del, ne vse. V petek v kraj Vratja Vas ob Muri. V soboto pa na senčno stran Alp. Takole sta naju pričakala... Meja točno med obema lokoma... Organi na meji so vprašali po PCT, osebnem dokumentu in zaželeli srečno pot... V Grazu sva se ustavula v Lujzu, potem pa naprej. Seveda po "stari cesti" proti Mostu na Muri. Od tam pa proti najbolj obiskani prireditvi ta konec tedna. Gužva, ena sama gužva. Se na hitro odločiva, da bova raje sama kurila gume in bencin, kot da gledava druge kako to počnejo. Še zadnji pogled, nazaj v dolino, kjer je prizorišče Moto GP. Cesta 77 prazna. Potem pa iz Koflach-a po 70 proti Wolfsberg-u. Tu nekaj več motoristov, a tudi tu brez gužve. Pred spustom v dolino. Iz doline spet v hrib po L148 proti Weinebene... Nato pa nazaj proti najini namestitvi... Seveda ponoči je vroče in telo rabi tekočino veliko tekočine ... Parkirala kar na pločniku pred "oštarijo"... Danes pa po bližnjici nazaj domov... Preko vinorodnih gričev proti zahodu... znana točka, vse prazno... Na jezeru nekaj več obiska... še več pa na "ovinku"... Klopinsko ob vodi gužva za popi.... čez hrib domov... nikjer nikogar od uradnih mislim... tik pred ciljem pa, nč greva še čez Maričko... Nato pa v Trbovlje in v Laško Hoho,tole je pa redko pišče (Kalimero) Mogoče bi se našla kakšna bližja pot Quest, Snečer, ligenjček in 23 others 25 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Darko3g Objavljeno Avgust 15, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 15, 2021 Takoj po regati sem se oblekel in krenil (ob pol treh). Trajekt čez Donavo gre ob pol osmih, vožnje za cca 4 ure, torej ura rezerva. Pa vseeno malce nervoze zaradi nedelje, morebitnih zastojev ali česarkoli že. Do Karlovega precej dolgčas, ravnina in kar hitra cesta (le v vaseh je polno kamer) potem levo proti Sofiji do kraja Karnare (del ceste odkrit, ostalo pa že asfaltirano) in desno v hribe. Tu se je temperatura spustila do zmernosti, cesta pa bi bila lepa, če bi bila lepa, tako pa slab asfalt, da sem bolj gledal v tla, kot pa okoli. Na vrhu seveda spomenik, pod vrhom pa dva izvira vode in ljudje, ki stojijo v vrsti s 10 litrskimi plastenkami in točijo. Na drugi strani smučišče Bekmeto in malce boljša cesta. Mesta in vasi so nekako razvlečena, mnogo hiše je kot iz blata, nekaj večjih mest (Troyan, Loveč, Pleven) in deloma ceste zelo dobre. V Nikopol sem prišel ob pol sedmih, plačal 7 levov in počakal. Namesto ob pol osmih je trajekt odpeljal že ob sedmih, ko se je napolnil (zadnji danes) tako, da sem bil upravičeno zaskrbljen zaradi vožnje. Na romunski strani še 1,5 € terminalske takse in potem proti Corabii. Prečkal sem reko Olt, znano iz križank, kjer so se ljudje kopali na peščenih plažah. Je pa bil v zraku nekakšen vonj po postanem, pa ne vem ali od reke ali od česa drugega. Corabia pa spet razvlečena z nizkimi zbitimi hišami, v recimo centru pa morda dvo tronadstropne zgradbe. Spim v hotelu Sinner's in nič ne grešim. Jutri upam na boljše, zlasti Transalpino. Spasku, boki brm, MARE 65 in 13 others 15 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Joker Objavljeno Avgust 16, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 16, 2021 Včeraj sva vtisnila točno 500km, večinoma po Avstriji in zmernih temperaturah. Po Avstriji nobene posebne gneče, tujih turistov, vsaj v tem delu, malo oz. skoraj nič. Uspešno sva se izognila dežju. Na Weinebene ima "zemo" še vedno gorske cene, pes je še vedno kosmat, golaž pa tudi še vedno odličen. V Mežici najbrž že dolgo ni bilo nikogar na meji, tudi na Pavličevem sedlu je prost prehod. Avstrijci v lokalih in gostilnah zahtevajo vsaj PCR dokazilo, ponekod se držijo zakona do zadnje črke in goste tudi popisujejo. Slikala nisva dosti, zato le dve fotki v dokaz, da sva bila res od doma... Tole je bilo konkretno drevo. dva metra in pol na štoru: Še ruta: DAMI34, Ella, Mavti in 20 others 21 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Mavti Objavljeno Avgust 16, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 16, 2021 Ob 15. 8. 2021 ob 10:11, Darko3g pravi: A ni miting v nedeljo? Jaz ne bi bil jaz če ne bi vse pomešal v soboto sem torej gledal trening v glavi pa se je ves čas vrtela cifra 15, 8, kar pa je bilo šele naslednji dan, itak v nedeljo nisem mogel na miting so se pa druge zadeve logično poklopile No danes je pa ziher in 100 posto ponedeljek 16.8,in spet je bilo treba po eno specjalno orodje in spet sm limal škatlo na zic Ne niso delovni čevljikomaj slabih sto kilometrov ampak pasalo je Erikcslo, notranc, RobiRoberto in 11 others 9 1 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Darko3g Objavljeno Avgust 17, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 17, 2021 (popravljeno) Včerajšnji dnevni vtis je odličen. Z eno besedo trans (Transalpina). Ampak začelo se je malce drugače. Najprej jug Romunije. Imel sem občutek, da so Romuni porabili vse ovinke za obe trans-cesti in da pri drugih zelo varčujejo. Po deset in več kilometrov same ravnine, pa en dva ovinka in spet ravnina (kot bi delali cesto z dveh koncev, in ko niso prišli skupaj, so vmes poštuklali z enim ali dvema ovinkoma. V glavnem ogromno ravnine. Ko pa se začne, pa gre zares. Asfalt zelo lep, skoraj nov, ponekod še urejajo bankine, ni pretirane gneče, snega povsod nič ampak popolnoma nič, niti v grapah in po vrhovih. Res je krasna. Transfagarašana še nisem prevozil ampak Transalpina je odlična. Pa vseeno, če bi se moral odločati med to in Jadranko, bi izbral slednjo. Gorske ceste so običajno preveč serpentinaste, osti zavoji v hrib ali navzdol in ravnine vmes, na Jadranki pa so lepši bolj tekoči zavoji. Po Sebešu levo proti zahodu, Deva, Temišvar in Kikinda (obiskat Lidijo v armeji). Spal sem v Intermezzo Cafe, lastnik je rekel, da so bili pri njem člani motokluba iz Maribora (30 motorjev). Spet po sreči prišel čez mejo. Mejni prehod Vama Lunga - Nakovo je odprt le do sedmih, kar sem zvedel ob 18:58 od mejnega policaja. Do spusta s Transalpine so bile temperature zmerne, potem pa čisto človeške (37 stopinj). Na črpalkah sem kupoval vodo, šel na WC in si zmočil majico z dolgimi rokavi, kar je zadoščalo za naslednje tri minute. Današnji vtis je malce manj trans in precej manj vroč. Od Kikinde do Bečeja, Vrbasa, Osijeka in domov. Hladno, dokaj hladno, nekaj je celo poskušal dež, pa mu ni čisto uspelo. Cesta med Ptujem in Zavrčem je zaprta (obnova) zato je bilo na Murskem središču precej tovornjakov. Je pa celotna trasa dokaj ravna in motoristično nezanimiva, le od Čakovca do Maribora (čez Vurberk) sem spet malce zanihal levo desno. Skupaj čez 2900 km, in 54 ur na poti, v šestih dneh (pa samo 4 slike iz izleta) Popravljeno Avgust 17, 2021. Popravil Darko3g car_freak, Spasku, Grut in 17 others 16 2 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Spasku Objavljeno Avgust 20, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 20, 2021 Kmecki Turizem Klevz Legen 151 priporocam zelo prijazni na lepem mestu v naravi . Zajtrk PS: Vino Refosk je uff mirne duse litercek nagnes pri vecerji. Doma pridelan V Kotljah ni vec Dvorca podrli so ga do temeljev ostal je se samo del zida z napisom Rimski vrelec.Rimski vrelec je se dostopen za natocit tisto vodo ki ima okus in duh po svinceni bateriji.Domacini pravijo da je zdravilna Malo jezerce z lokvanji za enkrat je se tu V laskem ne mores spit eno majhno pivo za manj kot 8 eurov toliko stane kozarec in 3 pivice male.Zazelu sem si pivo iz ambasaderjeve pipe. Scarabeo 500, RobiRoberto, Luka66 in 12 others 13 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Avgust 20, 2021 Deli Objavljeno Avgust 20, 2021 pred 4 urami, Spasku pravi: V laskem V Laškem "kamot", v Žalcu na pipah pa je to, to... Spasku, Mavti in Erikcslo 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Spasku Objavljeno Avgust 20, 2021 Deli Objavljeno Avgust 20, 2021 (popravljeno) Laško avtomatsko pade na pamet Popravljeno Avgust 20, 2021. Popravil Spasku Erikcslo 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Buschi Objavljeno Avgust 21, 2021 Deli Objavljeno Avgust 21, 2021 (popravljeno) Mah, tle po dolini se govori, da naš odličen hmel gre v Švabarijo, Laško se pa dela iz pocen kitajskih otrobov. Seveda, Green Gold je pa naret iz avtohtonega Šempiterskiga hmela. Aja, vabljeni: http://komasutra.si/ Popravljeno Avgust 21, 2021. Popravil Buschi Spasku, Erikcslo in MiNa 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Tedybear Objavljeno Avgust 21, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 21, 2021 Zaradi totalnega kolapsa prometa, se z motorjem nisem uspel prebiti mimo Jesenic v Zgornjesavsko dolino. AC kolona pred izvozom Lipce, glavna cesta skozi Jesenice....zabasana krožišča, semaforji. Lokalna obvoznica skozi Podmežakljo zabasana z avtodomi, prikolicami.... Obrnem. Na AC do Kranjsterdama, po naaajbolj dolgočasni SLO cesti do Šk.loke, v Selško, mimo Davče, spust v Cerkno. V Kobaridu zavijem v Drežnico, nazaj dol, pa čez Predil domov. Kolona na AC nic krajša. Luka66, SuNa, Erikcslo in 19 others 21 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava ftp Objavljeno Avgust 21, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 21, 2021 Triglav v srcu ? Akito, RobiRoberto, MiNa in 13 others 15 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Avgust 22, 2021 Deli Objavljeno Avgust 22, 2021 Zadel sem ? Spasku, Grut, Joker in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava MiNa Objavljeno Avgust 22, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 22, 2021 (popravljeno) Potepanje uspelo.... Nekdo me prehiteva... tri v vrsto... sem se prežarčil na drug kokpit... že na vrhu? očitno, se že spuščamo na oblačno stran... spet me nekdo prehiteva, res sem počasen... ponovno v klanec.. smo že nekje Ober... tu smo... 3x KWAK... še malo pa spust v dolino... Par kapljic, čeprav je bila napoved potop. Umirjenih, prijetnih 550 sem navrtel. Kdaj gremo naslednjič? Popravljeno Avgust 22, 2021. Popravil MiNa ligenjček, Quest, DAMI34 in 21 others 21 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Avgust 22, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 22, 2021 Me je kar posnela na odhodu, ker ne ve čez koliko dni se pripeljem nazaj? IMG_4862.MP4 skalar36, Grut, Mavti in 7 others 7 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Snečer Objavljeno Avgust 22, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 22, 2021 pred 58 minutami, MiNa pravi: Potepanje uspelo.... Nekdo me prehiteva... tri v vrsto... sem se prežarčil na drug kokpit... že na vrhu? očitno, se že spuščamo na oblačno stran... spet me nekdo prehiteva, res sem počasen... ponovno v klanec.. smo že nekje Ober... tu smo... 3x KWAK... še malo pa spust v dolino... Par kapljic, čeprav je bila napoved potop. Umirjenih, prijetnih 550 sem navrtel. Kdaj gremo naslednjič? Na podobni furi sem bil danes, s tem da je bil še en kawa čoper 900 na začetku Program v celoti izveden, hrana in pijača iz nahrbtnika, brez dežja in brez vročine cel dan ter dan odprtih vrat kawasaki versys mk1, mk2. Ninjo bomo drugič sprobali,ko ketno zategne Naslednjič bo zaključek, jadranje ... Tedybear, Spasku, tomaz69 in 17 others 19 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava bajkr88 Objavljeno Avgust 22, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 22, 2021 včeraj bruhnu čez idrijo do bovca in čez vršič do jasne in domov... lepo je v teh koncih p.s. če je kak interesent/ka za skupno voznjo za kaksen dan v vikendu naj mi piše... stil mam lagano sportski Spasku, Quest, Satao in 12 others 14 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava ftp Objavljeno Avgust 22, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 22, 2021 Gužva na cesti ? Akito, Spasku, RobiRoberto in 10 others 10 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava ligenjček Objavljeno Avgust 22, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 22, 2021 pred 35 minutami, Snečer pravi: Na podobni furi sem bil danes, s tem da je bil še en kawa čoper 900 na začetku Program v celoti izveden, hrana in pijača iz nahrbtnika, brez dežja in brez vročine cel dan ter dan odprtih vrat kawasaki versys mk1, mk2. Ninjo bomo drugič sprobali,ko ketno zategne Naslednjič bo zaključek, jadranje ... ? Nekam znano mi je pa ne vem od kod ? Drugače pa odličen potep, razgledi fenomenalni, vreme optimalno, organizacija odlična, družba še boljša, komaj čakam naslednjo ? @MiNa čimprej... ? MiNa, DAMI34, IF7 in 15 others 16 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Avgust 23, 2021 Avtor Deli Objavljeno Avgust 23, 2021 pred 12 urami, ftp pravi: Gužva na cesti ? tele žwawe lepše vozijo, kot turisti po AC :P 3nity, IF7, Erikcslo in 1 other 3 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Darko3g Objavljeno Avgust 23, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 23, 2021 pred 14 urami, MiNa pravi: Potepanje uspelo.... Prvih petnajst minut je bilo 4 v vrsto, v Velikovcu pa sem šel malce pogledat veslaški center, in potem počasi čez Weinebene (kjer je bilo miljon avtomobilov - očitno tudi gobarijo) proti domu, da sem bil pravočasno doma. Vseeno hvala za družbo. Kasneje sem zvedel, da je na vrhu Obertauerna spomenik Beatlom, ki so tukaj snemali film Help. Akito, RobiRoberto, 3nity in 11 others 13 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava IF7 Objavljeno Avgust 23, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 23, 2021 Po gozdnih cestah od Tomišlja do Laz in naprej do Podkraja, pa nazaj od Logatca do Vrhnike, prijetno in brez prometa. Luka66, ligenjček, Erikcslo in 12 others 13 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava ftp Objavljeno Avgust 23, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 23, 2021 Danes samo krajši moto vtis (daljši je bil na nogah), bolj hladno in megleno, ampak vredno. MiNa, Quest, DAMI34 in 10 others 12 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tedybear Objavljeno Avgust 23, 2021 Deli Objavljeno Avgust 23, 2021 A pocitnikuješ v Bohinju, al na Pokljuki?. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ftp Objavljeno Avgust 23, 2021 Deli Objavljeno Avgust 23, 2021 1 hour ago, Tedybear said: A pocitnikuješ v Bohinju, al na Pokljuki?. ta drugo ? Tedybear 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se